VyprVPN pregled

VyprVPN pregledU ovom izdanju VyprVPN-a potrudit ću se pobrojati sve prednosti i nedostatke ove VPN usluge.

Švicarska tvrtka Golden Frog (matična tvrtka VyprVPN) sastavni je igrač u borbi za internetsku privatnost od početka interneta..

Prema njihovoj web stranici, tvrtka je osnovana kao odgovor na incident u sobi 641a u kojem je NSA ilegalno pregledavala građane dodirivši AT&T mrežni kablovi.

Navodno je Golden Frog podnio službenu žalbu FCC-u kako bi pokušao izložiti to pitanje javnosti, ali je ignoriran.

Stoga su odlučili uzeti stvari u svoje ruke…

Vođeni Ronom i Carolyn Yokubaitis (rođaci), Zlatna žaba i njihovih 20+ zaposlenika posljednjih su godina na prvom mjestu borbe za privatnost interneta i izgradili su jaku reputaciju jednog od vodećih VPN pružatelja na webu.

Kao takav, imao sam prilično velika očekivanja u ovom pregledu.

No pitanje ostaje,

Žive li VyprVPN Zlatne žabe do suženja?

Zaronimo i saznajmo!

VyprVPN pregled

OPĆI RANK: # 37 od 78 VPN-a
KORIŠTENJE:  Jednostavan za korištenje
Datoteke dnevnika: Neko bilježenje
Lokacije: 64 zemlje, 700+ poslužitelja
PODRŠKA:  Live Chat & Sustav ulaznica
TORRENTING:  Suzdržavanje od buke
Netflix: Da 2/5
Šifriranje / PROTOKOL: 256-bitni AES, PPTP, OpenVPN, IPSec & L2TP
TROŠKOVI: 5,00 USD / mjesečno (godišnje)
SLUŽBENA STRANICA: www.vyprvpn.com

Što radi VyprVPN?

Primarna misija VyprVPN-a, kao što je navedeno na njihovoj web stranici, je jednostavna.

...zaštitite svoju privatnost na mreži, osigurajte internetsku vezu i vratite svoju slobodu.

Kako bi postigli ovaj cilj, svojim korisnicima pružaju pristup OpenVPN protokolu (zadano) kao i PPTP, IPSec i L2TP, a oni kriptiraju sve vaše podatke pomoću ultra sigurnog AES-256 šifrirajućeg ključa (isti standard koji koristi FBI, CIA i NSA).

Ali tamo ne prestaju štiti vaše podatke ...

U posljednjih nekoliko godina, drakonske zemlje poput Sjeverne Koreje i Kine vršile su pretvaranje na VPN korisnike koristeći nešto poznato kao "inspekcija dubokih paketa ili DPI" koja skenira metapodate i traži znakove upozorenja koji upućuju na to da netko koristi VPN..

Jednom kada nađu na vašem tragu, ove vlade počet će blokirati ili umanjivati ​​vašu upotrebu kako bi se osiguralo da ne možete uspješno koristiti VPN u bilo koju svrhu (zakonsku ili na neki drugi način).

… Što je velik problem za mnoge korisnike.

Kao odgovor na ove nedavne greške, VyprVPN je razvio vlasničku tehnologiju poznatu kao Chameleon ™ koja šifrira vaše metapodate tako da možete nastaviti koristiti VPN, a da vas DPI skeniranje ne pokupi..

Ako koristite svoj VPN iz zemlje poput Kine, Rusije ili Turske, to može, doslovno, biti spasitelj.

Nažalost, zbog ograničenja VPN-a od iOS-a, ova je tehnologija dostupna samo za korisnike Android-a, Windows-a i Mac-a (žao iPhone korisnika).

Za sada su stvari sjajne za VyprVPN ...

Ali što je s njihovom politikom sječa?

Uz tako dugu i bogatu povijest borbe za internetsku sigurnost i pojedinačna prava na privatnost, mogli biste zamisliti da bi VyprVPN pružio strogu politiku „Nula dnevnika“.

U početku to nije baš bio slučaj.

VyprVPN pravila zapisivanja

VyprVPN je koristio sljedeće podatke 30 dana nakon posljednje sesije…

 • VyprVPN IP adresa koju koristi korisnik
 • Vrijeme početka i zaustavljanja veze
 • Ukupni broj korištenih bajtova

Međutim, kad smo u ožujku 2019. ponovo provjerili njihovu politiku, ustanovili smo da su promijenili svoj pristup - i sada možemo potvrditi da oni doista ne vode zapisnike:

VyprVPN pravila zapisivanja

Važno je također uzeti u obzir da, iako Švicarska živi izvan država pet, devet i četrnaest očiju, njihovi zakoni o zadržavanju podataka i pravila o privatnosti interneta nisu tako povoljni kao što mnogi ljudi tvrde i mogli bi predstavljati potencijalno pitanje za neke Korisnici.

Je li VyprVPN brz?

U jednoj riječi?

... da!

Naš test referentne brzine (bez VPN-a) pokrenuo je brzinu preuzimanja od 98 Mbps i brzinu prijenosa od 53 Mbps:

Ispitivanje brzine bez davatelja VPN-a

Evo kako je to izvedeno kada smo VyprVPN povezali s EU poslužiteljem.

VyprVPN test brzine

Nije loše!

Brzina preuzimanja od 74,48 Mbps VyprVPN je usporio vezu za nešto manje od 24%, što je više nego prihvatljivo.

Međutim, neki od njihovih drugih poslužitelja nisu se dobro pokazali ...

Američki poslužitelj (New York)

 • Ping: 131ms
 • Preuzmite: 51,09 Mbps
 • Prijenos: 3.17 Mbps

EU poslužitelj (Amsterdam)

 • Ping: 42ms
 • Preuzmite: 74,48 Mbps
 • Prijenos: 35.88 Mbps

Azija poslužitelja (Hong Kong)

 • Ping: 355ms
 • Preuzmite: 54,29 Mbps
 • Prijenos: 8,22 Mbps

UK Server (London)

 • Ping: 53ms
 • Preuzmite: 70,46 Mbps
 • Prijenos: 37.47 Mbps

Kao što vidite, EU serveri VyprVPN-a su visoko optimizirani i omogućuju svojim korisnicima brze brzine preuzimanja i učitavanja..

… Njihovi američki poslužitelji, s druge strane, ostavljaju nešto po želji.

Kada sam zadnji put pregledao VyprVPN, to je bio četvrti najbrži VPN od 70+ koji su pregledani ovdje na thebestvpn.com

Međutim…

Vremena su se promijenila.

Iako je VyprVPN uspješan baš kao i uvijek do sada, na tržištu VPN-a bilo je niz novih dodataka koji su VyprVPN izuzeli iz rangiranja za najbrže VPN-ove..

Slaba brzina njihovih američkih poslužitelja uzrokovala je da se VyprVPN s 4. najbržeg VPN-a spusti na 18. (što je uistinu daleko pad).

Budući da kompanije poput Private Tunnel i ExpressVPN djeluju znatno brže od VyprVPN-a, Golden Frog će im u narednim mjesecima biti prekinut posao kako bi vratili američke poslužitelje u ravnotežu i nadmetali se s ostalim glavnim igračima na tržištu VPN-a..

Je li VyprVPN siguran?

Kako bih dvostruko provjerio privatnost i sigurnost VyprVPN-a, pokrenuo sam nekoliko skeniranja pomoću IP i DNS softvera za otkrivanje propuštanja kako bih osigurao da se sve moje informacije doista čuvaju kao privatne.

Evo rezultata koje sam pronašao ...

VyprVPN test propuštanja 1 VyprVPN test propuštanja 2 VyprVPN test propuštanja 3

Nakon što sam obavio više od četiri testa, sa sigurnošću mogu reći da nisam imao IP niti DNS propuste tijekom upotrebe VyprVPN.

… Što je velika pobjeda.

Također sam odlučio pokrenuti skeniranje pomoću VirusTotal kako bih osigurao da GoldeFrog nije ubrizgavao nikakav zlonamjerni softver ili reklamni softver na moj uređaj..

virusi nisu pronađeni

Opet je sve provjereno i sa zadovoljstvom izvještavam da se VyprVPN čini, u sve namjere i svrhe, siguran davatelj VPN-a..

Radi li VyprVPN s Netflixom?

Otkako je Netflix započeo geoblokiranje korisnika koji koriste VPN za pristup filmovima i TV emisijama s ograničenom lokacijom, sve je teže pronaći VPN davatelja koji vam omogućava strujanje sadržaja s Netflixa.

Ispitao sam VyprVPN-ovu Netflix kompatibilnost pomoću različitih raspoloživih poslužitelja širom Sjedinjenih Država i EU.

… Evo rezultata koje sam dobio.

 • New York Server: Djeluje kao šarm! Video se brzo učitavaju i uspio sam bez strujanja bez problema.
 • Chicago Server: Baš kao i na njujorškom poslužitelju, i ja nisam imao problema s povezivanjem s Netflixom koristeći VyprVPN-ov Chicago server.
 • Ujedinjeno Kraljevstvo: Blokiran
 • Kanada: Blokiran
 • Nizozemska: Blokiran

Premda sam pomalo razočaran što ne mogu prenositi niti deblokirati Netflix s bilo kojeg od njihovih lokacija EU poslužitelja, ovo je ipak "Win" za Golden Frog s obzirom na to koliko je rijetko pronaći VPN davatelja koji i dalje radi s Netflixom.

Zaobilaznica Netflixa

Bio sam ugodno iznenađen kad sam se povezao s njihovim newyorškim poslužiteljem i uspio napuniti Comeback Kid Johna Mulaneya bez toliko 3 sekundnog međuspremnika.

Dozvoljeno je bujica?

Iako su VyprVPN i Zlatna žaba šutjeli po pitanju svog mišljenja o razmjeni P2P datoteka i bujici, uspio sam pronaći sljedeću izjavu u centru za pomoć.

Dopuštena je bujica uz VyprVPN

I ovo se čini sjajno.

Heck, VyprVPN čak omogućuje svojim klijentima da koriste BitTorrent klijente i tvrde da ne prate aktivno bilo koju od vaših mrežnih aktivnosti.

Ali tu je ulov ...

Kad sam malo dublje kopao, otkrio sam da je mnogim klijentima GoldenFroga obustavljen njihov račun zbog obavijesti o kršenju autorskih prava, a tim za podršku je na ove obustave odgovorio sljedećom izjavom.

odgovor za korisničku podršku

Iako tehnički torrent datoteke možete pomoću VyprVPN-a, važno je imati na umu da će, ako prekršite bilo koji zakon o autorskim pravima, račun biti poništen ili obustavljen (i nažalost, nema povrata).

Koji su uređaji podržani?

VyprVPN kompatibilan je sa svim glavnim uređajima, uključujući Android, iOS, Windows, Mac i Linux.

Uz ove osnovne uređaje, VyprVPN vam omogućuje i anonimno usmjeravanje usmjerivača, Apple TV-a i Android TV-a.

VyprVPN kompatibilnost

U ovom trenutku, čini se da VyprVPN ne nudi proširenja preglednika za Google Chrome, Safari ili Internet Explorer (ali to ionako nitko ne koristi ... zar ne?)

Uz to, VyprVPN nije kompatibilan s TOR-om (Orion Router) ili bilo kojim drugim proxy-jem treće strane, tako da ako želite dodati dodatni sloj anonimnosti i sigurnosti vašem VPN iskustvu, možda ćete morati potražiti neke druge davatelje usluga.

Je li VyprVPN jednostavan za korištenje (upotrebljivost)

Jedno od područja na kojem VyprVPN zaista sjaji je njegova upotrebljivost ...

Isprobao sam na desetine VPN-a i 70+ aplikacija koje sam koristio, VyprVPN je daleko jedan od najjednostavnijih i najlakših za korištenje.

Nakon što kliknete nekoliko gumba i pristanete na njihove Uvjete pružanja usluge, VyprVPN se odmah preuzima na vaš uređaj i preusmjeravate ih na njihovo kućno sučelje koje se lako koristi..

dobra upotrebljivostOdavde je lako pristupiti izborniku postavki i brzo promijeniti postavke veze, protokola tuneliranja ili DNS-a.

Postavke za aplikaciju VyprVPN

Sve u svemu, VyprVPN svojim kupcima pruža jednostavan i jednostavan za upotrebu program koji omogućava jednostavnu navigaciju i efikasnost.

Poslužitelji & Dodatne mogućnosti

S više od 700+ poslužitelja raspoređenih u više od 70 zemalja, VyprVPN svojim kupcima nudi pristup jednoj od najvećih mreža i parkova poslužitelja koji su ikada pregledani na ovom web mjestu.

Pored ove impresivne figure, one su i jedna je od rijetkih VPN tvrtki koja piše i ugošćuje svoje poslužitelje i DNS.

… Što je fantastično za privatnost korisnika.

To znači da posjeduju CIJELU mrežu koju koristite dok ste povezani na njihov VPN klijent i oni su jedina strana koja ima pristup vašim privatnim podacima.

Nadalje, nude fantastičnu funkciju ubistva koja omogućuje lako odmaranje znajući da će se, čak i ako se prekinete s nekim od njihovih poslužitelja (problem s kojim se nikada nisam susreo), sve vaše aktivnosti odmah zaustaviti, sprečavajući vas ili vaše podatke od kompromitiranja.

Posljednje, ali ne najmanje bitno

Kako je korisnička podrška VyprVPN-a?

Jedno od najvećih poboljšanja koje je VyprVPN postigao od posljednjeg puta kad sam ih pregledao je njihova korisnička podrška.

Prije toga, bio sam prisiljen izdržati više od 14 sati vremena odgovora (što je bilo daleko od reklamirane podrške 24 sata dnevno).

No ovaj put se čini da je GoldenFrog ispravno shvatio.

Za potrebe ovog pregleda poslao sam tri različita upita o podršci i dobio odgovor u roku od deset minuta.

Evo snimke zaslona moje druge ulaznice za podršku raspitujući koji su britanski poslužitelji možda kompatibilni s Netflixom.

snimka zaslona za drugu podršku

Kako ovo nije stvarno odgovorilo na moje pitanje, ponovno sam se obratio i dobio sam sljedeći odgovor. snimka treće karte za podršku

Iako se to nije bio baš odgovor kojem sam se nadao, lijepo je vidjeti da je VyprVPN drastično poboljšao vrijeme odgovora, čak i ako timu za podršku nedostaje neko potrebno znanje koje bi mi moglo pomoći u ispitivanju..

Ono što je još važnije, sada VyprVPN nudi live chat podršku za ljude koji ne mogu priuštiti da čekaju i žele brži pristup korisničkoj podršci..

VyprVPN Trošak, planovi & Metode Plačanja

Za razliku od većine velikih imena VPN-ova na tržištu, VyprVPN ne nudi plan "One Size Fits All".

Umjesto toga, oni nude dvije različite pretplate, osnovnu i premium, za kupnju VyprVPN-a:

VyprVPN cijene

Osnovni plan

 • 60,00 USD / godišnje kad odaberete godišnji plan (5,00 USD mjesečno)
 • 9,95 USD mjesečno za mjesečnu pretplatu
 • 3 istodobne veze
 • Neograničeno korištenje podataka

Premium plan

 • 80,00 USD / godišnje kada se naplaćuje godišnje (6,67 USD / mjesečno)
 • 12,95 USD mjesečno za mjesečnu pretplatu
 • 5 istodobnih veza
 • VyprVPN oblak uključen
 • Kameleon uključen

Nisam ljubitelj VPN-a koji nude osnovne u odnosu na premium planove cijena, ali za sve namjere i svrhe, VyprVPN naplaćuje fer cijenu za svoj veliki park servera, velike brzine preuzimanja i Netflix kompatibilnost..

Budući da svi planovi dolaze s 3-dnevnim besplatnim probnim vremenom (bez ograničenja propusnosti), VyprVPN ne nudi povrat novca ni pod kojim uvjetima, stoga obavezno testirajte njihovu uslugu što je temeljnije moguće prije nego što se obavezite na godišnji plan.

Srećom, otkazivanje pokusne verzije ili pretplate na VyprVPN zapravo je prilično jednostavno, samo slijedite korake u nastavku:

 1. Prijavite se na svoju upravljačku ploču (URL)
 2. Kliknite "Računi", a zatim "Otkaži uslugu"
 3. Odgovorite zašto želite otkazati

Otkazivanje računa VyprVPN

I to je to!

S obzirom na to koliko pružatelja VPN-a nude sjenovite uvjete povrata novca i skrivene troškove, osvježavajuće je vidjeti da je VyprVPN jasan i jasan u pogledu cijelog postupka plaćanja..

Zaključna napomena je da VyprVPN ne nudi nikakve anonimne mogućnosti plaćanja.

... Možete plaćati samo debitnom ili kreditnom karticom, PayPal-om ili AliPay-om.

Žao nam je ljubitelja Bitcoina, ako želite platiti anonimno, VyprVPN nije usluga za vas.

Preporučujemo li VyprVPN?

Da i ne…

VyprVPN je izvrstan pružatelj VPN-a koji svojim kupcima nudi pristup vrhunskim sigurnosnim značajkama, nepreglednom parku poslužitelja, kompatibilnosti s Netflixom i pristojnom korisničkom uslugom..

Međutim, njihov nedostatak anonimnih opcija plaćanja i pravna nedoumica oko torrenting datoteka mogu predstavljati ozbiljan problem za neke korisnike.

Kada razmislite koliko je izvrsnih VPN-ova u istom cjenovnom rasponu, teško je opravdati kupnju pretplate na VyprVPN preko jednog od njihovih bržih ili značajnijih konkurenata bogatih.

Na kraju dana, ako je vaša glavna briga sigurnost i anonimnost, VyprVPN je jedna od najboljih usluga na tržištu.

No, ako tražite najbolji sveobuhvatni VPN koji će vam donijeti najveći trošak, preporučam da provjerite naše VPN recenzije o NordVPN-u. & ExpressVPN.

Dodajte svoju recenziju VyprVPN:

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me