TunnelBear Pregled

TunnelBear


TunnelBear svojim uporabnikom ponuja brezplačno in plačljivo VPN storitev. Vendar je brezplačna različica omejena le na 500MB / mesečno pasovno širino.

V dobro programsko opremo njihova VPN programska oprema uporablja industrijski standard (močan) OpenVPN protokol ter 256-bitno AES šifriranje.

Na žalost je njihova hitrost povezave VPN nekoliko počasna v primerjavi z drugimi VPN, kot sta ExpressVPN ali NordVPN.

Ampak…

Je še vedno dobra izbira v primerjavi z drugimi zunanjimi VPN-ji?

Poglejmo v tem pregledu TunnelBear.

Splošne informacije o TunnelBear

SPLOŠNI RANK: # 30 od 78 VPN-jev
USABILITY: 4/5
Datoteke o dnevniku: Brez beleženja
LOKACIJE: 22 držav
PODPORA: Sistem vozovnic
NADZOR: Dovoljeno
NETFLIX: Ne deluje
VSTOPNJA / PROTOKOL: 256-bitni AES / OpenVPN, IPSec & IKEv2
PRISTOJNOST: Kanada
STROŠKI: 5,00 USD / mesečno
URADNA SPLETNA STRAN: www.TunnelBear.com

TunnelBear je ponudnik brezplačnih in plačljivih VPN-jev.

Približno od leta 2011, ko sta ga ustanovila Ryan Dochuk (Corporate Bear) in Daniel Kaldor (Quantum Bear).

Med tema dvema imata izkušnje z delom v Microsoftu, Goldman Sachsu, RIM-u in zagonu mobilne varnosti. Tako so zagotovo opravili svoj čas v svetu tehnologij.

Podjetje ima sedež v Torontu, čeprav se njihovi 350+ VPN strežniki širijo po 22 drugih državah sveta, vključno s strežniki v Severni in Južni Ameriki, Evropi, Aziji in Avstraliji.

Predmeti TunnelBear

1. Brez beleženja

Za začetek ima TunnelBear strogo politiko brez prijave. Njihova politika zasebnosti je glede tega zelo jasna:

TunnelBear izrecno NE zbira, ne hrani ali beleži naslednjih podatkov:

 • IP naslovi na našem spletnem mestu
 • IP naslovi ob povezavi s storitvijo
 • Poizvedbe DNS, ko ste povezani
 • Vse informacije o aplikacijah, storitvah ali spletnih mestih, ki jih uporabniki uporabljajo, ko so povezani z našo storitvijo

Pravilnik o zasebnosti TunnelBear

Slika s: https://www.tunnelbear.com/privacy-policy

To je odlična novica za uporabnike, ki se zavedajo zasebnosti. To pomeni, da ne prodajajo nobenih vaših podatkov in da, ko organi kazenskega pregona začnejo trkati, jim nimajo ničesar zanimivega.

Izročili bodo osebne podatke, ki so jih zbrali, kot zahteva kanadsko pravo (na primer WindScribe). (Kanada ni dobra pristojnost za ponudnika VPN.)

Pravilnik o zasebnosti opisuje stvari, kot so vaše ime, e-poštni naslov, različica OS, količina uporabljenih podatkov in zadnje štiri številke vaše številke kreditne kartice.

Ne shranijo vaše polne številke kreditne kartice, čeprav lahko do nje dostopajo prek svojih plačilnih partnerjev, ki ustrezajo PCI.

2. Zaznanih ni puščanja

Uporabniku prijazen vmesnik in trdno šifriranje naredijo ta nepropustni VPN dobra izbira.

TunnelBear privzeto uporablja OpenVPN, ki je združen z najnaprednejšim standardom šifriranja, ki ga ni mogoče razrešiti na trgu AES-256.

Tunnelbear večkrat navaja, da je vaša brskalna dejavnost "zaščitena z medvedom", s pomočjo muhastega risanega medveda je ponazoril to točko vedno znova..

Na srečo je TunnelBear držal svoje mesto v celotnem procesu testiranja.

Preverite sami:

Rezultati odkrivanja TunnelBear WebRTC

Vztrajala je tudi njegova namestitvena programska oprema, ki je dala čiste rezultate.

Rezultat skeniranja v tunelu

3. Prosti načrt & Deluje na več napravah

Omejena je na 500 MB (samo).

Čeprav je brezplačni načrt TunnelBear zelo majhen, vam omogoča, da si ogledate aplikacijo in sami naredite nekaj hitrostnih testov.

Zagotavljajo racionalizirane aplikacije za Windows, Mac, Android in iOS. Na voljo sta tudi razširitev za brskalnik za Chrome in Opera ter razširitev za preprečevanje sledenja, ki predstavlja vse njihove storitve (ali jih lahko uporabljate tudi sami).

4. Izjemno varen in varen

Seveda, ne glede na to, kako poceni VPN, morate vedeti, da je varen.

Tunnelbear uporablja standardno protokol OpenVPN v napravah Windows, Mac in Android.

OpenVPN je privzeto priporočena možnost.

Novejše različice iOS dobijo IPSec / IKEv2, starejše različice pa IPSec (ni priporočljivo).

Šifrirna shema TunnelBear za vsako vrsto naprave

Na splošno je pričakovati šifriranje.

OpenVPN in IPSec / IKEv2 zagotavljata 256-bitno AES zaščito, medtem ko IPSec protokol ponuja še vedno ugledno 128-bitno šifriranje AES. Ameriška vlada uporablja 256-bitno šifriranje AES za zaščito podatkov, zato lahko zaupate, da gre za soliden protokol.

Storitev zagotavlja tudi močno avtentifikacijo podatkov in varno izmenjavo ključev Diffie-Hellman, da zagotovite, da se povezujete s strežnikom TunnelBear in ne zlonamernim zavajajočim človekom v sredini.

Ena izmed kul storitev, ki jih ponuja TunnelBear, se imenuje VigilantBear - ta funkcija vas ščiti med povezavo in prekinitvijo povezave. Če vam WiFi pade ali se premikate med dostopnimi točkami, obstaja možnost, da bodo nekateri vaši podatki izšli prek nezaščitene povezave. VigilantBear preprečuje, da bi se to zgodilo (deluje kot stikalo za ubijanje).

Januarja 2017 se je Hackernoon globoko potopil v kodo TunnelBear, da bi videl, kaj bi lahko našli. Če želite, lahko preberete celotno razčlenitev, vendar postane precej tehnična. Skratka, niso našli nobenih pomembnih ranljivosti ali presenečenj. Navdušeni so bili celo nad tem, da TunnelBear vključuje funkcionalnost za zaznavanje puščanj DNS in IPv6, kar je odlično za zaščito vaše zasebnosti.

TunnelBear ni imel večjih puščanj ali dokazov, da je bilo šifrirano. Vsi znaki kažejo na dejstvo, da je TunnelBear izjemno varen za uporabo.

Treba je opozoriti, da ima metoda izmenjave ključev Diffie-Hellman morda nekatere pomanjkljivosti. Medtem ko namizni, Android in iOS 9+ VPN uporabljajo 2.048-bitne DH skupine, ki veljajo za varne, starejše različice iOS-a uporabljajo 1.024-bitno DH skupino. In mogoče je, da bi nekateri močni napadalci na nacionalni ravni lahko ogrozili to izmenjavo ključev.

5. Lepe lastnosti

TunnelBear vsebuje nekaj odličnih funkcij, kot so:

 • Anonimni IP
 • Kill stikalo (VigilantBear)
 • 5 Hkratna povezava

Nekatera spletna mesta blokirajo promet, za katerega se zdi, da prihaja iz VPN-ja. To je moteče in nenehna bitka med ponudniki VPN in tistimi spletnimi mesti za pridobitev prednosti.

Na primer, ugotovil sem, da funkcija GhostBear TunnelBear po najboljših močeh skriva dejstvo, da uporabljate VPN. To bo zavedelo nekatera podjetja in vlade, vendar ne vseh.

Preden uporabite GhostBear, je dobro, da preverite, ali se lahko s spletnim mestom povežete s standardno povezavo TunnelBear. Če ne morete, je vredno poskusiti GhostBear. Skrivanje dejstva, da uporabljate VPN, bo nekoliko upočasnilo vašo povezavo, zato ne priporočam, da jo stalno puščate.

6. Enostaven za uporabo

Poslanstvo TunnelBear je olajšati uporabo VPN za vse.

In po mojem mnenju so to zagotovo storili. Aplikacija je izjemno preprosta in enostavna za uporabo. Morda ne bo zagotovil vseh naprednih nastavitev, ki jih želite od vrhunskega VPN-ja, vendar če ste šele začeli s šifriranim brskanjem, postopek zelo olajša.

Zemljevid TunnelBear, ki prikazuje vašo lokacijo in tunel, ki se uporablja

Privzeto prikazuje samo tisto, kar morate videti: kje ste, predor, ki ga uporabljate, in kje se zdi, da brskate po.

Na voljo so dodatne nastavitve, če pa ne želite kopati v njih, lahko preprosto uživate v preprostem in čistem vmesniku.

Razširitve brskalnika so enake; samo jih vklopite in pustite pri miru. Ni veliko lažje od tega.

7. Neodvisno revidirano zaradi varnosti

V zadnjih nekaj letih je bilo nekaj slabega pritiska na nekatere VPN.

Prodaja pasovne širine, beleženje podatkov, precenjena varnost ... vse to spodkopava zaupanje v VPN. Zato ima TunnelBear neodvisna organizacija, ki varnostno preverja njihov VPN.

To je dokaj redka zadeva v industriji, zato je potrebno, da se TunnelBear poniža. Objavljali so rezultate revizije in lahko jih preberete na spletu.

TunnelBear trdi, da je to prva in edina VPN storitev na svetu, ki je to ponudila, in zagotovo je edina, ki sem jo kdaj srečala. Vendar je treba opozoriti, da je bilo zadnje revizijsko obdobje julija 2017, podjetje pa ga še ni posodobilo.

8. Omogoča torrenting in TOR

TunnelBear je bila storitev, ki ni dovoljevala hudourništva. Vse kaže, da se je v zadnjem času spremenilo.

Medtem ko na uradnem spletnem mestu ni veliko informacij o storitvah hudourništva, sem od predstavnika TunnelBearja prejel podatke od njihovega oddelka za storitve strankam.

Potrdili so, da njihova služba omogoča tako hudournike kot tudi uporabo mreže TOR. To je velika sprememba od tistega, ko smo prvič pregledali TunnelBear. Takrat je bilo njihovo stališče do skupne rabe datotek P2P težko. Veseli nas, da smo se nam v sedanjosti pridružili in sprejeli eno ključnih storitev, za katere ljudje želijo uporabljati VPN.

TOR pomeni The Onion Router in je zasebni in šifriran spletni brskalnik. Številni uporabniki radi uporabljajo VPN v povezavi s TOR, da bi povečali svojo anonimnost. Nekateri VPN-ji sploh ne dovoljujejo uporabe storitve. Tunnelbear vam omogoča uporabo TOR, vendar me je predstavnik, s katerim sem govoril, opozoril, da lahko med njegovo uporabo opazim močno zmanjšane hitrosti.

9. Odzivna in temeljita podpora strankam

Druga storitev, ki je nismo prvič vzljubili, je sistem za podporo strankam, ki je bil označen s kljukicami TunnelBear.

Na žalost TunnelBear še vedno ne ponuja nobenega klepeta v živo. Torej je opisano, kako običajno ocenjujemo sisteme vozovnic:

 1. Koliko časa mi bo vzelo, da se vrnem k meni?
 2. Ali bodo na moje vprašanje odgovorili natančno in popolno?

Nad obema dejavnikoma sem bil zelo navdušen. Nova zavezanost TunnelBear-a za podporo strankam je ena izmed mojih najljubših izmed vseh označenih podpornih sistemov, ki smo jih preizkusili.

Obrazec za podporo strankam TunnelBear

Najprej poglejte tega čudovitega medveda iz risanke z majhnimi slušalkami! "Šape" bom, da boste znali ceniti.

Uživate v tej punčki? No, zapojte se, ker je njihov oddelek za storitve strankam poln.

Odgovor stranke za podporo TunnelBear

Vprašal sem o hudournikih in skupni rabi datotek, pa tudi za TOR in Netflix.

Preden se potopim v dejanski odziv (in vse okusne punce v notranjosti), želim govoriti o času, ki je trajal, da ga dobim.

Zagotavljajo vam splošni časovni okvir 48 ur. Vzdihnil sem in se pripravil sovražiti na tem oddelku. Odgovor sem dobil v dveh urah.

To je bliskovito hitro za karte!

Zdaj pa za sam odziv.

Popolna je, ima osebnost in ima povezave, ki mi pomagajo. Od oddelka za pomoč strankam nisem mogel zahtevati ničesar več (razen klepeta v živo).

Toda koraki dojenčka ...

Ne morete vedeti, da imate dan zares in se ne smehljate.

TunnelBear Cons

1. Težave s hitrostjo (počasi)

Pri TunnelBearu je šlo vse tako dobro, dokler ni bil čas za preizkus hitrosti njihovega strežnika.

Nekateri uporabniki so poročali o dobrih hitrostih prenosa. Toda v našem testu je moja povezava s 100 Mbps padla na 52,26 Mbps, ko sem uporabljal strežnike EU.

To je velik padec.

Tu je nekaj rezultatov, ki sem jih dosegel s 100mb povezavo:

Hitrost prenosa TunnelBearHitrost prenosa TunnelBear (strežniki EU v EU)

Ameriški strežnik (New York)

 • Ping: 120ms
 • Prenos: 33.38 Mbps
 • Naložite: 15,04 Mbps

Strežnik EU (Amsterdam)

 • Ping: 39ms
 • Prenos: 52,26 Mbps
 • Naložite: 27,20 Mbps

Azijski strežnik (Hong Kong)

 • Ping: 345ms
 • Prenos: 7,54 Mbps
 • Naložite: 2,63 Mbps

UK Server (London)

 • Ping: 44 ms
 • Prenos: 50,10 Mbps
 • Naložite: 48,36 Mbps

Vedno bi morali pričakovati, da boste izgubili nekaj hitrosti. Vendar je to pomemben padec, ki bo vplival na vašo izkušnjo brskanja.

Niso najslabše kar smo jih videli. Na splošno pa so slabi, če jih postavite proti zanesljivejšim VPN-jem, ki smo jih pregledali, kot sta NordVPN in ExpressVPN.

2. Brez Netflixa

Na žalost je Netflix vedno boljši pri blokiranju VPN-jev.

Uspešno so blokirali številne večje ponudnike VPN (vključno s PIA) z več strežniki na več mestih po svetu.

Podpora TunnelBear mi je povedala, da je veliko uporabnikov uspelo pri odblokiranju Netflixa.

Toda na žalost noben od strežnikov, ki smo jih testirali, ni deloval pravilno.

Če za deblokiranje Netflixovih omejitev potrebujete VPN, tukaj je seznam najboljših 100% delujočih VPN-jev za Netflix.

3. Brez namestitve usmerjevalnika

TunnelBear ne podpira nameščanja programske opreme VPN neposredno na vaš usmerjevalnik. Če tega vseeno niste načrtovali, to ni nič hudega. Če pa nameravate na ta način uporabljati VPN za večjo zaščito in enostavnost uporabe, boste morali poiskati drugega ponudnika.

Cene TunnelBear, načrti, & Dejstva

Cene in načrti Tunnelbearja so preprosti kot njihova aplikacija:

Cene cen TunnelBear

Vedno je dobro videti brezplačno možnost, saj jo lahko uporabite za preizkušanje aplikacije in storitve. Vendar lahko pasovna širina, ki jo lahko uporabljate, le 500 MB na mesec.

Prvi plačani načrt, Giant, vam bo pri neomejenih podatkih prinesel 9,99 USD na mesec.

Največji načrt, Grizzly, je letni načrt. Tako boste za 12 mesecev neomejene storitve VPN plačali 59,99 USD vnaprej.

Na vsakem načrtu, ki ga kupite, lahko uporabite do pet zaščitenih naprav. Če iščete VPN, ki bo pokrival vso družino, je TunnelBear dobra ponudba.

Na splošno je ta precej poceni. Vendar jih je nekaj, podobno kot dogovor z NordVPN, uspelo preseči.

Neverjetno tudi TunnelBear NE ponuja nobenih vračil. Torej ni nobenih garancij za vračilo denarja. Namesto tega vam dovolijo uporabo njihove brezplačne različice. Bolje se prepričajte, preden nadgradite.

 • Brez zapisovanja: Da.
 • Enostavnost programske opreme VPN: Njihova aplikacija je precej preprosta in enostavna.
 • Skrite pristojbine & klavzule: ni vračila.
 • Upsells: Brez upsells.
 • Takojšnji dostop po plačilu: Da.
 • DNS puščanje: Brez.
 • Pristojnost: Kanada
 • Protokoli za tuneliranje: OpenVPN, IPSec in IKEv2
 • Kill stikalo: Da.

Kar zadeva možnosti plačila, vam TunnelBear omogoča plačevanje prek večjih kreditnih kartic, kot so Visa, Mastercard in American Express. Sprejemajo tudi PayPal & Bitcoin, digitalna oblika kripto valute, ki je 100% nezahtevna.

Prav tako trdijo, da sprejemajo kozarce z medom ... vendar smo skoraj prepričani, da je to šala. Mislim…

Ali priporočamo TunnelBear VPN?

Tudi TunnelBear je vredno uporabiti?

Odvisno je, za kaj potrebujete VPN.

Če želite, da med brskanjem nekaj zaščitite vašo zasebnost, ne da bi vam ovirali zapletene možnosti in vmesnike, je odlična izbira.

Morda boste nekoliko trpeli na strani hitrosti, vendar ni nobenega spora, da je zelo enostaven za uporabo in nudi zanesljivo varnost.

Če pa potrebujete več kot to, boste verjetno želeli izbrati drugo VPN.

Navdušil me je njihova izboljšana storitev za stranke in nova sposobnost hudourništva. Sprejeli so številne naše večje pritožbe in jih popravili.

Toda njihova nizka hitrost pomeni, da tega ne morem priporočiti kot rešitev za vse.

Če iščete več, pojdite naprej in namesto tega kupite NordVPN (3,49 USD / mesec).

Oglejte si enega od drugih najboljših VPN-jev tukaj.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me