TorGuard pregled

Kljub imenu TorGuard pravzaprav nima nobene zveze s TOR ali katero koli drugo storitvijo proxy, ki jo ljudje uporabljajo za dostop do globokega spleta.


TorGuard VPN je bil v bistvu narejen za hudourništvo, zdaj pa je prerastel v večje globalne storitve VPN, ki se veliko uporabljajo.

Zdaj, ko nam to ne uspe, lahko začnem govoriti o tem, ali gre za dober VPN ali ne.

Ali je TorGuard vreden uporabe? Pa ugotovimo…

TorGuard VPN Pregled

SPLOŠNI RANK: # 15 od 78 VPN-jev
USABILITY: 3/5
Datoteke o dnevniku: Brez pravilnika o beleženju
LOKACIJE: 55 držav, 3000+ strežnikov
PODPORA: 24/7 Podpora. Klepet v živo, vstopnice in klicni center
NADZOR:  Dovoljeno hudourništvo
NETFLIX: Da 1/5
VSTOPNJA / PROTOKOL: 256-bitni AES, OpenVPN in še več
STROŠKI: 4,17 $ / mesečno
URADNA SPLETNA STRAN: www.torguard.net

Domača stran TorGuard

TorGuard Pros +

1. Pakirano z bistvenimi in pomembnimi lastnostmi

TorGuard ima številne pomembne lastnosti in ugodnosti, kot so:

 • Anonimni IP
 • Torrenting dovoljeno
 • 5 hkratnih povezav
 • OpenVPN / PPTP / L2TP / IPsec / SSTP / iKEV2 protokoli
 • 3000+ strežnikov
 • 55 držav (nazadnje preverjeno 16. marca 2019)

Vse priročne funkcije na svetu vam seveda ne bodo pomagale, če vaš VPN ni varen. Na srečo TorGuard uporablja nekaj najboljših sodobnih tehnologij za varovanje vaših podatkov.

Prvič, podpira široko paleto protokolov VPN: OpenVPN, PPTP, L2TP / IPSec, SSTP in iKEV2. Če morate preklopiti na drug protokol ali preprosto raje ne uporabljate standardnega OpenVPN, imate veliko možnosti. (Seveda na splošno priporočam OpenVPN, če ga lahko uporabite.)

Uporabite lahko tudi šifriranje AES-256, ki je industrijski standard za močno zaščito. Če jih želite, obstajajo tudi druge možnosti, vendar je uporaba 256-bitnega šifriranja najboljša ponudba za to, da ostanete varni.

TorGuardovi varni strežniki DNS in vgrajena zaščita pred uhajanjem DNS in IPv6 dodajo še eno raven varnosti. Medtem ko vam nekateri VPN-ji pravijo, da izklopite IPv6, ima TorGuard vgrajeno možnost za preprečevanje puščanja, s čimer si prihranite težave pri iskanju nastavitev računalnika, da bi naredili poteg. To je nekaj, kar resnično želim videti.

Prav tako imate možnost, da popolnoma izključite internetno povezavo, ko TorGuard ne deluje, da boste vedno zaščiteni, ko ste v internetu. Nič več ne pozabite vklopiti VPN-ja!

In končno lahko TorGuard vklopite Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Ubuntu, Chrome, Firefox, in oba usmerjevalnika DD-WRT in Tomato. Ne glede na to, od kod prihaja vaš promet, ga lahko zaščitite s TorGuardom.

2. Zmogljivost pri trdni hitrosti

V naših preskusih na 100 Mbps povezavi je TorGuard uspel potegniti ugledno hitrost prenosa 54 Mbps. To ni najhitrejše, vendar je dovolj hitro za skoraj vse, kar boste morda potrebovali. Tu so rezultati naših testov na različnih svetovnih strežnikih:

TorGuardov test hitrosti

Ameriški strežnik (New York)

 • Ping: 120ms
 • Prenos: 31,66 Mbps
 • Naložite: 31,16 Mbps

Strežnik EU (Amsterdam)

 • Ping: 40ms
 • Prenos: 53.83 Mbps
 • Naložite: 49,31 Mbps

Strežnik Asia (Hong Kong)

 • Ping: 296ms
 • Prenos: 9,59 Mbps
 • Naložite: 12,62 Mbps

UK Server (London)

 • Ping: 46ms
 • Prenos: 38,56 Mbps
 • Naložite: 47,78 Mbps

Hitro-strežni strežnik je zelo hitro prenašal hitrost, zato če načrtujete usmerjanje prek azijskih strežnikov, boste morda želeli to upoštevati. Sicer pa so številke precej naokoli.

3. Zavezanost hudournikom

Veliko ljudi uporablja VPN-je za hudourniške napade, vendar je težko vedeti, ali bi bili za to kaznovani ali ne. Noben ponudnik VPN ne bo namerno zaščitil nezakonite dejavnosti, vendar so nekateri bolj hudourniški kot drugi. TorGuard je eden izmed njih - prav je v imenu.

Dejstvo, da lahko dobite sveženj s proxyjem, namenjenim izključno hudournikom pri višjih hitrostih, kot bi jih lahko dobili na VPN, kaže na zavezanost podjetja.

TorGuard še navaja, da so njihovi strežniki "optimizirani za najboljšo možno zmogljivost pri prenosu hudournikov." Ne povedo, kaj to pomeni, in obstaja velika verjetnost, da je to samo tržno govorjenje, vendar je še vedno dober znak.

In čeprav je težko povedati, koliko strežnikov in koliko držav predstavlja TorGuard (ker so na njihovem spletnem mestu različne številke), imajo na voljo širok mednarodni izbor, ki bi vam moral pomagati pri optimizaciji hitrosti torrenta.

4. Namenski naslovi IP za pretakanje

Če nameravate uporabljati TorGuard za dostop do Netflixa ali druge storitve pretakanja, lahko izkoristite njihove namenske IP naslove. To vam omogoča dostop do storitve pretakanja iz naslova IP, ki ni povezan s TorGuardom ... kar pomeni, da bi morali imeti zelo dosleden dostop brez napak proxyja.

To je super, kajne?

Da, ampak to vas bo stalo. Ko plačate svoj VPN, lahko kot dodatek za dodatnih 16 USD izberete namenski naslov IP.

Popolne cene TorGuard v letu 2018

Ni veliko, a vseeno doda na račun. To bi lahko šteli za pozitivno, saj je namenski naslov IP izredno koristen; drugi VPN-ji pa ponujajo uspešno pretakanje Netflixa brez dodatnih stroškov. Torej boste morali sami odmeriti stroške.

5. Trdna varnost in prikrivanje

Številni protokoli VPN, vključno z OpenVPN, trdnim šifriranjem in zmožnostjo prikrivanja prometa VPN kot običajnega prometa, da bi zaobšli blokatorje VPN, so to dobra izbira za vse, ki jih skrbi nadzor ali cenzura. Skrivanje prometa VPN ni vedno stoodstotno učinkovito, vendar rad vidim, da se VPN-ji posnamejo.

Pomaga tudi pri stvareh, kot je pretakanje Netflixa v drugih državah.

6. Zaznanih ni puščanja

Po naših testih je TorGuard še en VPN brez puščanja.

Vzpostavili smo ga z isto serijo pregledov, s katerimi se soočajo vsi naši VPN. In TorGuard je šel mimo letečih barv.

To je očitno podjetje, ki skrbi za puščanje. Ustvarili so varen izdelek in to podprli z vgrajenim stikalom za ubijanje. Pomislite na stikalo za ubijanje kot na rešetko na zvezdah. (Kje ste Trekkies?)

Če je ladja ogrožena, se posadka varnostno izstreli s pomočjo pobega. Podoben koncept je "kill-switch". Če zaznate puščanje, se aktivira stikalo kill, ki konča sejo in ohrani celovitost brskanja..

TorGuard test tesnosti IP

Poleg tega so bile namestitvene datoteke prav tako čiste, kot prihajajo!

torguard virustotalni test

7. Brez beleženja

Politika zapisovanja TorGuardVzeto s strani pogostih vprašanj

TorGuard je zelo jasen glede svoje politike beleženja:

TorGuard.net ne shranjuje in ne beleži nobenega prometa ali uporabe iz svojega virtualnega zasebnega omrežja (VPN) ali proxyja.

Storitev zbira podatke od vas, ko kupujete njihove izdelke, vendar je to to. Kar pomeni, da vaših podatkov ne bodo prodali oglaševalcem ali jih predali, tudi če se organi pregona pokažejo z nalogom.

In čeprav ni bilo enostavno ugotoviti, kje ima sedež TorGuarda (in ga dejansko ni mogoče potrditi), sem ugotovil, da se nahajajo v ZDA, na Floridi, zaradi česar si malo poškamam glavo ...

8. 24/7 Live Podpora strankam 

Malo je stvari, ki jih sovražim več kot všečna služba za stranke.

Imam (dobesedno) bojkotirane blagovne znamke z visokokakovostnimi izdelki preprosto zato, ker sem ugotovil, da je njihova storitev za stranke neučinkovita in povsem nesramna.

Na srečo je služba za stranke, ki jo ponuja TorGuard, nekaj najboljšega, kar sem jih videl v industriji. Ponujajo 24/7 podporo prek klicnega centra, klepetanja v živo in vstopnic za podporo.

In za razliko od nekaterih podjetij v panogi (PIA) TorGuard dejansko ponuja podporo 24/7, ne le poveličenega sistema podpornih vozovnic.

Odločil sem se, da bom sam preizkusil TorGuardov sistem klepeta v živo, da vidim, ali lahko izpolnijo svoje obljube in bil sem prijetno presenečen.

Okoli 19. 37h. moj čas, sem predložil splošno poizvedbo o podpori, da ocenim čas odziva podjetij. In samo 5 minut kasneje sem bil prijetno presenečen, ko sem prejel naslednji odgovor.

TorGuard klepet v živo

Medtem ko njihova skupina za podporo morda ni tako hitra kot Buferiran ali ExpressVPN, če si lahko privoščite 5 minut čakalnega časa, TorGuard zagotavlja odlično in učinkovito storitev za stranke, ki postavlja merilo za celotno panogo.

9. Netflix bo stalo dodatno, a eden od štirih dela

Njihov osnovni VPN ne deluje z Netflixom (niti njihova proxy storitev).

Škoda, ker ko sem uporabljal njihov VPN, tudi do Netflixa nisem mogel dobiti dostopa. Dobil sem naslednjo napako:

torguard in netflix

Ko sem se obrnil na njihovo podporo strankam, so mi rekli, da moram poleg dragega VPN kupiti še "namenski IP", ki stane 7,99 USD / mesečno.

Resno?

Skoraj 30 $ / mesečno samo za dostop do Netflixa, kar lahko storite z NordVPN, in stane le 3,49 $.

Evo, kaj mi je napisal podporni agent:

Torguardova podpora

V redu. Toda tu je vprašanje.

Še vedno ni deloval na naslednjih strežnikih:

 • ZDA: Dallas
 • Kanada
 • Nizozemska
 • Združeno kraljestvo

Za konec pozitivno, dobili smo, da je newyorški strežnik pravilno deloval. Zato je to še vedno navedeno pod naslovom Pros, čeprav je le 1/4 delala.

Pričakujete pa boljše razmerje med prodajo. Zato priporočam, da preverite najboljše Netflix VPN-je, ki smo jih našli, če je to vaše prodajno mesto.

TorGuard slabosti -

1. Potencialno ukradena šifra

Leta 2015 je VPN.ac objavil podroben blog o podobnostih med lastno razširitvijo brskalnika in razširitvijo TorGuarda. Koda je bila skoraj popolnoma enaka, kar kaže na to, da jo je TorGuard morda prepisal.

Vendar pa je VPN.ac opozoril tudi na to, da je različica razširitve TorGuarda imela nekaj vidnih varnostnih ranljivosti, ki niso bile prisotne v lastni razširitvi. Te ranljivosti bi lahko povzročile uhajanje podatkov uporabnikov. Na srečo se to ni zgodilo (kolikor kdo sploh ve).

TorGuard je hitro spremenil svoje razširitve, vendar nikoli ni podal nobenega zadovoljnega javnega komentarja, da bi pojasnil svoja dejanja ali se opravičil.

Medtem ko ta posebna zamuda pri presoji verjetno ne bo vplivala na vašo varnost ali zasebnost pri uporabi TorGuarda, je še vedno zaskrbljujoče. Če so napačno kopirali kodo iz enega podjetja, bi to lahko storili še enkrat. Zdi se malo verjetno, da bi naredili isto napako dvakrat, vendar ne bi bilo prvič.

Odločiti se boste morali sami, kako velik je posel.

2. Potrebne so aplikacije drugih proizvajalcev v iOS in Android

Če želite uporabljati TorGuardove storitve VPN na svoji mobilni napravi, potrebujete aplikacijo iOS ali Android. Potrebovali boste tudi aplikacijo OpenVPN Connect.

Je to velika stvar? Ne, verjetno ne. Toda dejstvo, da za delovanje VPN potrebujete povsem drugo aplikacijo, je nadležno in dodaja še en korak k temu, kar bi raje bili zelo preprost postopek. Drugi VPN-ji, ki ponujajo mobilne aplikacije, ponavadi najdejo način, kako jih delati, ne da bi potrebovali aplikacijo drugih proizvajalcev.

3. Pristojnost znotraj 14-oči

Kot sem že pred časom omenil, je TorGuard ponudnik VPN in nima ničesar s TOR-om, globokim spletnim brskalnikom. TorGuard navaja, da je "Tor" v njihovem imenu sklicevanje na hudournike in zaščito računalnika, ko uporabljate BitTorrent.

Vendar se zdi, da je TorGuard v lasti podjetja z imenom VPNetworks LLC:

Vpnetworks, LLC
618 E Južna St
Orlando, FL 32801

Na žalost to pomeni, da se nahajajo v ZDA, ki lahko zahtevajo, da VPN podjetja obravnavajo informacije o svojih strankah (namig: HideMyAss).

Veliko varneje je uporabljati VPN, ki se nahaja v BVI, Panami ali celo Švici.

Več o pomenu zveze 14 Eyes preberite tukaj.

TorGuard cene, načrti & Dejstva

Vse te cene ni enostavno najti na spletni strani TorGuard, in če želite kupiti paket paketov več kot en mesec, boste morda težko. Če pa stopite v stik s TorGuardovo podporo strankam, bi vam morali omogočiti, da se seznanite s načrtom, ki ga iščete.

Tu so vaše možnosti (ki na spletnem mestu TorGuard niso povsem jasne) za določanje cen VPN:

Možnosti oblikovanja cen TorGuard

 • Mesečni načrt VPN: 9,99 USD
 • Četrtinski načrt VPN: 19,99 USD
 • Polletni načrt VPN: 29,99 USD
 • Letni VPN načrt: 59,99 USD
 • Načrt za dvoletni VPN: 99,99 USD

Kot bi lahko pričakovali, je dvoletni načrt najbolj ekonomičen, saj se ga loti nekaj več kot 4 USD na mesec. Načini plačila se izvajajo prek PayPal, kreditnih kartic, kripto valute in še več.

TorGuard ima vse skupaj solidne cene. Niso najcenejši, vendar tudi niso najdražji. Če želite poleg svojega VPN imeti še proxy, je to težka storitev.

Vsi njihovi načrti imajo 7-dnevno garancijo vračila denarja. Tu je kratek povzetek, kaj lahko pričakujete od TorGuarda:

 • Brez beleženja: Da.
 • Enostavnost programske opreme VPN: Ni najboljša uporabnost, malo stara šola 3/5.
 • Skrite pristojbine & klavzule: Brez.
 • Upsells: Proxy in Anonymous e-poštni oglasi.
 • Takojšen dostop po plačilu: Za preverjanje plačila s PayPalom sem potreboval ~ 20 min.
 • DNS pušča: Brez.
 • Pristojnost: Florida, ZDA.
 • Protokoli: OpenVPN, IPSec, PPTP & L2TP.
 • Kill stikalo: Da.

Ali priporočam TorGuard?

Kljub številnim pomembnim jakostim ne priporočam uporabe TorGuarda.

Po drugi strani pa vas tudi ne opozarjam proti uporabi. Ni, da je TorGuard slab; samo, da je tam veliko VPN-jev, ki so boljši.

TorGuard ima veliko varnost, kar velja tudi za večino večjih VPN-jev. Ima spodobno hitrost, medtem ko lahko dobite utripajoče hitrosti, če najdete pravega ponudnika. Njene cene so dobre, niso pa velike. Podpira torrenting, kar je sicer lepo, vendar vas bo dodatno stalo, če želite namenjen IP naslov za pretakanje Netflixa (in še vedno le 1/4 dela). Potem so v stolpcu za posledice nevšečnosti (in morebitne nemoralnosti).

Nadomestni VPN-ji

Prepričani smo, da se ekipa TorGuard trudi, da bi dala najboljši izdelek, kar lahko. In jim za to ploskam. Vendar še ni čisto tam, še posebej po ceni, ki jo zaračunajo. Možno je, da osredotočanje na proxy, VPN in varno e-poštno storitev oteži popoln kateri koli od teh sistemov.

Toda na koncu TorGuard preprosto ne ponuja dovolj za ceno.

Če pa iščete kaj boljšega, razmislite o branju pregledov NordVPN, Surfshark ali ExpressVPN. V naših VPN pregledih sta oba uvrščena visoko.

Dodajte svoje mnenje

Ste že kdaj uporabljali TorGuard? Če je odgovor pritrdilen, kakšna je bila vaša izkušnja? Vedno me zanima, kaj lahko drugi navdušenci povedo o VPN-jih, ki jih pregledam! Spodaj mi sporočite.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me