Pregled zaštitne točke

Štit za žarište


S više od 650 milijuna korisnika, HotSpot Shield VPN (objavio ga AnchorFree) podijeljen je u dva proizvoda: besplatna VPN usluga koja je više poput proxyja s ograničenjem propusnosti i vrhunski VPN-a pod nazivom „HotSpot Shield Elite“.

U ovom ćemo pregledu usporediti šifriranje mreže HotSpot Shield Elite, sigurnosne značajke i brzinu u odnosu na ostale VPN usluge.

Poslom su od 2005. godine i velikom brzinom povećavaju svoju korisničku bazu.

Međutim, kao što je slučaj s mnogim popularnim VPN tvrtkama, to što imate najviše kupaca ne znači nužno i najbolji proizvod.

Stoga ostaje pitanje: "Je li masivna baza korisnika Hotspot Shield rezultat zvjezdane VPN ili zvjezdanog marketinga?"

I tijekom ovog pregleda, nadam se odgovoru na to pitanje.

Pregled VPN-a za zaštitnu točkicu

Štitnik Hotspot djeluje na Windows, MacOS, Android i iOS.

OPĆI RANK: # 32 od 78 VPN-a
KORIŠTENJE:  Jednostavan za korištenje
Datoteke dnevnika: Neko bilježenje
Lokacije:  24 zemlje, 500 poslužitelja
PODRŠKA: Nema chata uživo, ulaznica za podršku s sporim odzivom
TORRENTING: Dopušteno je bujica
Netflix: Da 1/4
Šifriranje / PROTOKOL: 256-bitni AES 
TROŠKOVI: 3,49 $ / mj & ograničeni besplatni plan - povrat novca 45 dana
SLUŽBENA STRANICA: www.hotspotshield.com

1. Najbrža brzina (osim u SAD-u) Pros za korištenje Hotspot Shield-a

Na desnim poslužiteljima Hotspot Shield je brz.

U stvari, kada sam testirao Hotspot Shield na EU poslužitelju u Estoniji, oni su imali brži rad od bilo kojeg drugog VPN-a koji sam ikad testirao.

Preuzmite i prenesite test brzine

Povezao sam se s nekoliko drugih poslužitelja i izveo nekoliko testova pomoću web stranice treće strane, speedtest.net, kako bih osigurao točnost ovog pregleda.

Evo referentnih vrijednosti koje sam zabilježio dok sam koristio VPN klijent Hotspot Shield na internetskoj vezi od 100 Mbps.

Američki poslužitelj (New York)

 • Ping: 183ms
 • Preuzmite: 28,66 Mbps
 • Prijenos: 13.74 Mbps

EU poslužitelj (Amsterdam)

 • Ping: 54ms
 • Preuzmite: 92,28 Mbps
 • Prijenos: 45.09 Mbps

Azija poslužitelja (Hong Kong)

 • Ping: 141ms
 • Preuzmite: 80,00 Mbps
 • Prijenos: 19.60 Mbps

UK Server (London)

 • Ping: 53ms
 • Preuzmite: 95,55 Mbps
 • Prijenos: 46.45 Mbps

Ako ste pročitali bilo koji drugi VPN pregled koji sam radio na ovoj stranici, onda znate da su ovi rezultati impresivni, zaista impresivni.

Hotspot Shield redovito je provodio oko 10 Mbps brže od bilo kojeg svog konkurenta na svim europskim i azijskim poslužiteljima.

Začudo, njihovi poslužitelji u Sjedinjenim Državama neobjašnjivo su radili brzinom koja je bila gotovo dvostruko sporija od konkurencije iako je tvrtka sa sjedištem u San Franciscu!

Ako planirate koristiti poslužitelje koji se nalaze uglavnom u Europskoj uniji ili Aziji, tada je Hotspot Shield najbrži VPN koji je trenutno dostupan.

Međutim, ako vam posebno treba pristup poslužitelju sa sjedištem u SAD-u, vjerojatno biste se trebali odlučiti za nešto poput ExpressVPN, PIA ili NordVPN.

2. Nevjerojatno korisničko iskustvo 

Hotspot Shield možda je najljepše dizajnirani VPN koji sam ikad koristio.

Aplikacija HotSpot Shield

Nakon dvominutnog postupka instalacije preusmjerit ćete se na sučelje koje izgleda kao nešto iz novog filma o Jamesu Bondu gdje možete prilagoditi svoje postavke i VPN lokaciju sa samo nekoliko klikova.

Postavke HotspotShield VPN-a

Iako ne nude mnogo u pogledu naprednih postavki ili prilagođavanja (o čemu ću govoriti u odjeljku "protiv"), ono što oni imaju je nevjerojatno jednostavan, intuitivan i jednostavan za korištenje VPN softver.

3. Torrenting je potpuno potpomognut

Jedna od sjajnih stvari o Hotspot Shieldu je ta što, za razliku od nekih njihovih konkurenata, oni u potpunosti i od srca podržavaju anonimne bujice.

Njihova mreža koristi super sigurnu AES-256 enkripciju kako bi osigurala da su svi podaci koji se prenose na vaš uređaj i potpuno sigurni ... Od svih (osim AnchorFree).

Vlade, ISP-ovi, nosni susjedi, sve dok Hotspot Shield pridržava svoje politike evidentiranja, niti jedna od njih ne može pristupiti bilo kojoj vašoj povijesti pregledavanja ili mrežnoj aktivnosti.

Budući da AnchorFree otvoreno podržava i čak daje upute o anonimnim bujicama, sigurno je reći da je Hotspot Shield Elite izvrstan izbor za pohlepnije bujice za sigurno P2P iskustvo.

4. Netflix kompatibilan (1/4)

Streaming Netflix sa Hotspot Shieldom je nešto složeniji nego kod ExpressVPN ili StrongVPN. No ako slijedite upute na njihovoj web lokaciji, i dalje možete pronaći poslužitelj koji će raditi.

Kanadska usluga struje savršeno je radila za nas. Ali istaknuli smo ostale tri koje smo testirali.

To zapravo i nije loš rezultat ovih dana, budući da je Netflix postao izvrstan u otkrivanju (i isključivanju) većine VPN korisnika koji pokušavaju pristupiti geo-ograničenom sadržaju.

HotSpot štit deblokiranje poslužitelja Netflix:

 • Kanada

HotSpot štit poslužitelji blokirani od strane Netflixa:

 • Ujedinjene države
 • Ujedinjeno Kraljevstvo
 • Nizozemska

Slabe točke upotrebe zaštitnog mjesta Hotspot

1. CDT Optužbe za privatnost & istraga FTC-a

Hotspot Shield oduvijek je bio prilično sumnjiva tvrtka.

S obzirom na to da su oni iz SAD-a sa VPN-om koji je pokrenut pomoću 52 milijuna dolara financiranja serije C investicijskog giganta Goldman Sachs, a čija je matična tvrtka udružena s nekoliko tvrtki za oglašavanje i marketing ... ne bih točno opisao tvrtku kao "gore sramota”.

Međutim, nakon nedavnog podnošenja CDT-a i FTC istrage koja je u tijeku, počeo sam shvaćati da je izraz "Etički dvosmislen" vjerojatno prikladniji opis.

Evo isječka iz priopćenja za javnost koje je izdalo Centar za demokraciju & Tehnologija koja se tiče formalne žalbe koju su podnijeli protiv Hotspot Shielda.

stanje zaštitne točke ...

S obzirom na 650 milijuna + korisnika koji se za sigurnost na mreži oslanjaju na Hotspot Shield, podnošenje CDT-ovih 14 stranica ima neke ozbiljne implikacije.

Iako je David Gorodjanski nazvao te tvrdnje neosnovanim i izjavio da se "ne slaže" sa podnošenjem, činjenice ne izgledaju u njegovu korist..

Sve dok FTC ne zaključi službenu istragu, ja ne mogu niti potvrditi niti demantirati ove optužbe, međutim, reći ću da bih se začudio ako Hotspot Shield napusti ovu bitku bez nekoliko ožiljaka..

2. Upitna pravila o privatnosti i zapisivanju podataka

AnchorFree je otvoreno povezan s nizom reklamnih tvrtki trećih strana koje čine Hotspot Shield besplatnim.

Iako je ovo prilično uobičajena praksa za besplatnu VPN uslugu, kada počnete kopati po pravilima o privatnosti, stvari postaju problematične.

Evo izvoda iz njihove politike privatnosti koji ilustrira moje stajalište.

sječa štitnika žarištaSlika preuzeta s: https://www.hotspotshield.com/privacy-faq/

Čak i ako zanemarite činjenicu da je izraz "osobni podaci" namjerno dvosmislen u cijeloj njihovoj politici i da očito ne uključuje vašu osobnu IP adresu, ovo je prilično zabrinjavajuća izjava.

Studija CSIRO zaključila je da Hotspot Shield koristi kodove za praćenje za prikupljanje podataka o korisnikovim podacima, a zatim te podatke prodaje oglašivačima.

Otkrili su i da će Hotspot Shield redovito preusmjeravati promet korisnika putem jedne od njihovih pridruženih mreža kako bi profitirao od kupovina koje su njihovi kupci obavljali tijekom upotrebe VPN-a..

Iako im politika zapisivanja bilježi izvjesno uvjeravanje, navodeći da:

"... sve se informacije o pregledavanju ili druge slične informacije koje se odnose na vaše mrežne aktivnosti koje ste prenijeli na naše poslužitelje kad koristite Hotspot Shield, brišu se nakon zatvaranja" sesije "VPN-a."

Teško mi je reći da vjerujem Hotspot Shield svojim osobnim podacima.

3. Potvrđena korisnička podrška 

Sasvim mi je jasno da su svi resursi Hotspot Shielda pripojeni u samo tri stvari.

 1. Stvaranje zvjezdanog popisa poslužitelja koji izvode brzinom munje
 2. Dizajn prekrasnog korisničkog sučelja
 3. Pronalaženje načina da na zakonit način (ili na neki drugi način) iskoristi dvosmislenu politiku privatnosti kako bi što više iskoristio ljude.

Kao što ćete primijetiti, velika usluga za korisnike nije na tom popisu.

Iako Hotspot Shield nudi iscrpan popis resursa i vodiča za rješavanje problema, njihov tim za korisničku podršku je sve samo ne postoji..

Ako imate problema, jedini način da stupite u kontakt sa njihovim timom za podršku jest kroz plašljivu kartu za podršku.

Korisnička podrška

Nakon što je vaša karta predata?

Vjerojatno biste trebali otići si natočiti još jednu šalicu kave i sjesti uz dobru knjigu jer ćete je dugo, dugo, dugo čekati.

Pokušao sam poslati zahtjev za tehničku podršku za ovaj pregled tri dana prije nego što sam počeo pisati ovaj post.

Na moju žalost ... Još uvijek nisam dobio odgovor! 

Nakon što sam preskočio neke druge recenzije, ustanovio sam da je to iskustvo bilo prilično sveprisutno.

Zapravo sam pročitao nekoliko pritužbi kupaca u kojima se tvrdi da je Hotspot Shield trebalo više od tjedan dana da bi odgovorio na jednostavnu grešku u rješavanju problema..

S obzirom na veliku cijenu koja je povezana s njihovim Elite VPN uslugom, ovo je vrlo značajan prekršaj.

4. Catapult Hydra i nema kompatibilnosti s TOR-om 

Uz korisničku bazu koja je velika i raznolika kao ona koju hvali Hotspot Shield, zamislili biste da bi oni stvorili proizvod koji je podjednako raznolik i prilagodljiv svim potrebama ili okolnostima..

Nažalost, to nije slučaj.

Hotspot Shield ne samo da ne nudi kompatibilnost s Orion Router ili bilo kojim drugim posrednikom treće strane (nevjerojatno korisna značajka u drakonskim zemljama poput Kine i Sjeverne Koreje) - Hotspot Shield također relativno dobro funkcionira u Kini, pa su sleteli u naših prvih 7 VPN-ova za Kina. Ograničavaju sve korisnike na njihov vlasnički protokol Catapult Hydra. Iako su oni podržavali OpenVPN protokol, to se promijenilo nakon uvođenja njihovog protokola Catapult Hydra.

S obzirom da imaju više od 650 milijuna korisnika, mogli biste pomisliti da će Hotspot Shield ponuditi barem nekoliko drugih protokola VPN tuneliranja za one rijetke (ali neizbježne) slučajeve u kojima njihov vlastiti protokol jednostavno neće smanjiti.

Nažalost, to jednostavno nije slučaj.

5. DNS propuštanje kroz proširenje Chromea

Da stvar bude još gora, njihovo proširenje za Chrome propušta vaš DNS.

Napravili smo opsežne testove na više VPN-a, a Hotspot Shield bio je jedan od mnogih pružatelja VPN-a koji pušta vaš DNS putem proširenja.

Ništa značajno, a uskoro se popravlja, ali zasad curi ... Evo nekoliko informacija o tome kako popraviti taj propust.

Cijene, planovi za zaštitne točke & činjenicama

Što se tiče pružatelja usluga VPN-a, cijene Hotspot Shielda bile su nekada skuplje u spektru.

U stvari, 5,99 dolara mjesečno za njihov 12-mjesečni paket, oni su nekoliko dolara skuplji od našeg omiljenog VPN-a, NordVPN. I samo 1 dolar dolara jeftiniji od ExpressVPN-a.

Jedina razlika između svakog plana je duljina vremena za koje možete koristiti VPN usluge Hotspot Shielda. Evo kako se raščlanjuju njihovi različiti planovi cijena.

Cijene zaštitnih mjesta

 • Mjesečno: 12,99 USD 
 • 6 mjeseci: 53,94 USD (8,99 USD / mjesec)
 • 12 mjeseci: 71,88 USD (5,99 USD / mjesec)
 • 3 godine: 125,6 USD (3,59 USD / mjesec)

Nadalje, ako se nalazite u EU, suočiti ćete se s cijenama heftija (6,99 eura / mjesečno, na primjer, za jednogodišnji plan). Pitam se zašto to rade ...

Iako su im planovi malo skupi, svi su potpomognuti velikodušnom garancijom povrata novca od 45 dana, što je najbolja garancija koju sam ikad vidio u VPN industriji.

Prema onome što sam pročitao na internetu, ovaj je povrat prilično bezbolan za prikupljanje, što znači da ako isprobate premium VPN usluge Hotspot Sheld i odlučite da nisu za vas, brzo možete primiti novac i nastaviti potragu za savršen VPN usluga.

Što se tiče plaćanja, možete koristiti sve glavne kreditne kartice, PayPal, pa čak i bankovni prijenos. No ne pružaju nikakve anonimne načine plaćanja, kao što je Bitcoin.

 • Jednostavnost VPN softvera: Jednostavna upotreba VPN aplikacije
 • Skrivene naknade & klauzule: Nije pronađen.
 • prodaje skupljeg proizvoda: Nema upsells.
 • Instant pristup nakon plaćanja: Uzeo ~ 5min za pristup preuzimanju datoteka (nakon kupnje softvera)

Preporučujemo li štitnik Hotspot?

Odgovor na ovo pitanje je složen.

Hotspot Shield je vrhunski servis.

Nude velike brzine rasvjete, nevjerojatno korisničko iskustvo i obilje sjajnih značajki da bilo koji VPN entuzijast bude sretan.

Međutim…

Tvrtka koja stoji iza ove usluge bila je uključena u toliko sjenovitih poslova i etički sivih aktivnosti da mi je teško dati svoj pečat odobrenja, posebno uzevši u obzir trenutne tvrdnje o CDT-u..

Također ne rade s kombinacijom TOR-a. Mislim da postoje bolji VPN-ovi po sličnim ili čak jeftinijim cijenama, poput NordVPN ili ExpressVPN.

Do sada se Hotspot može koristiti za skrivanje vaše IP adrese, ali nije najbolja opcija za potpunu privatnost. Pročitajte sve moje VPN recenzije ovdje.

Jeste li ikada prije koristili Hotspot Shield? Ako je tako, kakvo je vaše iskustvo? Uvijek me zanima kad drugi entuzijasti imaju što reći o VPN-ovima koje pregledavam! Javite mi u nastavku.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me