Najbolji VPN za Kinu: stvarni rezultati ispitivanja (2020)

Najbolji vpn u kiniLetjeli smo u Kinu na testiranje različitih VPN-ova


Tražite VPN u Kini koji zapravo funkcionira?

Da bismo vam pomogli da odaberete pravi, odletjeli smo u Peking i testirali 28 plaćenih VPN-ova na dvije njihove ISP mreže.

Razlog zašto smo to učinili je taj što je Kina najcenzurnija zemlja na svijetu, tako da možete zaboraviti na pristup web lokacijama poput Googlea, Facebooka ili Twittera koristeći njihove standardne internetske veze..

Čak i premium VPN-ovi rijetko rade.

A to nije idealno, posebno za iseljenike i stanovnike koji žele bez problema pristupiti onome što ostatak svijeta može pristupiti.

Pa, što je rješenje?

Identificiranje koji VPN-ovi zapravo rade u Kini.

Nekoliko stvari prije nego što smo ušli

Odricanje: Naše razdoblje testiranja bilo je tri dana u Pekingu. Upotreba VPN-a u Kini može biti vrlo zahtjevna jer mreže uvijek pokušavaju blokirati VPN-ove. Dakle, ono što je radilo za nas možda neće raditi za vas i obrnuto. Nadalje, ono što može raditi u Pekingu možda neće raditi i u drugim dijelovima Kine.

Nedavno smo bili na putovanju u Kini kako bismo nastavili našu misiju da vam doznamo najbolje VPN usluge temeljene na praktičnom iskustvu i temeljitom testiranju. Pregledali smo niz VPN usluga kako bismo utvrdili koji je najbolji VPN za Kinu.

Prije nego započnemo, nekoliko činjenica:

 • Testirali smo 28 VPN usluga na dva kineska davatelja internetskih usluga:
  • China Unicom
  • Ultra Kings Limited (ili Voiz Plus)
 • Od 28 VPN-ova koje smo testirali, samo 19 je radilo na Ultra Kings Limited, a samo 13 je radilo na China Unicomu.
 • Oba su davatelja internetskih usluga blokirala početnu stranicu 26 od 28 testiranih VPN-ova. Devet od 28 VPN-a može se preuzeti u kineskoj trgovini aplikacija putem Ultra Kings Limited, dok se 10 od 28 VPN-ova može preuzeti u kineskoj trgovini aplikacija putem China Unicom-a.
 • Za VPN-ove koji su se uspješno povezali, testirali smo ih na 19 različitih mjesta. Te su web lokacije:

web mjesta testirana u Kini za najbolji vpn

 • Također smo testirali VPN-ove koji su se povezali da vidimo možemo li upotrebljavati Whatsapp, Telegram, Viber i Skype.
 • Samo 11 od 28 VPN-ova koje smo testirali radilo je na oba ISP-a.
 • Od 11 koji su radili, najboljih 7 predstavljeni su u nastavku.

Na prvom ISP-u koji smo testirali, Ultra Kings Limited, dobili smo referentnu brzinu preuzimanja od 3,9Mbps i brzinu prijenosa od 3,3Mbps..

test referentne brzine u kineskim ultra kraljevima ograničen

Na drugom ISP-u koji smo testirali, China Unicom, dobili smo referentnu brzinu preuzimanja od 5,14Mbps i brzinu prijenosa od 0,52Mbps..

test za referentnu brzinu u Kini za unicom

Također je vrijedno napomenuti da izgleda da je Ultra Kings Limited bolji ISP za VPN-ove, jer China Unicom zabranjuje više VPN IP-ova.

18 od 28 je radilo s Ultra Kings Limited, ali samo 11 je radilo s China Unicom. China Unicom ipak je bio malo brži.

Top 7 najboljih VPN-a za Kinu

Ispod je najboljih sedam VPN-ova za Kinu na temelju naših praktičnih testova. Potpuni link do naše proračunske tablice za testiranje možete pronaći ovdje.

1. ExpressVPN

Teško je pronaći VPN koji pohranjuje privatnost i performanse. Pogotovo onaj koji zapravo djeluje iz Kine.

Što su otkrili naši testovi u Kini

 • Naše iskustvo iz prve ruke pokazuje da je ExpressVPN najbolji VPN za Kinu.
 • To je jedno od rijetkih VPN-ova koje smo testirali u Kini i koji su radili na oba davatelja internetskih usluga: Ultra Kings Limited i China Unicom.
 • ExpressVPN je također uspješno pristupio svih 19 stranica koje smo testirali. I ne samo to, već su Whatsapp, Telegram, Viber i Skype radili na oba ISP-a.

ExpressVPN je imao brzinu preuzimanja od 2.7Mbps i brzinu prijenosa od 2Mbps na Ultra Kings Limited (s referentnim vrijednostima od 3.9Mbps i 3.3Mbps respektivno).

expressvpn test brzine iz Kine na ultra kraljevima ograničen

Za China Unicom dobili smo brzinu preuzimanja od 4.28Mbps i brzinu prijenosa od 0.4Mbps (u odnosu na referentne vrijednosti od 5.14Mbps i 0.52Mbps).

expressvpn test brzine iz Kine na Unicom

Još je impresivnija posvećenost ExpressVPN-a da ostane korak ispred kineskih cenzora proaktivnim nadzorom njihovih poslužitelja radi pristupačnosti u Kini i korištenjem naprednih tehnoloških protokola iza kulisa..

Sažetak ExpressVPN-a

Tvrdnja ExpressVPN-a bez evidencije testirana je u stvarnom svijetu: turska je vlada jednom prilikom izvršila raciju o njihovom centru podataka i zaplijenila njihove servere u pokušaju pristupa zapisnicima određenog korisnika. Pogodi što su pronašli? Ništa. To, i činjenica da se ExpressVPN nalazi na Britanskim Djevičanskim otocima, jurisdikciji prilagođenom VPN, čini ga privlačnim za kineske VPN korisnike.

Evo nekoliko visokih bodova koji su ExpressVPN gurnuli na vrh popisa:

 • Računi su zaštićeni funkcijom prebacivanja koja umanjuje vaš pristup internetu ako VPN veza ne uspije, čime se sprječava prebacivanje vaše veze na javno vidljivu alternativu. 
 • Usluga pruža snažnu AES-256 enkripciju s OpenVPN podrškom, dostupnost P2P servera za bujicu i podršku do pet istodobnih veza. 
 • Tim za korisničku podršku lako je dostupan i pouzdan, posebno imajući u vidu da imaju podršku 24 sata dnevno i putem e-pošte i chat uživo koji nisu blokirani u Kini.

Iako je ExpressVPN malo skuplji za 6,67 USD / mjesečno, u Kini smo prilično impresionirani njegovim stvarnim performansama. Vjerujemo da je trošak opravdan ako želite pouzdan VPN za Kinu. Oni također nude 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Posjetite ExpressVPN

Pročitajte našu cjelovitu ExpressVPN recenziju.

2. ProtonVPN

Što su otkrili naši testovi u Kini

 • Općenito, ProtonVPN je bio uspješan na oba ISP-a koja smo testirali u Kini.
 • Nažalost, mogao je pristupiti samo 18 od 19 web lokacija koje smo testirali na prvom davatelju internetskih usluga (nije mogao pristupiti Pornhubu).
 • Međutim, pristupio je svim 19 web lokacijama drugog ISP-a.
 • Whatsapp, Telegram, Viber i Skype bili su dostupni na oba davatelja internetskih usluga.

Na Ultra Kings Limited, s referentnom vrijednošću od 3,9Mbps i učitavanjem 3,3Mbps, dobili smo preuzimanje od 3,7Mbps i 3,7Mbps. (Ova povećana brzina prijenosa nije pogreška. VPN ponekad poboljšava brzinu - ponajviše zbog propuštanja propusne širine ISP-a)

protonvpn test brzine iz Kine na ultra kraljevima ograničen

Na China Unicomu, s referentnim brojem za preuzimanje od 5.14Mbps i prijenosom 0.52Mbps, dobili smo 4.69Mbps download i 0.53Mbps upload.

protonvpn test brzine iz Kine na Unicom

Smatramo da je njihova korisnička podrška također pristojna. Oni dobro razumiju da njihov VPN može raditi u Kini danas, a ne sutra, i da veze mogu značajno varirati od jedne kineske regije do druge. Kao takvi, u pripravnosti su i tim za podršku koji im pomaže u rješavanju problema dok stalno rade na protumjerama.

Sažetak ProtonVPN-a

ProtonVPN vodi švicarska tvrtka Proton Technologies AG. Oni su također mozak iza popularne usluge ProtonMail koja se događa kao najveća šifrirana mreža e-pošte na svijetu.

Razumljivo, vodeći od strane zagovornika privatnosti, ProtonVPN ne bilježi nikakve vaše osobne podatke pregledavanja. Također se nalaze u Švicarskoj, zemlji prilagođenoj privatnosti koja pojedinačna prava privatnosti vrlo ozbiljno uzima.

U odnosu na ExpressVPN, naš najbolji izbor, ProtonVPN ima:

 • Mnogo manji park servera (400 u preko 30 zemalja)
 • Ista super sigurna AES-256 enkripcija
 • Prekidač za ubijanje
 • Podrška za Netflix
 • Do 10 istodobnih veza

ProtonVPN ima brojne plaćene povoljne planove, ali oni su jedini VPN na ovom popisu koji ima besplatnu opciju. Njihov besplatni plan predviđa:

 • Srednja brzina
 • Pristup u tri države
 • Nema ograničenja podataka
 • Može se koristiti na jednom uređaju

Inače, njihov najjeftiniji plan košta samo 4 USD / mime, omogućujući pristup svim zemljama i može se koristiti na dva uređaja. Možete dobiti procijenjeni povrat novca uz 30-dnevno jamstvo povrata novca. S obzirom na činjenicu da nude besplatnu opciju bez veze sa žicama, ovo je još uvijek prilično impresivno.

Posjetite ProtonVPN

Pročitajte našu cjelovitu ProtonVPN recenziju.

3. Mullvad

Što su otkrili naši testovi u Kini

 • Mullvad je uspio deblokirati svih 19 web lokacija koje smo testirali na oba ISP-a, kao i Whatsapp, Telegram, Viber i Skype.
 • Međutim, smatramo da je njihova korisnička podrška prilično slaba.

Na Ultra Kings Limited, sa referentnom brzinom prenosa od 3,9Mbps i brzinom prijenosa od 3,3Mbps, dobili smo savršenu brzinu preuzimanja od 3,9Mbps i brzinu prijenosa od 3,5Mbps. (Još jedna instanca VPN-a koja je bolji od ISP-a na brzinskim testovima.)

mullvad test brzine od kina ultra kraljeva ograničen

Na China Unicomu, s referentnim brojem za preuzimanje od 5.14Mbps i prijenosom 0.52Mbps, dobili smo brzinu preuzimanja od 4.4Mbps i brzinu prijenosa od 0.46Mbps..

mullvad test brzine iz kineske unicom

Sažetak Mullvada

Mullvad je jedan od naših omiljenih VPN-a, jer je jedan od rijetkih servisa za koji nije potrebna adresa e-pošte ili zaporka da bi se koristila.

Jednostavno generirate broj računa na njihovoj web lokaciji i dobro ide. Mogućnosti plaćanja koje uključuju mogućnost plaćanja kriptovalutom dodatno poboljšavaju njegovu privatnost. Snažni fokus Mullvada na privatnost uništava naš strah od toga da ćemo biti smješteni u Švedskoj, članici Saveza 14 očiju.

Jedan od načina na koji Mullvad osigurava da kineski stanovnici mogu pristupiti blokiranim web mjestima je kroz prosljeđivanje i odabir porta. Osim nekoliko blokiranih portova za kontrolu neželjene pošte i drugih sigurnosnih pitanja, Mullvad se može izvoditi na bilo kojem ulazu. Uz to, velika je podrška Shadowshocks-u, open-source proxy projektu posebno stvorenom za skok Velikog vatrozida..

Ostale značajne značajke Mullvada:

 • Nudi 370 i više poslužitelja u preko 30 zemalja
 • Omogućuje do pet istodobnih veza
 • Nudi P2P poslužitelje koji podržavaju anonimne bujice
 • Omogućuje prekidač
 • Koristi standardno šifriranje AES-256

Jednostavnost Mullvada je ta da se ne morate brinuti oko VPN planova. Sve značajke mogu se dobiti po istoj cijeni od 5 € mjesečno. Iako nije najjeftiniji, nije ni najskuplje. I što je još važnije, ne morate se brinuti zbog nedostajućih ključnih značajki, jer nema drugih skupljih planova. Oni također nude 30-dnevno jamstvo povrata novca za sve načine plaćanja osim gotovine.

Posjetite Mullvad

Pročitajte našu cjelovitu recenziju Mullvada.

4. jakVPN

Na # 28 u našem općem poretku VPN usluga, StrongVPN je daleko od toga da bude omiljen. Ipak, moramo priznati da smo bili prilično impresionirani njegovim performansama u Kini.

Kineski Veliki zaštitni zid ima reputaciju što nekad učinkovite VPN-ove čine beskorisnim. To objašnjava zašto mnogi drugi VPN-ovi s trgovačkom markom ne rade u Kini.

Što su otkrili naši testovi u Kini

 • StrongVPN je dobro funkcionirao na oba ISP-a koja smo testirali.
 • StrongVPN je također mogao pristupiti svih 19 web lokacija koje smo testirali.
 • Whatsapp, Telegram, Viber i Skype također su radili na oba ISP-a koja smo testirali.

Na Ultra Kings Limited, sa referentnom brzinom prenosa od 3,9Mbps i referentnom brzinom prijenosa od 3,3Mbps, dobili smo preuzimanje od 2,7Mbps i prijenos 2,8Mbps..

strongvpn test brzine od kina ultra kraljeva ograničen

Na China Unicomu, sa referentnom brzinom prenosa od 5,14Mbps i referentnom brzinom prijenosa od 0,52Mbps, dobili smo brzinu preuzimanja 4,76Mbps i brzinu prijenosa od 0,4Mbps..

strongvpn test brzine iz kineske unicom

SnažanVPN sažetak

Posebno za stanovnike Kine, StrongVPN nudi Scramble, naprednu tehniku ​​oblina koja djeluje kao dodatni sloj sigurnosti za korisnike, što državnim cenzorima otežava otkrivanje VPN prometa.

Uz to, StrongVPN dodjeljuje dinamičke IP adrese umjesto uobičajenih statičkih IP adresa koje pružaju drugi VPN dobavljači. To može biti i nedostatak jer, iako imaju prilično puno poslužitelja, nemate puno riječi na kojem poslužitelju ćete se služiti. StrongVPN nasumično dodjeljuje poslužitelje korisnicima kad god se povežu.

Dodavanje na popis osnovnih značajki StrongVPN-a jesu:

 • Pouzdana politika bez zapisivanja
 • Snažna AES-256 enkripcija
 • Podrška za Netflix
 • P2P poslužitelji koji omogućuju anonimnu bujicu

Činjenica da StrongVPN ima brzu i korisnu korisničku podršku također ga čini atraktivnom opcijom. To govori da je lociranje u SAD-u nedostatak naše knjige.

Počevši od 5,83 USD mjesečno, StrongVPN donosi jake 680+ poslužitelja koji se šire u više od 25 zemalja. Ovaj se broj poslužitelja nalazi negdje na sredini našeg ukupnog popisa (ne najviše, ali ne najmanje). Iako vjerujemo da je ovo malo precijenjena, vrijedi napomenuti da imaju 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Posjetite StrongVPN

Pročitajte našu cjelovitu StrongVPN recenziju.

5. PrivateVPN

Švedska baza PrivateVPN-a čvrsto ih postavlja u nadležnost 14 očiju. To je problem s obzirom da smo također smatrali da je njihova politika evidentiranja upitna.

Dakle, ovo nije ni na koji način među našim najboljim izborima kada je u pitanju privatni VPN orijentiran na privatnost.

Međutim, kada su u pitanju Kina u VPN-u, prosjaci ne mogu biti birali.

Što su otkrili naši testovi u Kini

 • Pokazalo se da je PrivateVPN jedan od naših najučinkovitijih VPN-a.
 • Osim što je relativno brz, PrivateVPN je također uspio deblokirati svih 19 web lokacija koje smo testirali na oba ISP-a, kao i Whatsapp, Telegram, Viber i Skype.

Na Ultra Kings Limited, na referentnom nivou od 3,9Mbps i 3.3Mbps, PrivateVPN je imao brzinu preuzimanja od 4.1Mbps i brzinu prijenosa od 3.1Mbps, što je prilično savršene brzine.

privatevpn test brzine od kina ultra kraljeva ograničen

U China Unicomu, na referentnoj osnovi za preuzimanje od 5.14Mbps i učitavanje 0.52Mbps, PrivateVPN imao je brzinu preuzimanja od 3.81Mbps i brzinu prijenosa od 0.56Mbps. To je još uvijek prilično impresivno u našoj knjizi!

privatevpn test brzine iz kineske unicom

PrivateVPN Sažetak

Ono što PrivateVPN čini dobrom opcijom za stanovnike Kine je način prikrivanja. Ukratko, prikriveni VPN prikriva VPN promet kao redoviti promet u nastojanju da zavarava aplikacije za cenzuru i vatrozidove. Ovom značajkom PrivateVPN je u stanju stvoriti VPN tunel kroz Veliki vatrozid, omogućavajući korisnicima pristup njihovim odabranim web stranicama.

PrivateVPN se može pohvaliti:

 • Snažna AES-256 enkripcija
 • Dostupnost P2P servera koji omogućuju anonimnu bujicu
 • Izvrsno surađuje s Netflixom
 • Jaka korisnička podrška

Međutim, smatramo da je PrivateVPN skup u odnosu na druge dostupne opcije. Počevši od 5,95 USD / mjesečno, nude samo konzervativne 150+ poslužitelje u oko 60 zemalja. Oni bi sigurno mogli puno bolje, ali to je još uvijek pristojna opcija zaobići kineski vatrozid. Ako vam se ne sviđaju, možete iskoristiti i njihovu 30-dnevnu garanciju povrata novca.

Posjetite PrivateVPN

Pročitajte našu cjelovitu PrivateVPN recenziju.

6. Štitnik žarišta

Nismo veliki obožavatelji Hotspot Shielda iz niza razloga koji uključuju curenje DNS-a, pogrešnu politiku zapisivanja i gotovo nikakvu korisničku podršku. Nije pomoglo to što se Hotspot Shield nalazi u Sjedinjenim Državama.

Međutim, moramo im to dati kada je u pitanju Kina: Hotspot Shield djeluje!

Što su otkrili naši testovi u Kini

 • Naš test Hotspot Shield pokazao je snažne performanse unutar Kine. Korisnici, međutim, prijavljuju pogodak ili promašaj, s tim da se većina naslanja na "promašenu" stranu stvari, tako da nam je drago što je uspjelo, tako da možemo obavijestiti kako je prošlo.
 • Hotspot Shield uspio je deblokirati 18 od 19 web lokacija koje smo testirali na prvom davatelju internetskih usluga (TorProject.org je bio nedostupan) i svih 19 web lokacija na drugom ISP-u.
 • Whatsapp, Telegram, Viber i Skype bili su također dostupni na oba.

Na Ultra Kings Limited, na referentnoj vrijednosti od 3,9Mbps i 3.3Mbps, Hotspot Shield imao je brzinu preuzimanja od 3,4Mbps i brzinu prijenosa od 0,9Mbps..

Kina brzina štita štitnika od strane kineskih ultra kraljeva ograničena

Na China Unicomu, na referentnoj osnovi za preuzimanje od 5.14Mbps i učitavanje 0.52Mbps, Hotspot Shield imao je brzinu preuzimanja 3.77Mbps i brzinu prijenosa od 0.76Mbps.

Kina unicom test brzine štita žarišta

Sažetak zaštitne točke

Hotspot Shield posluje od 2005. godine (puno duže od većine ostalih opcija na ovom popisu). Imaju 650 milijuna korisnika.

Štitnik žarišta ima:

 • Sigurna AES-256 enkripcija
 • Podrška za P2P poslužitelje
 • Kompatibilnost s Netflixom

Iako imaju besplatnu verziju oglasa (na koju pripazimo iz privatnosti), njihov premijski plan prilično je pristupačan od 3,49 USD mjesečno. Plaćeni plan dolazi s poslužiteljima u više od 70 zemalja i podržava do pet istodobnih uređaja. Nismo impresionirani njihovom korisničkom podrškom, ali 45-dnevno jamstvo povrata novca dovoljno je sigurnost da ih možemo pokušati.

Posjetite Hotspot Shield

Pročitajte našu cjelovitu recenziju Hotspot Shield-a.

7. VPNSecure

Konačno, imamo VPNSecure, australijsku VPN osnovanu 2010. godine.

Što su otkrili naši testovi u Kini

 • U skladu s performansama, VPNSecure je mogao pristupiti samo 18 od 19 web lokacija s oba ISP-a koja smo testirali (SoundCloud je bio nedostupan na oba).
 • Whatsapp, Telegram, Viber i Skype svi su bili dostupni, na sreću.
 • Njihov brzinski učinak bio je sve u redu.

Na Ultra Kings Limited, s referentnom vrijednošću od 3,9Mbps i 3.3Mbps, dobili smo brzinu preuzimanja od 2Mbps i brzinu prijenosa od 2.6Mbps..

vpnsecure test brzine od kina ultra kraljeva ograničen

Na China Unicomu, s referentnim brojem za preuzimanje od 5.14Mbps i prijenosom 0.52Mbps, imali smo brzinu preuzimanja od 2.81Mbps i brzinu prijenosa od 0.61Mbps.

vpnsecure test brzine iz china unicom

Sažetak VPNSecure-a

Politiku evidentiranja VPNSecure-a vrlo je teško dešifrirati. Dakle, ne možemo točno reći na kojem su mjestu evidentiranje vaše pregledavanja ili preuzimanja aktivnosti.

Oni nude vrlo ograničeno 80 poslužitelja u 50 zemalja (najmanji među svim ostalim opcijama na ovom popisu). I to po vrlo skupoj cijeni: njihov najjeftiniji plan počinje od 6,66 USD / mjesečno!

Baš kao PrivateVPN, ono što VPNSecure radi u Kini je tajni VPN protokol. Nevidljivi način rada, međutim, trenutno djeluje samo za radne površine.

Oni se hvale:

 • Prekidač za ubijanje
 • Podrška za neograničene uređaje
 • P2P poslužitelji
 • I AES-256 i AES-128 enkripcija
 • Podrška za Netflix
 • Impresivna korisnička podrška

No, oni nude samo sedmodnevno jamstvo povrata novca, što je na slabijoj strani u usporedbi s ostalim opcijama na ovom popisu.

Posjetite VPNSecure

Pročitajte našu cjelovitu recenziju VPNSecure.

Zaključak

Kineski veliki vatrozid može biti nepredvidiv.

VPN-ovi za koje se zna da izvrsno djeluju iznenada se blokiraju, osobito tijekom značajnih političkih događaja kada vladajuća Komunistička partija smatra potrebnim suzbiti neslaganje i pažljivo kontrolirati pristup informacijama..

Iako nema garancije da će gornji VPN-ovi uvijek raditi u Kini, naši osobni testovi iz Kine pokazuju da ovih sedam funkcionira dobro u vrijeme pisanja ove recenzije..

Za ostale VPN recenzije i više informacija o tome kako VPN rade i što mogu učiniti za vas potražite u najboljim VPN uslugama za 2020. godinu.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me