Najbolji VPN-ovi za Kodi (pregled 2020)

Korištenje VPN-a s Kodi-jemNe rade svi VPN-ovi s Kodi-jem ...

Nisu svi VPN-ovi sjajni za Kodi. Evo zašto:

VPN koji koristite kod Kodi trebao bi biti dovoljno brz pa vaš stream neće stalno zaostajati ili međuspremnik (To se može dogoditi ako odaberete VPN s lošom izvedbom).

VPN treba imati samostalnu aplikaciju za Android (Smart TV-a), Windows, Mac i iOS ili u najmanju ruku Real-Debrid kompatibilnost.

VPN za Kodi trebao bi osigurati i službene detaljne vodiče za njegovo postavljanje. Instalacija VPN-a na većini uređaja jednostavna je instalacija u jednom kliku, ali ako instalirate VPN na Google Nexus Player ili Rasperry PI, stvari mogu postati malo zamršenije, pa je dobro imati službeni vodič koji će vas voditi kroz to.

Da biste otkrili savršen VPN za Kodi, učinili smo sljedeće:

Kupili smo i instalirali 14 različitih VPN-a i testirali ih na najnovijoj verziji Kodija (18.0 Leia). Pored toga, za potrebe sljedećih pregleda, korištena su dva glavna dodatka, a to su Seren i 13Clowns. Tijekom pregleda ovih VPN-a, obratili smo pozornost na ovih pet ključnih čimbenika:

 • Učinkovitost - ima li videozapis / odstupanje kada se koristi VPN?
 • Ima li ovaj VPN samostalnu aplikaciju za Kodi?
 • Sadrži li detaljni vodič za postavljanje?
 • Pravila evidentiranja (ne samo ono što oni javno kažu, već i što zapravo rade)
 • cijena

7 najboljih Kodi VPN-ova koji rade 100% (2020.)

Ispod ćete pronaći VPN-ove za Kodi koji zapravo rade.

1. ExpressVPN - Jednostavne aplikacije za Kodi, ukupno iskustvo brzog strujanja

expressvpn kodi odredišna stranicaExpressVPN poslužitelji podržavaju P2P i torrent, što je dobra opcija za Kodi dodatke jer mnogi od tih dodataka zahtijevaju da P2P radi i radit će samo ako je povezan na poslužitelj s P2P podrškom.

Iako ExpressVPN ima nešto više od 3.000 poslužitelja, ti su poslužitelji raspoređeni na 148 lokacija (najveća među VPN-ovima na ovom popisu).

Aplikacije za instaliranje ExpressVPN-a s jednim klikom dostupne su na SVIM velikim uređajima, uključujući Android, Mac, Windows, rutere i tako dalje. Pomoću njihovih detaljnih vodiča možete je instalirati i na svoj Rasperry PI.

Streaming Kodi videozapisa bio je učinkovit i jednostavan. Nismo morali čekati da se videozapis prepusti:

ExpressVPN na KodiBrzine ExpressVPN-a na Kodiju bile su sjajne

Jedina manja mana je to što su navedene pod tvrtkama koje ne kooperiraju na Real Debridu. Čini se da to nema ozbiljnih problema, jer smo i dalje mogli pristupiti njihovoj usluzi dok smo bili povezani s ExpressVPN poslužiteljem. Međutim, uz ostale video dodatke poput Exodus vilica, ovaj bi se pružatelj savršeno uklopio.

Počevši od 6,67 USD mjesečno, ExpressVPN košta više nego dvostruko više cijene jeftinijih VPN-a, ali svakako se isplati. Iako nema besplatnog suđenja, pokrivate se njegovom 30-dnevnom garancijom povrata novca ukoliko vam se usluga ne sviđa.

 • Performanse: 84 Mbps od 100 Mbps. Vrlo dobro, bez kašnjenja i punjenja.
 • Aplikacije s jednim klikom za Kodi: Android (+ pametni televizori), usmjerivač, Windows, Mac, iOS, Amazon Fire TV Stick
 • Vodiči za Kodi? Da, višestruki vodič za postavljanje ExpressVPN w / Kodi
 • Pravila zapisivanja: Nema pravila o zapisnicima, koja se nalaze na Britanskim Djevičanskim otocima (nema zadržavanja podataka)
 • Poslužitelji: 3.000+ na 148 lokacija
 • Cijena: 6,67 USD / mjesečno (Paypal, kreditna kartica, bitcoin i još mnogo toga ...)

Kliknite ovdje kako biste dobili ExpressVPN za Kodi. Ili pročitajte našu ExpressVPN recenziju.

2. NordVPN - Jeftini VPN za Kodi koji dobro funkcionira

NordVPN je još jedan siguran i siguran VPN koji nudi Kod-instalaciju u 1 kliku.

nordvpn početna stranica

Skoro 5.200 poslužitelja NordVPN-a (najveći od svih VPN-ova na ovom popisu) u 62 zemlje osigurava deblokiranje svih oblika geo-ograničenih sadržaja prilično zajamčeno. Činjenica da je većina ovih poslužitelja dizajnirana s podrškom za P2P znači da će gotovo svi Kodi dodaci raditi kad koristite ovaj VPN..

Slično kao i ExpressVPN, i NordVPN ima samostalni softver za sve glavne operativne sustave (Android, iOS, Mac, Windows). Ako strujate na sadržaj iz Peer-to-Peer mreža, NordVPN preporučuje upotrebu njihovih posebnih P2P / torrenting servera.

Naši testovi brzine pokazuju brzinu preuzimanja od 74 Mbps, što je više nego savršeno za Kodi streaming. Seren je uspjela pokupiti više domaćina u roku od nekoliko sekundi, a stream se učitao brzo i glatko bez problema s međuspremnikom ili keširanjem.

snimka zaslona nordvpn kodi

Slično drugim VPN uslugama, i NordVPN nudi povoljniji plan za duže razdoblje na koje ste se prijavili. Možda će vam trebati neko vrijeme zbog neprimjerenih opcija plaćanja i sustava registracije. Oni također imaju politiku povrata od 30 dana.

Stroga politika nulte evidencije NordVPN-a, koja se nalazi u Panami (VPN-prijateljska zemlja koja nije stranka Saveza 14 očiju), i snažna 256-bitna enkripcija, zajedno sa značajkom "Double VPN", daje veliko jamstvo i za privatnost i za sigurnost korisnicima Kodi-ja. Oni imaju i dodatne značajke kao što su blokator oglasa i CyberSec koji bi trebali osigurati vašu internetsku vezu.

Jedina je mana što svi poslužitelji ne rade dobro sa Kodi-jem. Preporučujemo da odaberete najbližu lokaciju koja je obično najbrža.

 • Performanse: 74 Mbps od 100 Mbps. Vrlo dobro, bez kašnjenja i punjenja.
 • Aplikacije s jednim klikom za Kodi: Android (+ pametni televizori), usmjerivač, Windows, Mac, iOS, Amazon Fire TV Stick
 • Vodiči za Kodi? Da, više vodiča za postavljanje NordVPN w / Kodi
 • Pravila zapisivanja: Bez pravila o trupci, nalazi se u Panami
 • Poslužitelji: 5.200+ poslužitelja u 60+ zemalja.
 • Cijena: 3,49 USD / mjesečno (kreditna kartica, bitcoin i još mnogo toga ...)

Kliknite ovdje kako biste dobili NordVPN za Kodi. Ili pročitajte našu NordVPN recenziju.

3. CyberGhost - dobro optimiziran za Kodi P2P dodatke

Cyberghost pregledDrugi VPN za koji smo ustanovili da dobro funkcionira s Kodijem bio je Cyberghost.

Sam CyberGhost program bio je lagan za instaliranje i rad preko Kodi-ja. Za nekoliko minuta bili smo povezani s jednim od njihovih VPN poslužitelja. Oni imaju samostalni softver za većinu uređaja i operativnih sustava, uključujući Amazon Fire TV Stick.

Također je vrijedno napomenuti da nisu samo CyberGhost serveri dobro optimizirani za P2P, već CyberGhost s ponosom ističe tu činjenicu i koristi je kao prodajno mjesto, što je velika stvar s obzirom na činjenicu da mnogi Kodi dodaci trebaju podršku P2P-a da bi funkcionirao.

Njihove brzine nisu bile dobre kao NordVPN-ove / ExpressVPN-ove, ali bi i dalje bile dovoljne za pretakanje Kodi sadržaja.

Sa 51 Mbps kada se uspoređuje sa 98 Mbps bez VPN-a, CyberGhost pokazuje prosječnu brzinu (što bi i dalje bilo dovoljno dobro za streaming Kodi sadržaja), tako da nije ni približno najbolji što se brzine tiče..

Nije bilo potrebno vrijeme za spremanje videozapisa pa je strujanje bilo bezbolno:

cyberghost dobro surađuje s kodi

CyberGhost ima 3.100+ poslužitelja u 59 zemalja i može ih se konfigurirati u vaš usmjerivač u slučaju da vaš Kodi uređaj nije podržan.

 • Performanse: 51 Mbps od 100 Mbps. Nije najbrže, ali nema čekanja na punjenje
 • Aplikacije s jednim klikom za Kodi: - Android (+ pametni televizori), usmjerivač, Windows, Mac, iOS, Amazon Fire TV Stick
 • Vodiči za Kodi? Da, posvetili su mi stranicu za čitanje.
 • Pravila zapisivanja: Nema trupca, temeljen na Rumunjskoj
 • Poslužitelji: 3.700+ poslužitelja u 60+ zemalja
 • Cijena: 2,75 USD mjesečno (kreditna kartica, PayPal, bitcoin i još mnogo toga ...)

Kliknite ovdje kako biste dobili CyberGhost za Kodi. Ili pročitajte našu recenziju CyberGhost.

4. IPVanish - Skupo, ali čini se da dobro funkcionira

IPVanis tvrdi da izuzetno dobro surađuje s Kodijem. Barem tako im je i na njihovoj web stranici.

Što je dobro, slično kao i drugi, IPVanish podržava sve glavne Kodi uređaje, uključujući Xbox 360, PlayStation i Smart TV.

Registracija je jednostavna i uključuje unošenje valjane adrese e-pošte / zaporke, nakon čega slijedi opcija odabira plaćanja. Omogućuje vam povezivanje u roku od nekoliko minuta nakon što primite njihovu aktivacijsku e-poštu.

Nažalost, i unatoč više od 1200 poslužitelja na 60+ lokacija širom svijeta, test brzine pokazao je tek nešto ispodprosječne rezultate. Pomoću kablovske veze od 100 Mbps uspjeli smo preuzeti 47,82 Mbps i prenijeti 2,13 Mbps što nije baš brzo.

Međutim, koristeći IPVanish, pronašli smo više izvora / hostova u nekoliko sekundi i nije bilo problema s reprodukcijom međuspremnika:

ipvanish igranje s kodi

Iako ne bi trebao nanijeti nikakvu štetu, IPVanish sa sjedištem u SAD-u ima vrlo stroge zakone o preuzimanju sadržaja zaštićenih autorskim pravima. Dakle, budite upozoreni.

Samo naopako? Nisu svi serveri bili dovoljno brzi za Kodi streaming.

 • Performanse: 49 Mbps od 100 Mbps. Nije najbrže, ali nema čekanja na punjenje
 • Aplikacije s jednim klikom za Kodi: - Android (+ pametni televizori), ruter, Windows, Mac i iOS
 • Vodiči za Kodi? Da, više vodiča za njegovo postavljanje.
 • Pravila zapisivanja: Nema zapisnika, sa sjedištem u SAD-u.
 • Poslužitelji: 1200+ poslužitelja u 60 zemalja.
 • Cijena: 6,49 USD / mjesečno (kreditna kartica, PayPal i još mnogo toga ...)

Pročitajte našu cjelovitu IPVanish recenziju.

5. Privatni pristup internetu

PIA se može instalirati na većinu Kodi uređaja (uključujući Android, iOS, Mac i Windows), ali također se može ručno instalirati PIA na usmjerivač u slučaju da vaš Kodi uređaj nije izravno kompatibilan.

Streaming videa na Kodiju s PIA-om je prilično brzo iskustvo. Test brzine pokazao je relativno nizak ping i prilično velike brzine preuzimanja. Najbrže se aktivira brzinom prenosa od 81 Mbps.

pia kodi screenshot

Iako nismo baš impresionirani PIA-om koji se nalazi u SAD-u (zemlja sa 5 očiju), oni su i dalje jedan od najpouzdanijih pružatelja VPN usluga kada je u pitanju privatnost i sigurnost. Omogućuju različite razine enkripcije. Možete se odlučiti za njihovu opciju "Sva brzina bez sigurnosti" za brži doživljaj internetske veze s malo sigurnosti ili mogućnost "Maksimalna zaštita" za potpunu sigurnost.

Njihova politika bez zapisnika isprobana je i dokazana u stvarnom slučaju, u koji je sudjelovao i FBI ništa manje: kad je FBI došao kucati na vrata PIA-e radi informacija, nisu imali apsolutno ništa za ponuditi jer nisu čuvali nikakve korisničke podatke.

 • Performanse: 81 Mbps od 100 Mbps. Velike brzine, bez zaostajanja
 • Aplikacije s jednim klikom za Kodi: Windows, Mac OS, Linux, Ubuntu, iOS, Android i usmjerivači
 • Vodiči za Kodi? Nisu pronađeni vodiči
 • Pravila zapisivanja: Nema zapisnika, sa sjedištem u SAD-u
 • Poslužitelji: 3.300+ poslužitelja u 52 i više zemalja
 • Cijena: 3,49 USD / mjesečno (kreditna kartica, bitcoin i još mnogo toga ...)

Pročitajte našu cjelovitu recenziju privatnog pristupa internetu.

6. Ivacy

Ivacy je naš posljednji VPN na popisu koji je, čini se, radio s Kodijem.

Nakon kupnje uputili smo se na dobro postavljen pločica sa zaslonom, što mi je omogućilo da odaberem svoju preferiranu platformu, nakon čega je uslijedio jednostavan utor. Sama aplikacija je čista i elegantna što je lijepo i lako se rukovati i razumjeti.

Iako nude prosječne brzine u usporedbi s ostalim davateljima na ovom popisu (samo 53 Mbps od 100 Mbps), Ivacy je još uvijek dovoljno brz da struji sadržaj na Kodi. Vrijedno je napomenuti da, iako neki od njihovih poslužitelja nemaju omogućen P2P, dobar broj njihovih poslužitelja, uključujući SAD, Veliku Britaniju i Kanadu, optimizirani su za P2P, što pruža veliku prednost kada su u pitanju Kodi dodaci koji treba P2P podršku.

Ivacy također ima nekoliko tutorijala o postavljanju VPN-a na raznim Kodi uređajima i nudi izdašnu 7-dnevnu besplatnu probnu ponudu kako biste testirali svoje VPN usluge.

Snimka zaslona Ivacy kodi

U slučaju da Ivacy vaš uređaj Kodi ne podržava, možete ručno instalirati Ivacy na ASUS, D-Link, TP-Link, Linksys i DD-WRT usmjerivač, a zatim uređaj povezati s usmjerivačem kako biste uživali u Ivacy zaštiti. Ivacy koristi sigurnu AES-ovu 256-bitnu enkripciju, a mi smo otkrili njihove tvrdnje da nijedan zapisnik nije istinit.

Samo naopako? Ne funkcionira dobro s Netflixom, a garancija povrata novca je prilično škakljiva.

 • Performanse: 53 Mbps od 100 Mbps. Okej brzina, nema problema s punjenjem
 • Aplikacije s jednim klikom za Kodi: Windows, Mac, iOS, Android, Amazon Fire Stick, Raspberry Pi i usmjerivači
 • Vodiči za Kodi? Višestruki vodiči za postavljanje
 • Pravila zapisivanja: Nema zapisnika, sa sjedištem u SAD-u
 • Poslužitelji: 1.000+ poslužitelja u 50+ zemalja
 • Cijena: 2,25 USD / mjesečno (kreditna kartica, PayPal, bitcoin i još mnogo toga ...)

Pročitajte našu cjelovitu recenziju Ivacy.

8 VPN-ova koja ne rade dobro sa Kodi-jem

 1. SaferVPN - usporavanje brzine preuzimanja i one su ih blokirale Real-debrid usluge.
 2. ProtonVPN - Blokirali su ih usluge Real-debrid.
 3. Trust.Zone - Clunky postupak postavljanja i kontinuirano spremanje i međusobno spremanje dok ste na Kodi-u.
 4. GooseVPN - Njihova brzina preuzimanja je prespora da bi bila učinkovita na Kodi-ju.
 5. PureVPN - imaju najsporiju brzinu za preuzimanje i Kodi je nastavio keširanje i međusobno spremanje unatoč tome što je postavljen na "brzom streamingu".
 6. PerfectPrivacy - Nekoliko samostalnih aplikacija i brzina nije bila velika
 7. Norton VPN - vrlo mala brzina.
 8. Tunelbear - Problemi s puferiranjem.

Kako instalirati VPN na svoj Kodi?

VPN obično ne instalirate na sam Kodi. Umjesto toga, instalirate ga na uređaj koji koristite s Kodi.

Svi gornji VPN-ovi (koji su radili s Kodi-jem) nude instalacije jednim klikom za Android, Smart TV, iOS, Mac, Windows itd. I imaju više vodiča za njihovo postavljanje. Ovako obično ide postupak:

 1. Prijavljujete se za odabrani VPN i instalirate njihovu aplikaciju s njihove web stranice.
 2. Nakon toga, samo trebate slijediti upute čarobnjaka za instalaciju dok ne završite.
 3. Zatim se samo spojite na VPN i odaberite željeni poslužitelj.
 4. Sada možete podesiti Kodi i početi strujati željeni sadržaj.

Međutim, ako koristite Kodi Box, odgovor na gornje pitanje ovisit će o tome koji OS radi. Ispod sam sastavio popis najpopularnijih (u vrijeme ovog pisanja) Kodi uređaja i poredao ih prema tome koliko je teško instalirati VPN na.

A) Jednostavna instalacija iz App Store-a

Na ove uređaje jednostavno možete instalirati VPN jer oni pokreću Android OS. Zapravo je na bilo koji uređaj koji pokreće Android OS obično jednostavno instalirati VPN. S ovim uređajima jednostavno ih upotrebljavate za navigaciju do App Store i preuzimanje odabranog VPN-a slijedeći njihove upute.

 • Nvidia Shield
 • Matricom G-Box
 • Emtec Gem kutija
 • Seguro Trongle X4
 • DroidBOX PlayOn GPD XD
 • Tops MXV Android TV BOX Amlogic S905
 • Mini M8S II 4K Android 6.0 TV BOX
 • T95Z Plus Android TV kutija Amlogic S912
 • Beelink GT1 Ultimate TV kutija
 • EstgoSZ H96 Pro
 • Xiaomi Mi Box

B) Zahtijeva Sideloading APK datoteke ili VPN aplikacije

Na tim će uređajima trebati malo više napora za instaliranje VPN-a jer im trebate da biste prebacili APK datoteke VPN-a:

 • Google Nexus Player - Kako prenijeti aplikacije u Nexus Player.
 • Razer Forge TV - Kako prebaciti aplikacije na Forge TV.
 • Raspberry Pi - Kako instalirati VPN na Raspberry Pi.
 • Cubox-i - Kako postaviti VPN klijent.
 • Mi Tek Play - Kako postaviti VPN na We Tek Android.

Upozorenje:

Ne preuzimajte APK datoteke s web stranica trećih strana. Nikada ne znate što su još mogli umetnuti u te datoteke ili jesu li te datoteke čak legitimne ili ažurirane. Preuzmite APK datoteke samo iz pouzdanog izvora. Uz to, Sideloading APK datoteka na ovim uređajima dolazi s velikim rizikom koji ćete morati preuzeti na sebe u slučaju da nešto pođe po zlu. Pokušajte ovu metodu samo ako znate što radite.

C) Pokrenite VPN na vašem usmjerivaču

Ako koristite FireTV, Chromecast ili Roku da biste pokrenuli Kodi, možda već znate da oni ne podržavaju VPN. Međutim, umjesto toga na usmjerivač možete instalirati odabrani VPN.

U ovom je procesu potrebno da firmver vašeg rutera bude kompatibilan s VPN-om. Ako nije, morat ćete "bljesnuti" usmjerivač da promijenite svoj firmver, ali to uključuje veliku količinu rizika i može jako oštetiti vaš usmjerivač. Umjesto toga, preporučujem vam da nabavite novi usmjerivač, a ne riskirate.

Također možete odlučiti koristiti staro stolno računalo ili prijenosno računalo kao virtualni usmjerivač. To uključuje jednostavno pokretanje VPN-a na radnoj površini ili prijenosnom računalu i njegovo korištenje za emitiranje Wifi mreže koju potom povežete sa svojim Kodi uređajem.

Posljednje, ali ne najmanje bitno - izbjegavajte besplatne VPN-ove

Možda mislite: "Postoje besplatni VPN-ovi, zašto bih trebao platiti bilo koji od ovih?"

Razumijemo. Ali to bi bila velika greška.

Ovdje stvarno dobivate ono što plaćate. Većina besplatnih VPN-a doslovno će vaše podatke prodati najvišem ponuđaču.

Da i ne spominjemo, puno besplatnih VPN-a ograničava propusnost. To znači da biste mogli biti u toku i iznenada pogodili mjesečnu kvotu. Kad se to dogodi, VPN se potpuno isključuje ili, još jezivije, ukida vašu upotrebu interneta.

Besplatni VPN-ovi su također manje sigurni.

I za posljednje su njihove brzine obično vrlo male.

Koji VPN najbolje radi za vas? Ostavite komentar i pomozite kolegama Kodijevim fanovima ��

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me