Najbolje Android VPN aplikacije (* Ažurirano 2020)

Važna je zaštita internetske veze dok ste kod kuće ili na prijenosnom računalu u pokretu.


Ali zašto zaštititi samo jedan dio vaše upotrebe interneta?

Ako koristite Android telefon, trebali biste koristiti VPN kad god se povežete s internetom.

Razgovarajmo o tome zašto je to dobra ideja, a zatim razgovarajte o najboljim VPN-ovima za Android telefone. Prelazit ćemo kriterije odabira i dati preporuke.

Zašto koristiti Android VPN?

Baš kao i internetski promet koji šaljete sa svog kućnog ili radnog računala, promet koji šaljete s vašeg telefona treba biti zaštićen. VPN pruža tu zaštitu.

Detaljno objašnjenje potražite u potpunom vodiču za VPN-ove za početnike. Ukratko, pomoću VPN-a na Androidu:

  1. Sakrijte svoj IP da biste ostali anonimni i privatni
  2. Zaobilazi geo-ograničenja (posebno korisna za streaming Netflix, Hulu, Youtube itd.)
  3. Pomaže u zaštiti vaših osobnih podataka
  4. Štiti vašu anonimnost na mreži i u mreži

Možda ne mislite da imate bilo kakav razlog da sakrijete internetski promet koji dolazi s vašeg telefona, ali zapamtite da s njega šaljete tekstove, fotografije i e-poštu. Želite li da netko špijunira to? Čak i ako ne šaljete ništa posebno privatno, i dalje ne želite da netko nešto pljuje.

Zaklada Electronic Frontier preporučuje upotrebu VPN-ova kako bi se izbjegao nadzor vašeg ISP-a. Isto vrijedi i za vašeg davatelja mobilnih podataka i zbog istih razloga.

Sigurno postoje i drugi razlozi za korištenje VPN-a, ali ovi su najpopularniji. Zaštićeno pregledavanje ključno je za strujanje i bujicu s vašeg telefona, ali samo sigurnosne prednosti vrijede postaviti VPN.

5 najboljih VPN aplikacija za Android uređaje

Evo dodatnih pet VPN-ova za Android uređaje koji su brzi, sigurni i sigurni:

1. NordVPN - Većina VPN poslužitelja s različitim IP adresama

NordVPN je najbolji kandidat u svakoj kategoriji, ali ističe se među Android VPN-ovima po izuzetno visokim recenzijama svojih korisnika: NordVPN-ova aplikacija zaradila je ocjenu od 4,3 na Google Playu, jednu od najboljih što smo vidjeli:

NordVPN pregled i ocjenaNordVPN ocjena na Google Playu

Pored pristupa jednim dodirom na više od 5200 poslužitelja u 60 zemalja, aplikacija također ima ugrađeni adblocker tako da možete slobodnije pregledavati Internet i koristiti manje podataka. Sve što trebate je reći NordVPN-u gdje se želite povezati i odmah ćete biti povezani s njihovom mrežom.

Također volimo da oni nude jamstvo povrat novca u roku od 30 dana, tako da možete provjeriti aplikaciju za Android da biste vidjeli je li vam se sviđa. Ako to ne učinite, sve što trebate je otkazati uslugu i zatražiti povrat novca.

NordVPN-ova aplikacija za AndroidAndroid aplikacija NordVPN

Mi mislimo da će vam se svidjeti; s brzim rezultatima brzine (74 Mbps preuzmite s naše 100 Mbps veze), standardnom enkripcijom i neupadljivim brojem poslužitelja, ne možete tražiti puno više. Tamo nije najbrže, ali trebalo bi biti dosta brzo za sve što radite sa svog telefona.

Još jedna sjajna značajka je zaštitni dvostruki VPN tvrtke NordVPN.

Svoj promet usmjerava putem dva VPN poslužitelja umjesto s jednim dajući vam dvostruko šifrirane podatke. Ova značajka može usporiti vašu vezu, ali ako morate biti potpuno sigurni da nitko ne zna što radite na mreži, možete biti sigurni u Double VPN.

Kada sve to nadoknadite vrlo pristupačnom strukturom cijena, dobit ćete pobjednika. Ako se pretplatite na trogodišnji plan s NordVPN-om, platit ćete samo 3,49 USD mjesečno. Mnogi VPN-i naplaćuju manje od toga.

Najbolji VPN za android (NordVPN)

Brzina: 74% od referentne vrijednosti
Korisnička ocjena (Google Store): 4,3 / 5,0
Trošak: 3,49 USD mjesečno
Pravila zapisivanja: Bez zapisnika
Netflix: Radi
Torrenting: Dopušteno bujanje
Upotrebljivost: 5/5

Cijelu NordVPN recenziju pročitajte ovdje.

2. ExpressVPN - Najbolje za sigurnost & Najbrže brzine veza

ExpressVPN jedan je od najbržih davatelja usluga koji smo testirali, ali i tamo Brzina preuzimanja od 83 Mbps na našoj 100 Mbps vezi.

Iako će se brzina koju postignete na Android telefonu uvelike varirati ovisno o vašem telefonu i vašoj vezi, možete biti sigurni da ćete postići brzinu što je bržu pomoću ExpressVPN.

Express aplikacija VPN-a za AndroidEvo kako će izgledati aplikacija ExpressVPN na Androidu

Aplikacija Android radi s različitim Androidovim instalacijama, od najnovije verzije, Oreo, pa sve do Jelly Bean-a. Čak i ako imate staru verziju Androida, vaš VPN funkcionirat će i biti siguran.

Jedna od sjajnih značajki uključene u Androidovu aplikaciju ExpressVPN je preporučena lokacija; Čim ga pokrenete, preporučit će vam poslužitelje na temelju toga gdje ćete dobiti najbolju vezu. Pomoću slavine možete se povezati s njihovim brzim poslužiteljima diljem svijeta. Ne može biti puno lakše od toga. Možete i spremiti svoje omiljene poslužitelje za brži pristup.

Također nam se sviđa što aplikacija podrazumijeva OpenVPN, najsigurniji VPN protokol. A ocjena 4.1 također nadahnjuje.

Pregled aplikacije ExpressVPN za Android na Google PlayuExpressVPN ocjena na Google Playu

Jedino mjesto ExpressVPN znatno zaostaje za konkurentima u cijeni. Ako plaćate cijelu godinu unaprijed, to funkcionira na 8,32 USD mjesečno. Ako plaćate 15 mjeseci unaprijed, to je 6,67 USD mjesečno.

To je na skupljoj strani vrhunskih VPN-ova. Kao što se kaže, ako ćete mnogo koristiti Android VPN - što preporučujemo - vrijedi.

najbrži VPN za android

Brzina: 83% od referentne vrijednosti
Ocjena korisnika (Google Store): 4.1 / 5.0
Trošak: 6,67 USD mjesečno
Pravila zapisivanja: Bez zapisnika
Netflix: Radi
Torrenting: Dopušteno bujanje
Upotrebljivost: 5/5

Pročitajte cijeli ExpressVPN recenziju ovdje.

3. Surfshark - jeftini VPN za strujanje na Androidu

Android aplikacija SurfsharkAndroidova aplikacija Surfshark

Iako je pridošlica i nudi relativno mali serverski bazen, Surfshark je odličan VPN izbor za vaš Android uređaj.

Jedna od velikih prednosti Surfsharka su njihovi jeftini troškovi.

Ako se prijavite za 2 godine, dobit ćete je uz mjesečni trošak od 1,99 USD, što iznosi 47,76 USD za 24 mjeseca. Također koriste jake VPN protokole (OpenVPN i IKEv2) i omogućuju neograničene istovremene veze.

Osim toga, aplikacija nudi sve što biste očekivali od vrhunske Android VPN aplikacije. Vrlo je jednostavan za korištenje, ima jednostavan izbor poslužitelja i nudi zgodnu značajku Whitelister-a koja omogućava isključivanje nekih web lokacija iz VPN veze.

Ocjena 4.1 u Google Play Storeu također je uvjerljiva:

Surfsharkova ocjena na Google PlayuSurfsharkova ocjena na Google Playu

Iako se ne natječe sa rasponom ili brzinom brzine poslužitelja ili NordVPN-om, to je odlična opcija za kupce zbog proračuna.

surfshark početnu stranicu

Brzina: 69% od referentne vrijednosti
Ocjena korisnika (Google Store): 4.1 / 5.0
Nadležnost: Britanski Djevičanski otoci
Trošak: 1,99 USD mjesečno
Netflix: Radi
Torrenting: Dopušteno bujanje
Upotrebljivost: 5/5

Cijelu recenziju Surfsharka pročitajte ovdje.

4. Privatni pristup internetu - najfleksibilniji Android VPN

PIA je poznata po svojim velikim brzinama. Održavalo se 81% naše brzine veze od 100 Mbps kad smo ga testirali na računalu, zabilježili smo jednu od najbržih brzina koje smo ikada vidjeli. Ako tražite najbrži Android VPN, trebali biste dati privatni pristup internetu.

Aplikacija također ima 4,0 ocjena u Trgovini Play - ljudima se stvarno sviđa. Nije teško razumjeti zašto s jednostavnim vezama, automatskim preporukama poslužitelja, VPN pravilima po aplikaciji i blokiranjem oglasa.

PIA ocjena na Google PlayuPIA ocjena na Google Playu
Androidova aplikacija za PIAAndroidova aplikacija za PIA

Iako preporučujemo korištenje VPN-a za bilo koju internetsku vezu na vašem Androidu, razumijemo da biste možda željeli veću brzinu dok koristite određene aplikacije. Ako se neki od njih povežu izvan VPN-a, to će učiniti.

PIA ima preko 3.300 servera, što je nevjerojatno visoko. Uvijek ćete ga moći pronaći u zemlji u kojoj želite da nije prepuna prometa. A budući da možete dobiti dvogodišnju pretplatu koja vam mjesečni trošak donosi nešto više od 3 USD, to je ujedno i jedno od najpovoljnijih VPN-ova.

Privatni pregled pristupa internetu

Brzina: 81% od referentne vrijednosti
Ocjena korisnika (Google Store): 4.0 / 5.0
Nadležnost: Sjedinjene Države
Trošak: 3,49 USD mjesečno
Netflix: Ne radi dobro
Torrenting: dopušteni
Upotrebljivost: 4/5

Cijelu recenziju PIA pročitajte ovdje.

5. TunnelBear - najbolja ocjena na Google Playu

Kao što smo već spomenuli, sama aplikacija mora nam dobro preporučiti Android VPN. A TunnelBear ima fantastičnu aplikaciju - što je jedan od razloga zašto je trenutno u Play Storeu 4,4, jedan od najviših što smo ikada vidjeli za plaćeni VPN.

TunnelBear ocjena na Google PlayuTunnelBear VPN ocjena na Google Playu

To nije puno iznenađenje s obzirom na to koliko je aplikacija dobra zabava. Kao i sve ostalo što je napravila TunnelBear, puna je zabavne grafike i simpatičnih medvjeda. To možda ne zvuči kao da vrijedi išta, ali ako je aplikacija jednostavna i ugodna za upotrebu, vjerojatnije je da ćete je koristiti.

I sam VPN je sjajan. Android, za razliku od iOS-a, dobiva 256-bitnu OpenVPN enkripciju, što znači da je vaš promet siguran. Tamo nije najbrži VPN (imamo brzinu preuzimanja od 52 Mbps na našoj vezi od 100 Mbps), ali stabilna je i oni imaju politiku nepojavljivanja koja nam se stvarno sviđa.

TunnelBear-ova Android aplikacija na telefonu i tabletuAndroid aplikacija TunnelBear

Njihovi plaćeni planovi, koji počinju od 4,99 USD mjesečno, a koji se plaćaju godišnje, neki su od najjeftinijih što smo vidjeli. A tu je i besplatni plan tako da možete isprobati aplikaciju da biste vidjeli kako funkcionira za vas. Bićete ograničeni na 500 MB, ali ne treba vam mnogo više od toga da biste vidjeli isplati li se platiti.

TunnelBear za android

Brzina: 52% od referentne vrijednosti
Korisnička ocjena (Google Store): 4.4 / 5.0
Nadležnost: Kanada
Trošak: 5,00 USD mjesečno
Netflix: Ne radi
Torrenting: Nema podataka
Upotrebljivost: 4/5

Cijeli pregled TunnelBear pročitajte ovdje.

Zašto ne preporučujemo besplatne VPN-ove za Android

Mnogo ljudi zna da bi trebali koristiti VPN. Ali manje je njih spremno platiti. Zato tisuće ljudi vani traže najbolji besplatni VPN za Android. Kao što ćete vidjeti za trenutak, ne preporučujemo besplatne VPN-ove.

Zašto ne? Jer besplatni VPN-ovi dolaze s kompromisima. Prvo, često nisu baš pouzdani. Pružatelji plaćenih VPN-a vjerojatno neće dati prioritet prometu svojih besplatnih korisnika, a ako nisu spremni platiti, dobit ćete uslugu drugog razreda.

Isto se odnosi i na brzinu. Besplatni Android VPN-ovi jednostavno se neće moći natjecati s plaćenim opcijama na brzinu. Dobit ćete brže i stabilnije veze od pružatelja usluga koji plaćaju, a to vrijedi mnogo.

Drugo, davatelji besplatnih VPN-a još uvijek moraju zaraditi. Ako ga ne dobivaju od vas, dobijaju ga od oglašavača. Besplatni davatelji VPN-a vjerojatnije će zabilježiti vaše podatke, prodati vaše podatke trećim stranama i prikazivati ​​oglase dok ste povezani. Iako su oglasi neugodni, prikupljanje i prodaja podataka krši vašu privatnost.

A pošto je privatnost jedan od najvažnijih temeljnih principa bilo koje VPN, to je loša vijest.

Iz svih ovih razloga, preporučujemo da uvijek koristite plaćeni VPN za Android. Dobit ćete brži, stabilniji servis i vaša će privatnost biti bolje zaštićena. A s niskim troškovima mnogih VPN-ova u nastavku, te stvari možete dobiti po cijeni.

Što tražimo u Android VPN-ovima

Pa što čini odličan Android VPN? U većini slučajeva to su isti faktori zbog kojih je bilo koji VPN dobar. Velike brzine. Nema bilo koje vrste zapisnika (ili, u najmanju ruku, minimalna sječa). Čvrsta enkripcija za sigurnost i privatnost.

Također volimo da VPN-ovi ne nalaze sjedište u zemljama koje imaju strogi zakon o nadzoru i čuvanju podataka, poput SAD-a, Kanade, Velike Britanije i velikog dijela zapadne Europe. Neki su VPN-ovi na tim mjestima vrlo pouzdani, ali mi preferiramo da su smješteni u blažim nadležnostima. Iako će svaki vrijedan VPN imati poslužitelje u cijelom svijetu.

Jednostavne, izravne aplikacije također su veliki plus. Ako ćete morati dugo vremena razmišljati kako da se povežete s mrežom putem VPN-a, vjerojatnije je da ćete ga redovito koristiti. A to bi vas moglo izložiti rizicima sigurnosti i privatnosti. Što je lakše doći do interneta, to je bolje.

Također pregledavamo recenzije aplikacija u Google Play trgovini kako bismo vidjeli kako se korisnici osjećaju oko aplikacije. Ako VPN aplikacija ima više recenzija s jednom i dvije zvjezdice u odnosu na druge aplikacije, to će biti pobliži pogled.

I, naravno, gledamo u cijenu. Znamo da skupo VPN ne odgovara svačijem proračunu, pa pokušavamo istaknuti opcije s najboljom vrijednosti.

Najbolji VPN-ovi za Android su vam na raspolaganju

Pet VPN-a koje smo naveli gore fantastične su opcije za Android korisnike. Oni će zadržati vaš promet privatnim, pomoći vam da zaobiđete geo-ograničenja i spriječiti da vaš davatelj internetskih usluga umanji promet. A s obzirom da su barem relativno pristupačne cijene, sve će to učiniti ne razbijajući banku.

  1. NordVPN - 2,99 USD mjesečno
  2. ExpressVPN - 6,67 USD mjesečno
  3. Surfshark - 1,99 USD mjesečno
  4. Privatni pristup internetu - 3,49 USD mjesečno
  5. TunnelBear - 4,99 USD mjesečno

Ako ne upotrebljavate Android VPN, odmah započnite s tim. Ne možete pogriješiti ni s jednim od ovih izbora, pa ga odaberite i danas počnite sigurnije pregledavati!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me