Kako uštedjeti novac putem VPN-a: Vrhunski vodič

Korištenje VPN-a potrebno je svima koji žele zaštititi svoju privatnost i anonimno pregledavati Internet. Prednosti upotrebe virtualne privatne mreže daleko se šire od privatnosti i sigurnosti. Na primjer, jeste li znali da upotreba VPN-a može uštedjeti između stotina i tisuća dolara na mrežnim kupnjama?

Nekoliko mrežnih mjesta za kupnju mijenjaju cijene prema zemlji u kojoj se nalazite ili na temelju prethodne mrežne aktivnosti. Korištenje VPN-a omogućava vam zaobići praćenje lokacije i praćenje web-a i vidjeti cijene dostupne u drugim zemljama.

Koliko vas košta lokacija?

Da biste vidjeli kako možete uštedjeti promjenom lokacije, testirali smo ExpressVPN, NordVPN i CyberGhost na popularnim mrežnim kupnjama. Sveukupno smo uspjeli spasiti između 50 i 1000 USD, ovisno o kupnji.

Skočite na našu infografiku da vidite kako smo to napravili, ili pogledajte naše cjelovite nalaze o svakoj kupnji klikom na ikone u nastavku.

 • airfare
  airfare
 • Iznajmljivanje automobila
  Iznajmljivanje automobila
 • Hoteli
  Hoteli
 • streaming
  streaming
 • Softver
  Softver

kako uštedjeti novac na avionskim kartama

Cijena avionskih karata obično varira ovisno o lokaciji. Web stranice zračne karte koriste vašu povijest pregledavanja (prikupljenu praćenjem kolačića) kako bi utvrdili jeste li prije pregledali određeni let na njihovoj web lokaciji. Ako ih imate, podižu cijene. Upotreba VPN-a omogućava vam to zaobići skrivanjem povijesti pregledavanja, tako da web stranice putem avio-karte ne mogu podizati cijene na temelju povratnih posjeta.

Uz to, lokacija s koje kupujete kartu može jako značiti. U stvari, istraživanje je pokazalo da trgovci često koriste dinamične cijene kako bi odlučili koliko će vam naplatiti.

Dinamička cijena omogućuje mrežnim trgovcima da naplaćuju različite cijene ovisno o tome koliko misle da će korisnik potrošiti, uzimajući u obzir čimbenike kao što su vrsta uređaja i poštanski broj. Na primjer, korisnici smješteni u poštanskim brojevima ili u zemljama s višim prosjekom dohotka mogu vidjeti skuplje cijene od mrežnih trgovaca.

Da bismo vidjeli kako je lokacija utjecala na naše cijene avio-karte, upotrijebili smo VPN kako bismo usporedili cijene rezervacije leta u Sjedinjenim Državama s malezijske međunarodne zračne luke Kuala Lumpur do međunarodne zračne luke Los Angeles od Kalifornije iz 20 različitih zemalja. Naš maksimalni spremljeni iznos (između najniže cijene pronađene putem poslužitelja u Poljskoj i najviše cijene u Sjedinjenim Državama) bio je $ 1,121.29.

Rezervirajte let iz KUL-a u LAX

kako uštedjeti novac na unajmljenim automobilima

Iznajmljivanje automobila je još jedan popularni trošak koji varira ovisno o lokaciji na kojoj se nalazite. Fluktuiranje cijena najma automobila uvelike je uzrokovano nadoplatama za lokacije, lokalnim porezima i troškovima osiguranja koji se razlikuju ovisno o državi u kojoj se nalazite..

Da bismo to pokazali, pogledali smo cijenu najma Mitsubishi Miragea od Enterprise Rent-a-Car na tjedan dana u Philadelphiji od poslužitelja u Sjedinjenim Američkim Državama i servera u Španjolskoj. Trošak tjedno za Sjedinjene Države bio je 265,76 dolara bez poreza; došlo je 400,74 dolara s porezom.

Kad smo pogledali cijenu automobila s poslužitelja u Španjolskoj, cijena je bila 206,29 eura (ili 238,17 dolara) - za cijeli tjedan. To je zato što su podaci o porezima i pristojbama uključeni u tjednu cijenu najma iz Europe, ali ne i kod najamnina u Sjedinjenim Državama.

Trošak kada je IP adresa postavljena u Sjedinjene Države:

Trošak najma automobila s američkim poslužiteljem
Najam automobila na američkom poslužitelju

Trošak kada je IP adresa postavljena na Španjolsku:

Trošak najma automobila u Španjolskoj
Porez na najam automobila u Španjolskoj

Budući da nije svaka zemlja internetska stranica Enterprise Rent-a-Car, koristili smo i kajak da bismo bolje prezentirali kako varira cijena najma automobila u različitim zemljama.

Kad smo se povezali s serverom u Sjedinjenim Američkim Državama, postavljenu nagradu vidjeli smo kao 492,00 USD. Međutim, ova se cijena dramatično promijenila kako smo promijenili lokaciju u druge zemlje.

Trošak kada je IP adresa postavljena u Sjedinjene Države:

Cijena najma automobila u SAD-u

Trošak kada je IP adresa postavljena u Azerbejdžan (290,47 USD):

Najam automobila koštao je Azerbejdžan

Trošak kada je IP adresa postavljena u Kini (301,65 USD):

Trošak najma automobila u Kini

Trošak kada je IP adresa postavljena na Japan (342,71 USD):

Trošak najma automobila u Japanu

Pogledali smo cijenu najma Chryslera 200 u Philadelphiji, što je najskuplje tržište iznajmljenih automobila u Sjedinjenim Državama. Sveukupno smo otkrili da su najcjenjenije mjesto za iznajmljivanje automobila bile Sjedinjene Države, i to po 492 dolara dnevno, dok je najjeftinija lokacija, 221,72 dolara dnevno, bila Indija.

Iznajmljivanje automobila u Philadelphiji

kako uštedjeti novac na hotelskim sobama

Web lokacije za rezervacije hotela funkcioniraju na sličan način kao i avionske karte i druga mjesta za putovanja - koriste dinamične cijene i slijede kolačiće da bi odlučili što treba platiti.

Da bismo to pokazali, razmotrili smo cijenu boravka u Sofitelu u New Yorku. Kada pretražujete iz Sjedinjenih Država, soba u Sofitelu koštat će 482,00 USD / noć. Taj broj smo malo smanjili kada smo tražili od Kanade - najjeftinije testirane lokacije - koja je stigla za 474,90 USD / noć.

Ustanovili smo da se troškovi povećavaju, a ne smanjuju dok smo mijenjali poslužitelje. Najskuplje cijene došle su s preko 100 USD više od naše najniže cijene: 584,22 USD / noć s poslužitelja u Brazilu.

Boravak u Sofitelu u New Yorku

kako uštedjeti novac na uslugama pretplate

Cijene pretplatničkih usluga, poput streaminga glazbe ili pretplate na softver, često se razlikuju ovisno o regiji, često u svrhu nadoknade tečaja i razlika u valutama. Pogledali smo dvije popularne usluge pretplate - Apple Music i Microsoft Office - kako bismo vidjeli kako vam mijenjanje lokacije može dati bolju ponudu.

Ušteda novca na Apple Music

Prvo smo se prijavili na američki poslužitelj NordVPN-a i pogledali cijenu pojedinačne pretplate za streaming. U Ujedinjene države, to košta 9,99 $ / mjesečno za pojedinačnu pretplatu na Apple Music.

Trošak kada je IP adresa postavljena u Sjedinjene Države:

Apple glazba koštala u SAD-u

Zatim smo se prijavili na nekoliko drugih poslužitelja da vidimo kako bi cijena varirala od lokacije. Sveukupno, otkrili smo da pretplatnici u Europi plaćaju najviše mjesečno za pretplatu na Apple - najveći trošak je bio iz Velike Britanije, 9,99 funti mjesečno ili približno 13,33 dolara mjesečno. Ostale zemlje u toj regiji, uključujući Švicarsku, Nizozemsku i Španjolsku, slijedile su pomno iza.

Trošak kada je IP adresa postavljena u Ujedinjeno Kraljevstvo:

Apple glazba koštala u Velikoj Britaniji

Pronašli smo Indiju kao najjeftinije mjesto za pretplatu; mjesečni trošak kada smo postavili lokaciju na indijski poslužitelj NordVPN-a bio je ₹ 120 mjesečno, odnosno oko 1,75 USD mjesečno.

Trošak kada je IP adresa postavljena na Indiju:

Apple glazba koštala je u Indiji

Ukupno, maksimalna ušteda između najskuplje lokacije (Ujedinjeno Kraljevstvo) i najmanje skupe lokacije (Indija) bila je 11,58 USD mjesečno, odnosno gotovo 140 USD godišnje.

Mjesečna pretplata Apple-a

Ušteda novca u programu Microsoft Office

Kao i Apple Music, troškovi godišnje pretplate na proizvode sustava Microsoft Office razlikuju se od regije do regije. Odlučili smo usporediti cijene popularnog Office 365 Home koji, kada se prijavite na američki poslužitelj, košta 99,99 USD za godišnju pretplatu..

Trošak kada je IP adresa postavljena u SAD-u:

Microsoft Office koštao je u SAD-u

Kao i kod Appleove pretplatničke usluge pretplate, vidjeli smo rast cijena za godišnji proizvod Microsoft Officea kada smo svoju lokaciju postavili zemljama unutar Europe. Poljska je imala najviše troškove, 299,99 zl / godišnje ili oko 116 USD godišnje. Slične promjene cijena zabilježile su i okolne zemlje Njemačka i Nizozemska.

Trošak kada je IP adresa postavljena u Poljskoj:

Microsoft Office koštao je u Poljskoj

Zemlje u blizini ili u Aziji imale su niže cijene; Rusija je ušla s najnižim troškovima, sa 2 699,00 USD / godišnje ili oko 55,28 USD godišnje. Ukupno, maksimalna ušteda između Rusije i Poljske bila je veća od 50 USD godišnje.

Trošak kada je u Rusiji postavljena IP adresa:

Microsoft Office koštao je u Rusiji

Godišnja pretplata na Microsoft Office

VPN je pametno ulaganje, i sa sigurnosnog stanovišta, i s financijskog. Ako planirate rezervirati putovanje, unajmiti automobil ili čak jednostavno strujati glazbu, jedan od naših najboljih VPN-ova za 2018. mogao bi vam uštedjeti stotine - ili čak tisuće dolara.

kako uštedjeti novac s vpn infografikom

Podijelite Infografski kodUštedite novac putem VPN-a

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me