Kako sakriti moju IP adresu

Sakrivanje IP adrese prilično je jednostavno ako znate koje alate koristiti.


Ako ste poput mene, neko ko želi sakriti moj ip kako bi dobio pristup geoblokiranim web lokacijama, negirao IP zabrane i ostao anoniman, nastavite čitati.

Ispod sam nabrojao 6 načina na koje možete sakriti IP adresu, uključujući čuvanje internetske veze šifrirano i potpuno anonimno.

Što je IP adresa?

Neka se najprije maknu neke osnove.

Internet, biti ništa više od goleme skupine izmeđupovezan netofunkcionira, zahtijeva sustav za uspostavljanje komunikacije između tih mreža. internetski protokol, obično se naziva IP, je glavna tehnologija odgovorna za ovu vezu. Zadaća IP je definiranje, strukturiranje i isporuka paketa informacija od točke A do točke B.

IP adrese nisu ništa više od identifikatora sustava. U verziji 4 internetskog protokola (IPv4) IP adrese su definirane kao 32-bitni broj; x.x.x.x gdje x je vrijednost između 0 i 255.

Evo nekih valjanih IP adresa:

 • 123.45.67.89
 • 8.8.8.8 - IP adresa dodijeljena Googleu
 • 140.247.224.81 - IP adresa dodijeljena sveučilištu Harvard

Svaki sustav spojen na Internet ima svoju adresu; poput adrese vaše kuće ili registarske tablice vašeg automobila. Svaki sustav mora imati jedinstvenu IP adresu dodijeljenu samo tom stroju. To znači da vaš telefon, prijenosno računalo, radno računalo i vaš pisač imaju različite IP adrese.

Svaki sudionik interneta ima imati IP adresu za povezivanje s njom.

Način na koji IP djeluje, IP adrese osjetljiv su podatak jer oni određuju mjesto sustava kojem su dodijeljeni. To se ne može obrezivati, jer su fizički položaj spojenog stroja upravo informacije potrebne da internetski protokol uspostavi najučinkovitiju vezu..

Tako znam da će bilo koji IP, započet sa 140.247, biti dodijeljen sveučilištu Harvard i kako znam gdje vas su sa sjedištem u, jednostavnim gledanjem vaše IP adrese.

6 načina za sakrivanje vaše IP adrese

Pogledajte ovih šest načina za promjenu vaše IP adrese.

1. Nabavite VPN softver

Vjerojatno je najbolji i najpovoljniji način promjene IP adrese odabir dobre VPN usluge.

Evo što VPN čini:

 • Sakrij svoju IP adresu
 • Šifrira vaš internetski promet
 • Omogućuje vam sigurnu bujicu
 • Omogućuje vam pristup geoblokiranim web lokacijama poput Netflixa i Hulua.

Kao što vidite, prednosti virtualne privatne mreže potpuno su iste kao i prednosti promjene vaše IP adrese.

Nema iznenađenja ovdje; VPN-ovi dodjeljuju novu IP adresu sustavima koji su na njih povezani. Kada se povežete s virtualnom mrežom, bit će vam dodijeljena druga IP adresa koja spoofuje vašu stvarnu.

Kako djeluju virtualne privatne mreže

Postavljanje VPN klijenta traje nekoliko minuta, a nakon što se sve postavi, povežete se s njim i tako promijenite svoj IP događa se jednim klikom gumba..

"To je sve u redu, Andrey, ali kako VPN mijenja moju IP adresu?"

Sjajno pitanje - uzbuđeno sam vam reći.

Dok ste povezani s VPN-om, pružatelj VPN-a dodijelit će vam virtualnu IP adresu. Iako će se vaša stvarna IP adresa i dalje koristiti za povezivanje s navedenim VPN-om, sav ostali promet bit će tuneliziran kroz vašu privatnu mrežu i kao takav će se taj vanjski promet povezati samo s vašom drugom, virtualnom IP adresom.

Preporučujem NordVPN (3,49 USD / mjesečno) jer je to do sada najanonimniji i najpouzdaniji VPN softver koji smo do sada testirali. Sigurna je i ne sviđa vam se IP adresa. Možete birati između njihovih 1500+ poslužitelja (različiti IP adrese). Naš NordVPN pregled možete pročitati ovdje.

Još jedna dobra VPN usluga (uz jeftinije cijene) su Surfshark (1,99 USD / mjesečno) i ExpressVPN.

2. Koristite proxy - sporiji od VPN

Kako djeluju posrednici

Proxy poslužitelji su odlični mali alati koji djeluju kao most u protoku vašeg internetskog prometa. Ovi poslužitelji "čovjek-u-sredini" povezuju vaše pakete podataka s željenim odredištem, a istovremeno mijenjaju svoj izgled dok prolaze kroz proxy.

Jednostavnije rečeno, proxy poslužitelj presreće vaš promet i preuzima kontrolu nad vašom vezom. Odavde, sve što radite, proxy server ponavlja; to je zrcalo vašeg ponašanja. Odredišni poslužitelji (web stranice kojima želite pristupiti) misle na proxy koji je vaš promet.

Ljepota ovog sustava je što se možete povezati s bilo kojim proxy serverom na svijetu.

Recite da želite pristupiti britanskom BBC-u. Brzo ćete saznati da je većina njihovog sadržaja blokirana i nedostupna osobama izvan Ujedinjenog Kraljevstva. Dolazi Proxy server. Spajate se na proxy i voila sa sjedištem u Velikoj Britaniji - za sve namjere i svrhe, vi ste od sada britanski kao riba i čips..

Proxy poslužitelji su vrlo učinkoviti u malim potrebama kao što je zaobilaženje geoblokiranog sadržaja ili IP ograničenja.

Biti u mogućnosti maskirati svoju stvarnu IP adresu gdje se završavaju sličnosti VPN-a i proxyja.

Iako su više nego vješti u rukovanju sa Netflixovim geo-ograničenim sadržajem, Proxies se ne može natjecati s mnogim slojevima sigurnosti VPN-a. Izvan krivotvorenja vaše IP adrese, proxy poslužitelji niti kriptiraju vaše podatke niti uklanjaju bilo kakve prepoznatljive markere. Proxy agenti neće učiniti ništa da vas zaštite od znatiželjnih očiju vašeg davatelja internetskih usluga, vlade ili bilo koga tko ima pristup vašim podacima.

Konačna velika razlika između proxyja i VPN-a je nedostatak prijašnjeg spoofinga. Dok će VPN kriptirati sve podatke koji ulaze u sustav i izlaze iz njega, proxy će presresti promet na osnovi aplikacije.

Recimo da povezujete svoj web preglednik s proxy serverom. Sjajno! Možete gledati sve što želite Netflix, ali ne idite u torrent datoteke. Vaš prometni udar ne će presresti vaš proxy i vaš davatelj internetskih usluga lako može vidjeti što namjeravate.

Daljnje čitanje: Razlika između VPN i proxyja

3. Koristite TOR - BESPLATNO

TOR, nazvan po originalnom projektu "Onion Router" je besplatan klijent koji vas anonimno povezuje s mrežom poslužitelja volontera. To vam omogućuje dodjeljivanje nove IP adrese na istoj osnovi kao i VPN klijent.

Mrežna struktura TOR-a

Poznat i pod nazivom "mračni / duboki" web, Tor ima dodatnu prednost što vam omogućava pristup web stranicama, inače nedostupnim uobičajenim preglednicima. Takve "luk" web stranice imaju vrlo različita imena domena jer se uglavnom generiraju nasumično.

Pogledajte naziv domene tražilice za anonimnost DuckDuckGo:

 http://3g2upl4pq6kufc4m.onion

TOR kao široko dostupna, besplatna i anonimna mreža postao je središte kriminalnih aktivnosti. Također jedan od razloga zašto ćete možda biti stavljeni na "popis" ako pristupite TOR-u, velik dio korisnika mreže koji se povezuju s njim radi obavljanja ilegalnih transakcija. Od lažnog identiteta do teških droga, pa čak i oružja.

Drugi veliki nedostatak TOR-a su izuzetno sporo vrijeme utovara. Ova duga vremena učitavanja predviđaju se na neučinkovitim i dugotrajnim rutama na koje se pošalju vaši paketi podataka, prenose se s poslužitelja na poslužitelj, dok konačno ne dosegnu odredište. To se, naravno, sve radi u ime sigurnosti.

Nemojte pogriješiti, TOR nije u potpunosti glup. Vladine agencije mogu i mogu iskoristiti određene ranjivosti softvera i pogreške administratora web mjesta.

Daljnje čitanje: Tor protiv VPN (u čemu je razlika)

4. Koristite mobilnu mrežu - Sporo i ne šifrirano

Brz način za promjenu vaše IP adrese, ako se bojite da je vaša ugrožena, je korištenje podataka vašeg mobitela. Kako je to drugačiji sustav, imat će drugačiju IP adresu.

To, naravno, nije zamjena za radnu stanicu prijenosnog / osobnog računala. Može vam pomoći u rijetkim izvanrednim situacijama, kada je vaš IP očito napadnut, ali izvan toga je oslanjanje na mobilne podatke neučinkovito i kratkovidno.

5. Spojite se na javni Wi-Fi - nije siguran

Kako IP adrese ne putuju s vama, korištenje prijenosnog računala za povezivanje s otvorenom Wi-Fi mrežom kafića jednostavan je način za promjenu IP adrese. Kao i kod mobilnih podataka, ovo nije učinkovita metoda promjene IP adrese, niti održiv način anonimnog surfanja & sigurno.

Nažalost, postoje mnogi rizici pri korištenju takvih otvorenih žarišta.

6. Nazovite svog davatelja internetskih usluga

Gorka istina je da mi nemamo utjecaj na to kojoj IP adresi su dodijeljeni naši sustavi. Možemo samo tražiti ili prisiliti svoje janternet Service Providers da promijene IP adrese za nas.

Postoje dvije vrste IP adresa koje će vam dodijeliti vaš ISP. Statički i dinamički. Statički IP teško je promijeniti jer ćete morati prolaziti kroz dugotrajan postupak sa svojim davateljem internetskih usluga. Većina internet davatelja usluga će, srećom, dodijeliti dinamičke IP adrese.

Lijepo je tražiti, tako je mama mislila mene, uvijek je prvi korak. Pozivanje svog ISP i jednostavno traženje promjene IP-a često će učiniti trik, iako ćete se možda morati suočiti s nekim neočekivanim i prosljeđivanim pitanjima o svojoj motivaciji iza takvog zahtjeva. Čini se da vam govori kako ste naučili sinu ili mlađem bratu osnovama umrežavanja.

Prisilite promjenu IP-a isključivanjem modema

Ako lijepo ne uspije, jednostavan način pokušaja promjene IP-a od strane vašeg davatelja internetskih usluga je uklanjanje modema i ponovno uspostavljanje veze nakon nekog vremena. Prekidajući vezu s davateljem internetskih usluga, vrlo je vjerojatno da će vam se dodijeliti novi IP raspon. No ovo djeluje samo ako radite na dinamičkim IP-ovima. Također trebate ostati prekinuti vezu s internetom mnogo sati kako biste zatražili promjenu IP adrese.

Evo nekoliko dodatnih koraka koje možete poduzeti Windows prije otključavanja modema:

Kako se osloboditi IP adresa na WIndowsWindows sustav spojen putem kabela

 1. Otvoren Komandni redak kao administrator
 2. Unesite "ipconfig / release“, Bez navodnika i hit Unesi
 3. Unesite "ipconfig / obnoviti“, Bez navodnika i hit Unesi
 4. Ugasiti vaš sustav.
 5. Isključite sve ethernet-centre / sklopke.
 6. Isključite kabelski / DSL modem.
 7. Ostavite dokle god možete goli (preko noći)
 8. Uključite sve natrag.

Windows sustav spojen putem usmjerivača

 1. Prijavite se upravljačka konzola usmjerivača.
 2. Otpustite IP adresu (svaki usmjerivač je različit, Google vaš)
 3. Ugasiti vaš sustav.
 4. Isključite sve ethernet-centre / sklopke.
 5. Isključite kabelski / DSL modem.
 6. Ostavite dokle god možete goli (preko noći)
 7. Uključite sve natrag.

Već se smiješ? Sigurno jesam

Ne kažem da gore navedeno ne funkcionira - dobro djeluje. Kažem da neću nazvati telefon i sjediti na čekanju pola sata ili se isključiti s interneta svaki put kad želim promijeniti svoju IP adresu.

S obzirom da ISP prodaje povijest pregledavanja najpovoljnijim ponuđačima, siguran sam da im ne bih vjerovao da će mi pomoći ni u čemu.

Djelotvoran? Da! Praktični? Pakao br!

Nažalost, za vas i mene, ovo sažima načine na koje možemo promijeniti našu IP adresu. Naravno, ima i drugih, više tehničkih. Ako ste stručnjak za umrežavanje, možete usmjeriti svoj usmjerivač i na taj način prisiliti dinamičnu promjenu IP adrese - ali to nije jednostavno, niti brzo, niti zagarantovano.

Mijenjanje IP adresa jednostavno nije put, a njihovo sakrivanje je, međutim, sasvim druga priča story

Zašto sakriti IP?

Kako sakriti moju IP adresu

Vrlo nam je u interesu osigurati da nijedni krivci nikada ne dobiju ruku s tako važnim identifikatorom kao što je naša IP adresa. Pogledajmo glavne razloge zbog kojih želite sakriti svoju IP adresu.

1. Sakrijte svoju lokaciju

Kao što je već spomenuto, vaša IP adresa funkcionira slično kao adresa kuće vašeg doma; Internet protokolu govori gdje treba poslati tražene pakete informacija. To se temelji na mogućnosti IP-a da precizira vašu točnu lokaciju i omogućava vam da vas poveže s vama najbližom mrežom, a odatle i sa svijetom..

Ovdje je popis podataka o geo-lokaciji u kojima se nalazi vaša IP adresa:

 • Zemlja
 • Regija
 • Grad
 • Poštanski broj
 • Zemljopisna širina i dužina

Prilično je zastrašujuće misliti da bi zločinac mogao imati pristup vašim GPS koordinatama jednostavnim saznanjem vašeg IP-a, zar ne?

2. Zaobilazna IP ograničenja

Budući da je vrlo precizan identifikator lokacije, vaša se IP adresa često koristi kako bi vam onemogućila pristup određenim informacijama za koje je netko smatrao da su vam nedostupni..

Kad vlade poput onih u Kini, Rusiji i, Da, Sjedinjene Države ograničavaju pristup određenim web stranicama i uslugama blokirajući IP adrese svoje države, „lažno predstavljanje, čin maskiranja vaše IP adrese, dolazi u obzir.

Od novinara do aktivista i vaše svakodnevice, nikoga ne bi trebalo potlačiti i ograničavati dijeliti svoje stavove u eri informacija.

Fakulteti i sveučilišta također se vole miješati sa pristupom Internetu svog studenta. Mnoge su škole zabranile pristupanje poslužiteljima internetskih video igara. To znači da nema League of Legends, World of Warcraft, CS: GO i tako dalje.

Pretpostavljam da su ti studenti dovoljno zreli da im naplate dugove od 200 tisuća dolara za četverogodišnju diplomu, ali dajući im pristup mrežnim igrama? To je previše.

Zaobilaženje takvih ograničenja IP-a važno je kako biste bili sigurni da ćete samo vi i vi odlučiti kojem sadržaju želite pristupiti..

3. Negate IP zabrane

Zabranjivanje vaše IP adrese jednostavan je način da web stranice i usluge odmah blokiraju vaš pristup. Ovo brzo postaje problem dok se pokušavate povezati s računom koji plaćate na Netflixu, usluzi koja blokira bilo koji i sve IP adrese izvan SAD-a u njihovoj američkoj biblioteci poteza i TV emisija, kada sjedite u svojoj hotelskoj sobi u inozemstvu..

Lažno predstavljanje ili promjena IP adrese brz je i lagan način rušenja povratka u usluge za koje ste pogrešno ili nepravedno zabranjeni..

4. Blokirajte ciljane napade

Sakrivanje vaše IP adrese brzo postaje obavezan sigurnosni korak nakon što vas na njega naleti cyber-zločinac, koji vodi vaše osobne zapise.

Promjenom svoje ranjive IP adrese možete odbaciti i blokirati ovu specifičnu vrstu cyber napada na vašem sustavu.

5. Ostanite anonimni na Internetu

Anonimnost se može očekivati, a ne tražiti. Pa, ne više.

Kad naš Kongres usvoji račune, dopuštajući Davateljima internetskih usluga da prodaju vaše privatne podatke o web surfanju & pregledavanje povijesti do najpovoljnijeg ponuditelja, zadržavanje anonimnosti u neprestanom svijetu čini se sve dragocjenijim i važnijim.

Zaključak

Promjena IP adrese jedan je od mnogih sigurnosnih koraka dok krenete u put osiguranja i svojih podataka. Iako postoje sveobuhvatniji načini zaštite, poput upotrebe VPN-a, preporučujem vam vašu želju i opreznost da potražite načine kako zaštititi svoju IP adresu od hakera i ne-dobrih korisnika.

Iskreno se nadam da će vam ovaj članak pomoći u pronalaženju željene metode zaštite IP adrese sigurne na internetske mreže. Molimo podijelite to sa svojim prijateljima i kolegama i obavijestite me o vašem iskustvu s IP adresama.

Dovršni vodičVrijeme je za bacanje mikrofona, uspio si!

Surfanje sigurno,

Andrey iz tima TheBestVPN.com

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me