IPVanish pregled

IPVanish pregled


Ameriški ponudnik VPN-jev IPVanish trdi, da je "najboljša VPN storitev na svetu".

Medtem ko imajo veliko podpor in sponzorstv ter ponujajo vsekakor bogat izdelek, še vedno ostaja vprašanje: "Ali lahko živijo do svoje hipe?"

V tem pregledu vam bom dal natančen odgovor na to vprašanje.

Nepristransko si bom ogledal IPVanish in analiziral vse, kar zadeva podjetje, ozadje, storitve, funkcije, cene in drugo.

Začnimo.

IPVanish VPN Pregled

SPLOŠNI RANK: # 5 od 78 VPN-jev
USABILITY: Zelo enostavno, podpira vse naprave
Datoteke o dnevniku: Brez pravilnika o beleženju
LOKACIJE: 60+ držav, 1200+ strežnikov
PODPORA: Brez klepeta v živo, odziv traja nekaj dni
NADZOR: P2P & Dovoljeno hudourništvo, spodbujanje
NETFLIX: Da 1/4
VSTOPNJA / PROTOKOL: 256-bitni AES, OpenVPN, SOCKS5
STROŠKI: 4,87 $ / 6,75 $ / 7,50 $ / mesečno
URADNA SPLETNA STRAN: www.ipvanish.com

IP Vanish, ustanovljen leta 1999 pod okriljem podjetja Mudhook Marketing (v ZDA, Florida), si je hitro prislužil ugled enega najboljših ponudnikov VPN na trgu.

1.300+ strežnikov (in štetje) v več kot 75 različnih državah (nahaja se predvsem v Evropi in Severni Ameriki).

Njihove storitve VPN so združljive s skoraj vsako napravo in operacijskim sistemom, ki jih je mogoče zamisliti, in za njih so namenjene aplikacije Windows, Mac OS, Android, Fire TV in IOS. Za uporabnike, ki bolj poznajo tehnologijo, strankam omogočajo tudi ročno nastavitev konfiguracije IPVanish na Windowsovih telefonih, Ubuntu, ChromeBook in usmerjevalnikih.

IPVanish podpira tudi vse glavne protokole VPN in uporabnikom celo omogoča dostop do brezplačnega spletnega proxyja SOCKS5 (ki se ga bom dotaknil kasneje).

Prednosti IPVanish (+)

1. Hitra hitrost (samo 18% počasnejša kot brez VPN)

Izvedel sem nekaj hitrostnih preizkusov na strežnikih IPVanish in tukaj sem si zamislil (v EU uporabljam internetno povezavo s 100 Mb / s).

IPVanish hitrost VPN

Ameriški strežnik (New York)

 • Ping: 133ms
 • Prenos: 34.71 Mbps
 • Naložite: 24,72 Mbps

Strežnik EU (Amsterdam)

 • Ping: 38ms
 • Prenos: 82.67 Mbps
 • Naložite: 43,19 Mbps

Strežnik Asia (Hong Kong)

 • Ping: 341ms
 • Prenos: 7,61 Mbps
 • Naložite: 5,88 Mbps

UK Server (London)

 • Ping: 56ms
 • Prenos: 80,25 Mbps
 • Naložite: 42,09 Mbps

IPVanish ponuja ugledne hitrosti prenosa in nalaganja. Ko ste povezani iz EU v EU, so hitrost le za 18%.

Vendar je težko upravičiti stroške njihove storitve, če primerjate hitrosti v ZDA, ki jih ponujajo, s hitrostmi drugih, manj dragih storitev.

Hitrosti prenosa IPVanish (na ameriških strežnikih) so bile na primer počasnejše kot NordVPN in SaferVPN (beri pregled), ki sta stala manj kot 4 USD / mesec.

2. Dostojna delovna aplikacija

Namestitev njihove aplikacije je bil precej gladek preprost postopek (čeprav sem nadležno moral pozneje znova zagnati računalnik).

Ob zagonu programske opreme je bilo takoj videti, da IPVanish ponuja intuitiven in enostaven vmesnik. Zdaj ponujajo tudi stikalo kill za uporabnike Windows in Mac.

Olajšajo vam, da najdete vse, kar potrebujete, in vam nudijo številne nastavitve in možnosti, s katerimi se lahko igrate.

Uporabnost IPVanish

Edina pritožba, ki jo imam pri njihovem vmesniku, je ta, da ne ponujajo navodil o nastavitvi in ​​uporabi proxyja SOCKS5 s portala računa.

Proxy IPVanish SOCKS5

Čeprav to ni veliko početja in ga je mogoče enostavno rešiti s hitrim iskanjem po Googlu (ali s pregledom članka IPVanish o tej temi), proxy SOCKS5 pa je tako velika prodajna točka, bi si mislili, da bi poenostavili postopek namestitve kolikor je mogoce.

3. Zero Traffic Dnevniki 

Če preberete droben tisk v pravilniku o zasebnosti številnih storitev VPN, boste morda šokirani, ko zaznate, da njihova oglaševana "Anonimna izkušnja brskanja" navsezadnje ni tako anonimna..

Dejansko, če izberete napačnega ponudnika, se lahko vaši osebni podatki in podatki shranijo na enem od notranjih strežnikov podjetja, politika zasebnosti (s katero ste se strinjali) pa jim daje pravico do uporabe teh podatkov v kakršne koli namene, za katere menijo, da so primerni..

Žal imamo mešane občutke glede politike IPVanish "brez dnevnikov". V preteklosti so že bili novice za beleženje in predajo podatkov uporabniku v domovinsko varnost, čeprav so trdili, da ne vodijo nobenih dnevnikov. To uporabnikom, ki uporabljajo njihovo storitev, ne daje popolnega zaupanja vanje. To se je zgodilo leta 2016. Od takrat jih je prevzelo novo podjetje, imenovano StackPath, ki obljublja popolno zagotavljanje zasebnosti in varnosti.

Po lastnih besedah,

Imamo strogo politiko proti zbiranju dnevnikov povezav in dejavnosti. Nikoli ne bomo shranili metapodatkov o vaši seji VPN ali podatkov o tem, kako ste uporabili storitev.

Čeprav nikoli niste resnično anonimni v spletu, je IPVanish eden redkih VPN-jev, ki vas približa čim bolj popolni anonimnosti..

4. Močna šifriranje (AES-256)

IPVanish se opira na isti šifrirni protokol AES-256, ki ga uporabljajo številne vodilne svetovne varnostne agencije in vladne organizacije.

S hitro naraščajočim številom kibernetskih napadov grobe sile je to velikanski plus.

Decembra 2016 je WordFence, varnostni vtičnik WordPress, opazil dramatično povečanje števila napadov grobe sile na spletna mesta WordPress (ki porabijo več kot 25% interneta).

V resnici so stvari postale tako slabe, da je bilo v enem trenutku več kot 30.000 edinstvenih napadalnih IP-jev na dan!

graf napadelnih mest

Čeprav naj bi ta statistika služila kot budni klic številnim lastnikom spletnih strani, pa tudi ne bi smela biti razlog za preplah.

Z brskanjem po spletu z AES-256 šifriranim VPN (na primer IPVanish) se vaš IP naslov in vsi osebni podatki zaščitijo pred hekerji do te mere, da so vaši podatki praktično "Brute Force Proof"

To pomeni tudi, da lahko obkrožite posebno cenzuro glede IP, ki jo uporabljajo šole, delodajalci in vlade.

5. Prenesite brezplačni spletni proxy SOCKS5 

Kot večina ponudnikov VPN tudi IPVanish uporabnikom omogoča dostop do več različnih protokolov, vključno s privzetim OpenVPN, pa tudi PPTP in L2TP.

Medtem ko je OpenVPN ponavadi priporočeni protokol, saj ponujajo velike hitrosti, ki ne žrtvujejo zasebnosti ali varnosti, vendar so s slabostjo.

Slaba stran je, da morate prenesti odjemalca neposredno v svojo napravo, če želite dostopati do edinstvenega potrdila, potrebnega za vzpostavitev varne povezave.

Na srečo obstaja alternativa.

IPVanish svojim strankam omogoča dostop do posebnega protokola strežnika proxy, znanega kot SOCKS ali Socket Security. Ta protokol vam omogoča, da uživate enake prednosti kot standardni VPN, ne da bi morali prenesti programsko opremo v katero koli od svojih naprav.

To pomeni, da lahko skrijete svoj IP naslov, skrijete osebne podatke in uživate v hitrejši uspešnosti, ne da bi naložili vsiljivo orodje drugih proizvajalcev.

Čeprav to zagotavlja ogromno storitev nekaterim strankam (zlasti posameznikom, ki se želijo izogniti cenzorskim zakonom ali drugim omejitvam, povezanim z IP), je treba opozoriti, da sta hitrost in brezplačno brskanje brez stroškov.

Namreč vaša varnost.

Razlog, zakaj lahko proxy SOCKS doseže hitrejše hitrosti kot tradicionalni VPN, je ta, da ne uporablja enakih šifrirnih standardov.

Z drugimi besedami, ne ponuja enakih protokolov o zasebnosti in varnosti, ki hekerjem, kibernetskim kriminalcem in vladam preprečujejo dostop do vaših osebnih podatkov.

Medtem ko proxy pooblašča službo za zakrivitev vaše lokacije, pri zaščiti vaše zasebnosti in varnosti ni ničesar koristnega..

Čeprav je to "Pro" za IPVanish in zagotovo edinstven protokol, ki ga lahko ponudite, bodite previdni in se poučite o proxyju SOCKS, preden izkoristite to funkcijo.

6. Torrenting je dovoljeno

S sistemom IPVanish ni dovoljeno le hudourništvo (P2P)… To se vsekakor spodbuja.

Za razliko od številnih ponudnikov VPN IPVanish nima težav s strankami, ki uporabljajo svojo storitev za »Torrent prosto in zasebno«.

IPVanish omogoča P2P

Njihov brezskrben odnos do hudourništva lahko razjezi nekatere zagovornike boja proti piratstvu, vendar je za povprečnega uporabnika VPN ta funkcija velik bonus.

7. Omejitev povezave z desetimi napravami

Ena mojih najljubših funkcij IPVanish je ta, da omogočajo istočasno povezovanje do 10 naprav.

Večina storitev VPN, vključno s premijskimi podjetji, kot je ExpressVPN, omejuje vaše hkratne povezave na 3 naprave. Nekaterim od vas se to morda ne zdi veliko, vendar pa lahko za tiste, ki imate družinske člane ali zakonce, nakup druge licence predstavlja veliko težavo in neželene stroške.

Kljub velikodušni omejitvi za 10 naprav IPVanish pa lahko vi, vaš zakonec in celo vaši otroci varno in varno brskate… Vse hkrati.

8. Nekateri strežniki odblokirajo Netflix

IPVanish na svojem spletnem mestu ne navaja posebej, ali bodo sodelovali z Netflixom ali ne.

Večina ponudnikov VPN se je v zadnjih nekaj letih začela odpravljati od uradnih izjav, saj danes velikan za pretakanje videoposnetkov uporablja enega najbolj izpopolnjenih sistemov za odkrivanje VPN do zdaj..

Toda ne glede na njihovo uradno držo jih še vedno testiramo.

Povezujemo se z različnimi državnimi strežniki, zaženemo Netflix in skušamo nekaj pretakniti. Karkoli!

Rezultati se niso dobro začeli pri IPVanish:

Napaka v povezavi IPVanish

Prvi trije strežniki, ki smo jih preizkusili, niso delovali:

 • Kanada
 • Združeno kraljestvo
 • Nizozemska

Vendar je bil čar že četrtič!

Povezali smo se s ameriškim strežnikom v Chicagu in odkrili zaznavo.

 • ZDA: Chicago

Edino vprašanje je bilo, da je strežnik nekoliko zaostajal. Če torej potrebujete VPN, ki deluje z Netflixom, preberite to.

9. Združljivost TOR

TOR ali Orion Network je omrežje, ki šifrira in prenaša vaše prometne podatke na več strežnikih, kar zagotavlja, da je težko (beri: nemogoče) slediti lokaciji v realnem času.

Za tiste, ki potrebujete resne varnostne ukrepe za boj proti vladnemu zakonu o nadzoru ali cenzuri, vam TOR omogoča, da ustvarite drugi sloj varnosti z obstoječim VPN, da povečate svojo zasebnost in zagotovite, da vaša lokacija in identiteta ostaneta zasebni.

Za večino uporabnikov to ne bo prekinilo posla. Toda za stranke, ki živijo v bolj drakonskih državah, kot sta Kitajska ali Severna Koreja, je ta dodaten sloj varnosti lahko dobesedno razlika med življenjem in smrtjo. Ko pa smo odšli na Kitajsko, da preizkusimo VPN, smo ugotovili, da IPVanish tam ne deluje. IPVanish je pristal na 20. mestu 28 ponudnikov, ki smo jih preizkusili na Kitajskem.

IPVanish ponuja tudi združljivost s TOR.

10. Ni uhajanj IP ali zlonamerne programske opreme

IPVanish smo preizkusili z več testi DNS in IPLeak, ti ​​pa so prešli z letečimi barvami.

Testirali smo na 4 različnih mestih:

 • IPLeak.net
 • DNS Perfect-Privacy.com & IP test puščanja
 • Browserleaks.com za puščanje WebRTC
 • IPX.ac

ipvanish test za tesnjenje ipipvanish webrtc puščanje

Prav tako sem opravil Virustotal test na njihovem namestitvenem programu in je tako čist, kot se dobi.

Cenovne stopnje za IPVanish VPN

Slabosti IPVanish (-)

1. Ocene tretjih oseb so mešana torba

Kot sem že povedal v tem članku, so bile moje izkušnje z IPVanish več kot zadovoljive.

Zunaj težav s združljivostjo TOR in Netflix nisem imel res nobenih težav z njihovo storitvijo ali podporo strankam..

Vendar pa sem, ko sem šel kopati na preglede tretjih oseb ... Bil sem šokiran, ko sem ugotovil, da je IPVanish dejansko vlekel veliko toplote v spletno skupnost.

Na spletni strani Better Business Bureau je IPVanish prejel več kot 17 pritožb kupcev, ki niso rešili niti odgovorili na vsaj 4 od teh pritožb.

Ocena BBB

Po kopanju po Redditu sem ugotovil, da so številni drugi uporabniki zabeležili negativne izkušnje z IPVanishom, čeprav je bilo med očitki težko najti dosledno temo..

IPVanish Reddit Mnenja

Po mojih izkušnjah IPVanish še zdaleč ni popoln, je pa visokokakovosten VPN s solidno storitvijo za stranke.

Toda v duhu preglednosti in popolnega razkritja je za potencialne kupce pomembno, da se zavedajo, da ni vsaka stranka IPVanish deli moje pozitivne izkušnje.

2. Lažno oglašena podpora 24/7/365

Eno največjih motenj pri uporabi VPN je, da je storitev za stranke v panogi očitno nezanesljiva..

Na žalost IPVanish širi ta stereotip ... in potem še nekaj.

Medtem ko njihovi oglasi in trženje obljubljajo, da bodo uporabniki imeli dostop do podpore 24/7/365 - to preprosto ni res.

Za začetek sploh nimajo možnosti klepetanja v živo (zaradi česar se sprašujem, kako v svetu mislijo, da lahko oglašujejo podporo 24/7 v živo?)

To pomeni, da če bi kdaj potrebovali takojšnjo pomoč, tega ne bi mogli.

In ko pošljete potrdilo o podpori, ne prejmete takojšnjega (ali celo na daljavo hitrega) odgovora.

Če želite popolnoma razumeti, kako deluje njihova podpora, sem poslal eno preprosto vprašanje in tu je (samodejno) njihov odgovor:

Podpora za IPVanish

1-2 dni za odgovor?

Vau.

Toliko o podpori 24/7/365 ...

Potem ko sem v petek popoldne oddal svojo vozovnico za podporo, od podporne skupine nisem prejel popolnega odgovora do ponedeljka.

To je več kot 60 ur, v katerih nisem prejel nobene podpore. Vsekakor ni plus v moji knjigi.

Čeprav imajo center za podporo in bazo znanja, kar je zelo koristno, ne odpušča dejstva, da očitno lažejo v svojem oglaševanju in vam zagotavljajo storitev za stranke, ki je daleč od tistega, kar pričakujete.

Oddelek za podporo IPvanish

Ali menite, da morda potrebujete takojšnjo podporo za svojo storitev VPN?

Nato se ne trudite s programom IPVanish ... razen če je vaša definicija "instant" 48 ur+.

Cene IPVanish & Načrti: (Ugodno, vendar ne “poceni”)

Ena od odličnih stvari v zvezi z IPVanish je ta, da svojih storitev ne razredčijo s ponudbo tradicionalnih "večplastnih paketov".

Ni "IPVanish Bronze" ali "IPVanish Platinum". Namesto tega vsaka stranka prejme popolnoma isto storitev, edina razlika je dolžina časa, do katerega ima dostop do te storitve.

Cenovne stopnje za IPVanish VPN

Mesečno: 7,50 USD

Ker jih še nikoli nisem videl, da ponujajo svoje storitve za 11,99 USD na mesec, bom samo prepisal oglašeni "17% / mesec prihrankov" do pametnega trženja in rekel, da je ta načrt enakovreden:

 • 7,50 USD na mesec
 • 90 dolarjev na leto
 • 0% varčevanje

Vendar sem videl, da ponujajo to mesečno storitev za 10 dolarjev na mesec. Dobro je videti, da ponujajo ta 25-odstotni popust pri svojih prejšnjih cenah. Upamo, da se drži okrog

3 mesece: 20,24 $

Za razliko od večine ponudnikov VPN (in na naše presenečenje) IPVanish ne ponuja tradicionalne 6-mesečne cene.

Namesto tega ponujajo trimesečni trimesečni načrt cen, ki ga štirikrat na leto zaračunajo 20,24 USD. 

To se spušča na:

 • 6,75 USD na mesec
 • 81 dolarjev na leto
 • 44% prihranka

12 mesecev: 58,49 USD

Večina ponudnikov VPN zviša svoje stroške, medtem ko več časa porabite za nižjo mesečno ceno. Vsi, ki iščejo najboljšo ponudbo na IPVanish-u, bi se želeli odločiti za enoletno zavezo.

Z le 58,49 dolarja načrt ustreza:

 • 4,87 USD na mesec
 • 58,49 USD na leto
 • 60% prihranka

IPVanish ponuja tudi 7-dnevno jamstvo za vračilo denarja v vsakem načrtu in vam omogočajo plačilo s katero koli metodo, ki jo želite (vključno s kreditno kartico, PayPal in celo bitcoin za anonimna plačila).

Načini plačila IPVanish

Čeprav te cene niso tako drage kot nekateri njihovi bolj premijski konkurenti (gledam vas ExpressVPN), so še vedno daleč od "Budget Friendly".

To dejstvo je slikovito prikazano, ko si ogledate načrte cen, ki jih ponuja PIA in številne druge cenejše VPN; boste hitro ugotovili, da lahko najdete druge visokokakovostne ponudnike VPN za manj kot polovico cene IPVanish.

Cenim vseobsegajoče cene in obožujem preprostost njihove ponudbe, a odkrito povedano, mislim, da IPVanish dela njihovo podjetje in njihove stranke v škodo, saj ne ponujajo strmejših popustov na njihov letni načrt.

Če želite resnično ugotoviti, ali je IPVanish vreden naložbe ali ne, morate najprej vedeti, kaj dobite v zameno za svojo naložbo.

Ali priporočam IPVanish?

Odgovor je ... Odvisno je, kaj iščete.

IPVanish ponuja zanesljivo storitev po ugodni ceni in čeprav ne ponuja ničesar prelomnega ali resnično izjemnega, ponuja več funkcij (kot je SOCKS5 protokol), zaradi katerih je privlačen določeni demografski skupini uporabnikov VPN.

Vendar bi za večino kupcev VPN močno pritisnil, da zaradi kakovosti svoje konkurence priporočam IPVanish (če ne iz drugega razloga)..

Na primer v našem pregledu ExpressVPN & NordVPN pregled, našli smo jih veliko večje hitrosti prenosa z združljivostjo Netflix ob podobni ceni.

Torej, raje kupite NordVPN (3,49 USD na mesec).

IPVanish ni slab VPN, toda živahna storitev za stranke, vprašanja združljivosti in preprosto dejstvo, da lahko najdete boljše ponudbe za cenejše, jih težko priporočam večini bralcev.

Poiščite naše TOP VPN tukaj.

Ste že kdaj uporabljali IPVanish? Če je odgovor pritrdilen, kakšna je bila vaša izkušnja? Vedno me zanima, kaj lahko drugi navdušenci povedo o VPN-jih, ki jih pregledam! Spodaj mi sporočite.

Dodajte svoj IPVanish pregled:

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me