ExpressVPN pregled

expressvpnExpressVPN je ocijenjen kao treći od 78 VPN-a na TheBestVPN.com


ExpressVPN je brz, siguran i čini vas potpuno anonimnim s njihovom striktnom politikom zapisivanja trupa. Omogućuju bujicu / P2P, pa čak i rade s Torom na maksimalnoj razini privatnosti. Aplikacija izgleda sjajno i vrlo je jednostavno za korištenje. ExpressVPN podržava gotovo sve uređaje koji su vam potrebni.

ExpressVPN koristi standardni industrijski OpenVPN protokol tuneliranja i AES 256-bitni kao zadani, ali ako ste više tehničar i želite to začiniti, to možete učiniti ručno. Njihov se park servera sastoji od zapanjujućih količina od 3000+ poslužitelja u 94 zemlje.

Cijena njihove usluge prilično je skupa i nije najbolja opcija za Netflix. U našim testovima radilo je samo 6 od 30 američkih poslužitelja.

Sve u svemu, to je vrlo dobra premium VPN usluga, ali nije najbolji izbor kada tražite Netflix VPN s proračunom. Ako želite biti sigurni i anonimni, ExpressVPN je odličan izbor.

Pregled ExpressVPN-a

OPĆI RANK: # 3 od 78 VPN-a
KORIŠTENJE: Vrlo jednostavno, podržava sve uređaje
Datoteke dnevnika: Nema pravila za prijavu
Lokacije: 94 zemlje, 3000+ poslužitelja
PODRŠKA: 24/7 Chat uživo
TORRENTING: P2P & Dopušteno je bujica
Netflix: Deblokira Netflix u SAD-u
Šifriranje / PROTOKOL: 256-bitni AES / SSTP, PPTP, OpenVPN, IPSec & L2TP
TROŠKOVI: 12,95 $ / mj
SLUŽBENA STRANICA: www.ExpressVPN.com

ExpressVPN Pros

1. Veliki izbor servera na gotovo svim kontinentima

Jedna od najvećih prednosti ExpressVPN-a je sam broj poslužitelja. Ovaj se VPN može pohvaliti s 3000 poslužitelja na 160 lokacija poslužitelja u 94 zemlje. Imaju poslužitelj na svim kontinentima, osim na Antarktiku. ExpressVPN konkurira samo NordVPN, PIA, TorGuard i CyberGhost kada se svodi na čist broj poslužitelja koji nude.

Za većinu njihovih poslužitelja registrirana IP adresa i fizički poslužitelj su u istoj državi, ali vam također pružaju mogućnost korištenja virtualnih poslužitelja. Virtualni poslužitelji odgovaraju registriranoj IP adresi u zemlji na koju ste povezani, iako su njihovi serveri fizički smješteni u drugoj zemlji koja je obično blizu.

lokacije poslužitelja expressvpn

Iako je manje od 3% njihovih poslužitelja virtualnih poslužitelja, ti poslužitelji osiguravaju da u svakom trenutku uživate u brzoj, pouzdanoj i sigurnoj vezi..

Veliki izbor poslužitelja znači da se nećete morati slagati s onim udaljenim, koji su obično najsporiji.

2. Testovi brzine dokazuju da su zaista brzi

Drugi važan aspekt ExpressVPN-a koji im je lako svidjeti je njihova brzina. Isprobao sam njihov rad na SpeedTest.net-u i Fast.com-u da budem izuzetno temeljit. Rezultati s SpeedTest.net pokazuju nevjerojatno brze performanse za većinu testiranih lokacija.

Testirao sam na sljedeće:

New Jersey

 • Ping: 25ms / Preuzimanje: 45,14 Mbps / Prijenos: 18,60 Mbps

New York

 • Ping: 39ms / Preuzimanje: 175,75 Mbps / Prijenos: 46,54 Mbps

Europa (UK)

 • Ping: 174ms / Preuzimanje: 242.16 Mbps / Prijenos: 43.77 Mbps

Ispitivanje brzine

Hong Kong

 • Ping: 447ms / Preuzimanje: 136,18 Mbps / Prijenos: 13,42 Mbps

Rezultati s Fast.com, s druge strane, pokazuju mješovitu vrećicu koja je potencijalno nastala zbog Netflix veza:

Europa (UK)

 • Ping: 107ms / Preuzimanje: 140 Mbps / Prijenos: 37 Mbps

Ispitivanje brzine

Hong Kong

 • Ping: 247ms / Preuzimanje: 130 Mbps / Prijenos: 28 Mbps

Ipak, nikad ne smijete previše naglasiti test brzine. Na ove rezultate mogu utjecati različiti čimbenici poput fizičke lokacije, internetske veze i brzine računala.

3. upotrebljivost: zadovoljavajuće korisničko iskustvo

ExpressVPN tvrdi da se možete postaviti s njihovim servisom za otprilike 5 minuta, pa sam htio to testirati. Bio sam ugodno iznenađen što sam uspio brzo i bez problema instalirati i aktivirati ExpressVPN.

Prije no što sam to znao, već sam koristio njihovu značajku "Smart Location" kako bih se učinkovito povezao s njihovim poslužiteljem.

expressvpn

Vezu možete čak i ručno konfigurirati upotrebom VPN postavki na razini OS-a. Tu je i podrška za doslovno svaki pojedini uređaj koji se možete sjetiti - o tome više kasnije u recenziji.

Započnite u samo tri koraka:

 1. Odaberite pretplatu.
 2. Idite na stranicu za njihovo postavljanje.
 3. Preuzmite i instalirajte ExpressVPN.

4. Korisne značajke koje će vam pomoći da ostanete sigurni

Zaključavanje mreže: Kill-Switch

U slučaju da vaš VPN nije povezan, presudno je da vaši podaci i dalje ne budu ugroženi. Upoznajte njihov prekidač, nazvan Network Lock.

expressvpn pregled

Čim vaša veza pretrpi bilo kakav prekid, to će zaustaviti bilo kakav promet od ulaska ili van vašeg uređaja. Sretna sam kad sam shvatila da to znači da moji osobni podaci nikada neće biti izloženi bilo tko na internetu, bilo da je moj ISP ili zločinci. Čak i neuspjela veza neće ugroziti moje podatke.

ExpressVPN nudi to kao standardnu ​​značajku na njihovim aplikacijama za Mac, Windows, Linux i usmjerivače.

5. Kompatibilnost uređaja i usmjerivači

Postoji puno vrijednosti u samo jednoj pretplati jer je možete koristiti istovremeno na čak pet podržanih uređaja, bez obzira na platformu.

support za expressvpn

Ja sam kontaktirao ExpressVPN-ov chat uživo dok sam tražio te podatke na njihovoj web stranici, a potvrdili su mi da mogu koristiti njihovu uslugu na širokom rasponu uređaja:

 • uređaji - Windows, Android, Mac, iOS, Linux, usmjerivači, Chromebook, Kindle Fire, Nook
 • Proširenja za preglednike - Chrome, Firefox
 • Konzole i pametni televizori - Playstation, Apple TV, Xbox, Amazon Fire Stick TV, Nintendo Switch, Samsung Smart TV, sve igraće konzole i pametni televizori

Brojni su razlozi za zaštitu više od jednog uređaja, poput sveobuhvatne sigurnosti i nesmetanog strujanja na svim svojim uređajima.

Ako trebate zaštititi više od pet uređaja, imate dvije mogućnosti: Ili kupiti dodatnu pretplatu ili samo postaviti ExpressVPN za svoj usmjerivač.

Ako ćete ovaj VPN koristiti s usmjerivačem, tada možete mnogo efikasnije zaštititi brojne uređaje i eliminirati potrebu za instaliranjem svoje VPN aplikacije na svaki uređaj. Zbog toga je korištenje VPN-a za vaš usmjerivač produktivnija opcija jer možete zaštititi igraće konzole i pametne televizore (sve što je na vašoj Wi-Fi mreži) samo osiguravanjem rutera..

Kao što sam saznao na mnogim stvarima na ExpressVPN-u, osiguravanje usmjerivača traje samo u nekoliko brzih koraka:

 1. Kupite svoju početnu pretplatu.
 2. Odaberite svoj VPN usmjerivač.
 3. Odaberite svoj model usmjerivača.

U bilo kojem trenutku osigurat ćete cijelu Wi-Fi mrežu i brojne uređaje sa samo jednim VPN-om za vaš usmjerivač..

6. Podrška za Tor i Torrenting

Kao netko tko želi najsigurniju vezu koja mi je dostupna, prirodno sam želio otkriti podržavaju li ExpressVPN Tor-ove mreže i bujice. Nakon pregledavanja njihove web stranice, sa zadovoljstvom sam pročitao da to zaista i jesu.

Korištenje ExpressVPN-a s Torom pruža vam najjaču moguću sigurnost. Dobivate anonimnost Tora zajedno s šifriranjem VPN-a. Krajnji je rezultat nepropusna veza na kojoj ni VPN neće moći vidjeti što radite unutar Tor mreže.

Važno je zapamtiti da se prvo morate povezati s ExpressVPN-om, a potom s Torom.

expressvpn torrenting

Korištenje Tor-a može usporiti brzinu vaše veze, ali ako živite u zemlji s ugnjetavajućom vladom koja prati svaki vaš korak, ključno je imati to kao opciju.

Torrenting je sjajan ako želite učinkovito i brzo preuzeti i dijeliti velike datoteke. Nažalost, bez VPN-a, vaša će IP adresa, lokacija i metapodaci biti izloženi znatiželjnim očima. ExpressVPN surađuje s uTorrent-om, jednim od najkorištenijih torrent klijenata u okolini, kako bi osigurao da se vaša aktivnost dijeljenja datoteka nikada neće vratiti na vas.

support za expressvpn

Agent za chat uživo na toj web stranici potvrdio mi je da ExpressVPN omogućuje promet dijeljenja datoteka sa svojih poslužitelja.

7. Nema nikakvih curenja uopće

Obavezno sam također testirao ExpressVPN na bilo kakve potencijalne IP, DNS, WebRTC i IPX propuštanja.

Evo web stranica koje sam testirao.

IPLeak.net

 • Rezultat: Nema curenja

Nisu pronađene propusnosti IP-a

DNS test propusnosti Perfect-Privacy.com

 • Rezultat: Nema curenja

BrowserLeaks test propuštanja WebRTC

 • Rezultat: Nema curenja

IPX.ac

 • Rezultat: Nema curenja

Da budem izuzetno temeljit, testirao sam i instalacijsku datoteku ove VPN-a na VirusTotal.com.

VPN instalacijska datoteka na VirusTotal.com

Nije bilo virusa u instalacijskom paketu.

8. Korisnička podrška pokazuje veliku brigu za kupce

Dobra korisnička podrška sastavni je dio bilo koje usluge koju kupite. Pored tehničkih razmatranja, jedan je od najjačih faktora koji može utjecati na to hoćemo li s određenom VPN-om ili ne. Na kraju krajeva, ako niste dovoljno pametni i borite se da vaš VPN ispravno funkcionira, tada želite imati 24 sata na raspolaganju nekoga tko će vam pomoći (i pobrinite se da vaši podaci stalno budu zaštićeni).

Podrška korisnicima definitivno je jedna od najpovoljnijih ponuda ExpressVPN-a.

Prije svega, njihov je live chat otvoren 24/7. Kontaktirao sam ih i postavio niz pitanja o njihovim značajkama. Dali su mi jasne odgovore i bili su vrlo odzivni.

support za expressvpn

Drugi način na koji njihova korisnička podrška dolazi za vas je njihov broj mnogih vodiča za samopomoć koji su dostupni na njihovoj web stranici. Ako ne želite čekati agenta, onda je to vaša najbolja ponuda.

Možete se obratiti i njihovoj podršci putem e-pošte ili poslati kartu za podršku.

Na bilo koji način skrenuli, našao sam da ExpressVPN na svojim web stranicama ima iskusne, korisne agente i resurse koji vam olakšavaju dobivanje odgovora koji su vam potrebni kako biste pravilno koristili njihov VPN i ostali zaštićeni.

9. Lokacija tvrtke: Britanski Djevičanski otoci

ExpressVPN se nalazi na Britanskim Djevičanskim otocima, kao što sam uspio potvrditi jednim od njihovih agenata za razgovor uživo.

expressvpn pregled

BVI je zbirka samoupravnih otoka na Karibima. Možda najbolje od svega, sa stajališta privatnosti podataka, oni nisu dio takozvanih 14 očiju ili SIGINT Seniors Europe. Ovih 14 zemalja dijeli podatke obavještajnih podataka, tako da je izvan dosega koordinacije korisno u zaštiti vaše privatnosti.

Dobra stvar koja se nalazi u BVI-u je:

 • Ne postoje zakoni o zadržavanju podataka iz njihove nadležnosti.
 • Jedini put kad se BVI-ova kompanija može prisiliti da otkrije podatke u istrazi je naredbom njihovog visokog suda (izvan zemalja ne može prisiliti BVI da otkrije bilo što).
 • Mnogo je obruča koji istražitelji moraju proći da bi uspjeli uvjeriti sud da primora BVI da otkrije informacije.

Ono što mogu reći je da je VPN sa sjedištem u BVI glavni plus za očuvanje vašeg identiteta i podataka.

10. Politika evidentiranja

Ovaj VPN opredijeljen je za vašu privatnost, zbog čega imaju strogu politiku nepojavljivanja. Nikada neće prikupiti vaše:

 • IP adrese
 • Povijest pretraživanja
 • Odredište ili metapodaci prometa
 • DNS upiti

expressvpn pregledInformacije na: https://www.expressvpn.com/what-is-vpn/policy-towards-logs

Također nikada ne prikupljaju zapisnike o aktivnostima ili veze.

Politika evidentiranja ExpressVPN-a

VPN će ipak morati prikupiti neke podatke. Dobro je znati da ExpressVPN cijeni kupce do te mjere da su uvijek otvoreni o tome što uzimaju. Kad prikupe neke od vaših podataka, uvijek će vas obavijestiti.

expressvpn pregled

Prikupljaju:

 • Aplikacije koje ste aktivirali
 • Samo datumi kada ste povezani na VPN
 • Lokacije VPN poslužitelja
 • Ukupni MB prijenosa podataka

Spremit će samo najmanje podataka o vama koje su im potrebne za pokretanje pouzdane VPN usluge.

11. Standardi šifriranja

AES enkripcijaNikada ne želite da treće strane poput vašeg davatelja internetskih usluga ili Wi-Fi mreže presreću vaše osjetljive podatke kada putuju s vašeg računala na VPN poslužitelje. Kako bi se osiguralo da se to nikada ne dogodi, ExpressVPN koristi 256-bitni AES (Advanced Encryption Standard).

Američka vlada i sigurnosni stručnjaci širom svijeta koriste AES-256, tako da možete biti sigurni da će vaši podaci uvijek ostati povjerljivi.

expressvpn pregled

Čak su i brutalni napadi na AES-256 nemogući.

12. Protokoli

Zaštita podataka uključuje više nego odabir visokokvalitetnog VPN-a. VPN protokol je podjednako važan jer na taj način VPN osigurava prijenos podataka.

Može postati prilično komplicirano da shvatimo koji je protokol najsigurniji.

Srećom, ExpressVPN ovaj izbor čini cinchom tako što vam daje do znanja koji je protokol najbolji. Za dodatnu sigurnost ExpressVPN-ovi protokoli za tuneliranje - metode koje vaš uređaj koristi za povezivanje s VPN serverom - nadilaze zadani (i najsigurniji) OpenVPN.

Možete dopustiti ExpressVPN da automatski odabere najbolji protokol za vas. ExpressVPN također podržava SSTP, L2TP / IPsec i PPTP protokole. OpenVPN UDP / TCP opcija je najbolja kombinacija sigurnosti i brzine.

ExpressVPN Cons

1. Netflix ima problema s vezom na vrlo malo mjesta

Nijedan pregled ne bi bio potpun bez ispitivanja jednog od najpopularnijih razloga za korištenje VPN-a: radi li s Netflixom?

Tehnički to radi, ali morate pronaći određeni poslužitelj koji se ne blokira, što znači malo pokušaja i pogreške.

Sljedeći su poslužitelji izvrsno radili u našim testovima, iako je bilo problema s puno američkih poslužitelja:

Amerika

 • Sjedinjene Države (radilo je samo 6 od 30 poslužitelja)
 • Kanada
 • Brazil
 • Kolumbija
 • Bahami

Europa

 • Ujedinjeno Kraljevstvo (5 poslužitelja)
 • Švicarska
 • Italija
 • Švedska
 • Monaco

Azijsko-pacifički

 • Hong Kong
 • Japan
 • Australija

bliski istok & Afrika

 • Alžir

Cijene ExpressVPN-a, mogućnosti plaćanja, garancija povrata novca i besplatna probna verzija

Cijena je uvijek važan čimbenik pri odlučivanju o VPN-u. ExpressVPN to čini vrlo jasnim: oni su vrhunski VPN, što se odrazilo i na njihove cijene. Morat ćete odlučiti isplati li se malo više zbog njihove vrhunske sigurnosti i dobre reputacije.

pregled cijena expressvpn

Plan pretplate

ExpressVPN ima različite planove pretplate:

 • Mjesečno: 12,95 USD
 • 6-mjesečni plan: 9,99 USD mjesečno
 • 12-mjesečni plan: 8,32 USD mjesečno

pregled cijena expressvpn

Što je vaša pretplata dulja, to jeftinije postaje.

To ne znači da je ovo jeftin VPN. Ako ih usporedite sa besplatnim VPN-ovima, ovo se može činiti pomalo strmim, ali kada razmotrite sve njihove značajke (servere) i performanse (velike brzine), možete vidjeti zašto ExpressVPN naplaćuje ono što rade.

Načini plačanja

ExpressVPN olakšava plaćanje njihovih usluga.

Pretplatu možete platiti na više načina, pri čemu su prihvaćene sve glavne kreditne kartice. Postoje i alternativni načini plaćanja, poput PayPala i Bitcoina, ako je to više prikladnije za vas.

pregled cijena expressvpn

Za plaćanje jednostavno odaberite svoj plan, unesite svoju adresu e-pošte i odaberite željeni način plaćanja.

Povrat novca zagarantovan

Rado ćete znati da za svaki pretplatni plan postoji garancija povrata od 30 dana. To znači da možete isprobati njihovu uslugu bez rizika.

30-dnevna garancija povrata novca

Ako se iz bilo kojeg razloga predomislite nakon 30 dana, vratit ćete novac bez ikakvih pitanja.

Vraćanje novca jednostavno je kao i kontaktiranje tima za podršku ExpressVPN-a.

Besplatna proba

Nažalost, jer su premium VPN, ne nudi se besplatna probna verzija.

Međutim, za neke mobilne uređaje postoji besplatna probna verzija. Svaki mobilni uređaj u zemljama koji imaju pristup Google Playu (Android) / App Storeu (iOS) može dobiti besplatno 7-dnevno probno razdoblje nakon preuzimanja aplikacije.

Uzimajući u obzir sve o cijenama ExpressVPN-a, to se definitivno može smatrati prevarom. Možete dobiti ono što ste platili, ali postoje i drugi VPN-ovi koje ocjenjujemo višim od njih, a oni nisu tako skupi. Na kraju dana, ExpressVPN je i dalje jako skup u usporedbi s mnogim drugim VPN-ovima.

Preporučujem li ExpressVPN?

da preporučujemo expressvpnDa, preporučujem ExpressVPN.

Što se tiče VPN-a, teško ih je pobijediti. Njihova sigurnost vrhunska je i olakšavaju vam zaštitu onoliko uređaja koliko želite, a da pritom ne žrtvujete brzinu.

Iako se radi o premium usluzi, kako cijene odražavaju, oni nude veliki broj poslužitelja raspoređenih u različitim regijama svijeta. Njihova korisnička usluga i podrška Toru i bujici pohvalni su.

Vrijedno je vašeg novca, zbog čega ih preporučujem.

p.s. Uvijek me zanimaju recenzije korisnika, pa ako ste prije koristili ExpressVPN, ne oklijevajte ostaviti svoju recenziju u nastavku. Ako se vaše iskustvo poklapa s mojim, u redu. Ako to nije bilo, i to je dobro!

Dodajte svoju recenziju:

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me