Betternet pregled

boljši pregledSkoraj nikoli ne priporočam brezplačnih VPN-jev nad plačanimi.


Brezplačni VPN-ji, kot je Betternet, lahko ponavadi prodajajo svoje podatke, prikazujejo vam veliko oglasov, ne bodo tako varni in ne bodo uspešni..

Betternet pravi, da je tako stvari naredi nekoliko drugače in ščiti vašo zasebnost in varnost bolje kot ostali brezplačni VPN-ji tam.

Je pa Betternet VPN dobra izbira za zaščito vaše varnosti in zasebnosti?

Ali je varno za hudournike?

Poglobljeno sem si ogledal, ali se lahko ta brezplačni VPN zbere do svoje plačane brače.

Kaj je Betternet? Kako je BREZPLAČNO?

Če še niste slišali za Betternet, je to verjetno zato, ker je novinec na prizorišču VPN; že od leta 2015.

Od takrat pa hitro rastejo in pridobivajo veliko uporabnikov (zlasti na Androidu).

Glavna točka tega VPN je seveda dejstvo, da gre za popolnoma brezplačno.

Lahko jih uporabite aplikacije za iOS, Android, Windows in Mac, pa tudi razširitve za Chrome in Firefox, ne da bi plačali en cent. Ni vam treba niti registrirati, da ne dobijo vašega imena ali e-poštnega naslova.

Vsekakor zveni dobro. Kot smo videli v preteklosti, morajo ponudniki VPN nekako zaslužiti denar, in tega ne počnejo vedno skrbno.

Za zaslužek se Betternet zanaša na partnerske aplikacije in videoposnetke, ki jih prikazujemo prek njihovih aplikacij.

Kadar koli tapnete gumb »Namestite aplikacijo« ali »Oglejte si video in povezavo«, Betternet prejme majhno plačilo.

Betternet zasluži denar, ko nalagate aplikacije ali gledate videoposnetkeTukaj je, kako Betternet od vas zasluži denar.

Do zdaj je bilo dovolj, da strežniki delujejo in luči prižgejo.

Naraščajoči stroški pa so spodbudili Betternet, da bo konec leta 2017 izdal premijsko različico mobilne aplikacije. Premijska različica ponuja dostop do namenskih strežnikov, več izbire lokacije in izbire IP ter podporo 24/7. Na srečo je na voljo brezplačno sedemdnevno preskušanje premijskega načrta, ki vam omogoča, da preizkusite te funkcije brez plačila.

S prvotno različico imate dostop do 11 strežnikov v 10 državah (samo).

Toda ne smete izbrati, s katerim strežnikom se boste povezali na brezplačnem načrtu; Betternet izbere enega za vas. Izberete lahko tudi med sedmimi različnimi mesti v ZDA, če ste premium član.

Betternet VPN Pregled

SPLOŠNI RANK: # 74 od 78 VPN-jev
USABILITY: Povprečna
Datoteke o dnevniku: Nekaj ​​pravilnika o beleženju
LOKACIJE: 10 držav, 11 strežnikov
PODPORA: 24/7 podpora za premijske člane
NADZOR: Nepričakovano
NETFLIX: Blokira Netflix USA
VSTOPNJA / PROTOKOL: 256-bitno šifriranje AES, 128-bitno šifriranje; OpenVPN, IPSec
STROŠKI: Brezplačno ali 35,99 USD / let
URADNA SPLETNA STRAN: www.Betternet.co

Betternet Pros

1. Trdne možnosti zasebnosti in varnosti

Informacije o tehnologiji, ki jo Betternet VPN uporablja za zaščito svojih uporabnikov, ni enostavno. Všeč mi je, da so takšne informacije predstavljene vnaprej, kjer jih je enostavno videti. Po nekaj kopanjih sem vendarle našel nekaj informacij.

Na primer, spletna objava na spletnem dnevniku iz leta 2015 navaja, da Betternet VPN ponuja tako 256-bitno šifriranje AES prek protokola OpenVPN kot 128-bitno šifriranje prek IPSeca:

V blogu Betternet piše, da so uporabljali 256 in 128 bitno šifriranjeSlika s: https://www.betternet.co/blog/7-reasons-you-should-use-betternet/

To je standardno šifriranje v panogi, vendar ni nobenega podatka, kdaj se bo katero od njih uporabljalo. (In njihovo politiko zasebnosti ne omenja 256-bitnega šifriranja, kar je nekoliko zaskrbljujoče.)

Drugi, bolj predstavljeni VPN-ji ponujajo več možnosti protokola, na splošno pa jih ne boste potrebovali. OpenVPN je eden najbolj varnih tam, in ko ga ne morete uporabljati, je IPSec močna druga izbira.

Poleg tega za Betternet varnost ni veliko. Ker nima toliko funkcij kot drugi VPN, je vse precej preprosto.

Če vas skrbi nadzor države, boste morda želeli vedeti, da ima Betternet sedež v Kanadi, eni od držav, ki veliko sodeluje pri zbiranju obveščevalnih podatkov in sodelovanju z drugimi člani sporazuma "Pet oči". Njihovi strežniki so po vsem svetu, sedež podjetja pa je pod kanadsko jurisdikcijo.

To ni nujno pomanjkljivost, vendar vem, da so nekateri nervozni zaradi sodelovanja s podjetji v državah Pet oči.

Na žalost obstajajo še nekatere druge težave, ki lahko zavrnejo uporabo trdnih varnostnih tehnologij. K temu bomo prišli v trenutku.

2. Popolnoma brezplačno

Če tega nisem že dovoljkrat omenil, bi se moral to držati.

Betternet je 100% brezplačen.

Seveda obstaja nekaj ulovov: videli boste oglase in ne boste odklenili vseh funkcij, ne da bi se prijavili na premijski načrt. Če pa želite svoje brskanje narediti bolj varno in si ne morete privoščiti niti najcenejših premium VPN-jev, je to lahko pomemben dejavnik.

3. Brez datotek dnevnika

Poleg cenovne oznake je verjetno največja prednost Betternetove politike brez beleženja. V datoteki pomoči je zapisano preprosto: "Betternet ne zbira, beleži, shranjuje in ne deli nobenega dnevnika podatkov uporabnikov."

Če se vpišete v njihov pravilnik o zasebnosti, lahko najdete malo več informacij:

Pravilnik o boljši prijaviSlika s: https://www.betternet.co/privacy-policy

To je precej preprosta politika brez beleženja, in to želim videti.

Ta pravilnik pomeni tudi, da ne morejo deliti vašega naslova IP, če prejmejo obvestilo o odstranjevanju DMCA. Tako so nekateri VPN razkrili identiteto svojih strank v preteklosti. Najbolj se trudijo, da upoštevajo obvestilo DMCA, vendar vaših podatkov ne bodo dali. Prav tako pravijo, da nikoli niso prejeli veljavne sodne odredbe za predajo podatkov, ki jih nimajo.

Torej Betternet to počne pravilno.

4. Šifriranje OpenVPN

To je industrijski standard tehnologije in bo preprečil, da bi moji zmoti vohunili za vašo povezavo. Pomaga tudi pri preprečevanju droženja z vašega ponudnika internetnih storitev, blokiranja spletnega mesta iz kavarne ali šolskega kampusa in vseh drugih odličnih stvari, ki jih dobite od VPN-ja.

Ponovno nismo prepričani, kdaj Betternet uporablja OpenVPN in kdaj uporablja IPSec (mogoče je, da se IPSec uporablja na starejših napravah), vendar tudi IPSec ni preveč slab, ko gre za varnost. Kompatibilni so s brskalnikom Tor.

Medtem ko ena od njihovih objav na spletnem dnevniku pravi, da ponujajo šifriranje AES256, njihova politika zasebnosti pravi, da uporabljajo 128-bitno. Torej nejasno, koliko varnosti pravzaprav dobivate.

Trenutno ni podpore za usmerjevalnik. Tako bodo omogočili dostop le uporabnikom sistema Windows, Mac, iOS, Chrome, Firefox in Android.

To pomeni tudi, da so pametne televizorje in igralne konzole tudi na mizi.

5. Podpora strankam

Čeprav ne boste dobili 24/7 podpore, razen če ste član premium, rad vidim, da je na voljo.

Obstajajo ni klepeta v živo možnost, kar bi bilo lepo, vendar ni vedno potrebno 100%.

Pogosta vprašanja o spletnem mestu ne ponujajo veliko informacij, tako da, če boste kaj potrebovali, boste verjetno morali poiskati sistem za pomoč strankam.

Pogosta vprašanja o Betternetu niso tako koristna

Kot lahko vidite, še vedno obstajajo pogosta vprašanja iz njihove programske opreme za pomoč, ki bi jih bilo treba izbrisati.

Skupina Betternet je na Twitterju precej aktivna, čeprav so vprašanja o podpori kupcev običajno preusmerjena na standardni sistem.

To raven storitve za stranke boste morda videli kot profesionalno ali protikakovostno, a zagotovo smo videli slabšo, zato mislim, da je precej dobra.

6. Enostavnost aplikacije

Čeprav je zaradi pomanjkanja funkcij VPN z manj funkcionalnosti, je to tudi za aplikacijo, ki je zelo enostavna za uporabo. Še posebej, če se ne poskusite povezati s strežnikom na določenem mestu.

Vse kar morate storiti je prenesite aplikacijo in pritisnite gumb Connect. To je resnično vse.

Aplikacija Betternet

To je vse. Betternet vam bo sporočil, da ste povezani, in nič drugega ne morate storiti.

Mobilne aplikacije so nekoliko bolj zapletene, saj morate začeti brezplačno preskusno različico (in nato ugotoviti, kako jo preklicati), na splošno pa je Betternet zelo uporabniku prijazen.

Betternet Cons

1. Potencialno grožnja

Nedvomno je priljubljen, vendar Betternet morda ni tako varen, kot se zdi. Leta 2017 je več prodajnih mest poročalo o rezultatih akademske študije o aplikacijah VPN in o tem, ali morda vbrizgajo zlonamerno programsko opremo ali adware - ali pa ne zagotavljajo varnosti, ki so jo oglaševali.

Betternet se je uvrstil med deset najslabših.

Betternetov AVrank je zelo zaskrbljujočSlika s: https://research.csiro.au/ng/wp-content/uploads/sites/106/2016/08/paper-1.pdf

Mnoge druge aplikacije na tem seznamu so bile odstranjene iz trgovine z aplikacijami, vendar Betternet še vedno obstaja.

Do zdaj nisem uspel najti nobenega dokaza o tem, da bi Betternet vbrizgal zlonamerno programsko opremo ali naredil kaj drugega škodljivega. Toda dejstvo, da jih je akademska študija opredelila kot sumljive, je zelo zaskrbljujoče.

Kot lahko vidite, ima Betternet več prenosov kot vse druge brezplačne aplikacije VPN, kar jim daje nekoliko verodostojnosti. Vendar bi raje želeli, da je njegov AV-uvrstitev bistveno boljši od 13.

2. Oglasi

Nihče ne mara videti oglasov v njihovih aplikacijah. So nujno zlo, ko želite ponuditi brezplačen izdelek ali storitev, vendar je še vedno neprijetno. In če ne uporabljate premium različice Betternet, boste videli oglase.

Odlično je, da je Betternet zelo pregleden, kako zaslužijo denar in kam gredo ta denar (če ste radovedni, prenose podružnic plačujejo za prostor strežnika, premium naročnine pa plačujejo za vse ostalo).

A nikakor ni okoli tega, da VPN prodaja dostop svojim strankam. To je zanič. Za vas to morda ne bo veliko, vendar, ko je tam veliko poceni VPN-jev, ki ne prikazujejo nobenega oglasa, je težko upravičiti to v brezplačni aplikaciji.

3. Nejasna dokumentacija

Na enem mestu pravijo, da Betternet uporablja 256-bitno šifriranje. V drugem pravijo 128-bitni. In te podatke je bilo najprej težko izkopati.

Če želite najti kaj več kot absolutne osnove o aplikaciji, boste morali opraviti nekaj raziskav. In morda boste dobili nekaj čudnih odgovorov.

Uporabniška izkušnja s spletnim mestom Betternet ni odlična. Aplikacija je preprosta, če pa želite kaj več od tega, boste morda imeli nekaj težav.

4. ZELO počasi hitrost

Od brezplačnega VPN ne morete pričakovati veliko. Toda na moji povezavi 100 Mbps sem dobil hitrost prenosa 3 Mbps.

Učinkovitost boljšega omrežja VPN

To je prav noro.

Če smo pošteni, je bila hitrost prenosa 12 Mbps (videti je, da je hitrost prenosa večja kot prenos čudna, vendar se je to zgodilo). Lahko bi videli boljše hitrosti od tega, še posebej, če plačujete za premijski načrt, vendar ne računajte na hitro brskanje, ko uporabljate Betternet.

Zaradi tega je slabo VPN za hudourništvo. Na splošno uporabniki Betterneta lahko uporabljajo aplikacije za skupno rabo datotek P2P, kar je lepo. Če pa poskušate prenesti kaj drugega kot zelo majhno datoteko, boste morda čakali dolgo.

5. Preveč počasi za hudournike in brez Netflixa

Če ste težki hudournik kot sem jaz, Betternet ni prava izbira za vas. Betternet sicer dovoljuje hudourniške napade na svojih strežnikih, vendar opozarja, da bodo izpolnjeni, če bodo prejeli nalog ali drugo veljavno sodno odredbo. In tudi…

Prepočasna je Poskusil sem prenesti različne datoteke prek uTorrent-a in nikoli nisem uspel doseči hitrosti prenosa, ki bi jo bilo vredno čakati.

Druga velika težava moje knjige je, da ne sodelujejo z Netflixom. Do danes je Netflix uspel blokirati vse strežnike Betternet in IP-je, tako da ni možnosti, da Netflix (ali Hulu) pretakate z njihovo programsko opremo. Če potrebujete VPN, ki deluje z Netflixom, kliknite tukaj.

Cene, načrti & Dejstva

Glavna prednost pri Betternetu je, da je brezplačen. In lahko ga uporabljate, kolikor želite, brez plačila. To je vse, kar bo večina ljudi želela vedeti o cenah.

Toda cene premij so dokaj konkurenčne, če preskočite na letno članstvo:

  • En mesec za 11,99 USD
  • Šest mesecev za 23,99 USD (3,99 USD na mesec)
  • Dvanajst mesecev za 35,99 USD (2,99 USD na mesec)

Tu ni najbolj poceni VPN, vendar če predplačate za eno leto, so stroški zelo razumni.

Dobili boste tudi brezplačno 7-dnevno preskusno različico, da preizkusite premijsko različico (v resnici se morate za uporabo mobilnih aplikacij prijaviti na preskusno različico).

Tukaj je opisano, kaj je vključeno in kaj ne:

  • Brez preklopa
  • Brez Netflixa
  • 5 hkratnih povezav (samo za premium račune)
  • VPN protokoli: OpenVPN, L2TP / IPsec

V pogojih storitve je nekaj zakopanih nekaj trupel.

V prvi vrsti se strinjate, da vas lahko Betternet kadar koli odpove, brez predhodnega obvestila, ne da bi vrnil denar in ne boste odgovarjali. V nekaterih primerih bodo nadomestilo plačale po višini. Če pa boste kršili preostali del njihovega dogovora, ne boste dobili počepov.

Pogodbo lahko kadar koli prekinete. ČE "pisno overite Betternet". To je edini način, da uničite svoje podatke.

Ali priporočam Betternet?

Ne.

Žal Betternet ne živi do svojega imena. Všeč mi je, da je brezplačna. In če nujno potrebujete brezplačen VPN, bi lahko naredili slabše kot Betternet.

Toda neverjetno počasna hitrost povezave v kombinaciji z zaskrbljujočimi rezultati akademske študije kaže, da bi Betternet lahko bil varnostna grožnja le preveč.

Dobite, kar plačate, in brezplačnih VPN-jev preprosto ne zmanjšate.

Bolje vam bo bodisi NordVPN (3,49 USD / mesec) bodisi Surfshark (1,99 USD / mesec) - oba sta varna, hitra in varna.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me