7 najboljih VPN-ova za Mac korisnike (2020)

Pronalazak VPN-a za Mac nije toliko jednostavan kao što zvuči.


Prvo, mnogi VPN-ovi nemaju samostalnu aplikaciju za Mac uređaje. To znači da morate instalirati softver treće strane (poput zasebnog OpenVPN klijenta) i ručno ga postaviti. Umjesto da preuzmete jednostavnu Mac aplikaciju i odmah se povežete, morat ćete se suočiti s tim kompliciranim načinom rješavanja da biste se ručno povezali s VPN-om..

No namjenska aplikacija za Mac tek je početak.

Ne želite žrtvovati brzinu za sigurnost ili suprotno. Mnogi VPN-ovi mogu se usporiti ili jednostavno procuriti vašu IP ili DNS adresu. Mac VPN trebao bi koristiti najnovije opcije protokola i šifriranja, poput OpenVPN i AES-256 bitne enkripcije. Stroga pravila „bez evidentiranja“ su prihvatljiva. U suprotnom, VPN može pratiti vašu aktivnost i prodati je najvišem oglašavaču.

Napokon, nećete moći ništa strujati na Netflixu ili koristiti torrent, osim ako brzina vašeg servera ne ostane velika.

No, radili smo na nozi i testirali i pregledali preko 78 VPN-a. Slijedi popis 7 najboljih VPN-ova za Mac korisnike u 2020. godini:

1. NordVPN - najbolji VPN za Mac (3,49 USD / mjesec)

nordvpn mac klijentNordVPN na Macu (klijent s najboljom upotrebljivošću)

Na temelju naših testova, NordVPN je najbolji izbor za redovite MacBook korisnike.

Aplikacija Mac sadrži kartu povlačenja i ispuštanja za odabir nove lokacije poslužitelja.

Svih 5.200 poslužitelja u 62 države također je prikazano na lijevom izborniku. I dolazi s ugrađenim prekidačem kill koji će automatski prekinuti vašu vezu ako padne WiFi (tako da vaša prava lokacija nije slučajno izložena).

NordVPN je dostupan na Mac, iOS, Windows, Android i Linux. Plus još oko 40 operativnih sustava i usmjerivača. Možete koristiti do šest istodobnih veza u bilo koje vrijeme.

Industrijski standard, OpenVPN, zadani je protokol u Mac aplikaciji. Ali oni vam također omogućuju prelazak na IKEv2 / IPSec ako je potrebno.

NordVPN je i jedini pružatelj VPN-a na ovom popisu koji ima i dvostruki VPN i zakinuti poslužitelj. Dvostruka enkripcija podataka omota vašu vezu u dva VPN sloja radi dodatne sigurnosti. Iako vam zakinuti poslužitelji mogu pomoći zaobići mrežne zaštitne zidove, tako da je savršen za osobe s ograničenim pristupom u vašoj zemlji.

Njihove brzine spajanja su također solidne. Započeli smo brzinom od oko 98 Mbps (bez VPN-a), a nakon povezivanja s NordVPN-om prosječili smo 74 Mbps. To je još uvijek velika brzina za nesmetano strujanje na Netflixu (bez ograničenja) ili bujicama (na posebno dizajniranim P2P poslužiteljima).

Ali najbolji dio o NordVPN-u?

Trenutačno imaju posebnu ponudu gdje možete dobiti NordVPN za samo 3,49 USD mjesečno uz trogodišnju obvezu. To je ogromna ušteda troškova od uobičajene cijene od 11,95 USD mjesečno, tako da zaključivanje tog niskog uloga ima smisla ako ozbiljno govorite o privatnosti i sigurnosti.

Posjetite NordVPN.com da biste preuzeli aplikaciju Mac
Pročitajte više u našem cjelovitom NordVPN pregledu

2. ExpressVPN - Najbrže performanse na Mac-u (6,67 USD / mjesečno)

expressvpn mac klijentExpressVPN na mac-u (najbrže brzine poslužitelja)

Aplikacija ExpressVPN Mac sadrži vezu jednim klikom koja se automatski pridružuje najbližem pametnom mjestu.

Ovi VPN poslužitelji optimizirani su za postizanje najboljih performansi. Samo otvorite aplikaciju, pritisnite gumb "Poveži" i prijavljeni ste u sekundi.

Ako pokušavate zaobići lokalna ograničenja, možete ručno odabrati bilo koji međunarodni poslužitelj izravno s glavnog zaslona (bez potrebe da kopate po bezbroj opcija izbornika).

Ipak, aplikacija MacV ExpressVPN-a nije baš lijepa za gledanje. Također brzo gori. Prije prijave smo započeli sa 100 Mbps vezom, a sigurna veza samo je smanjila brzinu preuzimanja na 83,15 Mbps. Jedva primjetno!

ExpressVPN također ne štedi na sigurnosti za postizanje tih brzina. Oni imaju prekidač kill i anonimnu IP adresu na raspolaganju za sve njihove 3.000+ poslužitelja u 93 zemlje. Netflix, torrenting i P2P poslužitelji svi su također radili kao san.

Sretni smo što možemo izvijestiti da je njihova Mac aplikacija 100% propusna. Standardno koristi OpenVPN, najbolji protokol na svijetu s čvrsto-AES 256-bitnom enkripcijom, a pritom nudi pristup SSTP, L2Tp / IPsec i PPTP protokolima..

Koliko god sve to zvučalo (i to je dobro), glavni nedostatak ExpressVPN-a je njegova cijena.

Skuplje je 6,67 USD mjesečno (za godišnje planove uz naš dogovor). Svi planovi dolaze s 30-dnevnim jamstvom povrata novca. Ali ovo nije usluga prilagođena novčaniku za ljude s strogim proračunom.

Posjetite ExpressVPN.com da biste preuzeli aplikaciju Mac
Pročitajte više u našem cjelovitom ExpressVPN pregledu

3. Surfshark - najjeftiniji VPN kvalitete za MacBook (1,99 dolara mjesečno)

surfshark mac klijentSurfsharkova glatka VPN aplikacija na Macu

Surfshark Mac aplikacija ima tipku za "brzo povezivanje" koja će vas u roku od nekoliko sekundi odmah dobiti na jednom od njihovih poslužitelja.

Odatle možete preći na bilo koji od ostalih 800+ poslužitelja u 50 zemalja ili promijeniti protokole s OpenVPN-a u IKEv2 / IPsec u roku od oko dva klika svaki.

Osim Mac uređaja, Surfshark ima unaprijed ugrađene aplikacije za iOS, Windows, Android, Linux, Chrome, Firefox i usmjerivače (putem OpenVPN-a).

Većina ovih aplikacija ima prekidač za isključivanje, osim verzije za Android (trenutno u razvoju).

Surfshark ima legitimnu politiku zapisivanja bez dnevnika. Čak smo provjerili njihovu vezu kroz pet različitih ispitivanja propuštanja i otkrili da su se svi vratili negativno.

Uspio sam lako strujati Netflix na šest različitih poslužitelja (od LA-a do Južne Koreje). Torrenting i TOR su također 100% dozvoljeni.

Jedina mala štucanje bile su neke nedosljednosti u brzini. Na primjer, naša početna brzina preuzimanja bila je 98,71 Mbps. Nizozemski poslužitelj je bio 25% sporiji (71,06 Mbps), dok je američki poslužitelj bio 50% sporiji (48,99 Mbps), a hongkonški je gotovo 75% sporiji (25,74 Mbps)..

Podloga je da je cijena najniža što smo vidjeli u više od 70+ različitih VPN tvrtki. Dvogodišnji plan je samo 1,99 dolara mjesečno!

Možete se prijaviti za besplatno 30-dnevno probno razdoblje kako biste ih isprobali. Ako sve izgleda dobro, upotrijebite sve, od glavnih kreditnih kartica do PayPala, kripto valute, Dragonpay, Tenpay i Alipay za plaćanje.

Surfshark čak donosi i 30-dnevno jamstvo povrata novca ako se nešto dogodi tijekom prvih nekoliko tjedana.

Posjetite Surfshark.com da biste preuzeli aplikaciju Mac
Pročitajte više u našoj cjelovitoj Surfshark VPN recenziji

4. ProtonVPN (4,00 USD / mjesec)

Mac-ova aplikacija ProtonVPN-a sadrži divovsku kartu s sitnim iglicama koje ističu svih 345 poslužitelja u 32 zemlje.

protonvpn mac klijent

To nije najveći broj poslužitelja, ali omogućuje jednostavno prelistavanje svih njih na karti ili izborniku s lijeve strane.

Ako tražite automatsku vezu, gumb "Brzo povezivanje" prijavit će se na pametni poslužitelj što prije.

ProtonVPN ima gotove aplikacije za Mac, iOS, Windows, Android i Linux, osim DD-WRT, AsusWRT i Tomato usmjerivača..

Iako je ukupan broj poslužitelja na niskoj strani, omogućuju vam povezivanje do deset uređaja odjednom.

ProtonVPN Mac aplikacija podrazumijeva OpenVPN (UDP / TCP) s AES-256 enkripcijom najbolje klase. Osim, ovo je ujedno i jedini protokol koji oni nude. Tako da to možda neće raditi ako koristite starije (ili ograničene) uređaje poput Chromebooka.

Srećom, nismo pronašli curenje na ovoj vezi i Proton ima stroga pravila zabrane prijave.

Međutim, njihovi brzi testovi ostavili su mnogo toga što bi željeli. Počeli smo s istom referentnom brzinom povezivanja kao i ostali. Zatim smo se povezali s njihovim poslužiteljima u SAD-u, Švicarskoj, Hong Kongu i Velikoj Britaniji. Gotovo svi su bili spori, ubijajući našu brzinu Interneta od ~ 40% do ~ 80%.

Uspjeli smo strujati Netflix na jednom od Nizozemskih poslužitelja ProtonVPN-a, ali ostala četiri nisu uspjela. Također ne dozvoljavaju bujice bez ograničenja, ograničavaju vas na određene P2P poslužitelje i ponavljaju da ih trebate koristiti samo za osobnu (ne komercijalnu) upotrebu.

Glavna plaćena opcija ProtonVPN-a ("Basic") počinje od 4 USD mjesečno za godinu (s planovima za nadogradnju koji postaju još skuplji).

Svi planovi dolaze s 30-dnevnim jamstvom povrata novca, uz ulov da će se povrat sredstava nadoknaditi na temelju upotrebe.

Posjetite ProtonVPN.com da biste preuzeli aplikaciju Mac
Pročitajte više u našem cjelovitom ProtonVPN pregledu

5. IPVanish (6,99 USD / mjesec)

ipvanish mac klijent

IPVanish nudi potpuno opremljenu Mac aplikaciju.

Na njemu možete prilagoditi gotovo sve. To također znači da u početku postoje više postavki i opcija za filtriranje.

IPVanish pruža pristup preko 60 zemalja i 1.200 različitih poslužitelja. Na ove poslužitelje možete spojiti do deset uređaja. Aplikacije za Mac i Windows sada dolaze i sa prekidačima kill.

Rado ćete znati kada vam IPVanish omogućuje pristup OpenVPN, PPTP i L2TP protokolima. (Pridržavajte se OpenVPN-a i njegove AES-256 šifriranja prema bankovnoj vrijednosti ako niste sigurni.) Oni također imaju SOCKS proxy poslužitelj koji vam daje privatnost bez potrebe za preuzimanjem bilo koje aplikacije.

Svi naši testovi curenja ispali su čisti. No, povijest IPVanish-a s vođenjem zapisnika dala nam je malu stanku. Na papiru je to zakonito pravilo "bez trupaca". No u 2016. stigle su vijesti o tome kako su njihovi korisnički podaci završili u rukama Domovine sigurnosti.

Radio je samo jedan od četiri poslužitelja koje smo testirali s Netflixom (Chicago). Iako jako potiču bujicu i TOR.

IPVanish je također isporučio nedosljedne testove brzine. Poslužitelj EU-a (Amsterdam) samo je malo pao sa ~ 100 Mbps na 82,67, ali je američki (New York) jedan pao sve do 34,71 Mbps.

Najbolja ponuda koju sam uspio pronaći je godišnji plan od 77,99 USD (6,49 USD mjesečno), što je i dalje prilično visoko kada ga usporedite s tri najbolje jeftinije (i bolje) opcije na ovom popisu.

Ako vas zanima, možete im pokrenuti kredit, PayPal ili Bitcoin i uživati ​​u 7-dnevnoj garanciji povrata novca.

Posjetite IPVanish.com da biste preuzeli aplikaciju Mac
Pročitajte više u našem cjelovitom IPVanish pregledu

6. TunnelBear (4,99 dolara mjesečno)

tunelbear mac klijent

TunnelBear možda ima najugodniju Mac aplikaciju od svih 70+ VPN-ova koje smo pregledali.

Vizualno sučelje vam pokazuje malog medvjeda pored vaše lokacije. Kada kliknete na lokaciju poslužitelja koja se nalazi u blizini, medvjed doslovno tunelira na novo odredište.

Uspjeli su učiniti nešto suho i dosadno kao što je odabir mjesta na poslužitelju zabavnog. Vjerojatno biste mogli provesti čitavo poslijepodne prolazeći kroz svaki od njihovih 350 poslužitelja u 22 zemlje i ne u potpunosti ga mrziti.

Osim Mac aplikacije ova se ista zabava igra i na iOS-u, Windows-u, Androidu, Chromeu i Operi. Dolaze s prekidačima kill, anonimnim IP-om, "Ghostbear" koji će sakriti maskiranje vaše VPN veze i do pet veza uređaja.

Aplikacije za Mac, Windows i Android zadane su za OpenVPN, dok iOS aplikacije dobivaju IPSec / IKEv2.

TunnelBear nije propustio nikakve podatke u naših pet testova, a ne bilježe ni vaše osobne podatke.

No iako je podrška kompanije TunnelBear tvrdila da njihovi poslužitelji rade s Netflixom, nismo uspjeli ništa uspješno prenijeti. Srećom, bujice i TOR su dozvoljeni.

Drugi je nedostatak bio smanjenje brzine. Naša veza od 100 Mbps brzo je prekinuta na pola do 52,26 Mbps na njihovim EU poslužiteljima i nastavila se pogoršavati - londonski poslužitelj imao je samo brzinu preuzimanja od 7,54 Mbps (!).

Najniža cijena TunnelBear-a je 59,99 USD godišnje (~ 4,99 USD mjesečno). No, umjesto garancije povrata novca (nema je), oni pružaju pristup ograničenoj besplatnoj verziji za isprobavanje.

Posjetite TunnelBear.com da biste preuzeli aplikaciju Mac
Pročitajte više u našem cjelovitom TunnelBear pregledu

7. Windscribe (4,08 USD mjesečno)

Mac klijent klijenta Windscribe nema nista posebno.

Kliknite na ikonu na vrhu i ona pada niz različitih opcija poslužitelja.

To je otprilike to. Nije toliko zabavno kao TunnelBear, ali radi upravo ono što treba: povezati vas u roku nekoliko sekundi.

windscribe mac klijent

Na gotovo bilo kojem uređaju u vašem domu možete pristupiti preko 480 poslužitelja u 50 zemalja, uključujući iOS, Window, Mac, Linux, Chrome, Opera, Firefox, odabrane rutere, Amazon, Nvidia Shield, pa čak i Kodi!

Međutim, uočili smo problem s tvrdnjom o broju poslužitelja. Njihova web stranica navela je Novi Zeland kao lokaciju. Međutim, kad smo je pokušali potražiti unutar aplikacije, ona ne postoji! Dakle, možda zapravo ne možete stići do 480 koji tvrde.

S druge strane, Windscribe nije imao nikakvih curenja ili prijava u našim testovima.

U ponudi su glavni protokoli, uključujući OpenVPN, IKEv2 i SOCKS5. Ali možda biste htjeli prebaciti zadani IKEv2 na OpenVPN u većini slučajeva kako biste dobili najjaču enkripciju.

Brzina vjetroelektrane iznevjeri nas, dosežući negdje 56% sporije u nekim slučajevima (EU poslužitelj) do 82% u drugim (UK).

Morat ćete koristiti njihove posebne "Windflix" poslužitelje za streaming Netflixa ("normalni" nisu radili). A morat ćete koristiti i posebne servere za torent.

Najjeftiniji plan Windscribe-a svodi se na 4,08 USD mjesečno u godinu dana. Oni također imaju „Napravi plan“ koji košta samo dolar po lokaciji. Možete plaćati kreditom, PayPalom ili Bitcoin-om.

Ali ako mislite da ćete možda htjeti dobiti povrat, trebat ćete to učiniti u roku od tri dana od kupnje proizvoda i ne možete prijeći 10 GB propusnosti za to vrijeme..

Posjetite Windscribe.com da biste preuzeli aplikaciju Mac
Pročitajte više u našoj cjelovitoj recenziji Windscribe

Koju VPN Mac aplikaciju trebate odabrati?

Nažalost, nisu sve Mac VPN aplikacije sigurne ili brze.

Neki „Mac“ uređaji uopće ne rade na Mac računarima bez preskakanja tona zbunjujućih, obručnih vremena.

Zato smo odabrali prvih 7 VPN-ova za Mac uređaje na temelju testiranja stvarnog iskustva.

NordVPN izlazi na vrh liste s pobjedničkom kombinacijom jake sigurnosti, tona značajki, dostupnih poslužitelja i pristupačnih cijena..

ExpressVPN i Surfshark su bliski drugi, odnosno treći. Prvi će vam osigurati bolje brzine, ali drugi znatno jeftinije.

ProtonVPN, IPVanish i TunnelBear svi imaju nekoliko pozitivnih… sa nekoliko upadljivih negativa. Sve su u redu, ali ne nigdje blizu najbolje tri.

I Windscribe je imao problem nakon izdavanja, pa ga nikako ne možemo preporučiti.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me