Pregled ProtonVPN

ProtonVPN prihaja iz istega znanstvenika CERN in doktoranda Harvard Physics, ki stoji za ProtonMail, največjim na svetu šifriranim e-poštnim omrežjem.

Tako so v enem prostoru že ustvarili brezplačno šifrirano internetno zasebnost. Zagotovo lahko to storijo tudi v prostoru VPN?

To je tisto, kar smo tu, da ugotovimo. V zadnjih nekaj mesecih smo temeljito testirali njihov protokol OpenVPN, standarde povezave za šifriranje, hitrost, varnost, cene in še več.

In o dobrem, slabem in grdem boste slišali v tem pregledu ProtonVPN.

Pregled ProtonVPN


Pregled ProtonVPN

SPLOŠNI RANK: # 19 od 78 VPN-jev
USABILITY: Zelo enostavno, podpira vse naprave
Datoteke o dnevniku: Brez pravilnika o beleženju
LOKACIJE: 32 držav, 345+ strežnikov
PODPORA: Sistem vozovnic, Dostojni odzivni časi
NADZOR: Omejeno hudourništvo 
NETFLIX: Da 1/5
VSTOPNJA / PROTOKOL: AES 256, na voljo samo protokol OpenVPN 
STROŠKI: Brezplačno ali 4 USD / mesečno (osnovni načrt)
URADNA SPLETNA STRAN: www.protonVPN.com

ProtonVPN Pros +

ProtonVPN je bil ustanovljen na hrbtu varnostnih strokovnjakov. Torej veste, da bodo standardi protokola in šifriranja vrhunski. Prav tako ne razočarajo na nekaterih drugih ključnih področjih, kot so storitev za stranke in trdna povezava.

Poglej.

1. Izjemna varnost & Standardi zasebnosti

ProtonVPN je opremljen z OpenVPN (UDP / TCP) in IKEv2 kot njenim protokolom, s super varno šifriranjem AES-256.

To so najsodobnejši standardi šifriranja, ki veljajo za banke.

Naj bo tako:

Če boste trpeli kramp, tega ne bo, ker so prebili to šifriranje. Ker še nikoli ni bilo storjeno.

Namesto tega bo večina hekerjev zmanjšala svoje izgube in se lotila drugih načinov vloma, na primer ugibanja opomnikov o geslu.

2. Stroga politika brez beleženja

V zadnjih nekaj letih smo analizirali 118 pravilnikov za beleženje VPN.

To je pogosto dolgočasno, mukotrpno delo.

Vendar je pomembno.

protonvpn brez beleženjaSlika s: https://protonvpn.com/support/no-logs-vpn/

Ker se je s pomočjo teh pogojev in pravilnikov o zasebnosti naučilo, kje VPN-ji radi pokopljejo svoje zasebne organe.

Na primer, ugotovili smo, da 7% VPN-jev običajno beleži podatke o vaših povezavah. In več kot 30% VPN-jev ima sumljive (ne naravnost) politike beleženja. Ti pogosto uporabljajo nejasne, tehnične žargone ali pravne izraze, da bi omogočili, da "siva" območja, ki vas lahko spet zasledujejo.

Zdaj ima ProtonVPN trden ugled, ki temelji na njihovem preteklem delu.

Vendar smo tudi potrdili, da ko rečejo "brez beleženja", lahko dejansko zaupaš.

3. Dostojna podpora strankam

Podporni sistemi na osnovi vozovnic nas navadno stisnejo.

To je zato, ker smo vsi doživeli večdnevno zamudo med vsakim e-poštnim sporočilom, kar zahteva teden dni nazaj in nazaj, da odgovorimo tudi na najpreprostejša vprašanja.

Ta začetna misel mi je zablestela v glavi, ko sem se usmeril v Protonove podporne možnosti.

Obolelo sem izpolnil obrazec z nekaj preprostimi vprašanji in pritisnil na "Pošlji".

Vendar je odgovor v približno 24 urah prejel mojo mapo »Prejeto«.

Na moje presenečenje pa tudi ni bila zgolj neposredna povezava do članka baze znanja na njihovem spletnem mestu.

Proton e-poštno podporo za stranke

To ni bilo dih ali kaj drugega. Ampak tega ni bilo treba.

Potrebno je le biti relativno hiter in neposreden. In to je bilo to.

Precej dobra izkušnja vsepovsod.

4. Povezava brez puščanja

Puščanja DNS in Web-RTC lahko po nesreči razkrijejo vaš resnični naslov IP. Običajno jih povzročajo konflikti v povezavi, ki odpirajo majhno luknjo, skozi katero bodo lahko prehajali vaši podatki.

Sliši se manjše. Ampak to ni.

Omogoča vam, da vas ponudniki internetnih storitev, vlade in celo dvodelni hekerji opazujejo s kilometra (ali več). Torej popolnoma spodkopava vašo uporabo VPN-ja.

Vse, ne da bi se tega sploh zavedali.

Povezava ProtonVPN se je v vsakem testu, ki smo ga izvedli, sprostila brez puščanja. Oglejte si ga.

protonvpn perfect-privacy.com dns netesno
protonvpn perfect-privacy.com test check-ip tesnosti protonvpn test tesnjenja iploak.net

Tudi WebRTC ne pušča:

protonvpn browserleaks.com webrtc

Ampak to še ni vse.

Prav tako smo preko VirusTotal.com vodili njihove namestitvene datoteke in ugotovili, da so popolnoma brez škodljive programske opreme.

Virustotalni rezultat ProtonVPN

5. En Netflix strežnik je deloval (od petih)

ProtonVPN na njihovem spletnem mestu pravi, da bo Netflix deloval na "določenih strežnikih."

Trik je, predvidevam, ugotoviti, katere.

Veliko VPN-jev je tako krepka trditev, vendar jih zelo malo dejansko lahko podkrepi. Še več, VPN-ji, ki so uspešni pri deblokiranju Netflixa, tega dosežka ne bodo ohranjali zelo dolgo. To je zato, ker Netflix nenehno poskuša zaustaviti VPN-je v svojih skladbah in blokira dostop do svoje vsebine, zaklenjene z geo..

Vsa vsebina Netflix je edinstvena za območje, do katerega je dostopen. Netflix ima določene posle s ponudniki vsebin, s katerimi pripelje različne predstave in filme na različna področja sveta. Če bi bili v Združenih državah Amerike, bi bil vaš Netflixov seznam zelo drugačen od tistega, ki bi ga na Nizozemskem poskušal gledati.

Za preprečitev neželenega pretoka omejene vsebine je Netflix sprožil močan sistem za zaznavanje in blokiranje VPN na internetu. Skozi svet VPN je preplaval kot plimni val, kar je odvrglo številne platforme največje svetovne storitve pretakanja. Kljub temu čiščenju pa obstaja več VPN-jev, ki imajo še vedno uspeh pri deblokiranju poskusov Netflixa, da jih preprečijo.

Ko smo prvič pregledali ProtonVPN, smo preizkusili pet strežnikov. Bili so v Veliki Britaniji, Kanadi, na Nizozemskem in v ZDA dva strežnika. Takrat smo ugotovili, da je le eden od petih delal, strežnik pa je bil na Nizozemskem. To smo ponovno preizkusili avgusta 2019 in še enkrat, eden od petih strežnikov, povezanih s storitvijo Netflix. Vendar je bil to drug strežnik.

Strežnik iz Združenega kraljestva, ko je bil prejemnik strašljivega črnega zaslona Netflix, je deloval brezhibno, ko sem se prijavil. Nizozemski strežnik, nekoč naš edini svetilnik upanja v vojni proti prepovedom Netflixa, žal ni deloval, ko smo to preizkusili. čas.

ProtonVPN se pri seznamu Pros uvrsti pod en uspeh. Toda praktično gledam, ne pozabite, da so tu vaše možnosti morda omejene.

6. Enostaven za namestitev in uporabo

Ko izberete ponudnika VPN-ja, je zadnje, kar želite, odpreti preveč zapleten sistem, ki ga morate razumeti, če želite biti računalničar. Zato so najboljši VPN-ji najpreprostejši. Medtem ko ProtonVPN na začetku morda ni super prijazen do uporabnika, je videz lahko zavajajoč. Kljub daljšemu povprečnemu času prenosa se je ProtonVPN izkazal za enostaven sistem za namestitev, ki je imel izjemno enostavno uporabo, ko se navadiš na njegovo zelo zasedeno nadzorno ploščo.

Po prijavi na ProtonVPN se odprete na nadzorni plošči stranke. Od tam boste lahko prenesli izbrano platformo.

Prenos zaslona za ProtonVPN

Po izbiri prenosa za Windows sem bil še vedno preusmerjen na še eno stran za prenos, da sem dejansko izbral odjemalca za Windows in začel namestitev. To mi ni vzelo veliko časa, vendar je bilo vseeno nenavadno, da sem moral izbrati program, ki ga želite prenesti, da bi ga preusmeril na drugo stran, kjer sem moral izbrati, kateri program prenesti.

Stran za prenos ProtonVPN

Ko je bilo tega konec, se je programska oprema ProtonVPN začela prenašati. Programska oprema VPN običajno naloži v računalnik od 10 do 30 sekund. Ta je trajal precej dlje in sem čakal skoraj dve minuti. Ponovno to še ni konec sveta, in ko je bila prenesena, je namestitev šla skoraj v trenutku.

Naložite odjemalec za ProtonVPN

Zaslon za prijavo je bil preprost in preprost, kar je vedno dobro pri uporabi VPN. Želite se lahko učinkovito prijaviti, ne da bi se morali pomikati po različnih možnostih. Vnesite svoje uporabniško ime in geslo in povezali se boste. Prav tako lahko nastavite odjemalca VPN, da si zapomni podatke za prijavo (ni priporočljivo v skupnem računalniku) ali pa se samodejno zažene v sistemu Windows. 

Zaslon za prijavo ProtonVPN

Ko se prvič prijavite, ProtonVPN naredi dodaten korak, česar doslej nisem videl veliko VPN-jev. Ponuja vam ogled njegovega vmesnika. To je še posebej koristno, saj kot boste videli na trenutke, je lahko nekoliko zastrašujoče, ko prvič vidite.

Pozdravni zaslon ProtonVPN

Ogled vas popelje skozi nekaj ključnih značilnosti ProtonVPN.

Ena izmed njih je možnost ustvarjanja profilov, ki vam omogoča, da shranite svoje nastavitve, da se lahko vrnete nanje, kadar koli želite. To je super za uporabnike, ki želijo iti prav do svojega najljubšega strežnika Netflix ali tistega, ki je bil še posebej hiter. Ko ste povezani s strežnikom, bo v zgornjem levem pasu zelena povezava z napisom »Nastavi kot profil«. Kliknite to in se lahko držite katerega koli od strežnikov, ki jih uživate, ne da bi morali presejati seznam najti jih spet.

ProtonVPN Tour

Govori tudi o ProtonVPN Secure Core, ki vam omogoča, da dodate dodatne stopnje varnosti v svojo sejo brskanja. Upoštevati je treba, da je ta storitev na voljo samo naročnikom, ki kupujejo načrte ProtonVPN Plus ali Visionary.

ProtonVPN Tour 2

Ko je bilo vsega konec, sem v zgornjem levem kotu kliknil »Hitra povezava« in bil takoj povezan z najhitrejšim strežnikom, ki so ga imeli.

Odjemalec ProtonVPN

Čeprav lahko ta vmesnik izgleda kot zaslon računalnika NORAD, je v resnici veliko bolj preprost, kot se zdi. Vse, kar potrebujete, je na levi strani. To vključuje gumb za povezavo in prekinitev povezave, seznam strežnikov, shranjene profile in možnost aktiviranja Secure Core.

Druga zabavna funkcija je dejstvo, da se v zgornjem levem kotu pojavi zastava države, ki jo izberete. Zemljevid, ki zavzema večino tega množičnega vmesnika, večinoma obstaja, da vam pokaže, kam na svetu potuje vaš signal. Prav tako spremlja nekatere druge podatke, kot so hitrost, glasnost in dolžina seje. To je pomemben podatek, ki ga veliko VPN-jev izpusti.

Zamenjava strežnikov je bila prepir. Na seznamu na levi najdete želeno državo strežnika, jo kliknete in samodejno boste povezani z najboljšim strežnikom v tej regiji. Seznam držav lahko razširite tudi po državah, da izberete določene strežnike.

Kljub daljšemu povprečnemu času nastavitve je to VPN, ki je enostaven za uporabo in učinkovit.

ProtonVPN Cons -

ProtonVPN dobiva visoke ocene za njihovo pozornost do podrobnosti o varnosti. Vendar pa imamo še nekaj pomanjkljivosti, ki smo jih odkrili.

Oglejmo jih podrobno.

1. Nahajajo se v Švici

Švica ima zgodovino "nevtralne" države. Tisti, ki ščiti zasebnost svojih državljanov in se ne želi vpletati v notranje konflikte.

In vse to je res.

Švicarski zakoni ščitijo zasebnost. Na splošno gledano.

Težava pa je, da je Švica tudi sodelujoča članica razširjenega varnostnega zavezništva Eyes.

To je svetovni sporazum, ki vladnim agencijam v bistvu pomaga, da vohunijo drug drugega za državljane v imenu "svetovne varnosti."

To ne mislim na teoretični način. To se dogaja že desetletja.

Torej lokacija s sedežem v Švici pomeni, da ste večinoma dobri. Vaša zasebnost je večinoma varna.

Dobra novica je, da ProtonVPN ne hrani veliko svojih podatkov o strankah. Toda upoštevajte, da bi jih njihova vlada lahko prisilila k sodelovanju.

2. Hitrost strežnika je previsoka za ceno  

Hitrost je odličen izenačevalec.

Če si vsi podobni - cene, funkcije, varnostni protokoli itd., Boste šli z najhitrejšo možnostjo.

Ker hitrost omogoča vse stvari (pretakanje vsebin, nalaganje hudournikov ali nekaj deset zavihkov, ko med brskanjem brskate med).

Žal jih je kombinirani rezultat hitrosti ProtonVPN postavil le na 48. mesto od 78 VPN podjetij.

Evo, kako smo prišli do teh podatkov:

 1. SpeedTest.net uporabljamo za branje naše referenčne točke, internetne povezave, ki ni VPN. V času tega pregleda smo prenesli 97 Mbps in 53 Mbps.
 2. Nato se povežemo z nekaj različnimi strežniki ProtonVPN. Trudimo se, da izberemo naključne po vsem svetu, da dobimo pravičen, nepristranski pogled.
 3. Na koncu izračunamo razlike in oblikujemo kombinirano oceno, ki je uvrščena v primerjavi z vsemi drugimi pregledi, ki smo jih prej opravili.

Zveni dobro? Vsak test strežnika zdaj natančno preglejte.

Ameriški strežniki (vzhod & Zahod)

Ameriški strežniki ProtonVPN so se začeli izjemno počasi. Zlasti hitrost prenosa bi večino hudourniških dejavnosti počasi preplavila.

 • Ping: 190 ms
 • Prenos: 24,6 Mbps (75% počasneje)
 • Nalaganje: 36,4 Mbps (31% počasneje)

Strežniki EU (Švica)

Po drugi strani strežniki EU niso razočarali. To je verjetno imelo tudi nekaj povezave z našo bližino teh strežnikov. Tudi nekaj tako preprostega, kot je fizična razdalja med vami in povezanim strežnikom, lahko vpliva na uspešnost. Ampak kredit, kjer so zapadli krediti.

 • Ping: 66ms
 • Prenos: 54,46 Mbps (44% počasneje)
 • Nalaganje: 37,86 Mbps (29% počasneje)

Azijski strežniki (Hong Kong)

Mislili smo, da so hitrosti ameriškega strežnika slabe. Dokler nismo videli Azijcev iz Hong Konga. 85% počasneje čez celotno desko.

 • Ping: 317 ms
 • Prenos: 16 Mbps (84% počasneje)
 • Nalaganje: 6,4 Mbps (88% počasneje)

UK strežniki

In nenazadnje, strežnik v Veliki Britaniji se počuti nekje na sredini. Žal ni bilo na 'dobri' strani v sredini.

 • Ping: 46ms
 • Prenos: 52 Mbps (46% počasneje)
 • Prenos: 47 Mbps (11% počasneje)

Ti rezultati so bili razočarajoči. Dosledno, da. Ampak dosledno počasno ni dobro.

Podjetja, kot so ExpressVPN, PIA in Trust.Zone, nudijo večjo hitrost (le za del cene).

3. Omejena združljivost naprav

ProtonVPN windows app

Najboljši VPN-ji, ki smo jih pregledali, vsebujejo vnaprej izdelane aplikacije za vsako domiselno napravo.

Na ta način morate samo pokazati in klikniti. Tehnične izkušnje niso potrebne. Ročno delo ni potrebno.

ProtonVPN ponuja vnaprej izdelane aplikacije za naprave Mac, Windows, Linux in Android.

Na žalost je to vse, kar zagotavljajo.

Vsi uporabniki TOR-a bodo ugotovili, da je ta VPN žal nezdružljiv z njim.

Zadnjič, ko sem pregledal ProtonVPN, niso imeli domače aplikacije za odjemalce iOS. Zdaj (februar 2019) imajo zdaj domačo iOS aplikacijo.

Še huje pa je, da za pametne televizorje ali igralne konzole ni vnaprej izdelane možnosti.

Medtem ko zadnjič, ko sem pregledal ProtonVPN, ni bilo podpore za usmerjevalnike, zdaj podpirajo namestitev njihovih VPN na usmerjevalnike DD-WRT, AsusWRT in Tomato.

V 32 državah imajo 345 strežnikov, kar bi lahko predstavljalo težavo ljudem, ki iščejo VPN-je za torrenting.

Srebrna podloga? Plačani načrti ProtonVPN zagotavljajo do deset hkratnih povezav - to je na višji stopnji od tistega, kar smo videli.

4. Na voljo je omejeno hudourništvo

Na žalost ProtonVPN ne dovoljuje neomejenih hudournikov.

V brezplačnih načrtih to sploh ni dovoljeno.

Obrazložitev je, da "bi P2P povečal obremenitev naših strežnikov zaradi hudourništva, kar bi pritiskalo na nas, na koncu pa nam ne bi omogočilo subvencioniranja brezplačnih računov iz plačanih."

To je razumljivo.

Dovoljeno je na plačljivih, vendar le na določenih strežnikih. Ponovno je trditev, da usmerjajo promet P2P skozi nevtralne "varne države."

Vendar ta trenutek izkoristijo tudi za uvedbo švicarskega zakona: "Skupna raba datotek je dovoljena samo za osebno, nekomercialno uporabo."

Torej da, dopuščajo. Obstaja pa več omejitev, ki bi vam lahko pomenile nepraktično.

5. Omejeni protokoli (samo OpenVPN)

Zadnji je na meji.

ProtonVPN ponuja samo OpenVPN protokol.

Tehnično gledano je to VELIKA stvar. To je najsodobnejši industrijski standard. Skoraj vsi, povsod bi morali uporabljati SAMO uporabo OpenVPN.

Torej, zakaj se to prikaže v razdelku o slabostih?

Ker nima vsak možnost izbire samo s to protokolo.

Mnoge starejše naprave ali celo nekatere manj drage nove, kot so nekateri Chromebooki, še ne ponujajo podpore za OpenVPN.

Namesto tega se boste morali povezati prek drugega (čeprav manj zaželenega) protokola, kot sta L2TP ali PPTP.

Te druge možnosti niso niti približno tako varne. V večini primerov jih ne bi želeli uporabljati.

Ampak to je samo stvar:

Te izbire nimate vedno. Včasih moraš storiti, kar moraš storiti.

Zaradi tega ProtonVPN morda ne bo deloval pri velikih presekih potencialnih strank.

Cene ProtonVPN, stroški & načini plačila

Cene ProtonVPN

ProtonVPN ima med štirimi načrti izbire, z dodatnimi popusti za plačilo letno.

Torej cene pod VKLJUČUJO letni popust ~ 20%.

Brezplačno: 0 USD / mesec

Da, Proton ima brezplačen VPN. Ampak ja, tudi precej gole kosti.

Storitev je na voljo le na treh lokacijah strežnikov: na Nizozemskem, v ZDA in na Japonskem.

Ne vsebuje dodatnih funkcij.

A vseeno vam pomaga, da sprostite brezplačno sedemdnevno preizkušanje njihovih plačanih načrtov. To bi bil morda dober način, da potopite nožni prst v vode ProtonVPN, ne da bi porabili en cent.

Osnovno: 4 USD / mesec (to smo kupili)

Protonov osnovni načrt je obrobna nadgradnja brezplačne, če sem iskren. Dobiš dostop do vseh držav, ne pa do strežnikov Plus, Secure ali Tor. Vaš hitrostni dostop je "visok", ni pa "najvišji".

Poleg tega lahko povežete samo dve istočasni napravi.

Tako nekako bedak, da sem iskren. Preskočite to možnost.

Plus: 8 USD / mesec

Protonov načrt Plus poveča omejitev vaše povezave na do pet naprav. Hitrost je "najvišja" in dobiš dostop do strežnikov Plus, Secure Core in Tor.

To je verjetno edini načrt, s katerim bi morali iti pošteni.

Četrti načrt, Visionary, je nekako enak Plusu, vendar s navzkrižno prodajo za njihovo ponudbo ProtonMail. To je tudi spodobna možnost v višini 24 USD na mesec (plačano letno), če že razmišljate o obeh šifriranih možnostih.

V nasprotnem primeru lahko vse te načrte plačate s kreditno kartico ali PayPal. Nič drugega (gotovina, bitcoin itd.) Od tistega, kar smo videli.

ProtonVPN ima 30-dnevno garancijo vračila denarja. Vendar prejmete le odmerjeni znesek "neuporabljene porcije". Z drugimi besedami, če ga uporabljate 10 dni, boste prejeli vračilo v vrednosti 20 dni.

To ni velika politika vračila v primerjavi z drugimi, kot je CyberGhost, ki ponuja popolno garancijo za vračilo denarja brez vprašanj.

Prejeta bodo tudi nadomestila v izvirni valuti ali načinu plačila, ki ste ga uporabili.

Če želite dobiti svoj deljeni delež, boste morali poslati e-pošto na [email protected].

Ali priporočam ProtonVPN?

Ne, nimamo.

ProtonVPN odlikuje osupljiva povezava z najvišjimi varnostnimi vidiki. Njihova storitev za stranke je bila dobra in Netflix je deloval celo na enem strežniku.

Žal je na koncu nekaj drugih področij.

Domača baza v Švici je na splošno dobra stvar za zasebnost. A sodelujejo z drugimi agresivnimi vladnimi agencijami po vsem svetu.

Iskreno, hitrosti strežnika niso bile dobre. Možnosti naprave so omejene.

A cene, tudi z 20-odstotnim letnim popustom, še vedno dosegajo vse, kar dobivate v zameno.

Na voljo je ravno toliko boljših možnosti, z enako močjo povezave, hitrejšimi zmogljivostmi in več napravami za veliko manj.

Tu si oglejte najboljše premium VPN-je.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me