Ali so VPN-ji zakoniti v vaši državi?

ZAHTEVEK: Informacije na tej strani so rezultat lastne raziskave. NISO odvetniki in ne jamčimo, da so informacije točne ali ažurne. Če želite preveriti zakonitost VPN-jev v določeni državi, se morate obrniti na lokalnega odvetnika.

VPN je prepovedanVPN-ji so na splošno zakoniti.

Večinoma je odvisno od države, v kateri fizično sedite, medtem ko uporabljate VPN. Toda tudi takrat so njihovi zakoni in omejitve pogosto neprozorni.

Kaj je legalno proti nezakonito, ni vedno jasno.

Nekatere dejavnosti so, čeprav se namrejo, še vedno zakrite na sivem območju.

V tej raziskavi smo dejansko preverili 196 držav zakone in njihove omejitve ter zakone o VPN-jih.

Contents

11 držav, ki so prepovedale ali omejile uporabo VPN

Iskanje države:

Ali je VPN zakonit v vaši državi?

1. Kitajska: Uporaba dovoljenih samo s strani vlade VPN je dovoljena

Kdaj: Marec 2018

Zakaj: Za ureditev VPN-jev, ki nezakonito izvajajo čezmejne operativne dejavnosti. Vsaka tuja podjetja, ki želijo vzpostaviti čezmejno operacijo za zasebno uporabo, bodo morala v ta namen vzpostaviti posebno linijo. Takšno linijo ali omrežje bodo lahko zakonito najeli pri uradu za uvoz in izvoz telekomunikacij. (vir)

Kaj to pomeni: Ponudniki storitev VPN morajo najprej pridobiti odobritev kitajske vlade (in se morebiti strinjajo s pogoji, ki izničijo namen VPN - beleženje).

kitajski uporabniki za dostop do VPN

Osebe, ki "dostopajo do mednarodnega omrežja zasebno ali prek" nezakonitih kanalov "ali ponujajo povezane storitve brez dovoljenja", se lahko kaznuje le znesek do 15.000 juanov (približno 2200 dolarjev). V trenutnem stanju zakonodaje ni mogoče naložiti dodatne kazni. (vir)

2. Rusija: dovoljena je uporaba samo odobrenih vladnih VPN

Kdaj: November 2017

Zakaj: Da bi preprečili širjenje "ekstremističnih materialov" po internetu. Zakon naj bi preprečeval dostop le do "nezakonite vsebine" in ni namenjen omejevanju državljanov, ki spoštujejo zakon. (vir)

Kaj to pomeni: Če uporabljate VPN, ki ga vlada ne odobri in vas ujamejo, obstajajo posebne kazni: 300.000 RUB (5.100 USD) za uporabnika 700.000 RUB (12.000 USD) za ponudnika storitev. (vir)

3. Iran: Uporaba vladnih VPN je dovoljena samo

Kdaj: 2013

Zakaj: Preganjati uporabnike, ki kršijo državno zakonodajo in storiti kršitelje na nacionalna sodišča pod nadzorom sodne službe. Uporaba VPN-jev, ki jih je odobrila vlada, naj bi vodila do nadzora in inšpekcijskih pregledov zasebnih podatkov. (vir)

Kaj to pomeni: Uporaba nevladnih zasebnih VPN-jev ni dovoljena. Uporaba VPN, ki ni v skladu z iransko zakonodajo, lahko povzroči 91 dni do enega leta zapora.

Kljub veliki količini nezakonitih uporabnikov VPN v Iranu pa so dejanske aretacije izjemno redke. Zakaj? Ker, tako kot smo že pojasnili, iranska vlada ta zakon uporablja le za pregon svojih nasprotnikov, ne pa običajnih netizenov za, recimo, brskanje po Facebooku. (vir)

4. Združeni arabski emirati: samo za posameznike

Kdaj: 2012

Zakaj: Eden največjih razlogov so bili ljudje, ki uporabljajo Skype, WhatsApp, Viber ali druge brezplačne storitve VOIP, ne da bi zapustili velike telekomunikacijske družbe iz ZAE. (vir)

Kaj to pomeni: Kdor uporablja goljufiv IP naslov za kaznivo dejanje ali prepreči njegovo odkritje, se kaznuje z zaporom ali globo do 544.000 dolarjev in potencialno zaporno kazen, odvisno od vrste kaznivega dejanja. Uporaba VPN-ja za uporabo Skype-a lahko povzroči tudi kazni. Vredno je omeniti, da banke, podjetja in institucije lahko prosto uporabljajo VPN, le prepovedane so osebe. (vir)

5. Oman: Uporaba dovoljenih vladnih VPN-jev je dovoljena

Kdaj: 2010

Zakaj: Preprosto je razumeti, zakaj TRA prepoveduje uporabo zasebnih omrežij VPN kot svojo primarno uporabo v tej državi, je zaobiti cenzuro ponudnika internetnih storitev in prepoved uporabe VOIP. Nekateri uporabljajo tudi storitev VPN, da ponarejajo svojo IP-lokacijo, da uporabljajo storitve, ki so na voljo samo v regiji

Kaj to pomeni: Predlagani zakon nalaga denarno kazen v višini 500 omanskih rial (1.300 dolarjev) in 1.000 (2.600 dolarjev) omanskega riala podjetjem brez ustreznega dovoljenja. " Institucionalna uporaba VPN-jev je v Omanu zakonita, če dovoljenje odobri vlada. (vir & vir)

6. Turčija: omejeno

Kdaj: 2016

Zakaj: Prepreči izogibanje vladni cenzuri prek storitev VPN. (vir)

Kaj to pomeni: Uporaba VPN verjetno povzroči nekaj težav, vendar še vedno obstaja nekaj VPN-jev, ki lahko zaobidejo blok Turčije. (vir)

7. Irak: Popolnoma prepovedan

Kdaj: Junij 2014

Zakaj: Irak je prepovedal VPN-jem, da bi omejili in ustavili ISIS, da manipulira s socialnimi mediji. Z izgovorom, da je ustavil ISIS, je Irak storil vrsto stvari: od prepovedi VPN-jev do blokiranja socialnih medijev in aplikacij za klepet. Vladnih uradnikov in vladnih institucij pa še ni ustavilo kršitve zakona in uporabe teh orodij. (vir)

Kaj to pomeni: Storitve VPN so v Iraku prepovedane za spremljanje dejavnosti teroristov na spletu. To vpliva na vse ljudi, ki živijo v državi.

8. Turkmenistan: popolnoma prepovedan

Kdaj: 2015

Zakaj: Cenzurirati tuje medije. Vse skupaj je s politiko. V Turkmenistanu je samo en ponudnik internetnih storitev in pripada vladi. Je predmet popolne cenzure.

Kaj to pomeni: Odkriti in blokirani so poskusi uporabe proxy strežnikov in VPN; njihovi uporabniki so podvrženi upravnim kaznim in poklicani na "preventivne pogovore" na Ministrstvo za nacionalno varnost, kjer se soočajo z zastraševanjem. "(vir)

9. Belorusija: Popolnoma prepovedana

Kdaj: 2015

Zakaj: Beloruska vlada vidi Tor in VPN kot storitev, ki preusmeri promet, da zaobide vse omejitve, ki jih uvedejo politiki. Belorusija je večino tujih spletnih strani blokirala tudi za svoje državljane. Čeprav obstaja veliko zakonitih primerov uporabe Tor / VPN, vlada meni, da je najboljši način preprečevanje storitve. (vir)

Kaj to pomeni: Uporaba VPN za obhod geo-omejitev lahko povzroči morebitne globe.

10. Severna Koreja: popolnoma prepovedana

Težko je najti informacije o Severni Koreji na to temo.

Zakaj: Domačini lahko uporabljajo samo lastno različico interneta v državi, imenovano "Kwangmyong". Uporaba VPN-jev je lokalnim prebivalstvom vsekakor prepovedana, saj tujih medijev sploh ne dovoljujejo.

Kaj to pomeni: Kot turist lahko dostopate do interneta prek 3G, vendar je ta dostop nadzorovan, uporaba VPN pa je prepovedana. (vir)

11. Uganda: ISP blokirajo storitve VPN

Kdaj: 2018

Zakaj: Lani je Uganda zaradi uporabe socialnih medijev obdavčila. Ugandski državljani so začeli uporabljati VPN, da bi zaobšli ta novi davek.

Kaj to pomeni: Ugandanska vlada je zaradi ukrepov svojih državljanov lokalnim ponudnikom internetnih storitev pooblastila, da blokirajo vse storitve VPN.

Nazaj na seznam najboljših VPN.

Države, kjer je uporaba VPN zakonita

 • A
 • B
 • C
 • D
 • E
 • F
 • G
 • H
 • jaz
 • J
 • K
 • L
 • M
 • N
 • P
 • V
 • R
 • S
 • T
 • U

A

Afganistan

Je VPN Legal v Afganistanu?
Da

Afganistanska vlada je pred kratkim objavila novice, da je ponudnikom internetnih storitev naročila, naj filtrirajo določene kategorije spletnih mest, za katere meni, da so sporne, in dokončno prepovedala spletna mesta, ki se jim zdijo žaljiva. Uporaba VPN-jev je v Afganistanu še vedno zakonita.

Albanija

Je VPN Legal in Albanija?
Da

Albanska ustava varuje državljansko svobodo govora in tiska in ni zabeleženih primerov, ki bi vlada skušala kršiti te pravice ali pravice državljanov do uporabe interneta. Uporaba VPN je v Albaniji zakonita.

Alžirija

Je VPN Legal v Alžiriji?
Da

Alžirija ima zakonodajo, ki od ponudnikov internetnih storitev zahteva policijsko spletno vsebino, zabeleženi pa so primeri, da je alžirska vlada blokirala določena spletna mesta - vključno s političnimi nasprotniki - kot tudi dobro objavljen dogodek, v katerem je alžirska vlada vse družbene medije blokirala, da bi " prepreči goljufanje "v državnem izpitu. Vendar je uporaba VPN v Alžiriji še vedno zakonita.

Andora

Je VPN zakonit v Andori?
Da

Andora dostop do interneta

Približno 79 odstotkov Andorrancev uporablja internet, kar ga uvršča med vodilne države glede na dostop do interneta. Vendar pa v Andori ni dokumentiranega zapisa o internetni cenzuri in uporaba VPN v Andori je zakonita.

Angola

Je VPN Legal v Angoli?
Da

Angola je objavila novice o poskusu cenzure medijev in dostopa do interneta, saj je angolanski predsednik celo javno objavil svoje načrte za boj proti socialnim medijem, vendar ni poskušal preprečiti uporabe VPN v državi.

Antigva in Barbuda

Je VPN zakonit v Antigvi in ​​Barbudi?
Da

V Antigvi in ​​Barbudi ni poročila o internetni cenzuri ali poskusu vlade, da bi posegla v internet. Uporaba VPN je zakonita tudi v Antigvi in ​​Barbudi.

Argentina

Je VPN Legal v Argentini?
Da

Argentina je razmeroma svobodna država, ki spoštuje internetne pravice svojih državljanov, vendar je bila ta država pred kratkim ostro kritizirana, ker je predlagala reformo predloga zakona o nacionalnem boju proti diskriminaciji. Strokovnjaki trdijo, da so reforme nejasne in vladi olajšajo cenzuro državljanov. Uporaba VPN-jev pa je v državi zakonita.

Armenija

Je VPN zakonit v Armeniji?
Da

V Armeniji so dokumentirani dokazi o internetni cenzuri, in sicer po pobudi OpenNet (ONI) po izvajanju testov na prvovrstnih ponudnikih internetnih storitev v državi sklepa, da se je dogajalo "prodorno filtriranje." Vendar je uporaba VPN v Armeniji zakonita..

Avstralija

Je VPN Legal v Avstraliji?
Da

Medtem ko je Avstralija pred kratkim sprejela zakonodajo, ki daje vladi njeno pristojnost, da prepreči dostop do določenih mest, zlasti VPN-ji niso bili ciljno usmerjeni. Uporaba VPN-jev v Avstraliji je zakonita in mnogi uporabljajo VPN-je, da zaobidejo nekatere omejitve, ki jih določa nova zakonodaja.

Avstrija

Je VPN Legal v Avstriji?
Da

Avstrijska ustava ščiti svobodo govora in tiska svojih državljanov in to spoštuje avstrijska vlada. Avstrija skoraj ni bila vpletena v noben poskus cenzuriranja uporabnikov, uporaba VPN pa je v Avstriji zakonita.

Azerbejdžan

Je VPN Legal v Azerbajdžanu?
Da

O Azerbajdžanu naj bi aktivno cenzuriral internet, azerbajdžanska vlada aretira blogerje, kaznuje spletne aktiviste in celo postavlja spletna mesta v družabnih medijih pod strog nadzor. Vendar pa vlada ni naredila nobenega koraka, da bi blokirala uporabo VPN-jev v državi.

B

Bahami

Je VPN Legal na Bahamih?
Da

Njihova ustava varuje svobodo govora in izražanja. Obstaja novica o nekaterih poskusih internetne cenzure na Bahamih. Vendar pa je uporaba zasebnih zasebnih omrežij na Bahamih še vedno zakonita.

Bahrajn

Je VPN Legal v Bahrajnu?
Da

Bahrajnska vlada aktivno cenzurira internet, vendar je uporaba VPN-jev v državi še vedno zakonita.

Bangladeš

Je VPN Legal v Bangladešu?
Da

Vlada Bangladeša je že večkrat objavila novice o prepovedi različnih spletnih mest in družbenih medijev, vključno s Facebookom in WhatsAppom, in na neki točki je vlada celo zmotno ugasnila internet, medtem ko je poskušala izvesti prepoved. Vendar je uporaba VPN-jev v Bangladešu popolnoma zakonita.

Barbados

Je VPN Legal na Barbadosu?
Da

Ni verodostojnega poročila, da vlada Barbadosa aktivno cenzurira internet, uporaba VPN-jev pa je popolnoma zakonita kot v času, ko je to napisal.

Belgija

Je VPN Legal v Belgiji?
Da

Medtem ko so v Belgiji v preteklosti poročali o cenzuriranju interneta, je uporaba VPN-jev Belgija povsem zakonita.

Belize

Je VPN zakonit v Belizeju?
Da

Obstajajo poročila, da je vlada omejila dostop do interneta. Vendar je uporaba VPN-jev zakonita v Belizeju.

Benin

Je VPN Legal v Beninu?
Da

Ni bilo aktivnih poročil vlade, ki poskuša cenzurirati internet. Uporaba VPN-jev je v Beninu trenutno zakonita.

Butan

Je VPN zakonit v Butanu?
Da

Medtem ko je bilo ugotovljeno, da vlada blokira vsebino, za katero meni, da je moralno nasprotujoča, o tem ni bilo poročil, ki bi segale v politično vsebino. Uporaba VPN-jev je trenutno zakonita v Butanu.

Bolivija

Je VPN Legal v Boliviji?
Da

Z raziskavami, ki kažejo, da je več kot polovica bolivijskih novinarjev doživela obliko cenzure in vrhunski politični voditelji, ki si dejavno prizadevajo za urejanje družbenih medijev, Bolivija ni ravno najbolj prosta država. Vendar je uporaba VPN-jev v Boliviji povsem zakonita.

Bosna in Hercegovina

Je VPN Legal in Bosnia and Herzegovina?
Da

Medtem ko je bila pred kratkim sprejeta zakonodaja, ki je vladi omogočila kriminaliziranje objav v družbenih medijih, za katere meni, da "motijo ​​javni red", še ni bilo dokumentacije, ki bi vlado aktivno cenzurirala po internetu. Uporaba VPN-jev je v Bosni in Hercegovini zakonita.

Bocvana

Je VPN Legal v Bocvani?
Da

V vladi ni nobenega dokumentiranega poročila, ki bi aktivno cenzuriralo internet, uporaba VPN-jev pa je v Bocvani trenutno zakonita.

Brazilija

Je VPN Legal v Braziliji?
Da

Brazilija je objavila novice o prepovedi delov družabnih medijev, vključno s WhatsApp-om leta 2016. Tudi brazilska vlada je poskušala uvesti zakonodajo, ki omogoča cenzuriranje interneta v državi. Vendar je uporaba VPN v Braziliji zakonita.

Brunej

Je VPN Legal v Bruneju?
Da

Poročil je vlada, ki aktivno spremlja uporabo interneta in dejavnosti svojih državljanov. Vendar je uporaba VPN-jev v Bruneju trenutno zakonita.

Bolgarija

Je VPN zakonit v Bolgariji?
Da

Bolgarska vlada aktivno spremlja uporabo interneta svojih državljanov in poskuša uvesti zakonodajo, s katero bi država pooblastila za nadzor internetne komunikacije. Vendar je uporaba VPN-jev v Bolgariji trenutno zakonita.

Burkina Faso

Je VPN Legal v Burkina Faso?
Da

Z le 9,4 odstotka njenega prebivalstva, ki uporablja internet, je dostop do interneta v Burkini Faso zelo nizek. Uporaba VPN-jev je v državi zakonita.

Burundi

Je VPN zakonit v Burundiju?
Da

Z zgolj 2 odstotki od 10 milijonov državljanov, ki uporabljajo internet, vlada Burundija ni zapuščena, ko gre za uveljavljanje omejitev na internetu. Ko je Burundi objavil novice o prepovedi WhatsApp-a in Viberja, aktivno cenzurira dostop državljanov do interneta. Vendar je uporaba VPN-jev zakonita v Burundiju.

C

Zelenortski otoki

Je VPN zakonit v Zelenortskih otokih?
Da

Še ni nobenega dokumentiranega poročila vlade Zelenortskih otokov, ki poskuša cenzurirati internet. Uporaba zasebnih zasebnih omrežij je zakonita tudi v Zelenortskih otokih.

Kambodža

Je VPN zakonit v Kambodži?
Da

Kambodža je večkrat objavljala novice o aktivnih prizadevanjih za cenzuro interneta, vključno z aretacijo članov opozicije zaradi objav na Facebooku. Kamboška vlada je celo sprejela zakonodajo, ki je vladi dala več pristojnosti za nadzor in cenzuro interneta. Vendar pa je uporaba VPN-jev v Kambodži še vedno zakonita.

Kamerun

Je VPN zakonit v Kamerunu?
Da

Kamerun je pred kratkim objavil novice o preprečevanju dostopa do interneta v angleško govorečih delih države, kar je vplivalo na 20 odstotkov Kamerunov. Kamerunska vlada se je tudi javno pojavila, da bi grozila uporabnikom interneta. Vendar je uporaba VPN v Kamerunu zakonita.

Kanada

Je VPN Legal v Kanadi?
Da

Medtem ko so vrhunski strokovnjaki za telekomunikacije, predvsem David Purdy iz podjetja Rogers Communications in kanadski telekomunikacijski predsednik Bell, pozvali kanadsko vlado, naj blokira VPN v severnoameriški državi, vendar takšnih ukrepov še ni bilo. Uporaba VPN-jev je še vedno zakonita v Kanadi v času pisanja tega.

Srednjeafriška republika (CAR)

Ali je VPN zakonit v Srednjeafriški republiki (CAR)?
Da

Srednjeafriška republika je objavila novice o več poskusih vlade, da cenzurira državljane, vključno s časom, ko je država prepovedala telefonska sporočila (SMS). Vendar je uporaba VPN-jev v državi zakonita.

Čad

Ali je VPN zakonit v Čadu?
Da

Čad je še ena država, v kateri vlada aktivno cenzurira dostop državljanov do interneta - zlasti med volitvami. Vendar pa vlada ni storila nobenega koraka za prepoved ali nezakonito uporabo VPN v državi.

Čile

Je VPN Legal v Čilu?
Da

Čile ima sloves, da aktivno posega in cenzurira dostop svojih državljanov do interneta. Vendar je uporaba VPN-jev v Čilu zakonita.

Kolumbija

Je VPN Legal v Kolumbiji?
Da

Medtem ko je Kolumbija pred kratkim objavljala novice, ki so implicitno prepovedale bitcoine, je internet tam cvetel in vlada je dobro delala, da se ne vmešava. Uporaba VPN-jev je v Kolumbiji popolnoma zakonita.

Komori

Je VPN Legal v Komorih?
Da

Niso dokumentirana poročila vlade Komorov, ki poskušajo cenzurirati internet. Uporaba VPN-jev je v Komorih trenutno zakonita.

Demokratična republika Kongo

Je VPN zakonit v Demokratični republiki Kongo?
Da

Ne dovolite, da vas ime zavede, ko gre za Demokratično republiko Kongo in internet, v tem ni nič res demokratičnega. Medtem ko vlada slovi po številnih zaporah interneta in blokadi večjih spletnih mest in družbenih medijev, k sreči VPN še ni treba razviti nezakonito.

Republika Kongo

Je VPN zakonit v Republiki Kongo?
Da

Vlada Republike Kongo slovi po aktivnem zapiranju in cenzuriranju interneta, zlasti kadar poskuša preprečiti proteste. Medtem ko vlada aktivno cenzurira internet, uporaba VPN še ni postala nezakonita.

Kostarika

Je VPN Legal v Kostariki?
Da

Medtem ko je Kostarika nekoč poročala o svojem zakonu o kibernetski kriminaliteti, za katerega mnogi strokovnjaki predlagajo, da grozi internetni svobodi, ni bilo nobene verodostojne dokumentacije kostariške vlade, ki bi želela cenzurirati internet. Uporaba VPN-jev je v tej državi zakonita.

Slonokoščena obala

Je VPN zakonit na Slonokoščeni obali?
Da

Še ni nobenega verodostojnega poročila vlade Slonokoščene obale, ki bi želel cenzurirati internet. Uporaba VPN-jev je v tej državi zakonita.

Hrvaška

Je VPN Legal na Hrvaškem?
Da

Ni verodostojnih poročil o hrvaški vladi, ki posegajo v dostop njenih državljanov do interneta. VPN so zakoniti tudi na Hrvaškem.

Kuba

Je VPN zakonit na Kubi?
Da

Medtem ko je internet v tej karibski državi močno cenzuriran, uporaba VPN-jev še ni postala nezakonita.

Ciper

Je VPN Legal na Cipru?
Da

Na internetu na Cipru ne veljajo nobene znane vladne omejitve, uporaba VPN-jev pa je v državi zakonita.

Češka

Je VPN Legal na Češkem?
Da

Češki internetni potni list

Češka je nedavno objavila novice, ko je njena vlada poskušala uvesti obliko "internetnega potnega lista" - edinstvene identitete za vsakega uporabnika interneta -, ki bo potreben, preden lahko dostopajo do interneta. Kljub temu je uporaba VPN-jev v državi še vedno zakonita.

D

Danska

Je VPN Legal na Danskem?
Da

Danska vlada je v preteklosti objavljala novice o aktivnem blokiranju spletnih strani, pravkar pa so nedavno uvedli zakon, ki bo danski vladi olajšal aktivno cenzuro interneta. Kljub temu vlada ni storila nobenih poskusov, da bi uporaba VPN-jev v državi postala nezakonita.

Džibuti

Je VPN Legal v Džibutiju?
Da

Ker je edini ponudnik internetnih storitev v tej državi, ki je v lasti in pod nadzorom vlade, in z aktivno zgodovino omejitev tiska, ta država ni zelo prijazna, ko gre za internet. Vendar je uporaba VPN-jev še vedno zakonita.

Dominika

Je VPN Legal v Dominiki?
Da

Ni poročila, da bi vlada poskušala cenzurirati internet, uporaba VPN-jev pa je v Dominiki še vedno povsem zakonita..

Dominikanska republika

Je VPN Legal v Dominikanski republiki?
Da

V Dominikanski republiki vlada ni dokumentirala poročil, ki bi aktivno cenzurirala uporabnike interneta, uporaba VPN-jev pa je v tej karibski državi povsem zakonita..

E

Ekvador

Je VPN Legal v Ekvadorju?
Da

Nekaj ​​časa nazaj je v medije pricurljalo, da je Združenje internetnih ponudnikov Ekvadorja sodelovalo z ekvadorsko vlado, da bi državljanom omejilo dostop do interneta. Vendar je uporaba VPN-jev v tej državi še vedno zakonita.

Egipt

Je VPN Legal v Egiptu?
Da

Egipt ima zgodovino kršitev človekovih pravic in kršenja pravic državljanov do tiska. To je bilo močno sporočeno, ko se je pokazalo, da je podjetje decembra 2015 blokiralo Facebook brezplačno internetno storitev v državi, le nekaj mesecev po tem, ko je v državi začelo delovati, ker podjetje egiptovski vladi ni dalo možnosti, da vohuni za državljane z uporabo svoje internetne storitve. Uporaba VPN-jev pa še ni postala nezakonita.

El Salvador

Je VPN Legal v El Salvadorju?
Da

Čeprav je uporaba zasebnih zasebnih omrežij v Salvadorju popolnoma zakonita, država zmanjšuje svobodo obveščanja in vladno vmešavanje v internet še naprej vstopa v medije.

Ekvatorialna Gvineja

Je VPN zakonit v Ekvatorialni Gvineji?
Da

Ekvatorialna Gvineja je na več seznamih ena izmed najbolj cenzuriranih držav na svetu, saj vlada in njegova družina aktivno monopolizirajo tisk in omejujejo tiskarsko svobodo državljanov. Uporaba VPN-jev je v tej državi še vedno popolnoma zakonita.

Eritreja

Je VPN zakonit v Eritreji?
Da

Eritreja je najbolj cenzurirana država na svetu

Ok, tukaj ga imaš. Po številnih uglednih lestvicah je to uradno najbolj cenzurirana država na svetu. Pričakuje se, da internet ni prizanesljiv v aktivnih prizadevanjih vlade za cenzuro svojih državljanov. Vendar je uporaba VPN-jev v tej državi popolnoma zakonita.

Estonija

Je VPN Legal v Estoniji?
Da

Estonija je uvrščena med drugo mesto na seznamu internetne svobode in je ena najbolj prostih in najbolj ožičenih ter tehnološko naprednih držav na svetu. Kot je bilo pričakovano, država, navedena v „model brezplačnega in odprtega dostopa do interneta kot razvojnega motorja družbe“, v skladu s spletno svobodo ni prepovedala uporabe VPN-jev.

Etiopija

Je VPN zakonit v Etiopiji?
Da

Etiopija ni zelo prijazno mesto kot internetni uporabnik, še posebej če upoštevamo, da etiopska vlada ni prepovedala uporabe VoIP storitev, ampak so jo dejansko kaznila z do 15 leti zapora.

F

Fidži

Je VPN Legal na Fidžiju?
Da

Še ni bilo nobenega verodostojnega poročila vlade, ki bi skušala cenzurirati internet na Fidžiju. Fidžijska vlada prav tako ni prepovedala uporabe VPN-jev.

Finska

Je VPN Legal na Finskem?
Da

Medtem ko Finska ne cenzurira interneta, je objavila novico, ko je vlada uvedla politiko filtriranja otroške pornografije, za katero ljudje menijo, da ni pravilno izvedena in da napačno filtrira spletna mesta. Ni pomagalo, da je finsko vrhovno sodišče presodilo, da je zakonito cenzurirati kritika tega zakona. Uporaba VPN-jev je popolnoma zakonita.

Francija

Je VPN Legal v Franciji?
Da

Francija ima vzpostavljene politike za zajezitev terorizma in sovraštva z aktivnim spremljanjem interneta svojih državljanov. Mnogi se bojijo, da se te politike pretirano izvajajo in cenzura aktivno narašča, čeprav so samo leta 2016 francoske oblasti blokirale več kot 2700 spletnih strani. Uporaba VPN-jev je v tej državi zakonita.

G

Gabon

Je VPN Legal v Gabonu?
Da

Medtem ko smo v kriznih obdobjih slišali o tem, da vlade uvajajo policijske ure, sem prepričan, da nas je malo takih, ki poznajo idejo o internetnih policijskih urah - no, vsaj dokler ne pridete v Gabon. Država je bila novica o uvedbi 12-urne internetne policijske ure, v kateri državljani ponoči ne morejo uporabljati interneta. Kljub temu je uporaba VPN-jev v državi še vedno zakonita.

Gambija

Je VPN Legal v Gambiji?
Da

Pred kratkim je Gambija pred volitvami objavila novice o izklopu dostopa do interneta in mednarodnih telefonskih klicev. Uporaba VPN-jev je v Gambiji še vedno zakonita.

Gruzija

Je VPN Legal v Gruziji?
Da

Gruzija je dosegla velik napredek, ko je njeno ustavno sodišče aprila 2016 razveljavilo pristojnost državne varnostne službe za neposreden dostop do telekomunikacijskih podatkov svojih uporabnikov, vendar država ni ravno kriva, ko gre za cenzuro: gruzijska vlada je nekoč objavila novico o blokadi WordPress in Youtube, na kratko. Glede na to je uporaba VPN-jev v tej državi zakonita.

Nemčija

Je VPN Legal v Nemčiji?
Da

Nemčija je večkrat objavljala novice o svojih poskusih cenzure po internetu, pred kratkim pa je nemški pravosodni minister predlagal zakonodajo, ki vladi omogoča spremljanje in cenzuriranje spletnih mest v družbenih medijih. Uporaba VPN-jev pa je v Nemčiji zakonita.

Gana

Je VPN Legal v Gani?
Da

Kot eden od vzornikov demokracije v Afriki je uporaba VPN v Gani popolnoma zakonita. Vendar je bilo nedolgo nazaj svet presenečen nad tem, da je šef ganske policije napovedal namero vlade, da na dan glasovanja ustavi socialne medije, da prepreči uporabo družbenih medijev za "pošiljanje zavajajočih informacij, ki bi lahko destabilizirale državo." Gana že dolgo velja za vzornika demokracije v Afriki, zato so bili mnogi presenečeni nad to novico. Vendar pa zahodnoafriška država na koncu ni nadaljevala z zaprtjem.

Grčija

Je VPN Legal v Grčiji?
Da

Raziskave so pokazale, da je grška vlada pred kratkim sprožila obsežno blokado vsebine, ki je enakovredna internetni cenzuri. Uporaba VPN-jev je v Grčiji še vedno zakonita.

Grenada

Je VPN Legal v Grenadi?
Da

Grenada je nekoč objavila novico o sprejemanju zakona, ki določa, da bodo ljudi poslali v zapor ali kaznovali do 37.000 dolarjev za žalitev nekoga v spletu ali za uporabo tehnologije, da bi se vpletali v "zavajanje". Ne glede na to je uporaba VPN-jev v državi še vedno zakonita..

Gvatemala

Je VPN Legal v Gvatemali?
Da

Gvatemala je znana po tem, da rutinsko krši svobodo govora in tiska svojih državljanov, zlasti z legalizacijo več tehnik elektronskega nadzora, ki ogrožajo spletno zasebnost. Vendar je uporaba VPN-jev v državi zakonita.

Gvineja

Je VPN zakonit v Gvineji?
Da

Ni nobenih verodostojnih dokazov o tem, da bi vlada omejila dostop do interneta, in uporaba VPN-jev je trenutno v Gvineji zakonita.

Gvineja Bissau

Je VPN zakonit v Gvineji Bissau?
Da

V Gvineji Bissau ni dokazov o vmešavanju interneta in uporaba VPN-jev je v tej državi trenutno zakonita..

Gvajana

Je VPN Legal v Gvajani?
Da

Gvajanska vlada ne omejuje dostopa do interneta, uporaba VPN-jev pa je trenutno zakonita v državi.

H

Haiti

Ali je VPN zakonit na Haitiju?
Da

Približno 12 odstotkov Haitijcev uporablja internet, ni pa nobenega dokumentiranega poročila haitske vlade, ki poskuša omejiti internet. Uporaba VPN-jev je na Haitiju popolnoma zakonita.

Honduras

Je VPN zakonit v Hondurasu?
Da

Honduras ima ugled, da se ukvarja z medijsko cenzuro, in internet ni izvzet. Uporaba VPN-jev je trenutno zakonita v državi.

Madžarska

Je VPN zakonit na Madžarskem?
Da

Pred kratkim je Madžarska sprejela zakon, s katerim je praktično prepovedala šifriranje v državi in ​​protesti so nekoč izbruhnili po vsej Evropi zaradi zakona o medijski in internetni cenzuri, ki ga je sprejela Madžarska. Uporaba VPN-jev je na Madžarskem zakonita.

jaz

Islandija

Je VPN Legal na Islandiji?
Da

Predsednik Islandije Guoni Thorlacius Johannesson je nekoč objavil novico, češ da bo prepovedal havajske pizze, če bi imel možnost, toda na srečo država, ki jo vodi, šele prepoveduje ali razmisli o prepovedi uporabe VPN-jev.

Indija

Je VPN Legal v Indiji?
Da

Indija je nedavno objavila novico, ko je vlada internetnim uporabnikom opozorila, da se lahko soočijo do tri leta zapora plus denarno kazen v višini približno 4,465 dolarjev za obisk prepovedanih spletnih strani. Dolgo je trajalo, preden je indijski sodnik razjasnil, da gre le za napačno komuniciranje in da obisk »prepovedanega« spletnega mesta ni nezakonit. Ne glede na to država še ni prepovedala uporabe VPN-jev.

Indonezija

Je VPN Legal v Indoneziji?
Da

Youtube, Reddit in Vimeo so le nekatera od glavnih mest, ki jih je blokirala indonezijska vlada. Na srečo lahko do teh spletnih mest dostopate prek VPN-ja, saj indonezijska vlada še ne bo uporabljala VPN-jev nezakonito.

Irska

Je VPN Legal na Irskem?
Da

Splošno je dogovorjeno, da na Irskem obstaja internetna cenzura, vendar je uporaba VPN-jev na evropskem otoku povsem zakonita.

Izrael

Je VPN Legal v Izraelu?
Da

Izrael je pred kratkim objavil novico o uvedbi zakona, ki bo omogočil vladi, da blokira "vznemirljive" vsebine. Vendar je v tej državi zabeleženo zelo malo na področju cenzure ali vmešavanja v internet. Uporaba VPN-jev je tudi zakonita.

Italija

Je VPN Legal v Italiji?
Da

Italija je pred kratkim objavila novico, ko je predlagala zakon, ki je zahteval, da "upravljavci spletnega mesta" cenzurirajo norčevanje na podlagi osebnega in socialnega stanja žrtve - strokovnjaki so ta zakon označili za način uvedbe cenzure. O italijanski vladi, ki posega v internet, ni bilo veliko dokumentacije in uporaba VPN-jev je trenutno zakonita v državi.

J

Jamajka

Je VPN Legal na Jamajki?
Da

O jamajški vladi, ki cenzurira internet, ni bilo nobenega verodostojnega poročila. Uporaba VPN je zakonita tudi v državi.

Japonska

Je VPN Legal na Japonskem?
Da

Na Japonskem je zelo visoka stopnja penetracije interneta več kot 90 odstotkov in pojavljajo se poročila, da nekatere zakonodaje „nesorazmerno kaznujejo posebne spletne dejavnosti.“ Vendar pa ni bilo verodostojnih poročil vlade, ki bi s pomočjo interneta cenzurirala svoje državljane, uporaba VPN-ja v tej državi je zakonita.

Jordan

Je VPN Legal v Jordaniji?
Da

Medtem ko v Jordaniji obstajajo poročila o "lahki" cenzuri, zlasti ko gre za politična vprašanja, ki se jim zdi grožnja nacionalni varnosti, država resnično dobro uspeva v primerjavi z drugimi državami na Bližnjem vzhodu. Uporaba VPN je zakonita tudi v državi.

K

Kazahstan

Je VPN Legal v Kazahstanu?
Da

Kazahstan je ena izmed držav, v kateri obstaja aktivna internetna cenzura. V bistvu je vlada regije Južne Kazahstane za nekaj časa odklopila internet in blokirala mobilna telefonska omrežja. Uporaba VPN-jev je v tej državi še vedno zakonita.

Kenija

Je VPN Legal v Keniji?
Da

Kenija je ena redkih afriških držav, v kateri ne obstaja oblika vladne cenzure. Nedavna petmesečna študija OONI v državi praktično ni pokazala sledov internetne cenzure. Uporaba VPN je zakonita tudi v Keniji.

Kiribati

Je VPN Legal in Kiribati?
Da

Medtem ko je Kiribati zelo malo sprejemanja interneta - le približno 11,5 odstotka državljanov, ki uporabljajo internet, - ni znakov internetne cenzure ali vlada poskuša omejiti dostop svojih državljanov do interneta v tej oceanski državi. Uporaba VPN-jev je tudi v tej državi zakonita.

Kosovo

Ali je VPN zakonit na Kosovu?
Da

Zakon o prestrezanju telekomunikacij - namenjen vladi v realnem času dostop do vseh podatkov, povezanih z elektronskimi komunikacijami -, ki ga je kosovska vlada uvedla pred nekaj leti, je bil izpolnjen z mešanimi občutki. Nekateri menijo, da gre za obliko cenzure, medtem ko drugi menijo, da gre za učinkovit način boja proti kriminalu. Na splošno je o vladni cenzuri ali poseganju v internet na Kosovu malo poročil, uporaba VPN-jev pa je v tej državi zakonita..

Kuvajt

Je VPN zakonit v Kuvajtu?
Da

Kuvajt je zelo aktiven pri cenzuriranju interneta in strokovnjaki so bili kritični do njegovih zakonov, za katere menijo, da bi jih lahko uporabili za omejevanje svobode izražanja v internetu in ciljanje na spletne dejavnosti. Uporaba VPN-jev je v državi še vedno zakonita.

Kirgizistan

Je VPN Legal in Kirgizistan?
Da

V Kirgizistanu je aktivna internetna cenzura - s spletnimi novinarji se soočajo s sankcijami za objavljanje vsebin, ki kritizirajo državne uradnike - in poročila, da vlada aktivno zlorablja nadzorna pooblastila (na primer s puščanjem telefonskih pogovorov med osebami opozicije). Vendar je uporaba VPN-jev v tej državi zakonita.

L

Laos

Je VPN Legal v Laosu?
Da

Laos je hiperaktiven pri cenzuriranju svojih državljanov in omejevanju njihovih internetnih dejavnosti - do nadzorovanja dejavnosti državljanov zunaj meja države - zlasti ko gre za to, kar meni, da "ogroža nacionalno varnost". Uporaba VPN-jev vendar je v državi zakonit.

Latvija

Je VPN Legal v Latviji?
Da

Latvija je svobodna država, brez dokumentiranih poročil o cenzuri interneta ali vmešavanju vlade v uporabo interneta državljanov. V njem je celo najbolj brezplačno spletno mesto v Rusiji. Uporaba VPN je zakonita tudi v tej evropski državi.

Libanon

Je VPN Legal v Libanonu?
Da

Ko država prepove film Čudežna ženska ker je filmska zvezda ... počakaj na to ... Izraelski državljan, se res moramo vprašati o njenem stališču do internetne cenzure? Če morate še vprašati, je uporaba VoIP-a v Libanonu tudi nezakonita. Na srečo še niso razmišljali o prepovedi VPN-jev.

Lesoto

Je VPN Legal v Lesotu?
Da

Prodor interneta je v Lesotu majhen, saj ga manj kot četrtina državljanov uporablja. Vendar je bilo zabeleženo zelo malo, da je vlada skušala cenzurirati uporabo svojih državljanov v internetu. VPN-ji so zakoniti tudi v državi.

Liberija

Je VPN Legal v Liberiji?
Da

Omejevalna internetna zakonodaja Liberije in aktivni nadzor državljanov sta jo dodala na seznam držav, v katerih je svoboda tiska omejena na Odboru za zaščito novinarjev (CPJ). Ta država še ne bo prepovedala uporabe VPN-jev.

Libija

Je VPN zakonit v Libiji?
Da

Z zgodovino zlorabe človekovih pravic ter aktivne internetne cenzure in vmešavanja vlade je Libija še vedno svobodna, ko gre za vladno cenzuro. Uporaba VPN-jev pa je v tej državi popolnoma zakonita.

Lihtenštajn

Je VPN Legal v Lihtenštajnu?
Da

Lihtenštajn je ocenjen kot zelo visok, ko gre za svobodo tiska, in vlada si ni prizadevala aktivno cenzurirati internet. Uporaba VPN-jev je tudi v tej državi zakonita.

Litva

Je VPN Legal in Litva?
Da

Litva je razmeroma svobodna država, kar zadeva svobodo tiska in interneta, vendar je razvoj dogodkov, kot je nedavna sprememba zakona, ki ureja igre na srečo na internetu, v državi sprožil ugibanja o cenzuri. Uporaba VPN-jev v državi je zakonita.

Luksemburg

Je VPN Legal v Luksemburgu?
Da

Luksemburg je na splošno brezplačna država, ko gre za uporabo interneta, in ni verodostojno dokumentiranega poročila, da vlada cenzurira internet. Uporaba VPN je zakonita tudi v državi.

M

Makedonija

Je VPN zakonit v Makedoniji?
Da

Ni dokazov o internetni cenzuri ali vladi, ki bi poskušala omejiti dostop državljanov do interneta v Makedoniji, uporaba VPN-jev pa je trenutno zakonita v državi.

Madagaskar

Je VPN Legal na Madagaskarju?
Da

Madagaskar ima zelo nizko penetracijo interneta in kljub občasni cenzuri drugih oblik medijev je internet razmeroma brezplačen. Uporaba VPN-jev je tudi v tej državi zakonita.

Malavi

Je VPN Legal v Malaviju?
Da

Trenutno ni nobenega verodostojnega poročila vlade Malavi, ki aktivno cenzurira internet ali posega v internetno uporabo državljanov. Uporaba VPN je zakonita tudi v državi.

Malezija

Je VPN zakonit v Maleziji?
Da

Medtem ko je malezijski premier Najib Razak nekoč obljubil - aprila 2011 - da Malezija ne bo nikoli cenzurirala interneta, je Malezija leta 2015 začela blokirati spletna mesta, ki so poročala o korupcijskem škandalu predsednika vlade. No, ugibamo, kaj je dobro za gos, kar ni dobro za gandera. Uporaba VPN-jev je v državi še vedno zakonita.

Maldivi

Je VPN zakonit na Maldivih?
Da

Medtem ko maldivska vlada rutinsko blokira spletna mesta, ki se jim zdijo nemoralna ali antislamska, pa še ne bodo prepovedala uporabe VPN-jev.

Mali

Je VPN Legal v Maliju?
Da

Sprejetje interneta je bilo v Maliju doslej zelo malo, država pa se mora spoprijeti z izjemno počasno in nezanesljivo povezanostjo. Vlada se resnično ni vmešala v uporabo interneta državljanov, uporaba VPN-jev pa je v državi zakonita.

Malta

Je VPN Legal na Malti?
Da

Šele pred kratkim je na ulice Malte stopilo na tisoče ljudi, da bi protestirali zaradi zakona o obrekovanju, ki ga je uvedla malteška vlada, saj so menili, da ga bodo uporabili kot izgovor za cenzuro malteških državljanov na spletu. Malteška vlada je nasprotovala tako, da ni želela cenzurirati interneta. Do zdaj se malteška vlada ni aktivno vmešavala v uporabo interneta državljanov, uporaba VPN-jev pa je v državi še vedno zakonita..

Maršalovi otoki

Je VPN Legal na Marshallovih otokih?
Da

Medtem ko je otoška država pred kratkim več kot 10 dni pretrgala dostop do interneta, se zdi, da gre za težavo s strojno opremo, ne da bi poskušali omejiti internetno uporabo državljanov. Vlada ni poskušala omejiti uporabe interneta med državljani in VPN-ji so še vedno zakoniti v državi.

Mavretanija

Je VPN Legal v Mavretaniji?
Da

Medtem ko je mavretanska vlada podpisnica številnih konvencij o človekovih pravicah, obstajajo jasno dokumentirani dokazi, da te sporazume aktivno prekriva. Spletna mesta so aktivno cenzurirana, blogerji so zaprti in celo obsojeni na smrt, druge oblike kršitev človekovih pravic pa so dobro dokumentirane. Uporaba VPN-jev je še vedno zakonita.

Mavricij

Je VPN Legal na Mauritiusu?
Da

Mavricijski zakon o IKT daje vladi praktično izrecno pravico do blokiranja vsebin na internetu - zaradi šibke besede - in s tem dejanjem se je nekoč res uporabljal za blokiranje dostopa do Facebooka. Vendar mavrijska vlada v zadnjem času ni prejela verodostojnih poročil o poskusu cenzure interneta in uporaba VPN-jev je v državi zakonita..

Mehika

Je VPN Legal v Mehiki?
Da

Mehika je ena najbolj zamrznjenih latinskoameriških držav, kar zadeva internet, in čeprav je vlada malo vmešavala v internetne dejavnosti državljanov, so poročali, da novinarji grozijo kartelom, vladi in celo drugim novinarjem. Uporaba VPN-jev je v tej državi zakonita.

Mikronezija

Je VPN zakonit v Mikroneziji?
Da

Ni poročil o tem, da bi se vlada poskušala vmešavati v internetne dejavnosti državljanov Mikronezije. Uporaba VPN je zakonita tudi v oceanski državi.

Moldavija

Je VPN Legal in Moldavija?
Da

Medtem ko je bilo v Moldaviji internetnih dejavnosti državljanov v Moldaviji razmeroma malo vmešanih, je nedavni predlog zakona, ki ga je uvedla vlada, povzročil kritike zainteresiranih strani v industriji, ki trdijo, da je vladi omogočil cenzuro interneta. Prav tako je zakonita uporaba VPN v Moldaviji.

Monako

Je VPN Legal v Monaku?
Da

Kljub dejstvu, da ima internet ključno vlogo pri razširjanju in porabi informacij v Monaku - približno polovica državljanov Monaka uporablja internet - ni bilo verodostojnih poročil o vmešavanju v internetne dejavnosti državljanov. Uporaba VPN je zakonita tudi v državi.

Mongolija

Je VPN Legal v Mongoliji?
Da

Če mislite, da ste naleteli na cenzuro, potem morate znova razmisliti. Mongolijska vlada ima zbirko podatkov z več kot 700 besedami, ki jih je črnila na črnem seznamu, vključno z besedami "pekel", "pijan" in "neumnik". Lahko je uganiti, da država aktivno cenzurira internetne dejavnosti svojih uporabnikov. Na srečo je uporaba VPN-jev v državi še vedno zakonita.

Črna gora

Je VPN Legal v Črni gori?
Da

Črna gora nima nujno najboljšega slovesa, ko gre za internetno cenzuro - pravzaprav so nedavno pred dnevi na volitvah objavili novico o prepovedi WhatsAppa in Viberja. Vendar je uporaba VPN-jev v državi še vedno zakonita.

Maroko

Je VPN Legal v Maroku?
Da

Maroko je objavil novice o prepovedi dostopa do Skype, Viber, WhatsApp, Facebook Messengerja in celo VoIP, vendar severnoafriška država še vedno ne bo prepovedala uporabe VPN-jev..

Mozambik

Je VPN Legal v Mozambiku?
Da

Vlada Mozambika je bila pred kratkim ujeta, da vohuni za svoje državljane - vohunjenje je vključevalo vrsto dejavnosti, vključno s poslušanjem telefonskih klicev, branjem besedilnih sporočil, branjem sporočil WhatsApp, spremljanjem dejavnosti družbenih medijev in v bistvu sporočanjem državljanov: Vaša skrivnost je v naših rokah. "K sreči še niso prepovedali uporabe VPN.

Mjanmar

Je VPN Legal v Mjanmaru?
Da

Medtem ko je Mjanmar nekoč objavljal novice o poskusu oviranja dostopa do svojih državljanov do interneta, tudi ko enkrat blokira Facebook in vohuni za državljane, država postaja vse bolj svobodna in pripada državljanskim pravicam, uporaba VPN-jev pa je v državi zakonita..

N

Namibija

Je VPN Legal v Namibiji?
Da

Medtem ko je za namibijsko vlado pogosto ugotovljeno, da ogroža novinarje, je internet v državi na splošno veliko bolj varno, zato ni zabeleženih poskusov vlade, da bi se vmešavali v internetne dejavnosti državljanov. Uporaba VPN je zakonita tudi v Namibiji.

Nauru

Je VPN zakonit v Nauruju?
Da

Vlada Nauruja se je nedavno odločila, da bo blokirala določena spletna mesta, vključno s Facebookom, da bi zaščitila svoje državljane pred "zlorabo". Ja, vemo, tudi mi smo se crknili, ko smo brali novice. Na srečo se vlada ni odločila prepovedati VPN, da bi zaščitila svoje državljane pred "zlonamernimi hekerji in tatovi podatkov." Lol!

Nepal

Je VPN Legal v Nepalu?
Da

Medtem ko nepalska vlada ni znana nadzorovati spletnih aktivnosti, je bilo malo dvoma o njeni nameri, da bi na spletu cenzurirali dejavnosti državljanov. Uporaba VPN-jev v državi še ni prepovedana.

Nizozemska

Je VPN Legal na Nizozemskem?
Da

Nizozemska stopnja penetracije interneta

S skoraj vsemi njenimi državljani, ki uporabljajo internet - s stopnjo penetracije 93% v letu 2014 - je internet osrednji del vsakodnevnih dejavnosti nizozemskih državljanov in je na splošno svobodna država, ko gre za internet. Uporaba VPN-jev je tudi v državi popolnoma zakonita.

Nova Zelandija

Je VPN Legal na Novi Zelandiji?
Da

Novozelandska vlada aktivno spremlja dejavnost uporabnikov interneta, vlada pa je leta 2010 namestila internetni filter, vendar ni bilo verodostojnih poročil o internetni cenzuri in zatiranju. Uporaba VPN-jev v državi je sicer zakonita.

Nikaragva

Je VPN zakonit v Nikaragvi?
Da

Medtem ko vlada Nikaragve ni omejila internetnih dejavnosti uporabnikov, so nevladne organizacije trdile, da vlada spremlja njihove e-poštne sporočil. Uporaba VPN-jev je v tej državi zakonita.

Niger

Je VPN Legal v Nigerju?
Da

Nič ni bilo poročil o nigerijski vladi, ki je cenzurirala internet, in to je presenečenje, če upoštevamo poročila o zlorabi človekovih pravic in maščevanju novinarjem, ki kritizirajo vlado. To je smiselno, če upoštevamo dejstvo, da je bilo v letu 2014 samo 2 odstotka državljanov na internetu, menimo, da je internet še vedno premajhen, da bi zaslužil vladno pozornost. Uporaba VPN-jev je v državi zakonita.

Nigerija

Je VPN zakonit v Nigeriji?
Da

Medtem ko je v Nigeriji malo motenj in internetne cenzure, je nedavni predlog zakona o družbenih medijih, ki ga je uvedla vlada, sprožil polemiko, del trenda, v katerem se afriške države osredotočajo na nadzor internetnih dejavnosti državljanov. Uporaba VPN-jev pa je v državi zakonita.

Norveška

Je VPN Legal na Norveškem?
Da

Približno 97 odstotkov Norvežanov, ki uporabljajo internet, ima ta država eno najvišjih stopenj penetracije interneta. Prav tako ni bilo verodostojnih poročil vlade, ki poskuša omejiti dostop do interneta, uporaba VPN-jev v državi pa je povsem zakonita.

P

Pakistan

Je VPN Legal v Pakistanu?
Da

Youtube, Facebook, Flickr in celo Wikipedija so v tej državi blokirani - nedavno je bila odpravljena prepoved Youtube. Internetno filtriranje je vzpostavljeno tudi za filtriranje vsebine in rezultatov iskanja, ki se prikazujejo državljanom. Uporaba VPN-jev v tej državi še ni prepovedana.

Palau

Je VPN Legal v Palauu?
Da

V Palau ni dokumentiranega poročila o internetni cenzuri, uporaba VPN-jev pa je v tej državi zakonita..

Palestina

Je VPN Legal v Palestini?
Da

Poročalo se je, da palestinska vlada aktivno cenzurira internetne dejavnosti svojih državljanov in opozicijske medije. Palestinska vlada je ustavila tudi več spletnih mest. Uporaba VPN-jev je trenutno zakonita v državi.

Panama

Je VPN Legal v Panami?
Da

V Panamski vladi ni dokumentiranega poročila, ki bi državljanom omejilo dostop do interneta, uporaba VPN-jev pa je v državi zakonita..

Papua Nova Gvineja

Je VPN Legal v Papui Nova Gvineja?
Da

Vlada si ni prizadevala za omejevanje dostopa do interneta državljanov, vendar nedavno sprejeti zakon o kibernetski kriminal spreminja to mnenje - saj mnogi menijo, da je uveden kot izgovor, da bi vlada izrecno pooblastila za cenzuro internet. Uporaba VPN-jev je na Papui Novi Gvineji zakonita.

Paragvaj

Je VPN zakonit v Paragvaju?
Da

Paragvaj je svobodna država, kar zadeva uporabo interneta in pravice, in vlada ni storila nobenega dejavnega koraka, da bi omejila dostop uporabnikov do interneta. Uporaba VPN-jev je trenutno zakonita v državi.

Peru

Je VPN Legal v Peruju?
Da

Peru nudi varno in brezplačno okolje za Perujce, ki uporabljajo internet v državi, vlada pa ni poskušala omejiti spletnih dejavnosti uporabnikov. Uporaba VPN-jev je v državi zakonita.

Filipini

Je VPN Legal na Filipinih?
Da

Filipinska vlada v zadnjem času ni storila ničesar, da bi Filipincem preprečila dostop do interneta. Uporaba VPN je zakonita tudi v državi.

Na Poljskem

Je VPN Legal na Poljskem?
Da

Medtem ko je Poljska na splošno ocenjena kot svobodna država, kar zadeva uporabo interneta in spoštovanje internetnih pravic državljanov, je bil sprejet nov protiteroristični in nadzorni zakon, ki ga je uvedla njegova vlada, ki daje vladi pravico blokirati spletna mesta. težke kritike. Uporaba VPN-jev je v državi še vedno zakonita.

Portugalska

Je VPN Legal na Portugalskem?
Da

Še ni nobenega verodostojnega dokumentiranega poročila o tem, da bi se vlada Portugalske poskušala vmešavati v ali omejiti dostop do interneta svojih državljanov in uporaba VPN-jev je trenutno zakonita v državi.

V

Katar

Je VPN zakonit v Katarju?
Da

Medtem ko Katar praviloma blokira nespodobne vsebine ali vsebine, za katere meni, da so kritične do islama, so nedolžna mesta tudi brez pojasnila blokirana. Vlada je večkrat jasno povedala, da nima nobene vloge pri blokiranju katerega koli spletnega mesta; postavili so zakon in stvari prepustili ponudniku internetnih storitev. Uporaba VPN-jev je v tej državi na Bližnjem vzhodu zakonita.

R

Romunija

Je VPN Legal in Romunija?
Da

Čeprav je bila Romunija glede internetnih pravic svojih uporabnikov razmeroma svobodna, se je soočila s kritikami zaradi uvedbe zakona, ki je namenjen nadzoru spletnih strani o igrah na srečo v državi - mnogi pravijo, da je ta zakon zlahka uporaben za cenzuro internetnih dejavnosti državljanov. Uporaba VPN-jev je v državi zakonita.

Ruanda

Je VPN zakonit v Ruandi?
Da

Vlada Ruande je bila ujeta, da blokira spletna mesta neodvisnih časopisov, pa tudi spletna mesta pripadajo opoziciji - vlada je tudi ujeta, da je špijunirala svoje internetne uporabnike. Uporaba VPN-jev pa še ni postala nezakonita.

S

Saint Kitts in Nevis

Je VPN Legal v Saint Kittsu in Nevisu?
Da

V tej državi vlada ni poročala, da bi poskušala omejiti dostop do interneta, uporaba VPN-jev pa je zakonita.

Sveta Lucija

Je VPN Legal v Saint Lucia?
Da

Ni poročil o tem, da bi vlada skušala cenzurirati internet v Saint Luciji, uporaba VPN-jev pa je v državi zakonita..

Sveti Vincent in Grenadini

Je VPN Legal v Saint Vincentu in Grenadinah?
Da

Ni bilo verodostojnih poročil vlade, ki bi skušala omejiti dostop državljanov do interneta v Saint Vincentu in Grenadinah, toda nedavna zakonodaja, ki jo je uvedla vlada, je sprožila kritike zaradi klavzul, ki omogočajo njeno izkoriščanje za cenzuro vsebine na spletu. Uporaba VPN-jev je v tej karibski državi zakonita.

Samoa

Je VPN Legal na Samoi?
Da

O samoanski vladi ni bilo verodostojnih poročil o vmešavanju v internetne pravice in uporabo državljanov, uporaba VPN-jev pa je v tej državi zakonita..

San Marino

Je VPN Legal v San Marinu?
Da

San Marino je svobodna država, kar zadeva internetne pravice, in vladno vmešavanje v internetne pravice državljanov ni dokumentirano. Uporaba VPN-jev je trenutno zakonita v državi.

Sao Tome in Principe

Je VPN Legal v Sao Tomeu in Principu?
Da

Ni nobenih verodostojnih dokazov, da bi se vlada skušala vmešavati v internet v tej srednjeafriški državi, uporaba VPN-jev pa je popolnoma zakonita.

Savdska Arabija

Je VPN Legal v Savdski Arabiji?
Da

Savdska Arabija aktivno cenzurira internetne dejavnosti svojih uporabnikov, The Guardian pa jo je nekoč imenoval za vodjo arabskih režimov v internetni cenzuri. Novinarji in blogerji morajo pridobiti posebno dovoljenje Ministrstva za informiranje. Iz nekega razloga in ne vemo zakaj, ta vlada še ni popolnoma prepovedala uporabe VPN-jev v državi.

Škotska

Je VPN zakonit na Škotskem?
Da

Na Škotskem so bili primeri spletne cenzure, zlasti ko gre za občutljiva vprašanja. Poročilo je pokazalo, da so spletna mesta, ki pripadajo dobrodelnim organizacijam, ki se ukvarjajo z vprašanji, ki vključujejo seks, kajenje, droge, duševno zdravje in zlorabe, blokirala večja ponudnika internetnih storitev zaradi prisotnosti občutljivih ključnih besed na teh spletnih mestih..

K sreči je na Škotskem uporaba VPN-jev še vedno povsem zakonita.

Senegal

Je VPN Legal v Senegalu?
Da

Medtem ko mnogi menijo, da je Senegal na splošno brez internetne cenzure, so mnogi zastavljali svoje zakon o kibernetskih kriminalitetah, zakonu o šifriranju in drugih zakonih, za katere verjamejo, da bodo vladni carte odpravili cenzuro uporabe interneta v državi, če tako želijo. Uporaba VPN-jev v državi še ni legalizirana.

Srbija

Je VPN Legal in Serbia?
Da

Če je spletna stran brez povezave zaradi kritiziranja vladne uspešnosti, zadrževanje ljudi zaradi "širjenja lažnih novic in panike" (beri: dejansko kritizirati vlado na Facebooku zaradi slabe uspešnosti in laganja) in veliko drugih grozodejstev v Srbiji niso nič nenavadnega. Dejstvo je, da srbska vlada zlorablja internetne pravice. Vseeno še ne bodo legalizirali uporabe VPN-jev.

Sejšeli

Je VPN zakonit na Sejšelih?
Da

Obstajajo poročila, da vlada poskuša omejiti dostop državljanov do interneta na Sejšelih, zlasti ko poskuša zatirati opozicijske aktiviste. Vendar pa je uporaba VPN-jev v državi trenutno zakonita.

Sierra Leone

Je VPN Legal in Sierra Leone?
Da

Ni dokumentiranega poročila vlade, ki bi se skušala vmešavati v uporabo interneta državljanov, uporaba VPN-jev pa je v tej državi zakonita..

Singapur

Je VPN Legal v Singapurju?
Da

Politična spletna mesta so zaprta, usmerjeni so bili kritiki vlade in v Singapurju so bile dokumentirane druge oblike cenzure. Vendar je uporaba VPN-jev v državi še vedno zakonita.

Slovaška

Je VPN Legal na Slovaškem?
Da

Najdeni so bili majhni primeri vmešavanja vlade v pravice državljanov do uporabe interneta v tej državi, uporaba VPN-jev v državi pa je trenutno zakonita..

Slovenija

Je VPN Legal in Slovenia?
Da

Pri več kot 73 odstotkih Slovencev, ki uporabljajo internet, je pri nas internet zelo visok. Vlada v tej državi ni prejela verodostojnega poročila, ki bi želelo cenzurirati internet, uporaba VPN-jev pa je trenutno zakonita.

Salomonovi otoki

Je VPN zakonit na Salomonovih otokih?
Da

Medtem ko je v tej oceanski državi dostop do interneta zelo majhen, še ni nobenega dokumentiranega poročila vlade, ki bi poskušala posegati v dostop do interneta državljanov. Uporaba VPN-jev je tudi v tej državi zakonita.

Somalija

Je VPN Legal v Somaliji?
Da

Ker somalijska vlada rutinsko blokira spletna mesta, ki so kritična do njenih dejavnosti, ni dvoma, da internetna cenzura obstaja. Uporaba VPN-jev pa še ni prepovedana.

Južna Afrika

Je VPN Legal v Južni Afriki?
Da

Južna Afrika je sporočila novico, ko je njena vlada uvedla zakon o „politiki spletnega urejanja“, za katerega so mnogi trdili, da je najslabši internetni cenzurski zakon v Afriki. Vendar pa je država na splošno svobodna, ko gre za državljanske pravice državljanov. Uporaba VPN-jev je v državi zakonita.

Južna Koreja

Je VPN Legal v Južni Koreji?
Da

Južna Koreja je že večkrat objavila novice za spremljanje in cenzuriranje internetnih dejavnosti svojih uporabnikov. Uporaba VPN-jev je v tej državi zakonita.

Južni Sudan

Je VPN Legal v Južnem Sudanu?
Da

Medtem ko je dostop do interneta v Južnem Sudanu majhen, vlada cenzurira internetne dejavnosti državljanov. Uporaba VPN-jev je v državi zakonita.

Španija

Je VPN Legal v Španiji?
Da

Medtem ko je Španija na splošno svobodna država, kar zadeva državljanske pravice državljanov, je pred kratkim objavila novico, ko je stranka premierja predlagala prepoved spominov na družbene medije. Uporaba VPN-jev je v državi zakonita.

Šrilanka

Je VPN Legal v Šrilanki?
Da

Obstajajo poročila o šrilanški vladi, ki cenzurirajo internetno dejavnost svojih državljanov in blokirajo spletna mesta, ki so kritična do vlade. Vendar je uporaba VPN-jev v državi zakonita.

Sudan

Je VPN Legal v Sudanu?
Da

Zaustavitve interneta, napadi na internetne kavarne in aretiranje uporabnikov interneta v Sudanu niso redkost. Vendar se država izboljšuje v smislu internetne svobode za svoje državljane. Uporaba VPN-jev je v državi zakonita.

Surinam

Je VPN Legal v Surinamu?
Da

Ni nobenega verodostojnega poročila o tem, da bi vlada poskušala cenzurirati uporabo interneta državljanov, uporaba VPN-jev pa je v državi zakonita..

Svaziland

Je VPN Legal v Svazilandu?
Da

Medtem ko poročajo o tem, da vlada aktivno spremlja uporabo interneta državljanov, ni bilo nobenih poročil o tem, da bi bile internetne dejavnosti državljanov cenzurirane. Uporaba VPN-jev je trenutno zakonita v državi.

Švedska

Je VPN Legal na Švedskem?
Da

Švedska z več kot 91 odstotki državljanov, ki uporabljajo internet, ima eno najvišjih stopenj penetracije interneta na svetu. Vlada še ni prejela verodostojnega poročila o vmešavanju v internetne dejavnosti državljanov, uporaba VPN-jev pa je v državi zakonita..

Švica

Je VPN Legal v Švici?
Da

Medtem ko je Švica glede svobode interneta svobodna država, je na referendumu 65,5 odstotka državljanov glasovalo za podporo predlogu zakona, ki vladnim pooblastilom podeljuje vohunjenje za internetnimi dejavnostmi državljanov. Uporaba VPN-jev je v tej državi zakonita.

Sirija

Je VPN zakonit v Siriji?
Da

Sirija ima dolgo zgodovino zlorabe človekovih pravic in internetne cenzure, vendar je uporaba VPN-jev trenutno zakonita v državi.

T

Tajvan

Je VPN Legal na Tajvanu?
Da

Ta država v vzhodni Aziji je pred nekaj leti predlagala predlog zakona, ki bo Kitajski podelil podobna pooblastila za cenzuro interneta, vendar do zdaj ni bilo poročil o tem, da bi vlada cenzurirala internet ali prepovedala uporabo VPN-jev..

U

Združeno kraljestvo (Združeno kraljestvo)

Je VPN Legal in Združeno kraljestvo (Združeno kraljestvo)?
Da

V nasprotju s splošnimi domnevami Združeno kraljestvo ni ravno svobodno, ko gre za obtožbe o cenzuri - objavljalo je novice o aktivni prepovedi VPN pod pretvezo, da "ščitijo otroke". Vendar je uporaba VPN-jev v Združenem kraljestvu še vedno zakonita.

Združene države Amerike (ZDA)

Je VPN Legal v Združenih državah Amerike (ZDA)?
Da

Leta 2014 so bile ZDA na seznam "sovražnikov interneta" dodane na Reporterjev seznam brez meja zaradi spodkopavanja "zaupanja v internet in lastne varnostne standarde". Medtem ko prva sprememba ščiti svobodo govora in tiska državljanov in ZDA ne poskuša aktivno cenzurirati interneta, preveč je puščalo vladnih dejavnosti tajnega nadzora. Uporaba VPN-jev pa je v državi popolnoma zakonita.

Ugotovite, ali so VPN-ji zakoniti v vaši državi:

Če iščete dobro in zanesljivo storitev VPN, preberite naše ocene VPN tukaj.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me