Hotspot Shield Review

Hotspot Shield

Med över 650 miljoner användare är HotSpot Shield VPN (släppt av AnchorFree) uppdelat i två produkter: en gratis VPN-tjänst som är mer som en proxy med bandbredd cap och en premiumbetald VPN med namnet “HotSpot Shield Elite”.

I den här granskningen jämför vi HotSpot Shield Elite-nätverkskryptering, säkerhetsfunktioner och hastighet med andra VPN-tjänster.

De har varit verksamma sedan 2005 och har vuxit sin användarbas med hög hastighet.

Men som många populära VPN-företag betyder det att ha flest kunder inte nödvändigtvis att du har den bästa produkten.


Så frågan kvarstår: "Är Hotspot Shields enorma användarbas ett resultat av en stellar VPN eller stellar marknadsföring?"

Och under denna recension är det den frågan jag hoppas kunna svara på.

Hotspot Shield VPN-översikt

Hotspot-sköld fungerar på Windows, MacOS, Android och iOS.

ALLMÄN RANK: # 32 av 78 VPN: er
användbarhet:  Lätt att använda
LOGGFILER: En del loggning
PLATSER:  24 länder, 500 servrar
STÖD: Ingen livechatt, supportbiljett med långsamt svar
torrenta: Torrande tillåtet
Netflix: Ja 1/4
Kryptering / PROTOKOLL: 256-bitars AES 
KOSTA: $ 3.49 / mo & begränsad gratis plan - 45 dagars pengarna tillbaka
OFFICIELL HEMSIDA: www.hotspotshield.com

1. Snabbast hastighet (utom i USA) Fördelar med att använda Hotspot Shield

På rätt servrar är Hotspot Shield snabbt.

Faktum är att när jag testade Hotspot Shield på en EU-server i Estland presterade de snabbare än någon annan VPN som jag någonsin har testat.

Ladda ner och ladda upp hastighetstest

Jag anslöt till flera andra servrar och körde några test med tredjepartswebbplatsen speedtest.net för att säkerställa riktigheten i denna recension.

Här är de prestanda benchmarks jag spelade in när jag använde Hotspot Shields VPN-klient på en 100 Mbps internetanslutning.

US-server (New York)

 • Ping: 183ms
 • Nedladdning: 28,66 Mbps
 • Ladda upp: 13,74 Mbps

EU-server (Amsterdam)

 • Ping: 54ms
 • Nedladdning: 92,28 Mbps
 • Ladda upp: 45,09 Mbps

Asia Server (Hong Kong)

 • Ping: 141ms
 • Nedladdning: 80,00 Mbps
 • Ladda upp: 19.60 Mbps

UK Server (London)

 • Ping: 53ms
 • Nedladdning: 95,55 Mbps
 • Uppladdning: 46.45 Mbps

Om du har läst någon av de andra VPN-recensionerna som jag har gjort på den här webbplatsen, vet du att dessa resultat är imponerande, riktigt imponerande.

Hotspot Shield utförde regelbundet cirka 10 Mbps snabbare än någon av deras konkurrenter på alla europeiska och asiatiska servrar.

Konstigt nog körde deras amerikanska servrar oförklarligt med hastigheter som var nästan dubbelt så långsamma som deras konkurrenter trots att företaget är baserat i San Francisco!

Om du planerar att använda servrar som huvudsakligen finns i Europeiska unionen eller Asien, är Hotspot Shield det snabbaste VPN som är tillgängligt för närvarande.

Men om du specifikt behöver åtkomst till en amerikansk baserad server, bör du antagligen välja något som ExpressVPN, PIA eller NordVPN.

2. Otrolig användarupplevelse 

Hotspot Shield är kanske den vackraste designade VPN som jag någonsin har använt.

HotSpot Shield-appen

Efter en 2-minuters installationsprocess kommer du till ett gränssnitt som ser ut som något ur en ny James Bond-film där du kan justera dina inställningar och VPN-plats med bara några klick.

HotspotShield VPN-inställningar

Även om de inte erbjuder mycket när det gäller avancerade inställningar eller anpassning (som jag kommer att prata om i avsnittet "nackdelar"), är det en otroligt enkel, intuitiv och lättanvänd VPN-programvara.

3. Torrenting stöds helt

En av de fantastiska sakerna med Hotspot Shield är att de, till skillnad från några av deras konkurrenter, helt och helhjärtat stödjer anonym torrenting.

Deras nätverk använder en supersäker AES-256-kryptering för att säkerställa att all data som överförs till och från din enhet är helt säker ... Från alla (utom AnchorFree).

Regeringar, ISP: s, nyfikna grannar, så länge Hotspot Shield upprätthåller sin loggningspolicy, kan ingen av dem få åtkomst till någon av dina surfhistorik eller nätverksaktiviteter.

Eftersom AnchorFree öppet stöder och till och med ger instruktioner om anonym torrenting, är det säkert att säga att Hotspot Shield Elite är ett utmärkt val för de mer ivrigaste torrentrarna för en säker P2P-upplevelse.

4. Netflix Compatible (1/4)

Streaming Netflix med Hotspot Shield är lite mer komplicerat än det är med ExpressVPN eller StrongVPN. Men om du följer anvisningarna på deras webbplats kan du fortfarande hitta en server som fungerar.

Kanadas strömningstjänst fungerade perfekt för oss. Men vi slog ut på de tre andra vi testade.

Det är faktiskt inte ett dåligt resultat idag, eftersom Netflix har blivit utmärkt att upptäcka (och stänga av) de flesta VPN-användare som försöker få åtkomst till geobegränsat innehåll.

HotSpot Shield server som blockerar Netflix:

 • kanada

HotSpot Shield servrar blockerade av Netflix:

 • Förenta staterna
 • Storbritannien
 • nederländerna

Nackdelar med att använda Hotspot Shield

1. CDT-anklagelser om sekretess & FTC-utredningen

Hotspot Shield har alltid varit ett ganska misstänkt företag.

Med tanke på att de är en USA-baserad VPN-leverantör som lanserades med hjälp av 52 miljoner dollar i C-finansiering från investeringsgiganten Goldman Sachs, och vars moderföretag är samarbetat med flera reklam- och marknadsföringsföretag ... Jag skulle inte precis beskriva företaget som "ovan Förebrå".

Men efter en ny inlämning från CDT och en fortsättande FTC-utredning har jag börjat inse att termen "Etiskt tvetydig" förmodligen är en mer lämplig beskrivning.

Här är ett utdrag från pressmeddelandet från Center for Democracy & Teknologi angående det formella klagomålet som de lämnade in mot Hotspot Shield.

hotspot sköld anger ...

Med tanke på de 650 miljoner användare som förlitar sig på Hotspot Shield för sin onlinesäkerhet har CDT: s 14 sidor arkivering några allvarliga konsekvenser.

Även om David Gorodyansky har kallat dessa påståenden "ogrundad" och uttalat att han "inte håller med" med ansökan, verkar fakta inte vara till hans fördel.

Tills FTC avslutar sin formella utredning kan jag varken bekräfta eller förneka dessa anklagelser, men jag kommer att säga att jag skulle bli förvånad om Hotspot Shield lämnar denna strid utan några ärr.

2. Tvivelaktiga integritets- och loggpolicyer

AnchorFree är öppet associerat med ett antal reklamföretag från tredje part som gör Hotspot Shield gratis möjligt.

Även om detta är en ganska vanlig praxis för en gratis VPN-tjänst, när du börjar gräva in i sekretesspolicyn, blir saker besvärliga.

Här är ett utdrag ur deras integritetspolicy för att illustrera min poäng.

loggning av hotspot-sköldBild från: https://www.hotspotshield.com/privacy-faq/

Även om du ignorerar det faktum att termen "personlig information" är avsiktligt tvetydig i hela deras policy och tydligen inte innehåller din personliga IP-adress, är detta ett ganska oroande uttalande.

En CSIRO-studie drog slutsatsen att Hotspot Shield använder spårningskoder för att samla information om sina användares och sedan säljer denna information till annonsörer.

De fann också att Hotspot Shield regelbundet skulle omdirigera användartrafik genom ett av deras anslutna nätverk för att tjäna på inköp som deras kunder gjorde vid användning av VPN.

Även om deras loggningspolicy ger viss säkerhet genom att säga att:

"... all webbläsningsinformation eller annan liknande information som relaterar till dina onlineaktiviteter som överförts av dig till våra servrar när du använder Hotspot Shield rensas efter att din VPN-" session "har stängts."

Jag är hårt pressad för att säga att jag litar på Hotspot Shield med mina personuppgifter.

3. Kickad kundsupport 

Det är mycket tydligt för mig att alla Hotspot Shields resurser bara har tre saker.

 1. Skapa en stjärnlista över servrar som fungerar i snabba hastigheter
 2. Designa ett vackert användargränssnitt
 3. Att hitta sätt att lagligt (eller på annat sätt) utnyttja en tvetydig sekretesspolicy för att tjäna så mycket som mänskligt möjligt.

Som ni kommer att märka finns inte bra kundservice på listan.

Medan Hotspot Shield erbjuder en visserligen uttömmande lista med felsökningsresurser och guider, är deras kundsupportteam allt utom existerande.

Om du har problem är det enda sättet att komma i kontakt med deras supportteam genom den fruktade supportbiljetten.

Kundsupport

Och när din biljett har skickats in?

Du borde förmodligen gå och hälla själv en kopp kaffe och luta dig tillbaka med en bra bok eftersom du kommer att vänta på en lång, lång, lång tid.

Jag försökte skicka in en fråga om teknisk support för den här recensionen tre dagar innan jag började skriva detta inlägg.

Mycket till min sorg Jag har fortfarande inte fått något svar! 

Efter att ha bläddrat igenom några andra recensioner fann jag att den här upplevelsen var ganska allestädes närvarande.

Jag har faktiskt läst flera kundklagomål som hävdar att det tog Hotspot Shield mer än en vecka att svara på ett enkelt felsökningsfel.

Med tanke på den rejäl prislapp som är kopplad till deras Elite VPN-tjänst är detta ett mycket betydande brott.

4. Catapult Hydra och Ingen TOR-kompatibilitet 

Med en användarbas som är lika stor och mångsidig som den som skryttas av Hotspot Shield skulle du föreställa dig att de skulle skapa en produkt som är lika mångfaldig och anpassningsbar till alla behov och omständigheter.

Tyvärr är detta inte fallet.

Inte bara erbjuder Hotspot Shield inte kompatibilitet med The Orion Router eller någon annan tredjepartsproxy (en otroligt användbar funktion i drakoniska länder som Kina och Nordkorea) - Hotspot Shield fungerar också relativt bra i Kina, de landade i våra topp7 VPN för Kina. De begränsar alla användare till deras proprietära Catapult Hydra-protokoll. Medan de brukade stödja OpenVPN-protokollet ändrades detta efter införandet av deras Catapult Hydra-protokoll.

Med tanke på att de har mer än 650 miljoner användare, skulle du tro att Hotspot Shield skulle erbjuda åtminstone några andra VPN-tunnelprotokoll för de sällsynta (men oundvikliga) tillfällen där deras eget protokoll helt enkelt inte klipper det.

Tyvärr är detta inte fallet.

5. DNS Leak Through Chrome Extension

För att göra saker värre läcker deras Chrome-förlängning din DNS.

Vi gjorde omfattande tester på flera VPN: er och Hotspot Shield var en av många VPN-leverantörer som läcker din DNS genom deras förlängning.

Det är inget större och förmodligen fixas snart, men för närvarande läcker de ... Här är lite information om hur man fixar den läckan, dock.

Prissättning på hotspot-sköld, planer & Fakta

Så långt som betalade VPN-leverantörer går, var Hotspot Shields prissättning tidigare på den dyrare sidan av spektrumet.

Faktum är att 5,99 dollar per månad för deras 12-månaderspaket är ett par dollar dyrare än vår egen favorit VPN, NordVPN. Och bara $ 1 dollar billigare än ExpressVPN.

Den enda skillnaden mellan varje plan är hur länge du kan använda Hotspot Shields VPN-tjänster. Så här bryter deras olika prissättningsplaner.

Prissättning på hotspot-sköld

 • Månadsvis: $ 12.99 
 • 6 månader: $ 53.94 ($ 8.99 / mo)
 • 12 månader: $ 71,88 ($ 5,99 / mo)
 • 3 år: $ 125,6 ($ 3,49 / mo)

Om du är belägen i EU kommer du dessutom att möta häftigare priser (till exempel 6,99 euro / mo för 1-årsplanen). Jag undrar varför de gör det ...

Även om deras planer är lite dyr, stöds de alla av en generös 45-dagars pengarna-tillbaka-garanti, vilket är den bästa garantin som jag någonsin har sett i VPN-branschen.

Från vad jag har läst på webben är denna återbetalning ganska smärtfri att samla in, vilket innebär att om du testar Hotspot Shelds premium VPN-tjänster och bestämmer att de inte är till dig kan du snabbt få dina pengar och fortsätta söka efter perfekt VPN-leverantör.

Så långt betalningen går kan du använda alla större kreditkort, PayPal och till och med banköverföring. De tillhandahåller dock inga anonyma betalningsmetoder, till exempel Bitcoin.

 • Enkel VPN-programvara: Enkel att använda VPN-app
 • Dolda avgifter & klausuler: Ingen hittad.
 • upsells: Inga uppsäljningar.
 • Omedelbar åtkomst efter betalning: Tog ~ 5 min för att få tillgång till nedladdning av filer (efter att ha köpt programvaran)

Rekommenderar vi Hotspot Shield?

Svaret på denna fråga är komplicerat.

Som en tjänst är Hotspot Shield utmärkt.

De erbjuder ljushastigheter, en otrolig användarupplevelse och massor av fantastiska funktioner för att hålla alla VPN-entusiaster nöjda.

Dock…

Företaget bakom tjänsten har varit inblandat i så många skumma affärer och etiskt gråa aktiviteter att det är svårt för mig att ge mitt godkännande, särskilt med tanke på de nuvarande CDT-anklagelserna.

De fungerar inte heller med kombinationen av TOR. Jag tror att det finns bättre VPN till liknande eller till och med billigare priser, som NordVPN eller ExpressVPN.

Fram till nu kan Hotspot användas för att dölja din IP-adress men är inte det bästa alternativet för fullständig sekretess. Läs alla mina VPN-recensioner här.

Har du någonsin använt Hotspot Shield tidigare? I så fall, hur var din upplevelse? Jag är alltid intresserad av att höra vad andra entusiaster har att säga om VPN: n som jag granskar! Låt mig veta nedan.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me