TunnelBear Review

TunnelBear


TunnelBear erbjuder sina användare både gratis och betalad VPN-tjänst. Gratisversionen är dock endast begränsad till 500 MB / månad bandbredd.

På ett bra sätt använder deras VPN-programvara industristandarden (starkt) OpenVPN-protokoll samt 256-bitars AES-kryptering.

Tyvärr är deras VPN-anslutningshastighet lite långsam jämfört med andra VPN som ExpressVPN eller NordVPN.

Men…

Är det fortfarande ett bra val jämfört med de andra VPN-enheterna där ute?

Låt oss ta reda på den här granskningen av TunnelBear.

Allmän information om TunnelBear

ALLMÄN RANK: # 30 av 78 VPN: er
användbarhet: 4/5
LOGGFILER: Ingen loggning
PLATSER: 22 länder
STÖD: Biljettsystem
torrenta: Tillåten
Netflix: Jobbar inte
Kryptering / PROTOKOLL: 256-bitars AES / OpenVPN, IPSec & IKEv2
JURISDIKTION: kanada
KOSTA: $ 5,00 / mo
OFFICIELL HEMSIDA: www.TunnelBear.com

TunnelBear är en leverantör av både gratis och betalade VPN.

Det har funnits sedan 2011 när det grundades av Ryan Dochuk (Corporate Bear) och Daniel Kaldor (Quantum Bear).

Mellan de två har de erfarenhet av att arbeta på Microsoft, Goldman Sachs, RIM och en mobil säkerhetsstart. Så de har verkligen gjort sin tid i techvärlden.

Företaget är baserat i Toronto, även om deras 350+ VPN-servrar sprids över 22 andra länder runt om i världen, inklusive servrar i Nord- och Sydamerika, Europa, Asien och Australien.

TunnelBear Pros

1. Ingen loggning

För att börja med har TunnelBear en strikt policy för att inte logga ut. Deras sekretesspolicy är mycket tydlig om detta:

TunnelBear samlar INTE uttryckligen in, lagrar eller loggar följande data:

 • IP-adresser som besöker vår webbplats
 • IP-adresser vid serviceanslutning
 • DNS-frågor när du är ansluten
 • All information om de applikationer, tjänster eller webbplatser som våra användare använder när de är anslutna till vår tjänst

TunnelBear sekretesspolicy

Bild från: https://www.tunnelbear.com/privacy-policy

Det är bra nyheter för privatlivsmedvetna användare. Det betyder att de inte säljer någon av dina uppgifter och att när brottsbekämpningen kommer att slå, de inte har något intressant att ge dem.

De kommer att överlämna den personliga information som de har samlat in, enligt vad som krävs i kanadensisk lag (som WindScribe). (Kanada är inte en bra jurisdiktion för en VPN-leverantör.)

Sekretesspolicyn beskriver saker som ditt namn, e-postadress, OS-version, mängd data som används och de sista fyra siffrorna i ditt kreditkortsnummer.

De lagrar inte ditt fulla kreditkortsnummer, men de kan komma åt det via sina PCI-kompatibla betalningspartners.

2. Inga läckor har upptäckts

Ett användarvänligt gränssnitt och bunnsolid kryptering gör denna läckfria VPN till ett fast val.

TunnelBear använder OpenVPN som standard, i kombination med den mest avancerade, okrackbara krypteringsstandarden på marknaden i AES-256.

Tunnelbear uppger upprepade gånger att din surfaktivitet är "skyddad av en björn", med en nyckfullt tecknad björn för att illustrera den punkten om och om igen.

Lyckligtvis höll TunnelBear sin mark under hela vår testprocess.

Kolla in det själv:

TunnelBear WebRTC-detekteringsresultat

Dess installationsprogramvara fortsatte också, vilket ger knirktiga resultat.

Tunnelbear Virustotal scan-resultat

3. Gratis plan & Fungerar på flera enheter

Den är dock begränsad till 500 MB (endast).

Även om TunnelBears gratis plan är väldigt liten låter du dig kolla in appen och göra några hastighetstester på egen hand.

De tillhandahåller strömlinjeformade appar för Windows, Mac, Android och iOS. Det finns också en webbläsartillägg för både Chrome och Opera och ett spårningsblockerande tillägg som komplimanger alla sina tjänster (eller kan användas på egen hand).

4. Extremt säkert och säkert

Naturligtvis, oavsett hur billig VPN, måste du veta att det är säkert.

Tunnelbear använder industristandard OpenVPN-protokoll på Windows-, Mac- och Android-enheter.

OpenVPN är ett rekommenderat alternativ som standard.

Senaste iOS-versioner får IPSec / IKEv2, och äldre versioner får IPSec (rekommenderas inte).

TunnelBear-krypteringsschema för varje enhetstyp

Sammantaget är det den kryptering du kan förvänta dig.

OpenVPN och IPSec / IKEv2 ger 256-bitars AES-skydd, medan IPSec-protokollet erbjuder fortfarande respektabel 128-bitars AES-kryptering. Den amerikanska regeringen använder 256-bitars AES-kryptering för dataskydd, så du kan lita på att detta är ett fast protokoll.

Tjänsten ger också stark dataverifiering och säkert Diffie-Hellman-nyckelutbyte för att säkerställa att du ansluter till en TunnelBear-server och inte till en besviken man-i-mitt-miscreant.

En av de coola tjänsterna som TunnelBear tillhandahåller kallas VigilantBear - den här funktionen skyddar dig medan du ansluter och kopplar bort. Om din WiFi sjunker eller om du flyttar mellan åtkomstpunkter, finns det möjligheten att en del av dina data går ut över en osäker anslutning. VigilantBear förhindrar att detta händer (fungerar som en kill-switch).

I januari 2017 tog Hackernoon ett djupt dyk i TunnelBear-koden för att se vad de kunde hitta. Du kan läsa hela uppdelningen om du vill, men det blir ganska tekniskt. Kort sagt, de hittade inga märkbara sårbarheter eller överraskningar. De var till och med imponerade av att TunnelBear innehåller funktioner för att upptäcka både DNS- och IPv6-läckor, vilket är bra för att skydda din integritet.

TunnelBear har inte haft några stora läckor eller bevis på att deras kryptering har knäckts. Alla tecken pekar på det faktum att TunnelBear är extremt säkert att använda.

En sak att notera är att Diffie-Hellman nyckelbytesmetod kan ha vissa brister. Medan skrivbordet, Android och iOS 9+ VPN använder 2.048-bitars DH-grupper, som anses säkra, använder äldre versioner av iOS en 1.024-bitars DH-grupp. Och det är möjligt att vissa mäktiga angripare på nationell nivå skulle kunna äventyra detta nyckelutbyte.

5. Trevliga funktioner

TunnelBear kommer med några fantastiska funktioner, som:

 • Anonym IP
 • Kill-Switch (VigilantBear)
 • 5 Samtidiga anslutningar

Vissa webbplatser blockerar trafik som verkar komma från ett VPN. Det är irriterande och en ständig kamp mellan VPN-leverantörer och dessa webbplatser för att få fördelen.

Till exempel fick jag reda på att TunnelBears GhostBear-funktion gör sitt bästa för att dölja det faktum att du använder ett VPN. Detta kommer att lura vissa företag och regeringar, men inte alla.

Innan du använder GhostBear är det en bra idé att se om du kan ansluta till den webbplats du vill ha via standard TunnelBear-anslutningen. Om du inte kan, är det värt att prova GhostBear. Att dölja det faktum att du använder ett VPN kommer att bromsa din anslutning lite, så jag rekommenderar inte att du lämnar den på hela tiden.

6. Lätt att använda

TunnelBears uppdrag är att göra VPN-användning lätt för alla.

Och enligt min mening har de verkligen gjort det. Appen är extremt enkel och enkel att använda. Det kanske inte innehåller alla avancerade inställningar du vill ha från ett high-end VPN, men om du bara kommer igång med krypterad surfning gör det processen mycket enklare.

TunnelBear-karta som visar din plats och tunneln som används

Som standard visar det bara vad du behöver se: var du är, tunneln du använder och var du verkar surfa från.

Det finns ytterligare inställningar du kan hitta, men om du inte vill gräva i dem kan du bara njuta av det enkla, rena gränssnittet.

Webbläsarutvidgningarna är desamma; bara slå på dem och lämna dem i fred. Det blir inte mycket lättare än det här.

7. Oberoende granskad för säkerhet

Det har varit mycket dålig press för vissa VPN under de senaste åren.

Bandbreddförsäljning, loggning av data, överdrivet säkerhet ... allt försämrar förtroendet för VPN: er. Det är därför TunnelBear har en oberoende organisation som granskar sitt VPN för säkerhet.

Det här är en ganska sällsynt sak i branschen, och det krävs mycket ödmjukhet för TunnelBear för att ge det ett skott. De publicerade resultaten av revisionen, och du kan läsa dem online.

TunnelBear hävdar att det är den första och enda VPN-tjänsten i världen som erbjuder detta, och det är definitivt den enda jag någonsin har stött på. Det bör dock noteras att den sista revisionsperioden var i juli 2017 och företaget har ännu inte uppdaterat den igen.

8. Tillåter spännande och TOR

TunnelBear brukade tidigare vara en tjänst som inte tillät torrent. Allt tycks ha förändrats nyligen.

Det finns inte mycket information om torrentjänster på deras officiella hemsida, men jag fick en låg nedgång från en TunnelBear-representant via deras kundtjänstavdelning.

De bekräftade att deras tjänst tillåter både strömning och användning av TOR-nätverket. Detta är en enorm förändring från när vi först granskade TunnelBear. Då var deras hållning till P2P-fildelningen ett hårt nej. Vi är glada över att se dem gå med oss ​​i nuet och omfamna en av de viktigaste tjänsterna som människor vill använda ett VPN för.

TOR står för The Onion Router, och det är en privat och krypterad webbläsare. Många användare gillar att använda ett VPN i samband med TOR för att maximera deras anonymitet. Vissa VPN tillåter inte tjänsten alls. Tunnelbear låter dig använda TOR men representanten jag talade med varnade mig för att jag kunde se kraftigt minskade hastigheter medan du använder den.

9. Responsiv och grundlig kundsupport

En annan tjänst som vi inte älskade första gången var TunnelBears biljettbaserade kundsupportsystem.

Tyvärr erbjuder TunnelBear fortfarande ingen livechatt. Så här utvärderar vi vanligtvis biljettsystem:

 1. Hur lång tid kommer de att ta tillbaka till mig?
 2. Kommer de att besvara min fråga på ett grundligt och fullständigt sätt?

Jag var mycket imponerad av båda dessa faktorer. TunnelBears nya åtagande till kundsupport är en av mina favoriter bland alla de biljettstödssystem som vi har testat.

TunnelBear kundsupportformulär

Först börja titta på den bedårande tecknad björnen med det lilla headsetet på! Jag "tassar" för att låta dig uppskatta det.

Tycker du om ordspelet? Tja, spänn dig upp, eftersom deras kundtjänstavdelning är full av dem.

TunnelBear Kundtjänst svar

Jag frågade om torrenting och fildelning samt TOR och Netflix.

Innan jag dyker in i det faktiska svaret (och alla de läckra ordskotten inuti) vill jag prata om tiden det tog att få det.

De ger dig en generisk tidsram på 48 timmar. Jag suckade och beredde att hata på den här avdelningen. Jag fick svar inom två timmar.

Det är snabbt blixt för biljetter!

Nu för svaret självt.

Det är komplett, det har personlighet och det har länkar som hjälper mig. Jag kunde inte begära något mer från en kundserviceavdelning ... (förutom livechatt).

Men babybjörn går ...

Du kan inte få höra att ha en häftig dag och inte le.

TunnelBear Cons

1. Hastighetsproblem (långsam)

Allt gick så bra med TunnelBear tills det var dags att testa deras serverhastigheter.

Vissa användare har rapporterat bra nedladdningshastigheter. Men i vårt test sjönk min 100 Mbps-anslutning till 52,26 Mbps när jag använde EU-servrarna.

Det är en enorm droppe.

Här är några av resultaten som jag uppnådde med en 100MB-anslutning:

TunnelBear NedladdningshastighetTunnelBear Download Speed ​​(EU till EU-servrar)

US Server (New York)

 • Ping: 120ms
 • Nedladdning: 33.38 Mbps
 • Uppladdning: 15.04 Mbps

EU-server (Amsterdam)

 • Ping: 39ms
 • Nedladdning: 52,26 Mbps
 • Uppladdning: 27,20 Mbps

Asia Server (Hong Kong)

 • Ping: 345ms
 • Nedladdning: 7,54 Mbps
 • Uppladdning: 2,63 Mbps

UK Server (London)

 • Ping: 44ms
 • Nedladdning: 50.10 Mbps
 • Uppladdning: 48,36 Mbps

Du bör alltid förvänta dig att förlora viss hastighet. Detta är dock en betydande droppe som kommer att påverka din surfupplevelse.

De är inte det värsta vi har sett. Men totalt sett är de dåliga när du lägger upp dem mot mer pålitliga VPN: er som vi har granskat, som NordVPN och ExpressVPN.

2. Inget Netflix

Tyvärr blir Netflix hela tiden bättre när det gäller att blockera VPN: er.

De har framgångsrikt blockerat många större VPN-leverantörer (inklusive PIA) med fler servrar på fler platser runt om i världen.

TunnelBear-stödet berättade för mig att många användare har lyckats med att blockera Netflix.

Men tyvärr fungerade ingen av servrarna som vi testade.

Om du behöver ett VPN för att avblockera Netflix-geo-restriktioner, här är en lista över 100% fungerande VPN för Netflix.

3. Ingen routerinstallation

TunnelBear stöder inte installation av VPN-programvaran direkt på din router. Om du inte planerar att göra det ändå, är det ingen större sak. Men om du överväger att använda ett VPN på detta sätt för att öka skyddet och användarvänligheten, måste du hitta en annan leverantör.

TunnelBear Pricing, Planer, & Fakta

Tunnelbears prissättning och planer är lika enkla som deras app:

TunnelBear-prissättning

Det är alltid bra att se ett gratis alternativ, eftersom du kan använda det för att testa appen och tjänsten. Bandbredden du kan använda är dock bara 500 MB per månad.

Den första betalda planen, Giant, ger dig 9,99 dollar per månad för obegränsad data.

Den största planen, Grizzly, är en årlig plan. Så du betalar 59,99 dollar på förhand för 12 månaders obegränsad VPN-tjänst.

På varje plan du köper kan du använda upp till fem skyddade enheter. Så om du letar efter en VPN som täcker hela din familj, är TunnelBear en bra satsning.

Sammantaget är den här ganska billig. Men ett fåtal, som affären vi har från NordVPN, har kunnat överträffa den.

Otroligt, TunnelBear erbjuder INGEN återbetalning heller. Så ingen återbetalning garanterar här. Istället låter de dig använda sin gratisversion. Du måste vara säker innan du uppgraderar.

 • Ingen loggning: Ja.
 • Enkel VPN-programvara: Deras app är ganska enkel och rakt fram.
 • Dolda avgifter & klausuler: Inga återbetalningar.
 • Uppsäljningar: Inga uppsäljningar.
 • Omedelbar åtkomst efter betalning: Ja.
 • DNS läcker: Inga.
 • Jurisdiktion: Kanada
 • Tunnelprotokoll: OpenVPN, IPSec och IKEv2
 • Kill-switch: Ja.

När det gäller betalningsalternativ låter TunnelBear dig betala via stora kreditkort som Visa, Mastercard och American Express. De accepterar också PayPal & Bitcoin, en digital form av cryptocurrency som är 100% ospårbar.

De hävdar också att de accepterar burkar med honung ... men vi är ganska säkra på att det är ett skämt. Jag tror…

Rekommenderar vi TunnelBear VPN?

Så är TunnelBear värt att använda?

Det beror på vad du behöver ett VPN för.

Om du bara vill ha något för att skydda din integritet medan du bläddrar utan att komma i vägen med komplicerade alternativ och gränssnitt, är det ett utmärkt val.

Du kanske lider lite på hastighetssidan, men det bestrider inte att det är väldigt lätt att använda och erbjuder solid säkerhet.

Men om du behöver mer än det, kommer du förmodligen att vilja välja en annan VPN.

Jag blev imponerad av deras förbättrade kundservice och den nya förmågan att torrent. De tog många av våra stora klagomål och korrigerade dem.

Men deras glänsande hastighet innebär att jag inte kan rekommendera det här för alla.

Så om du letar efter mer, gå vidare och köp NordVPN ($ 3,49 / mo) istället.

Kolla in en av de andra topp-VPN: erna här.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me