TorGuard Преглед

Въпреки името TorGuard всъщност няма нищо общо с TOR или друга прокси услуга, която хората използват за достъп до дълбоката мрежа.

TorGuard VPN е създаден по същество за торентинг, но сега се разраства до по-голяма глобална VPN услуга, която се използва много.

Сега, когато вече имаме това нещо, мога да започна да говоря за това дали е добър VPN или не.

TorGuard струва ли да се използва? Нека разберем…

TorGuard VPN Обзор

ОБЩО РАЙОН: # 15 от 78 VPN
използваемост: 3/5
ЛОГ ФАЙЛОВЕ: Няма политика за регистрация
Локация: 55 държави, 3000+ сървъра
ПОДДЪРЖА: 24/7 Поддръжка. Чат на живо, билети и кол център
TORRENTING:  Позволени торенти
НЕТФЛИКС: Да 1/5
Криптиране / ПРОТОКОЛ: 256-битов AES, OpenVPN и др
COST: $ 4.17 / месец
ОФИЦИАЛЕН САЙТ: www.torguard.net

Начална страница на TorGuard

Плюсове на TorGuard +

1. Опаковани с основни и важни функции

TorGuard се предлага с много важни функции и предимства, като например:

 • Анонимен IP
 • Разрешено е торент
 • 5 едновременни връзки
 • OpenVPN / PPTP / L2TP / IPsec / SSTP / iKEV2 протоколи
 • 3000+ сървъра
 • 55 държави (последна проверка на 16 март 2019 г.)

Разбира се, всички удобни функции в света няма да ви помогнат, ако вашата VPN не е защитена. За щастие, TorGuard използва някои от най-добрите съвременни технологии за запазване на вашите данни.

Първо, той поддържа голямо разнообразие от VPN протоколи: OpenVPN, PPTP, L2TP / IPSec, SSTP и iKEV2. Така че, ако трябва да преминете към друг протокол или просто предпочитате да не използвате стандартния за индустрията OpenVPN, имате много възможности за избор. (Разбира се, обикновено препоръчвам OpenVPN, ако можете да го използвате.)

Можете също така да използвате криптиране AES-256, което е индустриалният стандарт за силна защита. Има и други опции, ако ги искате, но използването на 256-битово криптиране е най-добрият ви залог да останете сигурни.

Защитените DNS сървъри на TorGuard и вградената защита от течове на DNS и IPv6 добавят още едно ниво на сигурност. Докато някои VPN мрежи ви казват да изключите IPv6, TorGuard има вградена опция за предотвратяване на течове, спестявайки ви неприятности да разберете как да копаете в настройките на компютъра си, за да направите настройките. Това е нещо, което наистина обичам да виждам.

Освен това имате възможност да изключите напълно интернет връзката си, когато TorGuard не работи, за да гарантирате, че винаги сте защитени, когато сте в интернет. Повече не забравяйте да включите своя VPN!

И накрая, можете да използвате TorGuard Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Ubuntu, Chrome, Firefox, и двата рутера DD-WRT и Tomato. Независимо откъде идва трафикът ви, можете да го защитите с TorGuard.

2. Твърда скорост на изпълнение

В нашите тестове за 100 Mbps връзка, TorGuard успя да изтегли респектираща скорост на изтегляне от 54 Mbps. Това не е най-бързото, но е достатъчно бързо за всичко, което може да ви е необходимо. Ето резултатите от нашите тестове на различни световни сървъри:

Тест за скорост на TorGuard

САЩ сървър (Ню Йорк)

 • Ping: 120ms
 • Изтегляне: 31.66 Mbps
 • Качване: 31.16 Mbps

EU Server (Амстердам)

 • Ping: 40ms
 • Изтегляне: 53.83 Mbps
 • Качване: 49.31 Mbps

Азия сървър (Хонг Конг)

 • Ping: 296ms
 • Изтегляне: 9.59 Mbps
 • Качване: 12.62 Mbps

Великобритания сървър (Лондон)

 • Ping: 46ms
 • Изтегляне: 38.56 Mbps
 • Качване: 47.78 Mbps

Базираният в Хонг Конг сървър страда много в скоростта на изтегляне, така че ако планирате маршрутизиране през азиатски сървъри, може да искате да вземете това предвид. Иначе числата са доста добри навсякъде.

3. Ангажираност към торент

Много хора използват VPN за торент, но може да е трудно да разберете дали бихте могли да бъдете наказани за това. Нито един доставчик на VPN няма да умишлено да защити незаконната дейност, но някои от тях са по-положителни от торента от други. TorGuard е един от тях - правилно е в името.

Фактът, че можете да получите пакет с прокси сървър, предназначен единствено за торенти с по-висока скорост, отколкото може да получите на VPN, е показателен за отдадеността на компанията.

TorGuard също така заявява, че техните сървъри са „оптимизирани за най-добра възможна производителност при изтегляне на торенти“. Те не казват какво означава това и има приличен шанс, че това е просто маркетингово говорене, но все пак е добър знак.

И въпреки че е трудно да се каже колко сървъри и колко държави представлява TorGuard (тъй като има много номера на целия им уебсайт), те имат широк международен избор, който трябва да ви помогне да оптимизирате скоростта на торентите си.

4. Специализирани IP адреси за поточно предаване

Ако планирате да използвате TorGuard за получаване на достъп до Netflix или друга поточна услуга, можете да се възползвате от техните специални IP адреси. Това ви позволява да получите достъп до услугата за стрийминг от IP адрес, който не е свързан с TorGuard ... което означава, че трябва да получите много последователен достъп без прокси грешки.

Това е чудесно, нали?

Да, но ще ви струва Когато плащате за своя VPN, можете да изберете специален IP адрес като добавка за допълнителни $ 16.

Пълно ценообразуване на TorGuard през 2018г

Не е много, но добавя към сметката. Това може да се счита за положително, тъй като специалният IP адрес е изключително полезен; но други VPN предлагат успешен стрийминг на Netflix без допълнителни разходи. Така че ще трябва да претегляте разходите за себе си.

5. Солидна сигурност и кражба

Разнообразие от VPN протоколи, включително OpenVPN, солидно криптиране и способността да се маскира VPN трафикът като обикновен трафик, за да заобикалят VPN блокерите, всичко това прави добър избор за всеки, който се притеснява от наблюдение или цензура. Скриването на вашия VPN трафик не винаги е 100% ефективно, но ми харесва да виждам VPN мрежи, които го снимат.

Освен това има тенденция да помага за неща като поточно предаване на Netflix в други страни.

6. Не са открити течове

TorGuard е друг VPN без теч според нашите тестове.

Поставяме го през същата серия проверки, пред които са изправени всички наши VPN. И TorGuard мина с летящи цветове.

Това очевидно е компания, която се интересува от течове. Те излязоха от пътя си, за да създадат сигурен продукт и го подкрепиха с вграден превключвател за убийство. Помислете за превключвател за убийство, като бягство от шушулка на звезден кораб. (Къде сте Trekkies в?)

Ако корабът попадне под обстрел, екипажът се изхвърля за безопасност с помощта на аварийния шушулка. Превключвателят за убийство е подобна концепция. Ако бъде открит теч, превключвателят kill се активира, прекратявайки сесията ви и запазвайки целостта на вашето сърфиране.

TorGuard IP тест за теч

Плюс това, инсталационните файлове също бяха толкова чисти, колкото идват!

torguard virustotal тест

7. Без регистрация

Политика за регистриране на TorGuardВзета от страницата им с често задавани въпроси

TorGuard е много ясен по отношение на своята политика за регистрация:

TorGuard.net не съхранява или регистрира никакъв трафик или използване от своята виртуална частна мрежа (VPN) или прокси.

Услугата събира информация от вас, когато купувате техните продукти, но това е всичко. Което означава, че няма да продават информацията ви на рекламодатели или да я предават, дори правоохранителните органи да показват заповед.

И макар да не беше лесно да разбера къде е седалището на TorGuard (и всъщност не може да бъде потвърдено), разбрах, че се намират в САЩ, Флорида, което ме кара да се почесвам малко по главата ...

8. 24/7 Поддръжка на живо на живо 

Има няколко неща, които мразя повече от скучно обслужване на клиенти.

Имам (съвсем буквално) бойкотирани марки с висококачествени продукти, просто защото установих, че обслужването на клиентите им е неефективно и направо грубо..

За щастие, обслужването на клиентите, предлагано от TorGuard, е едни от най-добрите, които съм виждал в индустрията. Те предлагат денонощна поддръжка чрез кол център, чат на живо и билети за поддръжка.

И за разлика от някои компании в бранша (PIA) TorGuard всъщност предлага 24/7 поддръжка, а не само прославена система за поддръжка на билети.

Реших да тествам системата за чат на живо на TorGuard 24/7, за да видя дали могат да изпълнят своите обещания и бях приятно изненадан.

Около 19:37 ч. моето време, изпратих обща заявка за поддръжка, за да преценя времето за реакция на компаниите. И само 5 минути по-късно бях приятно изненадан, че получих следния отговор.

TorGuard Чат на живо

Въпреки че техният екип за поддръжка може да не е толкова бърз като Buffered или ExpressVPN, ако можете да издържите 5-минутното време на изчакване, TorGuard осигурява отлично и ефективно обслужване на клиентите, което поставя еталон за цялата индустрия.

9. Netflix ще струва допълнително, но един от четирима работещи

Основната им VPN не работи с Netflix (нито тяхната прокси услуга).

Жалко е, защото когато използвах техния VPN, не можех да получа достъп и до Netflix. Получих следната грешка:

торгуард и нетфликс

Когато се свързах с техническата им поддръжка, ми казаха, че трябва да закупя „специален IP“, който струва $ 7,99 / мес допълнително в допълнение към скъпата VPN.

Сериозно?

Почти $ 30 / месец само за достъп до Netflix, което можете да направите с NordVPN и струва само $ 3,49.

Ето какво ми написа агентът за поддръжка:

Поддръжка на Torguard

Добре. Но тук е проблемът.

Все още не работи на следните сървъри:

 • Съединени щати: Далас
 • Канада
 • Холандия
 • Великобритания

В крайна сметка положително, ние накарахме сървъра в Ню Йорк да работи правилно. Ето защо това все още е посочено тук под плюсовете, въпреки че само 1/4 работи.

Очаквате обаче по-добро съотношение на продажбите. Затова препоръчвам да проверите най-добрите VPN мрежи на Netflix, които открихме, ако това е вашата търговска точка.

TorGuard минуси -

1. Потенциално откраднат код

През 2015 г. VPN.ac публикува подробен блог за приликите между тяхното собствено разширение за браузър и разширението на TorGuard. Кодът беше почти същият, което предполага, че TorGuard вероятно го е копирал.

VPN.ac обаче посочи, че версията на разширението на TorGuard има някои забележими уязвимости в сигурността, които не са били в собственото им разширение. Тези уязвимости можеха да доведат до изтичане на данни на потребителите. За щастие това не се е случило (доколкото някой знае, така или иначе).

TorGuard бързо направи някои промени в своето разширение, но никога не направи задоволителен публичен коментар, за да обясни действията си или да се извини.

Въпреки че този конкретен пропуск в преценката няма да повлияе на сигурността или поверителността ви при използване на TorGuard, той все още е притеснителен. Ако неправилно са копирали кода от една компания, биха могли да го направят отново. Изглежда малко вероятно да направят една и съща грешка два пъти, но няма да е за първи път.

Просто ще трябва да решите сами колко голяма е тази сделка.

2. Задължителни приложения за iOS и Android

За да използвате VPG услугите на TorGuard на мобилното си устройство, ще ви трябва или приложението iOS или Android. Но ще ви трябва и приложението OpenVPN Connect.

Това ли е голяма работа? Не, вероятно не. Но фактът, че се нуждаете от съвсем различно приложение, за да накарате VPN да работи, е досадно и добавя още една стъпка към това, което предпочитаме да бъде много прост процес. Други VPN мрежи, които предлагат мобилни приложения, обикновено намират начин да ги накарат да работят, без да изискват приложение от трети страни.

3. Компетентност отвътре от 14 очи

Както споменах преди малко, TorGuard е доставчик на VPN и няма нищо общо с TOR, дълбокия уеб браузър. TorGuard заявява, че "Tor" от името им е препратка към торентите и защитава вашия компютър, докато използвате BitTorrent.

Изглежда обаче TorGuard е собственост на компания, наречена VPNetworks LLC:

Vpnetworks, LLC
618 E Южна Св
Орландо, Флорида 32801

За съжаление това означава, че те са разположени в САЩ, които могат да поискат VPN компаниите да обработват информацията, която имат за своите клиенти (съвет: HideMyAss).

Много по-безопасно е да използвате VPN, който се намира в BVI, Панама или дори Швейцария.

Прочетете повече за значението на съюза с 14 очи тук.

Цени на TorGuard, планове & Факти

Не е лесно да намерите всички тези цени на уебсайта TorGuard и ако искате да закупите пакет пакет за повече от месец, може да ви е трудно. Но ако се свържете с поддръжката на клиенти на TorGuard, те трябва да могат да ви свържат с плана, който търсите..

Ето вашите опции (които не са съвсем ясни на сайта TorGuard) за цените на VPN:

Опции за ценообразуване на TorGuard

 • Месечен VPN план: $ 9,99
 • Тримесечен VPN план: $ 19.99
 • Полугодишен VPN план: $ 29,99
 • Годишен VPN план: $ 59,99
 • Двугодишен VPN план: 99,99 долара

Както може би очаквате, двугодишният план е най-икономичният, който работи до над 4 долара на месец. Начините на плащане се извършват чрез PayPal, кредитни карти, криптовалута и др.

Като цяло TorGuard има солидни цени. Те не са най-евтините, но не са и най-скъпите. Ако искате прокси в допълнение към вашата VPN, това е трудна услуга за победа.

Всичките им планове идват със 7-дневна гаранция за връщане на парите. Ето бърз преглед на това, което можете да очаквате от TorGuard:

 • Без регистрация: Да.
 • Лекота на VPN софтуера: Не най-добрата използваемост, малко стара школа 3/5.
 • Скрити такси & клаузи: Нито един.
 • Upsells: Прокси и анонимни имейл продажби.
 • Незабавен достъп след плащане: Взехте ~ 20 минути, за да потвърдите плащането чрез PayPal.
 • DNS течове: Нито един.
 • компетентност: Флорида, САЩ.
 • протоколи: OpenVPN, IPSec, PPTP & L2TP.
 • Kill-превключвател: Да.

Препоръчвам ли TorGuard?

Въпреки редица забележителни предимства, не препоръчвам да използвате TorGuard.

От друга страна, също не ви предупреждавам да го използвате. Не че TorGuard е лош; просто има много VPN мрежи, които са по-добри.

TorGuard има голяма сигурност, но това правят повечето други големи VPN. Има прилична скорост, докато можете да получите пламващи бързи скорости, ако получите подходящия доставчик. Цените му са добри, но не и големи. Той поддържа торентинг, което е хубаво, но ще ви струва допълнително, ако искате специален IP адрес за Netflix стрийминг (и все още само 1/4 работи). Тогава има неудобства (и потенциални аморалности) в графата против.

Алтернативни VPN

Сигурни сме, че екипът на TorGuard се опитва усилено да изложи най-добрия продукт, който е възможно. И аз им аплодирам за това. Но все още не е съвсем там, особено на цената, която те таксуват. Възможно е фокусирането върху прокси сървъри, VPN и сигурна електронна услуга да затрудни усъвършенстването на която и да е от тези системи.

Но в крайна сметка TorGuard просто не предлага достатъчно за цената.

Ако обаче търсите нещо по-добро, помислете за четене на ревюта NordVPN, Surfshark или ExpressVPN. И двамата са класирани високо в нашите VPN ревюта.

Добавете собствено мнение

Използвали ли сте някога TorGuard? Ако да, какъв беше опитът ви? Винаги ми е интересно да чуя какво могат да кажат другите ентусиасти за VPN-ите, които преглеждам! Посочете ме по-долу.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me