StrongVPN преглед

StrongVPN

Въпреки факта, че те са били в бизнеса два пъти по-дълго от повечето им конкуренти, StrongVPN все още е сравнително непозната компания.

Този факт сам по себе си трябва да бъде достатъчен, за да накара повечето потенциални клиенти да направят пауза.

В крайна сметка, ако една компания практикува занаята си и оптимизира продукта си по-дълго от конкуренцията си, бихте очаквали този продукт да е два пъти по-добър, нали??

Е, както предстои да разберете, това не винаги е така.


Въпреки че StrongVPN значително подобри услугите им от последния път, когато ги прегледах, все още има няколко нерешени проблеми, които могат или не могат да ви попречат да се присъедините към тяхната клиентска база.

За да ви помогна да вземете информирано и управлявано от данни решение, ще прегледам StrongVPN подробно, ще прегледам всичко - от бързината им до обслужване на клиенти до уникални функции и съвместимост в опит да отговоря на въпроса -

„Наистина ли е СиленVPN толкова силен?“.

Обзор на StrongVPN

ОБЩО РАЙОН: # 28 от 78 VPN
използваемост:  Лесен за използване
ЛОГ ФАЙЛОВЕ: Няма политика за регистрация
Локация: 26 държави, 650 сървъра
ПОДДЪРЖА: Бързо, полезно обслужване
TORRENTING: P2P & Позволени торенти
НЕТФЛИКС: Да 5/5
Криптиране / ПРОТОКОЛ: 256-битов AES, OpenVPN и други
COST: $ 10 / месец или $ 5.83 / месец (годишно)
ОФИЦИАЛЕН САЙТ: www.strongVPN.com

Заден план & Характеристика

Основана през 2005 г. под чадъра на Strong Technology LLC., Strong VPN е със седалище в едно от най-старите (и най-готините) места за американска технологична компания, Lake Tahoe.

Това спокойно и причудливо малко градче на границата на Невада и Калифорния е може би последното място, което бихте очаквали да откриете оживен VPN старт.

Екипът на StrongVPN обаче. повече от 20 години карат компютри, комутируем интернет и VPN сървъри от живописния си щаб.

с 688 сървъра се разпространяват в 26 държави Сървърната база на StrongVPN не е най-голямата, която някога съм виждал, но би трябвало да ви предостави множество възможности (въпреки че, както ще видите по-късно, това всъщност не е така).

Услугите им са съвместими с повечето основни устройства, включително Windows, Mac, iOS, Android и Google Chrome. Те също така предоставят на своите клиенти обширен помощен център, където могат да намерят подробни инструкции за настройка на StrongVPN с домашен рутер. VPN е съвместим и с TOR, ако искате тази допълнителна защита.

StrongVPN позволява на своите клиенти да се свързват чрез всички основни протоколи включително OpenVPN, PPTP, L2TP, IKEv2 и SSTP.

Те също имат вградено приложение за превключване на превключватели.

И накрая, VPN позволява 12 едновременни връзки.

Засега нещата изглеждат доста добре.

Но нека се потопим по-дълбоко в плюсовете и минусите на StrongVPN, за да видим дали тяхната услуга отговаря на името му.

Плюсове на използването на StrongVPN

1. Работи с Netflix (За сега)

Netflix пробива VPN, прокси и деблокиращи устройства с интензивност, която стресна и разгневи международната им общност.

Въпреки публичните изживявания и оплаквания, Netflix продължава да бъде непреклонен относно забраната и дори предприе стъпки за засилване на сигурността на софтуера си с надеждата, че ще успее да елиминира всички възможни дупки за блокиращи блокове.

От 2016 г. техният IT отдел побеждава усилията на някои от най-силните и известни VPN компании на пазара.

Имайки предвид тези факти, безумно предположих, че усилията ми да разпространявам Netflix чрез услугите на StrongVPN ще доведат до това ...

Netflix блокира VPN

В крайна сметка последния път, когато прегледах StrongVPN, те бяха едни от най-лошите VPN, които някога съм преглеждал.

Така че това стана като шок, когато аз не само успях да предавам Netflix от сървър, базиран в САЩ, но и бях в състояние да го направя без реално време за буфер или забавяне.

Имайки предвид колко други VPN не успяха да възстановят съвместимостта на Netflix, това е огромна точка за продажба на StrongVPN.

2. Бързо, полезно обслужване на клиенти  

Не е често да мога да включа услугата за клиенти в раздела „Плюсове“ на преглед на VPN.

Особено когато преглеждам доставчик на VPN, който не предлага поддръжка на живо за своите клиенти.

С удоволствие мога да кажа, че StrongVPN удря пирона по главата по отношение на поддръжката им от клиенти.

Докато преглеждах услугите им, реших да представя билет за поддръжка (общо взето), съставен билет за поддръжка около 16:25.

Върнах се към редовно планираното си сърфиране и предположих, че няма да получа отговор, докато не проверя имейла си на следващата сутрин.

Изненадах се, когато отворих входящата си поща около половин час по-късно и намерих следното съобщение.

Високо качество на поддръжката на клиенти

Докато не претърпях проблеми с „достойно обслужване на клиентите“, докато преглеждах StrongVPN, бях впечатлен от бързото време за реакция и професионализма, проявен от техния екип за поддръжка.

За да осигуря точността на този преглед, разтърсих мрежата за други отзиви на трети страни и оплаквания от клиенти около техния екип за поддръжка и, изненадващо, излязоха сухи.

Добре направено StrongVPN ... добре направено наистина.

3. Силно криптиране AES-256 и StrongDNS 

143 милиона…

Това е броят на гражданите на Съединените щати, засегнати от нарушаването на Equifax, едно от най-големите нарушения на сигурността в историята на кибер тероризма.

В този момент вашият социален осигурителен номер, номер на шофьорска книжка, име, домашен адрес, телефонен номер и други може да са в ръцете на хакерите на Equifax, което ви прави уязвими за кражба на самоличност и измама. (Ако се притеснявате, че вашите лични данни могат да бъдат засегнати, можете да щракнете тук, за да научите какво да правите.)

Въпреки че все още не е ясно как точно хакерите са нарушили системите, ние знаем, че те са използвали недостатък в инструмент, наречен Apache Strut, който се използва от множество правителствени организации и големи корпорации, включително Equifax.

Отвъд чистия обем на засегнатите хора, това, което прави този хак толкова притеснителен, е, че частта от киберсигурността на американския департамент за вътрешна сигурност, US-CERT, „идентифицира и разкрива“ недостатъка през март 2017 г..

Това означава, че екипът по сигурността зад Apache Struts разполагаше с почти четири месеца, за да разреши проблема и макар че те уж предприеха мерки за отстраняване на недостатъка и смекчаване на риска за сигурността, усилията им бяха в най-добрия случай недостатъчни.

Пропастта от тези хакове все още не се забелязва, но хората по света започват да разбират колко реална е заплахата от кибертероризма и като такива те започват да предприемат мерки за оптимизиране на своята онлайн сигурност и „хакерско доказателство“ на живота си.

Една от най-важните мерки, които всеки може да предприеме, за да подобри поверителността си онлайн, е (очевидно) да закупи и използва VPN.

Въпреки това, не всички VPN мрежи са направени еднакво и много от тях имат сериозни пропуски в сигурността, които само разрушават услугата.

За щастие, StrongVPN използва един от най-модерните (макар и често срещани) стандарти за криптиране в известно съществуване.

Известен като Advanced Encryption Standard или AES, StrongVPN използва същото криптиране, използвано от ЦРУ, ФБР и NSA.

Това означава, че можете да спите лесно, знаейки, че вашите лични данни са защитени. Дори да отидете в обществена Wi-Fi мрежа, вие сте в безопасност и вашият IP адрес е напълно скрит.

4. Без политика за регистрация 

Нещо, което винаги съм намирал иронично относно VPN индустрията, е че някои VPN компании всъщност правят вашето сърфиране по-малко защитено. 

Въпреки че те популяризират политика на „Без регистрации“ на уебсайта си, ако прочетете дребния шрифт, бързо ще разберете, че много VPN мрежи (особено безплатни VPN) не само регистрират вашата информация и активност, но след това те се обръщат и продават на трети лица и свързани лица.

Всъщност HotSpot Shield, VPN, който някога беше личен фаворит, наскоро наруши политиката им за поверителност и разгневи VPN общността, като продаде чувствителните данни на клиентите си на партньорите си..

Когато проблеми като този стават все по-разпространени, по-важно е от всякога да разберете напълно политиката за регистриране на VPN, преди да направите покупка.

За щастие на StrongVPN, тяхната политика за сеч преминава с летящи цветове.

Политика за поверителност на StrongVPN

Въпреки че тяхната политика за поверителност, съвместимостта на Netflix, обслужването на клиенти и политиката за регистрация са страхотни, StrongVPN се предлага с някои много, много, много големи минуси.

И за съжаление е време да поговорим за слоновете в ъгъла.

Минуси от използването на StrongVPN

1. Много бавно за повечето сървъри

Откакто последно прегледах StrongVPN, компанията почти утрои скоростите, осигурени от много от техните сървъри.

Така че фактът, че все още съм включил скоростта на сървъра им в секцията „Минуси“ в този преглед, трябва да ви каже нещо за това колко жестоко бавно са били.

За да благодаря на StrongVPN, те значително подобриха скоростта си.

Почти до степен, в която тяхната VPN всъщност е използваема за ежедневни дейности.

Като се има предвид стръмната цена (която ще разгледаме след минута) и оскъдния им избор на функции, нещата са просто твърде бавни за мен.

Неудобно качване (в Mbps)

САЩ сървър (Ню Йорк)

 • Ping: 57ms
 • Изтегляне: 38.96 Mbps
 • Качване: 5.00 Mbps

EU Server (Амстердам)

 • Ping: 132ms
 • Изтегляне: 9.78 Mbps
 • Качване: 3.18 Mbps

Азия сървър (Хонг Конг)

 • Ping: 245 ms
 • Изтегляне: 20.10 Mbps
 • Качване: 2.35 Mbps

Великобритания сървър (Лондон)

 • Ping: 122ms
 • Изтегляне: 35.47 Mbps
 • Качване: 4.63 Mbps

Както винаги вземете такива скоростни тестове със зърно сол, тъй като те просто разчитат на твърде много променливи. Въпреки това, тъй като досега сме тествали 78+ VPN услуги, имаме средна стойност, която можем да сравним с други VPN услуги.

Те предлагат неограничена ширина на честотната лента, което означава, че няма да ви забавят при торент, но това не помага много, когато StrongVPN понякога е дори по-бавен от прокси.

2. Много остарял потребителски интерфейс

Аз съм болен от носталгия.

Нищо няма да ме ухили по-бързо от песента на убиеца от 90-те години или работещ модел на компютър от епоха Window 98.

Въпреки това има доста пъти в живота ми, в които не искам да изпитвам носталгия по никакъв начин, форма или форма и един от тези времена се случва, когато се опитвам да защитя личните си данни.

За съжаление потребителският интерфейс на StrongVPN изглежда и работи като нещо от началото на 2000 г..

Силен VPN потребителски интерфейс

Оформлението и дизайнът не са точно интуитивни и нещата не стават много по-добри, когато преминете към (трудно за намиране) разширени настройки.

Разширени настройки за силниVPN

Намерих потребителския интерфейс на StrongVPN за изключително изнервящ и дори като опитен потребител на VPN се мъчих да намеря и променя настройките, които исках.

Въпреки че може да не е най-лошият интерфейс, който някога съм срещал, екипът на StrongVPN със сигурност ще се възползва от привеждане на дизайна на техния софтуер в 21 век.

3. Надценка за предоставените услуги 

Това е частта от прегледа, където StrongVPN биха могли да се спасят.

Разбира се, скоростта им е доста недидактична и потребителският им интерфейс изглежда като нещо от Windows '98, обаче, когато вземете предвид факта, че те предоставят висококачествено обслужване на клиентите, съвместимост с Netflix и политика на нулеви регистрации, всичките им слабости биха могли да бъдат пренебрегван за правилната цена.

За съжаление за StrongVPN цената не е правилна.

Ето как всичко се разгражда.

Силно ценообразуване на VPN

Месечно: 10 или 120 долара годишно

Годишно: 69,99 долара

В края на деня, StrongVPN е бюджетен VPN, който се опитва да се измъкне с таксуване на премиум VPN цени

Дори когато изберете най-евтиния пакет на StrongVPN, те все още са по-скъпи от Surfshark, PIA, NordVPN и SaferVPN ...

Всички те са сред 5-те ни най-високо оценени VPN!

Всъщност StrongVPN е само с 1 долар на месец по-евтино от нашата най-високо оценена услуга от 2018 г. ExpressVPN, която предлага скорост, която е 3 пъти по-бърза от тази на StrongVPN и десетки допълнителни функции.

Както веднъж каза Хели Гилмор, „Цената е грешна“. 

За щастие можете да използвате множество методи за плащане, за да закупите StrongVPN, като PayPal, Кредитни карти и дори Bitcoin за анонимни плащания.

4. Съдебната юрисдикция може да разубеди някои клиенти

Откакто Едуард Сноудън изтече безброй документи, разкриващи колко информация правителството на САЩ проследява и съхранява, много защитници на поверителността стават предпазливи при използването на VPN услуга, разположена в която и да е от страните на „Петте очи“.

Въпреки че това е валидно притеснение, което трябва да се вземе предвид при вземането на решение кой VPN клиент ще използвате, стриктната политика за регистриране на StrongVPN трябва да ви помогне да почивате лесно през нощта ....

Ние ще се съобразим само с всички валидни искания за призовки, които следват буквата на закона. Не можем да предоставим информация, която нямаме. StrongVPN няма да участва в искане, което е неконституционно.

Въпреки това, както видяхме с HotSpot Shield и други VPN през годините, няма гаранции, а що се отнася до личната сигурност, винаги предпочитам да хеджирам залозите си..

5. Трябва да играете „Сървърна рулетка“ 

Един от най-големите проблеми, който открих при услугата на StrongVPN е, че използването на VPN е равносилно на игра на руска рулетка.

Какво искам да кажа с това? 

Е, за разлика от всеки друг VPN на пазара, те присвояват произволно сървъри (предполагам, че това се прави, за да се запази бюджетът им), което означава, че клиентите им играят основно лотарията всеки път, когато свържат устройство.

Един месец може да имате изключителна услуга, която да е равна на конкуренцията на StrongVPN.

На следващия месец сървърът, който сте назначили, може да е толкова ужасен, че дори не можете да изтеглите обикновен Word документ (не, не преувеличавам).

Няма съгласуваност с тяхната услуга или със сървърите, на които се възлагате, което прави StrongVPN почти (буквално) буквално глупост.

Препоръчвам ли StrongVPN?

Трябва да ръкопляскам на екипа в StrongVPN.

От последния път, когато прегледах услугите им, те подобриха скоростта си, засилиха обслужването на клиентите си и увеличиха гаранцията си за връщане на парите от 7 на 30 дни.

Това са някои големи подобрения.

Въпреки това ... Все още не е достатъчно, за да спечелите моето одобрение.

StrongVPN има много неща за това със своята съвместимост с Netflix, екипа за бърза поддръжка на клиенти и без политика за регистрация.

Но като се има предвид скандалната цена, бавните скорости и разочароващия интерфейс, аз просто не мога да дам StrongVPN моя печат на одобрение.

Ако търсите по-високо класиран VPN в подобен ценови диапазон, тогава ви препоръчвам да разгледате нашите отзиви за ExpressVPN и PIA.

Оставете собствено мнение

Използвали ли сте някога StrongVPN? Ако да, какъв беше опитът ви? Винаги ми е интересно да чуя какво могат да кажат другите ентусиасти за VPN-ите, които преглеждам! Посочете ме по-долу.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me