PureVPN преглед

Чист екран на VPNПълно разкриване: Не съм свързан с PureVPN по никакъв начин, нито използвам техните партньорски връзки. Това е напълно моят честен, безпристрастен опит с PureVPN.

Период на тестване: 1 месец

Бърз фон & Информация за функции

Основана през 2006 г. от компанията-майка GZ Systems, PureVPN е един от най-старите и най-големи доставчици на VPN на пазара.

От скромното си начало на 2 сървъра PureVPN бързо разшири работата си и те сега може да се похвали с повече от 2000 сървъра в 180 различни страни.

PureVPN сървър местоположения


Макар те да са със седалище в Хонконг, което е все по-бурна юрисдикция за доставчик на VPN (до голяма степен благодарение на близостта и връзката им с Китай) PureVPN управлява и хоства собствена мрежа и DNS хардуер, което означава, че информацията ви трябва да бъде по-сигурна с тях от средната VPN.

Услугите им са съвместими всички основни устройства включително:

 • Windows
 • андроид
 • Mac
 • IOS
 • Linux

Ако сте особено заинтересовани от оптимизирането на вашата онлайн защита, можете дори да настроите PureVPN да работи с вашите рутери, смарт телевизори, браузъри като Chrome и Firefox и стрийминг услуги (като Roku, Amazon Fire и Chromecast)

Наскоро те въведоха функция за „виртуален рутер“ за устройства с Windows, което означава, че можете да предоставите на работния плот или лаптоп на Windows с функции, подобни на „рутер“, за да свържете до 10 различни устройства.

Някои VPN услуги, като например VyprVPN, ще ви ограничат само до две различни едновременни връзки. Така че фактът, че можете да свържете PureVPN към a реален маршрутизатор, в допълнение към настройката на „виртуален рутер“, означава, че можете да свържете TONS от различни устройства. (Вероятно повече, отколкото някога бихте искали или имате нужда.)

Те също имат функция „разделно тунелиране“, което означава, че можете да изберете как (и къде) искате да изпратите трафик - чрез вашия VPN или доставчик на интернет услуги, както обикновено. Вашите данни могат да бъдат разделени при необходимост.

Докато PureVPN не предлага собствен TOR, можете да го използвате отгоре. Комбиниране на VPN-та с мрежата Tor, за да добавите допълнителен слой на поверителност и сигурност.

PureVPN има a функция за превключване на убийства който работи като неуспешен. Целта е да се уверите, че вашата поверителност и анонимност никога не са компрометирани и вашата лична информация никога не се разкрива.

Не на последно място, но не на последно място, PureVPN идва с добавката NAT Firewall, така че всички възможни врати за хакерство са защитени.

Преглед на PureVPN

ОБЩО РАЙОН: 53
използваемост: Лесен и лесен за използване
ЛОГ ФАЙЛОВЕ: Някои сеч
Локация: 140+ страни, 2000+ сървъра
ПОДДЪРЖА: Отзивчив чат на живо
TORRENTING: Позволен
НЕТФЛИКС: 2/4 сървъри, работещи с Netflix
Криптиране / ПРОТОКОЛ: 256-битов AES; OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP, SSTP и дори IKEv2
COST: $ 3.33 / месец
ОФИЦИАЛЕН САЙТ: www.PureVPN.com

Плюсове на PureVPN

1. Поддържа всички основни протоколи (OpenVPN, IPSec, L2TP ...)

Атаките на „човек в средата“ (MiTM) са едни от най-старите (и най-често срещаните) начини, по които хакерите получават достъп до вашата чувствителна информация.

Може дори да не усетите, че нещо не е наред. Но някак си, по някакъв начин, някой се е поставил между вас и желаната от вас връзка (като браузър или уебсайт).

След това те могат да четат имейлите ви, да виждат на какви уебсайтове ще ходите, да вземете бисквитките си за сесия, за да заблудите различни уебсайтове да мислят, че сте вие, и дори да получите лична информация или пароли.

Много пъти самите инструменти, използвани за прихващане на тези практики, като например ананас WiFi, могат да бъдат използвани за изпълнението им от всеки и навсякъде. Например, седейки в местното кафене например. Сега, разглеждането на имейли или резервирането на полет, докато отпивате лате, може да се окаже не толкова релаксиращ следобед.

Този потенциален риск сега се отнася и за мобилни устройства, приложения и дори вашите умни устройства.

За да се бори с тези проблеми, PureVPN предлага всички основни протоколи, включително OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP, SSTP и дори IKEv2.

Въпреки че OpenVPN е най-добрият ви залог, за да получите както ползи от сигурността, така и скоростта, може да се наложи да изберете L2TP / IPSec въз основа на наличността на устройството или PPTP (само в някои определени случаи, когато не сте толкова притеснени от уязвимостите в сигурността).

2. Индустриално стандартно 256-битно криптиране

Атаките с груби сили са друга, за съжаление често срещана практика.

В крайна сметка хакерите измислят вашите пароли и пин номера чрез поредица от повтарящи се, мълниеносни, пробни и грешки комбинации.

Те са един от най-старите трикове в книгата (освен просто да познаете името на рождения ден или детето на вашия съпруг). И всъщност те се увеличават.

Например, неотдавнашна широко разпространена атака към сайтове на WordPress е била насочена от руска компания, използвана от страната за стартиране на кибератаки (не можете да измислите тези неща).

Най-добрата форма на защита в този случай е превенцията. Това идва под формата на 256-битово криптиране, което е една от най-сигурните възможни връзки. Толкова е сигурно, че се използва от правителствените агенции по целия свят.

Вашият криптиран тунел се затваря, така че сайтовете на трети страни, доставчиците на интернет услуги и коварните, сенчести организации, достойни да бъдат следващият злодей на Бонд, да не виждат какво търсите.

В допълнение, вашата поверителност и анонимност е напълно безопасна благодарение на връзката им от край до край. Това включва, когато превключвате от един IP към друг (или друг или друг) през 80 000+ опции на PureVPN.

3. Някои доста готини функции

Едно от нещата, които много ми харесаха при PureVPN, е точно колко функции и опции предлагат на своите потребители.

За начало те предлагат превключвател за убийство, пет едновременни връзки, поддръжка за всички основни протоколи, защита на DDoS, разширено пренасочване на портове, разделно тунелиране и NAT защитна стена.

Всъщност те предоставят такова множество начини за оптимизиране и персонализиране на вашето VPN преживяване, че това би направило дори най-доброто VPN руж.

За съжаление, макар тези услуги да са страхотни на теория, те имат някои функционални проблеми, които трябва да бъдат разработени.

Аз лично преживях провал на убийството и след като прегледах редица форуми и прегледи на трети страни, разбрах, че почти всеки клиент е имал някакъв вид проблем тук или там с някои от функциите, които PureVPN предлага.

4. Неограничен торент

PureVPN е солидно про-торент.

Защо това е забележително?

Тъй като откакто делата за нарушаване на авторски права започнаха да заливат пазара, все повече VPN-и се отклоняват от P2P сървърите.

Често онези, които все още предлагат сървъри, удобни за порой, го позволяват само на малка част от предложенията.

Но PureVPN няма тези ограничения.

Можете да използвате торент на всеки от техните сървъри. Затова изтеглете далеч!

5. Бърза поддръжка за чат на живо с OK отговори

Когато имате работа с VPN, вашата сигурност е на линия. Като такъв, вие искате да гарантирате, че вашите въпроси и притеснения могат да бъдат адресирани бързо и ефективно чрез отзивчив отдел за поддръжка на клиенти.

Когато за първи път прегледахме PureVPN, не бяхме доволни от тяхната подкрепа. Въпреки че предлагаше функционалност за чат на живо, всички отговори изглежда бяха генерирани автоматично. Въпреки това, PureVPN отговори добре на критиката и се върна с отзивчива и бърза система за чат на живо, която директно адресира въпросите, които зададох в рамките на минута.

Започнах с прост подход с два въпроса. Исках да знам дали потребителите могат да използват мрежата TOR и исках да знам какво се прави за предотвратяване на течове на DNS.

Отговор на PureVPN Live Chat

Както можете да видите по-горе и по-долу, те реагираха бързо, но се усещаше като типичен отговор на формата. Това, което последва поздрава, беше друг отговор, който изглежда беше задача за копиране на паста.

Въпреки това, след като изясних въпросите си, получих много по-добър отговор.

Отговор на PureVPN Live Chat

Отговорих с просто изявление относно TOR мрежата и аз отново изясних, че съм задал втори въпрос.

Отговор на PureVPN Live Chat

Те отговориха на това с връзка, която позволява на потребителите да тестват за течове на DNS.

Отговор на PureVPN Live Chat

Те не влязоха в подробности за това как са адресирани тези въпроси, но отговорът дойде бързо и беше полезен. Дадох им категорични реквизити за това, особено когато се има предвид къде някога е била тази услуга по отношение на обслужването на клиентите.

Тя се подобри с скокове и граници.

4. 2/4 Netflix сървърите са работили правилно

PureVPN твърди, че работи с Netflix. Това всъщност е по-голяма сделка, отколкото може би си мислите.

Netflix и VPN са във война от няколко години. Докато веднъж потребителите могат да използват услугата за тунелиране на VPN за достъп до геоблокирано съдържание на Netflix от други страни, стрийминг услугата в крайна сметка попадна на това и отприщи блокираща система, която спира повечето VPNs студени.

Когато тествахме избран брой сървъри на PureVPN с Netflix, имахме 50% успеваемост, което е огромно!

Ето четирите PureVPN сървъра, с които се свързахме, преди да проверим Netflix:

 • САЩ: РАБОТА
 • Канада: РАБОТА
 • Обединеното кралство: Блокирано
 • Холандия: NO NL SERVER

Повечето VPN мрежи там не могат да получат никаква функционалност на Netflix, така че фактът, че имаме две от четири да играем съдържание на Netflix, дори почти поставя PureVPN в нашия Netflix-приятелски VPN списък. Това е огромно перо в капачката на тази услуга.

PureVPN Cons

PureVPN е достъпна услуга, те имат някои готини функции и голям избор от сървъри. Но има редица проблеми, които потенциалните потребители трябва да вземат предвид, преди да поверят на тази услуга своята интернет сигурност.

1. Бавна скорост на изтегляне

Ето тест за скорост, който проведох на speedtest.net, за да гарантирам точността на този преглед. След това се свързах с PureVPN и проведох тези тестове още веднъж.

PureVPN тест за ефективност

Ето нашите резултати:

САЩ сървър (Ню Йорк)

 • Ping: 125ms
 • Изтегляне: 29.41 Mbps
 • Качване: 29.06 Mbps

EU Server (Амстердам)

 • Ping: 40ms
 • Изтегляне: 35.49 Mbps
 • Качване: 27.29 Mbps

Азия сървър (Хонг Конг)

 • Ping: 355ms
 • Изтегляне: 6.77 Mbps
 • Качване: 3.62 Mbps

Великобритания сървър (Лондон)

 • Ping: 53ms
 • Изтегляне: 62.48 Mbps
 • Качване: 45.90 Mbps

Техният сървър в Амстердам (най-бързият, който успях да намеря) достигна само 35 Mbps от 100, което не е страхотно.

Това е тревожно, когато смятате, че техният най-добър конкурент, PIA, предлага сървъри с повече от двойна скорост на изтегляне на много сходна цена.

2. DNS, IPv4 и IPv6 течове

Когато сте на пазара за VPN, обикновено сте там само по една и единствена причина.

Сигурност.

Независимо дали искате да се защитите, когато работите от обществени закони за wi-fi или заобикаляте цензурата във вашата страна, личната сигурност е (и трябва да бъде) основната ви грижа при избора на нова VPN услуга.

За съжаление на PureVPN, ние срещнахме няколко проблема при проверка на системата им за течове.

Намерих безброй случаи на недоволни клиенти, които забелязаха, че DNS и личният им IP адрес изтече, докато използват услугите на Pure VPN.

Реших да попитам един от представителите на техните клиенти за предполагаемите проблеми.

IPV4 и IPV6 течове Ето как са отговорили.

PureVPN 24/7 live chat (nope)

Въпреки че този отговор ми звучеше странно като автоматичен софтуер за чат, а не на живо представител (което ще пиша наскоро), той също не отговори на въпроса ми.

И така, попитах допълнително и получих следния отговор.

Политика за регистрация на PureVPN

Въпреки че те уж разрешиха тези проблеми, открих няколко отзива и оплаквания от клиенти от едно и също време със скрийншоти и препоръки, доказващи друго.

Ако сте загрижени за сигурността си, вероятно трябва да намерите друг доставчик на VPN като ExpressVPN.

3. Тяхната политика без регистрация не е напълно вярна

PureVPN предлага на пазара своя продукт като VPN за нула.

Ако обаче прочетете дребния шрифт, бързо ще разберете, че това не е така.

политика на регистрация

Така че те не водят никакви дневници, но те водят запис (a.k.a. „лог“) на вашата връзка и честотна лента?

Нямам нищо против дали VPN компания поддържа определени регистрационни файлове с цел непрекъснато подобряване и оптимизиране на тяхната услуга.

Но когато една компания рекламира нулева регистрация, трябва да има нулева регистрация.

Разходи, планове и опции за плащане

Първият и най-забележим „професионалист“ относно използването на PureVPN е цената.

Те все още са едни от най-евтините VPN мрежи на пазара и предлагат феноменална цена за клиентите в едногодишния си план.

Ето как всичко се разгражда.

Цени PureVPN

Месечен план

 • $ 10,95 на месец
 • 0% спестявания

3-месечен план

 • $ 8,00 на месец
 • 27% спестявания

Едногодишен план

 • $ 3.33 на месец
 • 70% спестявания

Те също така позволяват на клиентите да закупят услугите си с почти всеки начин на плащане (дори целева карта за подаръци). Хубаво е да видите непроследими криптовалути, посочени като опция за плащане. Това ще позволи на потребителите да плащат с непроследима онлайн форма на валута. Това е огромен плюс за VPN потребителите, които искат да останат скрити.

PureVPN има много възможности за плащане

В допълнение към бюджетните цени и широк спектър от възможности за плащане, всичките им покупки са с 31-дневна гаранция за връщане на парите..

Препоръчвам ли PureVPN?

За съжаление не мога да препоръчам тази услуга пред много от другите, които разгледахме.

PureVPN предлага достъпна услуга с широк избор от сървъри. Техният отдел за обслужване на клиенти ми даде положителен опит и той имаше 50% успеваемост с Netflix. Това са страхотни неща, към които трябва да се стреми VPN.

Службата им обаче имаше сериозна липса на скорост и това е проблем. Въпреки че те твърдят, че не регистрират нищо, има известна ограничена сеч, което поставя под въпрос тяхната надеждност. Тези фактори заедно са достатъчни, за да ми направят пауза.

Препоръчвам да използвате NordVPN - той е в същия ценови диапазон, но получавате качествен продукт, на който можете да се доверите (можете да прочетете ревюто тук). Ако сте чувствителни към бюджета, опитайте да използвате Surfshark - $ 1,99 / месец (прегледайте тук).

Използвали ли сте някога PureVPN? Ако да, какъв беше опитът ви? Винаги ми е интересно да чуя какво могат да кажат другите ентусиасти за VPN-ите, които преглеждам! Посочете ме по-долу.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me