Преглед на VyprVPN

Преглед на VyprVPNВ този преглед на VyprVPN ще направя всичко възможно да изброя всички предимства и недостатъци на тази VPN услуга.

Швейцарската компания Golden Frog (компанията майка на VyprVPN) е неразделен играч в борбата за онлайн поверителност от създаването на интернет.

Според техния уебсайт, компанията е основана в отговор на инцидента в стая 641а, при който НСА проверява незаконно граждани, като докосва AT&Т мрежови кабели.

Предполага се, че Golden Frog подаде официална жалба до FCC, за да опита да изложи проблема пред обществеността, но беше игнориран.

Затова решиха да вземат нещата в свои ръце ...


Водени от Рон и Каролин Йокубаити (роднини), Златната жаба и техните 20+ служители са на първа линия на битката за интернет поверителност през последните години и са изградили силна репутация на един от водещите VPN доставчици в мрежата.

Като такъв имах доста големи очаквания да вляза в този преглед.

Но въпросът все още остава,

Дали VyprVPN на Golden Frog живее до свръх?

Нека се гмурнем и да разберем!

Преглед на VyprVPN

ОБЩО РАЙОН: # 37 от 78 VPN
използваемост:  Лесен за използване
ЛОГ ФАЙЛОВЕ: Някои сеч
Локация: 64 държави, 700+ сървъра
ПОДДЪРЖА:  Чат на живо & Билетна система
TORRENTING:  Обезлюдени торенти
НЕТФЛИКС: Да 2/5
Криптиране / ПРОТОКОЛ: 256-битов AES, PPTP, OpenVPN, IPSec & L2TP
COST: $ 5,00 / месец (годишно)
ОФИЦИАЛЕН САЙТ: www.vyprvpn.com

Какво прави VyprVPN?

Основната мисия на VyprVPN, както е посочено на уебсайта им, е проста.

...защита на вашата поверителност онлайн, обезопасете вашата интернет връзка и възстановете свободата си.

За да постигнат тази цел, те предоставят на своите потребители достъп до OpenVPN протокол (по подразбиране), както и PPTP, IPSec и L2TP и те криптират всичките ви данни, използвайки ултразащитния ключ за кодиране AES-256 (същия стандарт, използван от ФБР, ЦРУ и НСА).

Но те не спират да защитават данните ви там ...

През последните години драконовите страни като Северна Корея и Китай преследват потребителите на VPN, използвайки нещо известно като „инспекция на дълбоки пакети или DPI“, която сканира метаданните и търси знаци, които показват, че някой използва VPN.

След като попаднат на вашата следа, тези правителства ще започнат да блокират или заглушават използването ви, за да гарантират, че не можете успешно да използвате VPN за каквато и да е цел (правна или друга).

... Което е голям проблем за много потребители.

В отговор на тези скорошни прекъсвания, VyprVPN разработи патентована технология, известна като Chameleon ™, която кодира вашите метаданни, така че да можете да продължите да използвате VPN, без да получавате от сканирането на DPI..

Ако използвате своя VPN от държава като Китай, Русия или Турция, това буквално може да бъде спасител.

За съжаление, поради ограниченията на VPN от iOS, тази технология е достъпна само за потребители на Android, Windows и Mac (съжалявам потребителите на iPhone).

Засега нещата изглеждат чудесно за VyprVPN ...

Но какво да кажем за тяхната политика за сеч?

С толкова дълга и богата история на борбата за интернет сигурност и правата на личните права на личния живот, бихте си представили, че VyprVPN ще предостави строга политика за нулеви журнали.

Първоначално това не беше съвсем така.

Политика за регистриране на журнала

VyprVPN използва за запазване на следната информация в продължение на 30 дни след последната си сесия ...

 • VyprVPN IP адрес, използван от потребителя
 • Време за начало и спиране на връзката
 • Общ брой използвани байтове

Въпреки това, когато проверихме отново тяхната политика през март 2019 г., открихме, че те са променили подхода си - и сега можем да потвърдим, че те наистина не пазят журнали:

Политика за логване на VyprVPN

Важно е също така да се има предвид, че въпреки че Швейцария пребивава извън държавите от пет, девет и четиринадесет очи, техните закони за запазване на данни и политики за поверителност на интернет не са толкова благоприятни, както мнозина твърдят, и биха могли да представляват потенциален проблем за някои потребители.

VyprVPN бърз ли е??

С една дума?

... Да!

Нашият тест за сравнителна скорост (без VPN) работи със скорост на изтегляне от 98 Mbps и скорост на качване от 53 Mbps:

Тест за скорост без VPN доставчик

Ето как се справи, когато свързахме VyprVPN към сървър на ЕС.

Тест за скорост на випрVPN

Не е много лошо!

Със скорост на изтегляне от 74,48 Mbps VyprVPN забави връзката ми с малко по-малко от 24%, което е повече от приемливо.

Някои от техните други сървъри обаче не се получиха толкова добре ...

САЩ сървър (Ню Йорк)

 • Ping: 131ms
 • Изтегляне: 51.09 Mbps
 • Качване: 3.17 Mbps

EU Server (Амстердам)

 • Ping: 42ms
 • Изтегляне: 74.48 Mbps
 • Качване: 35.88 Mbps

Азия сървър (Хонг Конг)

 • Ping: 355ms
 • Изтегляне: 54.29 Mbps
 • Качване: 8.22 Mbps

Великобритания сървър (Лондон)

 • Ping: 53ms
 • Изтегляне: 70.46 Mbps
 • Качване: 37.47 Mbps

Както можете да видите, сървърите на VyprVPN в ЕС са високо оптимизирани и осигуряват на потребителите си бързи скорости за изтегляне и качване.

... Техните американски сървъри, от друга страна, оставят нещо за желание.

Когато за последно прегледах VyprVPN, това беше четвъртото най-бързо VPN от 70+, които бяха прегледани тук на thebestvpn.com

Въпреки това…

Времената са се променили.

Въпреки че VyprVPN се представя точно както винаги, имаше редица нови попълнения на пазара на VPN, които извадиха VyprVPN от класацията за най-бързи VPN.

Недостатъчната скорост на техните сървъри в САЩ доведе до спад на VyprVPN от четвъртия най-бърз VPN до 18-ия (което наистина е далеч спад).

С компании като Private Tunnel и ExpressVPN, които се представят значително по-бързо от VyprVPN, Golden Frog ще приключи работата си за тях през следващите месеци, за да върнат своите сървъри в САЩ на едно ниво и да се конкурират с другите основни играчи на пазара на VPN.

Безопасен ли е VyprVPN?

За да проверя двойно поверителността и безопасността на VyprVPN, проведох няколко сканирания, използвайки IP и DNS софтуер за откриване на течове, за да гарантирам, че цялата ми информация наистина се поддържа частна.

Ето резултатите, които открих ...

VyprVPN тест за теч 1 VyprVPN тест за теч 2 VyprVPN тест за теч 3

След провеждането на повече от четири теста, спокойно мога да кажа, че нямах течове за IP или DNS, докато използвах VyprVPN.

... Което е голяма печалба.

Реших също да проверя сканиране с помощта на VirusTotal, за да гарантирам, че GoldeFrog не е инжектирал злонамерен софтуер или рекламен софтуер на моето устройство.

не са открити вируси

Отново всичко е проверено и с радост съобщавам, че VyprVPN се появява за всички намерения и цели като сигурен доставчик на VPN.

Работи ли VyprVPN с Netflix?

Откакто Netflix започна геоблокиране на клиенти, използващи VPN, за достъп до филми и телевизионни програми с ограничено местоположение, става все по-трудно да се намери VPN доставчик, който ви позволява да предавате съдържание от Netflix.

Тествах съвместимостта с Netflix на VyprVPN, използвайки разнообразието от различни сървъри в Съединените щати и ЕС.

... Ето резултатите, които получих.

 • Ню Йорк сървър: Работи като чар! Видеоклиповете се зареждат бързо и аз бях в състояние да стриймвам без проблеми.
 • Чикаго сървър: Подобно на сървъра в Ню Йорк, аз нямах проблем да се свържа с Netflix, използвайки сървъра на Чипър на VyprVPN.
 • Великобритания: блокиран
 • Канада: блокиран
 • Холандия: блокиран

Макар че бях малко разочарован, че не мога да предавам или деблокирам Netflix от никое от техните сървърни места в ЕС, това все още е „Печеля“ за Golden Frog, имайки предвид колко рядко е да се намери VPN доставчик, който все още работи с Netflix.

Netflix байпас

Бях приятно изненадан, когато се свързах с техния сървър в Ню Йорк и успях да заредя Comeback Kid на Джон Мълани без толкова 3-секунден буфер.

Разрешено ли е торентирането?

Въпреки че VyprVPN и Golden Frog запазиха доста мълчание относно мнението си за споделяне на файлове в P2P и торент, успях да намеря следното изявление на техния помощен център.

Позволено ли е торенето с VyprVPN

И това изглежда страхотно.

По дяволите, VyprVPN дори позволява на своите клиенти да използват BitTorrent клиенти и твърдят, че те не следят активно нито една от вашите мрежови активности.

Но има уловка ...

Когато разрових малко по-дълбоко, установих, че много клиенти на GoldenFrog спират акаунта си поради известия за нарушаване на авторски права и екипът за поддръжка отговори на тези спирания със следното изявление.

отговор на клиентите

Така че въпреки че можете да използвате технически торент файлове с VyprVPN, важно е да се отбележи, че ако нарушите законите за авторски права, вероятно акаунтът ви ще бъде анулиран или спрян (и за съжаление няма възстановяване на средства).

Какви устройства се поддържат?

VyprVPN е съвместим с всички основни устройства, включително Android, iOS, Windows, Mac и Linux.

В допълнение към тези основни устройства, VyprVPN ви позволява също да анонимизирате своя рутер, Apple TV и Android TV.

VyprVPN съвместимост

Понастоящем не изглежда, че VyprVPN предлага разширения за браузър за Google Chrome, Safari или Internet Explorer (но никой не го използва ... нали?)

В допълнение, VyprVPN не е съвместим с TOR (Orion Router) или други прокси сървъри на трети страни, така че ако искате да добавите допълнителен слой на анонимност и сигурност към VPN опита си, може да се наложи да потърсите други доставчици.

Лесно ли е за използване (използваемост) VyprVPN

Една от областите, в които VyprVPN наистина свети, е в използваемостта си ...

Тествах десетки VPN и 70-те приложения, които използвах, VyprVPN е един от най-простите и лесни за използване.

След като кликнете върху няколко бутона и се съгласите с Общите им условия, VyprVPN се изтегля незабавно на вашето устройство и вие се пренасяте в лесния за използване домашен интерфейс.

добра използваемостОттук е лесен достъпът до менюто с настройки и бързо промяна на настройките за връзка, протокол за тунелиране или DNS.

Настройки на приложението VyprVPN

Като цяло, VyprVPN предоставя на своите клиенти просто и лесно за използване приложение, което позволява безпроблемна навигация и ефективност.

Сървъри & Допълнителни функции

С повече от 700+ сървъра, разпространени в 70+ страни, VyprVPN предлага на своите клиенти достъп до една от най-големите мрежи и сървър паркове, които някога са били преглеждани на този сайт.

В допълнение към тази впечатляваща фигура, те също са една от малкото VPN компании, които пишат и хостват собствени сървъри и DNS.

... Което е фантастично за поверителността на потребителите.

Това означава, че те притежават цялата мрежа, която използвате, докато сте свързани с VPN клиента им и те са единствената страна, която има достъп до вашата лична информация.

Освен това, те предлагат фантастична функция за убиване на превключвателя, която ви позволява да почивате лесно, като знаете, че дори и да се изключите от един от сървърите им (проблем, с който никога не съм срещал), всичките ви дейности ще бъдат незабавно спрени, предотвратявайки вас или вашата информация от компрометиране.

Последно, но не на последно място

Как е поддръжката на клиентите на VyprVPN?

Едно от най-големите подобрения, които VyprVPN направи от последния път, когато ги прегледах, е тяхната поддръжка на клиенти.

Преди това бях принуден да издържа повече от 14 часа време за реакция (което беше далеч от рекламираната 24/7 поддръжка).

Този път обаче, изглежда, че GoldenFrog се е оправил.

За целите на този преглед изпратих три различни запитвания за поддръжка и получих отговор в рамките на десет минути за всяка от тях.

Ето екранна снимка на втория ми билет за поддръжка, питащ кои UK сървъри може да са съвместими с Netflix.

скрийншот втори билет за поддръжка

Тъй като това не отговори наистина на въпроса ми, последвах отново и получих следния отговор. снимка на третия билет за поддръжка

Въпреки че това не беше точно отговорът, който се надявах да видя, беше приятно да видя, че VyprVPN драстично подобри времето за реакция, дори ако на екипа за поддръжка липсваха някои от необходимите знания, които да ми помогнат в моята анкета.

По-важното е, че VyprVPN сега предлага поддръжка за чат на живо за хора, които не могат да си позволят да чакат и искат по-бърз достъп до поддръжка на клиенти.

Разходи за VyprVPN, планове & начини за плащане

За разлика от повечето VPN-та с голямо име на пазара, VyprVPN не предлага план „Един размер отговаря на всички“.

Вместо това те предлагат два различни абонамента, основен и премиен, за да купят VyprVPN:

Цени за випрВПН

Основният план

 • $ 60,00 / година, когато изберете годишния план ($ 5,00 / месец)
 • $ 9.95 / месец за месечен абонамент
 • 3 едновременни връзки
 • Неограничено използване на данни

Премиум план

 • $ 80,00 / година при таксуване годишно ($ 6,67 / месец)
 • $ 12.95 / месец за месечен абонамент
 • 5 едновременни връзки
 • Включен облак VyprVPN
 • Хамелеон включен

Не съм почитател на VPN, които предлагат основни спрямо първокласни планове за ценообразуване, но за всички намерения и цели VyprVPN таксува справедлива цена за големия си сървърен парк, бързи скорости на изтегляне и съвместимост с Netflix.

Тъй като всички планове се предлагат с 3-дневна безплатна пробна версия (без ограничение на честотната лента), VyprVPN не предлага възстановяване на суми при никакви обстоятелства, така че не забравяйте да тествате услугата си възможно най-добре, преди да се ангажирате с годишен план.

За щастие, анулирането на пробната програма или абонамента за VyprVPN всъщност е доста просто, просто следвайте стъпките по-долу:

 1. Влезте в контролния панел (URL)
 2. Щракнете върху „Акаунти“ и след това „Отказ от услугата“
 3. Отговорете защо искате да отмените

Анулиране на акаунта в VyprVPN

И това е!

Имайки предвид колко VPN доставчици предлагат сенчести условия за възстановяване и скрити такси, е опреснително да видим, че VyprVPN е ясен и прозрачен за целия процес на плащане.

Една последна забележка, която трябва да се вземе предвид, е, че VyprVPN не предлага никакви анонимни възможности за плащане.

… Можете да плащате само с дебитна или кредитна карта, PayPal или AliPay.

За съжаление феновете на Bitcoin, ако искате да платите анонимно, VyprVPN не е услугата за вас.

Препоръчваме ли VyprVPN?

Да и не…

VyprVPN е страхотен доставчик на VPN, който предлага на своите клиенти достъп до най-добрите функции за защита на линията, огромен сървърен парк, съвместимост с Netflix и прилично обслужване на клиентите.

Липсата на анонимни опции за плащане и правни притеснения около файлове за изтегляне обаче могат да представляват сериозен проблем за някои потребители.

Когато вземете предвид колко отлични VPN мрежи са в един и същ ценови диапазон, е трудно да се оправдае закупуването на абонамент за VyprVPN за един от техните по-бързи или по-богати на функции конкуренти.

В края на деня, ако основната ви грижа е сигурността и анонимността, VyprVPN е една от най-добрите услуги на пазара.

Ако обаче търсите най-доброто VPN, което ще ви даде най-големия удар, тогава бих препоръчал да проверите нашите VPN прегледи на NordVPN & ExpressVPN.

Добавете свой собствен VyprVPN преглед:

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me