Преглед на щит за гореща точка

Щит за гореща точка

С над 650 милиона потребители HotSpot Shield VPN (пуснат от AnchorFree) е разделен на два продукта: безплатна VPN услуга, която е по-скоро като прокси с ограничение на честотната лента и премиум платена VPN, наречена „HotSpot Shield Elite“.

В този преглед ще сравним криптирането на мрежата HotSpot Shield Elite, функциите за сигурност и скоростта спрямо други VPN услуги.

Те работят в бизнеса от 2005 г. и нараснаха с голяма скорост потребителската си база.

Въпреки това, както е в много популярни VPN компании, това, че имате най-много клиенти, не означава непременно, че имате най-добрия продукт.


Така че остава въпросът: „Масивната потребителска база на Hotspot Shield е резултат от звезден VPN или звезден маркетинг?“

И в хода на този преглед, на този въпрос се надявам да отговоря.

Преглед на VPN на екрана на горещата точка

Екранът за гореща точка работи на Windows, MacOS, Android и iOS.

ОБЩО РАЙОН: # 32 от 78 VPN
използваемост:  Лесен за използване
ЛОГ ФАЙЛОВЕ: Някои сеч
Локация:  24 държави, 500 сървъра
ПОДДЪРЖА: Без чат на живо, билет за поддръжка с бавен отговор
TORRENTING: Позволени торенти
НЕТФЛИКС: Да 1/4
Криптиране / ПРОТОКОЛ: 256-битов AES 
COST: $ 3.49 / месец & ограничен безплатен план - 45 дни връщане на парите
ОФИЦИАЛЕН САЙТ: www.hotspotshield.com

1. Най-бърза скорост (освен в САЩ) Плюсове на използването на Hotspot Shield

На десните сървъри Hotspot Shield е бърз.

Всъщност, когато тествах Hotspot Shield на сървър на ЕС в Естония, те се представиха по-бързо от всеки друг VPN, който някога съм тествал.

Изтеглете и качете тест за скорост

Свързах се с няколко други сървъра и проведох няколко теста, използвайки уебсайта на третата страна, speedtest.net, за да осигуря точността на този преглед.

Ето показателите за ефективност, които записах, докато използвах VPN клиента на Hotspot Shield при 100 Mbps интернет връзка.

САЩ сървър (Ню Йорк)

 • Ping: 183ms
 • Изтегляне: 28.66 Mbps
 • Качване: 13.74 Mbps

EU Server (Амстердам)

 • Ping: 54ms
 • Изтегляне: 92.28 Mbps
 • Качване: 45.09 Mbps

Азия сървър (Хонг Конг)

 • Ping: 141ms
 • Изтегляне: 80.00 Mbps
 • Качване: 19.60 Mbps

Великобритания сървър (Лондон)

 • Ping: 53ms
 • Изтегляне: 95.55 Mbps
 • Качване: 46.45 Mbps

Ако сте чели някой от другите VPN отзиви, които съм правил на този сайт, тогава знаете, че тези резултати са впечатляващи, наистина впечатляващи.

Hotspot Shield редовно изпълняваше около 10 Mbps по-бързо от всеки техен конкурент на всички европейски и азиатски сървъри.

Колкото и да е странно, сървърите им в Съединените щати необяснимо работеха със скорост, която беше почти два пъти по-бавна от конкурентите им, въпреки че компанията е базирана в Сан Франциско!

Ако планирате да използвате сървъри, основно разположени в Европейския съюз или Азия, тогава Hotspot Shield е най-бързата VPN, която е налична в момента.

Ако обаче конкретно се нуждаете от достъп до базиран в САЩ сървър, вероятно трябва да изберете нещо като ExpressVPN, PIA или NordVPN.

2. Невероятно потребителско изживяване 

Hotspot Shield може би е най-красиво проектираният VPN, който някога съм използвал.

Приложението HotSpot Shield

След 2-минутен процес на инсталиране, вие се отвеждате към интерфейс, който изглежда като нещо извън нов филм за Джеймс Бонд, където можете да коригирате настройките и VPN местоположението си само с няколко щраквания.

Настройки за VPN на HotspotShield

Въпреки че не предлагат много по отношение на разширени настройки или персонализиране (за които ще говоря в раздела „против“), това, което имат, е невероятно прост, интуитивен и лесен за използване VPN софтуер.

3. Торентът е напълно подкрепенд 

Едно от страхотните неща за Hotspot Shield е, че за разлика от някои от техните конкуренти, те напълно и от все сърце подкрепят анонимните поредици.

Мрежата им използва супер защитено шифроване AES-256, за да гарантира, че всички данни, които се предават от и от вашето устройство, са напълно защитени ... От всички (с изключение на AnchorFree).

Правителствата, доставчиците на интернет доставчици, носещите съседи, стига Hotspot Shield да поддържа политиката си за регистриране, никой от тях няма достъп до някоя от историята ви на сърфиране или мрежова активност.

Тъй като AnchorFree открито подкрепя и дори дава инструкции за анонимни торенти, е безопасно да се каже, че Hotspot Shield Elite е отличен избор за по-запалените торенти за безопасно P2P преживяване.

4. Netflix съвместим (1/4)

Потокът на Netflix с Hotspot Shield е малко по-сложен, отколкото при ExpressVPN или StrongVPN. Ако обаче следвате указанията на сайта им, все пак можете да намерите сървър, който ще работи.

Канадната услуга за стрийминг работи перфектно за нас. Но ударихме по другите три, които тествахме.

Това всъщност не е лош резултат в наши дни, тъй като Netflix стана отличен в откриването (и изключването) на повечето VPN потребители, които се опитват да получат достъп до географско ограничено съдържание.

HotSpot Shield сървър отблокиране на Netflix:

 • Канада

HotSpot Shield сървъри, блокирани от Netflix:

 • Съединени щати
 • Великобритания
 • Холандия

Недостатъци на използването на Hotspot Shield

1. Обвинения в конфиденциалността на CDT & разследването на FTC

Hotspot Shield винаги е била доста подозрителна компания.

Като се има предвид, че те са американски доставчик на VPN, който беше стартиран с помощта на 52 милиона долара от Серия C финансиране от инвестиционния гигант Goldman Sachs и чиято компания майка си партнира с няколко рекламни и маркетингови компании ... не бих определила точно компанията като „По-горе Укор ".

Въпреки това, след скорошно подаване от CDT и продължаващо разследване на FTC, започнах да осъзнавам, че терминът „Етично двусмислен“ вероятно е по-подходящо описание.

Ето фрагмент от съобщението за пресата, издадено от Центъра за демокрация & Технология във връзка с официалната жалба, подадена срещу Hotspot Shield.

състоянието на щита на горещата точка ...

Имайки предвид 650 милиона потребители, които разчитат на Hotspot Shield за своята онлайн сигурност, подаването на 14 страници на CDT има някои сериозни последици.

Въпреки че Дейвид Городянски нарече тези твърдения „неоснователни“ и заяви, че „не е съгласен“ с подаването, фактите изглежда не са в негова полза.

Докато FTC приключи официалното си разследване, аз не мога нито да потвърдя, нито да отрека тези обвинения, но ще кажа, че бих се учудил, ако Hotspot Shield напусне тази битка без няколко белези..

2. Съмнителни политики за поверителност и регистрация

AnchorFree е открито асоцииран с редица рекламни компании на трети страни, които правят Hotspot Shield безплатен.

Въпреки че това е доста често срещана практика за безплатна VPN услуга, когато започнете да ровите в политиката за поверителност, нещата стават проблемни.

Ето откъс от тяхната политика за поверителност, за да илюстрирам моето мнение.

дърводобив щитИзображение, взето от: https://www.hotspotshield.com/privacy-faq/

Дори и да пренебрегнете факта, че терминът „лична информация“ е умишлено двусмислен в тяхната политика и очевидно не включва личния ви IP адрес, това е доста притеснително твърдение.

Проучване на CSIRO заключава, че Hotspot Shield използва проследяващи кодове, за да събира информация за своите потребители и след това продава тази информация на рекламодатели.

Те откриха също, че Hotspot Shield редовно ще пренасочва потребителския трафик през някоя от техните партньорски мрежи, за да печели от покупки, които техните клиенти правят, докато използват VPN.

Въпреки че тяхната политика за регистрация предлага известно успокоение, като посочва, че:

„… Цялата информация за сърфиране или друга подобна информация, свързана с вашите онлайн дейности, предавани от вас на нашите сървъри, когато използвате Hotspot Shield, се изчиства след закриването на вашата VPN„ сесия “.“

Трудно ми е да кажа, че се доверявам на Hotspot Shield с личните си данни.

3. Отметка за поддръжка на клиенти 

За мен е напълно ясно, че всички ресурси на Hotspot Shield са били обединени в само три неща.

 1. Създаване на звезден списък на сървъри, които се изпълняват при светкавични скорости
 2. Проектиране на красив потребителски интерфейс
 3. Намиране на начини за законно (или по друг начин) използване на двусмислена политика за поверителност, за да се възползват максимално от човешка гледна точка.

Както забележите, страхотното обслужване на клиенти не е в този списък.

Докато Hotspot Shield предлага изчерпателен списък с ресурси и ръководства за отстраняване на неизправности, екипът им за поддръжка на клиенти е почти несъществуващ.

Ако имате проблем, единственият начин да се свържете с техния екип за поддръжка е чрез страховития билет за поддръжка.

Поддръжка на клиенти

И след като билетът ви бъде представен?

Вероятно трябва да отидете и да си налеете още една чаша кафе и да седнете с хубава книга, защото ще чакате дълго, дълго, дълго време.

Опитах да изпратя заявка за техническа поддръжка за този преглед три дни преди да започна да пиша този пост.

До голяма степен за моето умиление ... Все още не съм получил отговор! 

След като прегледах някои други отзиви, установих, че това преживяване е доста повсеместно.

Всъщност прочетох няколко жалби на клиенти, които твърдят, че отнема Hotspot Shield повече от една седмица, за да отговори на обикновена грешка при отстраняване на проблеми.

Като се има предвид огромната цена, свързана с тяхната Elite VPN услуга, това е много значително нарушение.

4. Катапулт хидра и без съвместимост с TOR 

С потребителска база, която е толкова голяма и разнообразна, колкото тази, която се похвали от Hotspot Shield, бихте си представили, че те биха създали продукт, който е еднакво разнообразен и адаптивен към всяка нужда или обстоятелство.

За съжаление това не е така.

Не само Hotspot Shield не предлага съвместимост с Orion Router или други прокси сървъри на трети страни (невероятно полезна функция в драконски страни като Китай и Северна Корея) - Hotspot Shield също работи сравнително добре в Китай, те кацнаха в нашите топ 7 VPN за Китай. Те ограничават всички потребители до собствения им протокол Catapult Hydra. Докато те поддържаха OpenVPN протокола, това се промени след въвеждането на техния протокол Catapult Hydra.

Имайки предвид, че те имат повече от 650 милиона потребители, бихте си помислили, че Hotspot Shield ще предложи поне няколко други протокола за тунелиране на VPN за онези редки (но неизбежни) случаи, в които собственият им протокол просто няма да го прекъсне.

За съжаление, това просто не е така.

5. DNS изтичане чрез разширение на Chrome

За да влошат нещата, разширението им за Chrome изтича вашия DNS.

Направихме обширни тестове на множество VPN и Hotspot Shield беше един от много доставчици на VPN, който изтича вашия DNS чрез разширението си.

Това не е нищо основно и вероятно се оправя скоро, но засега те текат ... Ето малко информация за това как да отстраните изтичането.

Ценообразуване на щит за гореща точка, планове & Факти

Що се отнася до платените VPN доставчици, цените на Hotspot Shield са били по-скъпата страна на спектъра.

Всъщност, при $ 5,99 на месец за техния 12-месечен пакет, те са с няколко долара по-скъпи от нашия любим VPN, NordVPN. И само 1 долар по-евтино от ExpressVPN.

Единствената разлика между всеки план е продължителността от време, за което можете да използвате VPN услугите на Hotspot Shield. Ето как се разпадат различните им планове за ценообразуване.

Ценообразуване на защитната точка

 • Месечно: $ 12.99 
 • 6 месеца: $ 53.94 ($ 8.99 / месец)
 • 12 месеца: $ 71,88 ($ 5,99 / месец)
 • 3 години: $ 125,6 ($ 3,49 / месец)

Освен това, ако се намирате в ЕС, ще се сблъскате с цените на полуфабрикати (6,99 евро на месец, например за 1-годишен план, например). Чудя се защо правят това ...

Въпреки че плановете им са малко скъпи, всички те са подкрепени от щедра 45-дневна гаранция за връщане на парите, което е най-добрата гаранция, която съм виждал в VPN индустрията.

От това, което прочетох в мрежата, това възстановяване е доста безболезнено за събиране, което означава, че ако изпробвате първокласните VPN услуги на Hotspot Sheld и решите, че те не са за вас, можете бързо да получите парите си и да продължите търсенето на перфектен VPN доставчик.

Що се отнася до плащането, можете да използвате всички основни кредитни карти, PayPal и дори банков превод. Те обаче не предоставят анонимни методи за плащане, като биткойн.

 • Лекота на VPN софтуера: Лесно за използване VPN приложение
 • Скрити такси & клаузи: Няма намерени.
 • Upsells: Без надценки.
 • Незабавен достъп след плащане: Взехте ~ 5 минути, за да получите достъп до изтегляне на файлове (след закупуване на софтуера)

Препоръчваме ли щит за гореща точка?

Отговорът на този въпрос е сложен.

Като услуга, Hotspot Shield е превъзходен.

Те предлагат бързо осветление с бързи скорости, невероятно потребителско изживяване и много страхотни функции, за да зарадват всеки VPN ентусиаст.

Въпреки това…

Компанията, която стои зад услугата, участва в толкова много сенчести сделки и етично сиви дейности, че ми е трудно да дам печат на одобрение, особено като се има предвид сегашните твърдения за CDT.

Те също не работят с комбинацията от TOR. Мисля, че има по-добри VPN мрежи на подобни или дори по-евтини цени, като NordVPN или ExpressVPN.

Досега Hotspot може да се използва за скриване на вашия IP адрес, но не е най-добрият вариант за пълна поверителност. Прочетете всички мои VPN отзиви тук.

Използвали ли сте някога Hotspot Shield? Ако да, какъв беше опитът ви? Винаги ми е интересно да чуя какво могат да кажат другите ентусиасти за VPN-ите, които преглеждам! Посочете ме по-долу.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me