Преглед на SaferVPN

Преглед на SaferVPNВие сте тук, защото искате да знаете колко добре работи това приложение днес през 2019 г. и точно това трябва да споделя в този задълбочен преглед на SaferVPN.

Ще прекъсна подробно тяхната услуга, ще обсъдя скоростта, поддръжката на клиентите, сигурността и функциите на SaferVPN, заедно с малко информация за компанията и дейността им.

Ще покрия и торент & Нетфликс.

Основни характеристики на SaferVPN (последно потвърдено февруари 2019 г.):

 • Сървъри: 700+ сървъра в 34 страни
 • Съвместимост: Win, Mac, iOS, Android, Chrome, Firefox, TOR, рутери, SmartTV & Конзоли
 • Encryption: 256-битов AES
 • протоколи: OpenVPN, IKEv2 (по подразбиране), IPSec, SSTP и PPTP
 • Kill Switch-: Да
 • Разширение за браузър: Да
 • Макс. връзки: 5

Преглед на SaferVPN

ОБЩО РАЙОН: 41
използваемост: Лесен и лесен за използване
ЛОГ ФАЙЛОВЕ: Сива зона
Локация: 34 държави, 700+ сървъра
ПОДДЪРЖА: Ефективна поддръжка на клиенти
TORRENTING: ограничен
НЕТФЛИКС: Деблокира Netflix USA streaming
Криптиране / ПРОТОКОЛ: 256-битово AES криптиране; OpenVPN, IKEv2 (по подразбиране), IPSec, SSTP и PPTP
COST: $ 2.99 / месец
ОФИЦИАЛЕН САЙТ: www.SaferVPN.com

Плюсове на SaferVPN

1. Страхотни скорости за изтегляне

SaferVPN е бърз ...

Само за да подкрепя това, ето моите резултати, без да използвам SaferVPN:

тест за скорост без VPN

Докато използвах SaferVPN, успях да постигна впечатляващите 79.23 Mbps на сървър на ЕС, което превръща SaferVPN в петия най-бърз VPN (от 70+), който някога е бил преглеждан на този сайт.

Ето тест за скорост, който проведох на speedtest.net, за да гарантирам точността на този преглед.

Скорост на изтегляне и качване на SaferVPN

САЩ сървър (Ню Йорк)

 • Ping: 120ms
 • Изтегляне: 57.47 Mbps
 • Качване: 23.09 Mbps

EU Server (Амстердам)

 • Ping: 43ms
 • Изтегляне: 79.23 Mbps
 • Качване: 27.78 Mbps

Азия сървър (Хонг Конг)

 • Ping: 323ms
 • Изтегляне: 1.28 Mbps
 • Качване: 0.37 Mbps

Великобритания сървър (Лондон)

 • Ping: 46ms
 • Изтегляне: 64.38 Mbps
 • Качване: 39.40 Mbps

* Както винаги приемайте тези тестове за скорост със зърно сол, тъй като те разчитат на толкова много различни променливи и могат да се променят от човек на човек. Въпреки това ние сме тествали над 70+ VPN за този сайт, така че имаме базова линия, с която можем да сравним всяка VPN с. * 

Сега, когато сте виждали скоростите им, повечето от вас запушват носа и чакат студената вода ...

В крайна сметка, със скорост на изтегляне толкова бързо, няма начин SaferVPN да предложи услугите си на бюджетна цена, нали?

погрешно.

2. Безпроблемна инсталация и употреба  

Наричайте ме дребнав, но аз абсолютно ненавиждам VPN доставчици, които принуждават потребителите да рестартират своите устройства след инсталиране на VPN клиента.

За щастие, SaferVPN не е само „Рестартирайте безплатно“, но те са и една от най-простите и най-удобни за потребителите VPN, които някога съм преглеждал.

Около 3 минути след като закупих техните услуги, SaferVPN беше инсталиран, стартиран и защити устройството ми с Windows.

Приложение SaferVPN

С един от най-правилните потребителски интерфейси, с които съм се сблъсквал, SaferVPN улеснява използването на тяхната услуга и можете да защитите устройството си само с едно натискане на бутон.

Те също така улесняват бързото намиране и оптимизиране на вашите настройки и гарантират, че имате перфектната връзка за вашите конкретни цели.

Настройки на SaferVPN

Въпреки че SaferVPN може да не е най-богатият на услуги доставчик, който някога съм преглеждал, техният интуитивен дизайн и лесен за навигация интерфейс превръща използването на софтуера им в абсолютно удоволствие.

3. Ефективно обслужване на клиенти (Но използвате BOTS?)

Въпреки че не отговаря на стандарта на компания като ExpressVPN, поддръжката на SaferVPN от клиентите определено надхвърли очакванията ми.

По време на този преглед изпратих шест запитвания по различно време, някои от тях истински, а някои от тях, предназначени да преценят ефикасността на екипа за поддръжка.

Всеки път получавах бърз отговор на въпроса ми и бях на път за няколко минути.

Ето една такава среща, която имах, докато се опитвах да разбера дали има по-добър начин да използвам SaferVPN за торентинг (за който ще говорим в раздела „Против“).

Поддръжка на SaferVPNТоренти само в Холандия

Целият този разговор се проведе за около 90 секунди и е много показателен за цялостния ми опит в обслужването на клиенти.

Екипът им не е най-знаещият екип за поддръжка, който някога съм виждал, но те свършиха работата и го направиха за минути.

Трябва обаче да отбележа, че в различни точки от този преглед на SaferVPN, изглежда, че използват автоматизиран софтуер, за да отговорят на запитванията ми за поддръжка на клиенти.

Въпреки че не мога да проверя тази теория, аз вярвам, че SaferVPN използва роботи, за да отговори на някои от по-често срещаните заявки, които се изпращат чрез тяхната функция за чат и ако погледнете горната кореспонденция, ще разберете защо.

Въпросът, който изпратих, не изискваше имейл адрес на клиента по някаква причина и (като се има предвид факта, че те вероятно получават този въпрос 100 пъти на ден), моят агент за поддръжка трябваше да може да ми отговори веднага.

Вместо това ме помолиха да предоставя моя имейл адрес (по-малко от една секунда след като изпратих въпроса си) без видима причина, което ме кара да се чувствам така, сякаш говоря с робот, а не с действителен агент.

Тази тенденция се повтори в няколко други въпроса за поддръжка и макар да представляваше малко повече от лека досада, усетих, че си струва да се спомена. Имайки предвид общото качество на тяхната поддръжка на клиенти и общата приятелска помощ на екипа, трябва да аплодирам SaferVPN за обслужването на клиентите им ... Ботове или не ботове.

4. Kill Switch и 5 едновременни връзки 

Както вече споменах, SaferVPN не предлага особено гъста услуга.

И честно казано се радвам, че не го правят.

След като използвам VPN от известно време, ми е ясно, че те съсредоточиха почти всичките си ресурси за оптимизиране на сървърите си, създаване на ефективен екип за поддръжка и предлагане на услугите им на достъпна цена.

SaferVPN прави няколко неща страхотно, докато повечето им конкуренти правят много неща приемливо.

Макар че много потребители може да са разочаровани от очевидната липса на звънци, усещам, че SaferVPN предлага всички функции, които наистина имат значение, включително превключвател за убийство * и щедър 5-годишен лимит на едновременно свързване.

И двете функции са приветствани допълнения към вече звездна услуга и аз съм щастлив да съобщя, че (за разлика от много от техните конкуренти) функцията за превключване на SaferVPN за превключване работи точно както е рекламирана.

* Kill Switch е функция, която ви прекъсва незабавно, когато загубите интернет връзките си. Това избягва изтичането на вашия IP. 

5. Компетентност = Израел

Със седалище в Тел Авив, Израел, самото местоположение на SaferVPN може да изглежда, че те са загубили играта, преди дори да стъпят на терена.

В края на краищата Израел се превръща във все по-бурен и политически зареден регион, което кара много купувачи на VPN да се колебаят дали да доверят личния си живот на компания, разположена в центъра на сътресенията.

Ще бъда първият, който призна, че когато първоначално научих за тяхното местоположение, бях доста нервен от използването на техните услуги.

Въпреки това, след малко копаене, установих, че Израел всъщност може да е една от най-добрите юрисдикции за VPN поради техните закони за поверителност, които строго ограничават способността на правителството да (проследява) обикновените граждани.

Въпреки че не е идеално доставчик на VPN да е със седалище в страна, която е дълбоко вградена в партньорството за обмен на информация „Пет очи“, можете да почивате лесно през нощта, знаейки, че законът и политиката за поверителност на SaferVPN (повече за това по-късно) е на вашия страна.

6. Работи с Netflix (поне някои сървъри)

Когато се опитах да се свържа с Netflix, изглежда, че SaferVPN работи.

Очевидно не всички сървъри са работили, може би 30%, тъй като Netflix активно се опитва да взриви доставчици на VPN и да блокира IP-адресите си, за да спазват техните гео-ограничения.

Ето кратко резюме:

 • Опцията за сървър на „стрийминг в САЩ“ работи добре за мен - бързо и лесно
 • Американският Източен сървър изобщо не се свързва с Netflix
 • Канадският сървър беше блокиран от Netflix
 • Холандският сървър работи добре
 • UK сървърът беше блокиран от Netflix

SaferVPN & NetflixАмериканският Източен сървър, Великобритания и Канада сървърите не работеха с Netflix
SaferVPN & Netflix (2)Netflix работеше върху „US Streaming“ и сървърите в Нидерландия.

SaferVPN Cons

Въпреки че SaferVPN върви много страхотни неща за това, услугите им не са перфектни и не са за всички. Затова преди да започнете да разбивате този бутон „Купете сега“, нека разгледаме накратко някои от „минусите“ на използването на услугите на SaferVPN.

1. Torrenting е МНОГО ограничен 

Лично това беше моят най-голям спор с услугите на SaferVPN.

Като се има предвид, че те имат такава огромна колекция от сървъри, бихте си представили, че биха прекарали известно време в оптимизиране на поне няколко от тези сървъри за P2P прехвърляне и торент.

Въпреки това, SaferVPN има само един сървър от тяхната колекция от 700, които работят за тези цели. (Холандският им сървър, ако се чудите).

Ако планирате да използвате техните услуги единствено за торент, забравете го. Има много по-добри VPN, достъпни за торентинг (тук са 7 най-добри).

Този конкретен „измамник“ далеч не е нарушител на сделката, но бих искал да видя, че компанията се отнася по-сериозно.

2. Политиката „Без регистрация“ може да бъде по-строга 

Нещо, което винаги ме притеснява в VPN компаниите, е колко подвеждащи могат да бъдат техните политики за регистрация.

В действителност, ако разкопаете техните политики за поверителност, не е необичайно да намерите компании, които рекламират политика на „нулеви дневници“, докато всъщност регистрират метрични глупости от данни.

Въпреки че SaferVPN не попада в тази категория, те проследяват малко твърде много данни, за да ми хареса.

Ето резюме на тяхната политика за сеч, както е посочено в тяхната политика за поверителност.

Декларация за поверителност на SaferVPNДекларация за поверителност на SaferVPN през 2019 г.

Както можете да видите, това не е съвсем „Zero Logs“ политика, която ни е обещана. Въпреки че е далеч от идеалния, не намерих политиката за регистриране на SaferVPN за особено притеснителна.

Бих ли предпочел да използвам VPN, който не регистрира нито една моя информация? Вие залагате.

Пречи ли политиката на SaferVPN за регистрация да ме възпрепятства да използвам техните услуги? Въобще не.

3. SaferVPN не работи в Китай

Ако ви помоля да помислите за първата държава, в която ще трябва да използвате VPN, какво ви идва на ум?

Китай, нали?

Имайки предвид драконовското им правителство и потискащите закони за цензурата, Китай е една от онези страни, които не бива да посещавате без напълно функциониращ VPN.

За съжаление, според много източници на трети страни, приложенията на SaferVPN вече няма да работят, докато са на китайска земя.

И това е голям проблем за компанията.

Expats и пътешественици по целия свят разчитат на висококачествени VPN доставчици (като SaferVPN), за да деблокират съдържание и да се пазят, а фактът, че услугите им вече не работят в региона, е голям удар за потенциалната им клиентска база.

Ако скоро не пътувате до Китай, тогава можете да игнорирате тази точка, да купите SaferVPN и да продължите по своя весел път.

В противен случай ще трябва да закупите по-премиум услуга като ExpressVPN (прочетете прегледа тук).

(Моля, обърнете внимание, че това не е нещо, което бих могъл да тествам директно, тъй като през последните месеци не съм посещавал Китай. Ако имате различен опит с използването на SaferVPN в така наречената Народна република, моля, уведомете ме в коментарите по-долу.)

Цени за по-безопасни VPN, планове & Характеристика

С учудване установих, че техните услуги всъщност се продават на невероятно бюджетна и достъпна цена.

Като, по-малко от $ 3 на месец достъпно ...

Трябва обаче да сте готови да платите 2 или 3 години предварително.

Всичките им пакети предлагат едни и същи функции и услуги и единствената разлика между тях е колко дълго всъщност получавате да използвате тяхната услуга.

Цени за по-безопасниVPN

Ето как всичко се разгражда.

1 година: $ 59,88

 • $ 4,99 на месец
 • $ 59,88 годишно
 • 55% икономия

2 години: $ 71,77

 • $ 2.99
 • $ 35,89 годишно
 • 73% икономия

Три години: 82,26 долара

 • 2,29 долара на месец
 • $ 27,42 годишно
 • 80% спестявания

Някои от вас може би си спомнят, че последния път, когато прегледах SaferVPN, те предлагаха 14-дневна гаранция за връщане на парите и 24-часова безплатна пробна версия.

Те обаче подобриха гаранцията си за връщане на парите и удължиха срока за връщане от 14 на 30 дни.

След като разгледах тяхната политика за поверителност и ToS, аз съм щастлив да съобщя, че SaferVPN, за разлика от много от техните конкуренти, също няма изненадващ „улов“ или предупреждения към своята 30-дневна политика. Независимо от това колко връзки инициирате или колко GB данни, които изтегляте, можете да поискате пълно възстановяване на вашата покупка, стига да го направите в рамките на 30 дни.

SaferVPN също така позволява на своите потребители да плащат с кредитна карта, PayPal, биткойн (анонимно плащане) или Paymentwall, което означава, че ако поверителността е проблем, цялата ви покупка може да бъде извършена с пълна анонимност.

Препоръчваме ли SaferVPN?

Всъщност не, но те сами по себе си не са лош вариант ...

От 70+ VPN, които са прегледани на този сайт, понастоящем SaferVPN се нарежда на 41-о място като цяло и на 5-то място по скорост, но някои от минусите ги правят не препоръчими.

Те предлагат бързи (и стабилни) скорости, безпроблемен интерфейс и добро обслужване на клиентите, всичко това на прилична цена.

Въпреки че услугите им не са определено без проблеми и аз съм нетърпелив за компанията да подобри техния капацитет за торентинг и политика на регистрация, моят опит със SaferVPN беше удовлетворителен.

По-добре е обаче да използвате някои други VPN доставчици, които препоръчваме тук. Например, NordVPN предлага подобни функции и също така е по-удобно за торент.

Добавете свой собствен отзив:

Използвали ли сте някога SaferVPN? Ако да, какъв беше опитът ви? Винаги ми е интересно да чуя какво могат да кажат другите ентусиасти за VPN-ите, които преглеждам! Посочете ме по-долу.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me