Преглед на IPVanish

Преглед на IPVanish

Базираният в САЩ доставчик на VPN IPVanish твърди, че е „Най-добрата VPN услуга в света“.

Макар че имат изобилие от одобрения и спонсорства и предлагат наистина богат на функции продукт, остава въпросът: „Могат ли да се справят със собствения си свръх?“

В този преглед ще ви дам подробен отговор на този въпрос.

Ще разгледам безпристрастно IPVanish, ще анализирам всичко от предисторията на компанията, услугите, функциите, цените и други.


Да започваме.

IPVanish VPN Обзор

ОБЩО РАЙОН: # 5 от 78 VPN
използваемост: Много лесно, поддържа всички устройства
ЛОГ ФАЙЛОВЕ: Няма политика за регистрация
Локация: 60+ държави, 1200+ сървъра
ПОДДЪРЖА: Няма чат на живо, отговорът отнема дни
TORRENTING: P2P & Позволени торенти, окуражени
НЕТФЛИКС: Да 1/4
Криптиране / ПРОТОКОЛ: 256-битов AES, OpenVPN, SOCKS5
COST: $ 4.87 / $ 6.75 / $ 7.50 / месец
ОФИЦИАЛЕН САЙТ: www.ipvanish.com

Основан през 1999 г. под чадъра на Mudhook Marketing (разположен в САЩ, Флорида), IP Vanish бързо спечели репутация на един от най-добрите доставчици на VPN на пазара.

1300+ сървъра (и броя) в повече от 75 различни страни (разположен предимно в Европа и Северна Америка).

Техните VPN услуги са съвместими с почти всяко устройство и операционна система, които могат да се представят, и те имат специални приложения за Windows, Mac OS, Android, Fire TV и IOS. За по-разумните потребители те също така позволяват на клиентите ръчно да настроят IPVanish конфигурация на телефоните на Windows, Ubuntu, ChromeBook и вашите маршрутизатори.

IPVanish също така поддържа всички основни VPN протоколи и дори позволява на потребителите достъп до безплатния уеб прокси SOCKS5 (който ще пиша по-късно).

Плюсове на IPVanish (+)

1. Бърза скорост (само 18% по-бавна, отколкото без VPN)

Изпълних няколко теста за скорост на сървърите на IPVanish и ето какво дойдох (използвам 100 Mbps интернет връзка в рамките на ЕС).

IPVanish VPN скорост

САЩ сървър (Ню Йорк)

 • Ping: 133ms
 • Изтегляне: 34.71 Mbps
 • Качване: 24.72 Mbps

EU Server (Амстердам)

 • Ping: 38ms
 • Изтегляне: 82.67 Mbps
 • Качване: 43.19 Mbps

Азия сървър (Хонг Конг)

 • Ping: 341ms
 • Изтегляне: 7.61 Mbps
 • Качване: 5.88 Mbps

Великобритания сървър (Лондон)

 • Ping: 56ms
 • Изтегляне: 80.25 Mbps
 • Качване: 42.09 Mbps

IPVanish предлага уважавани скорости за изтегляне и качване. Когато бях свързан от ЕС към ЕС, те ограничиха скоростта ми само с 18%.

Трудно е обаче да се оправдае цената на тяхната услуга, когато сравните скоростите в САЩ, които предлагат, със скоростите на други, по-евтини услуги.

Например скоростите за изтегляне на IPVanish (на сървърите, базирани в САЩ) бяха по-бавни от NordVPN и SaferVPN (прочетете преглед), които и двете струват по-малко от $ 4 / месец.

2. Прилично работещо приложение

Инсталирането на приложението им беше доста гладък лесен процес (въпреки че, досадно, трябваше да рестартирам компютъра си след това).

След стартирането на софтуера беше веднага очевидно, че IPVanish предлага интуитивен и лесен за използване интерфейс. Те също предлагат превключвател за убийство за потребителите на Windows и Mac.

Те улесняват намирането на всичко необходимо и ви дават множество настройки и опции, с които да се играете.

Използване на IPVanish

Единственото оплакване, което имам към техния интерфейс, е, че те не предлагат инструкции за настройка и използване на прокси сървъра SOCKS5 от портала на акаунта.

IPVanish SOCKS5 прокси

Въпреки че това не е огромна сделка и лесно може да бъде разрешено с бързо търсене в Google (или чрез преглед на статията на IPVanish по темата), като проксито SOCKS5 е толкова голяма продаваща точка, бихте си помислили, че те ще опростят процеса на настройка колкото се може повече.

3. Нулеви дневници за трафик 

Ако прочетете финия шрифт в политиката за поверителност на много VPN услуги, може да сте шокирани, когато разберете, че рекламираното им „Анонимно преживяване на сърфиране“ не е толкова анонимно в края на краищата.

В действителност, ако изберете грешен доставчик, вашите лични данни и информация могат да се съхраняват на един от вътрешните сървъри на компанията, а политиката за поверителност (с която сте се съгласили) им дава права да използват тези данни за каквито и да е цели, които сметнете за добре.

За съжаление, ние сме смесени по отношение на политиката на IPVanish „без регистрационни файлове“. В миналото те са били в новините за вписване и предаване на данни на потребител на вътрешната сигурност, въпреки че твърдят, че не водят регистрационни файлове. Това не дава на потребителите, които използват тяхната услуга, напълно да се доверяват на тях. Това обаче се случи през 2016 г. Оттогава те са поети от нова компания, наречена StackPath, която обещава пълна гаранция за поверителност и сигурност.

По собствените им думи,

Имаме строга политика срещу събирането на дневници за връзка и активност. Никога няма да съхраняваме метаданните за вашата VPN сесия или информация за това как сте използвали услугата.

Така че, докато никога не сте истински анонимни онлайн, IPVanish е един от малкото VPN, който ви осигурява възможно най-близо до пълната анонимност.

4. Силно криптиране (AES-256)

IPVanish разчита на същия протокол за шифроване AES-256, който се използва от много водещи световни агенции за сигурност и правителствени организации.

С бързо нарастващия брой кибер атаки с груби сили, това е огромен плюс.

През декември 2016 г. WordFence, приставка за сигурност на WordPress, забеляза драстично увеличение на броя на бруталните атаки, изпълнявани срещу уебсайтове на WordPress (които захранват повече от 25% от интернет).

Всъщност нещата станаха толкова зле, че в един момент имаше повече от 30 000 уникални атакуващи ПР на ден!

графика на атакуваните сайтове

Въпреки че тази статистика трябва да служи като сигнал за събуждане на много собственици на уебсайтове, тя също не трябва да е причина за аларма.

Чрез сърфиране в мрежата с шифрован AES-256 VPN (като IPVanish) вашият IP адрес и всички лични данни ще бъдат защитени от хакери до степен, че вашите данни са на практика „Brute Force Proof“

Това също означава, че можете да заобиколите специфичната за IP цензура, използвана от училища, работодатели и правителства.

5. Изтеглете безплатен уеб прокси SOCKS5 

Както повечето VPN доставчици, IPVanish позволява на потребителите достъп до няколко различни протокола, включително OpenVPN по подразбиране, както и PPTP и L2TP.

Докато OpenVPN обикновено е препоръчителният протокол, тъй като предлагат бързи скорости, които не жертват поверителност или сигурност, те идват с недостатък.

Недостатъкът е, че трябва да изтеглите клиент директно на устройството си, за да получите достъп до уникалния сертификат, необходим за установяване на защитена връзка.

За щастие има алтернатива.

IPVanish предоставя на своите клиенти достъп до специален протокол за прокси сървър, известен като SOCKS или Socket Security. Този протокол ви позволява да се наслаждавате на същите предимства на стандартен VPN, без да се налага да изтегляте софтуер на което и да е от вашите устройства.

Това означава, че можете да скриете своя IP адрес, да скриете лична информация и да се насладите на по-бърза производителност, без да изтегляте натрапчив инструмент на трета страна.

Въпреки че това предоставя огромна услуга на определени клиенти (особено на хора, които искат да заобиколят законите за цензурата или други ограничения, свързани с IP), трябва да се отбележи, че скоростта и сърфирането без изтегляне са на цена.

А именно вашата сигурност.

Причината прокси SOCKS да успее да постигне по-бързи скорости от традиционната VPN е, че не използва същите стандарти за криптиране.

С други думи, той не предлага същите протоколи за поверителност и сигурност, които не позволяват на хакери, киберпрестъпници и правителства да имат достъп до личната ви информация.

Докато пълномощникът върши адмирална работа по затъмняването на вашето местоположение, той не е много добър, когато става въпрос за защита на вашата поверителност и сигурност.

Въпреки че това е „Pro“ за IPVanish и със сигурност уникален протокол за предлагане, бъдете предпазливи и се информирайте за SOCKS прокси, преди да се възползвате от тази функция.

6. Позволението на торентите е разрешено

С IPVanish не е позволено само торент (P2P) ... Настойчиво се насърчава.

За разлика от много доставчици на VPN, IPVanish не се притеснява от това клиентите да използват услугата си за „Torrent свободно и частно“.

IPVanish позволява P2P

Безгрижното им отношение към порой може да разгневи някои защитници на пиратството, но за обикновения потребител на VPN тази функция е основен бонус.

7. Десет ограничения за свързване на устройството

Една от любимите ми „Характеристики“ на IPVanish е, че ви позволяват едновременно да свързвате до 10 устройства.

Повечето VPN услуги, включително премиум компании като ExpressVPN, ограничават вашите едновременни връзки до 3 устройства. Това може да не се стори много за някои от вас, но за тези от вас с членове на семейството или съпрузи, закупуването на втори лиценз може да бъде огромно неудовлетворение и нежелани разходи.

Въпреки това, с щедрото ограничение на 10 устройства на IPVanish, вие, вашият съпруг и дори децата ви можете да разглеждате безопасно и сигурно ... Всички едновременно.

8. Някои сървъри отблокират Netflix

IPVanish не посочва конкретно на сайта им дали ще работят с Netflix или не.

Повечето доставчици на VPN започнаха да се справят с официалните изявления през последните няколко години, защото гигантът за стрийминг на видеоклипове сега използва една от най-сложните системи за откриване на VPN до момента..

Но независимо от официалната им позиция, ние все още ги тестваме.

Свързваме се с различни сървъри за страната, задействаме Netflix и се опитваме да излъчваме нещо. нищо!

Резултатите не започнаха добре с IPVanish:

Грешка в връзката на IPVanish

Първите три сървъра, които опитахме, не работи:

 • Канада
 • Великобритания
 • Холандия

Въпреки това, четвъртият път беше чарът!

Свързахме се със американски сървър в Чикаго и успяхме да заобиколим откриването.

 • САЩ: Чикаго

Единственият проблем беше, че сървърът изостава малко. Така че, ако имате нужда от VPN, който работи с Netflix, прочетете това.

9. Съвместимост с TOR

TOR или Orion Network е мрежа, която криптира и препредава вашата информация за трафика на няколко сървъра, като гарантира, че е трудно (четете: невъзможно) да проследявате местоположението си в реално време..

За онези от вас, които се нуждаят от сериозни мерки за сигурност, за да се борят срещу правителствените закони за надзор или цензура, TOR ви позволява да създадете втори слой сигурност със съществуваща VPN, за да увеличите поверителността си и да гарантирате, че вашето местоположение и идентичност остават частни.

За повечето потребители това няма да бъде прекъсвач на сделката. За клиентите, живеещи в по-драконовски страни като Китай или Северна Корея, този допълнителен слой на сигурност може буквално да е разликата между живота и смъртта. Въпреки това, когато излетяхме в Китай, за да тестваме VPN, открихме, че IPVanish всъщност не работи там. IPVanish кацна на 20 място от 28 доставчици, които тествахме в Китай.

IPVanish предлага и TOR съвместимост.

10. Не са намерени IP течове или зловреден софтуер

Тествахме IPVanish с множество DNS и IPLeak тестове и те преминаха с летящи цветове.

Изпълнихме тестове в 4 различни сайта:

 • IPLeak.net
 • Perfect-Privacy.com DNS & IP тест за теч
 • Browserleaks.com за течове на WebRTC
 • IPX.ac

ipvanish ip тест за течipvanish webrtc изтичане

Аз също проведох тест на Virustotal на техния инсталатор и той е толкова чист, колкото се получава.

Ценови нива за IPVanish VPN

Противопоказания за IPVanish (-)

1. Прегледите на трети страни са смесена чанта

Както казах в тази статия, опитът ми с IPVanish беше повече от задоволителен.

Извън проблемите със съвместимостта с TOR и Netflix, всъщност нямах проблеми с тяхната услуга или поддръжката на клиентите..

Въпреки това, когато отидох да копая за прегледи на трети страни ... Бях шокирана, когато установих, че IPVanish всъщност взима много топлина в онлайн общността.

На уебсайта на Better Business Bureau IPVanish получи повече от 17 жалби на клиенти и те не успяха да разрешат или да отговорят на поне 4 от тези оплаквания..

BBB рейтинг

След като разгледах Reddit, установих, че много други потребители са записали отрицателни преживявания с IPVanish, въпреки че беше трудно да се намери последователна тема сред оплакванията.

IPVanish Reddit Отзиви

Според моя опит IPVanish далеч не е перфектен, но това е висококачествен VPN със солидно обслужване на клиенти.

В духа на прозрачността и пълното разкриване обаче е важно потенциалните купувачи да осъзнаят, че не всеки клиент на IPVanish е споделил положителния ми опит.

2. Фалшиво рекламирана поддръжка 24/7/365

Едно от най-големите неприятности при използване на VPN е, че обслужването на клиентите в бранша е очевидно ненадеждно..

За съжаление IPVanish разпространява този стереотип ... и след това някои.

Докато техните реклами и маркетинг обещават, че потребителите ще имат достъп до поддръжка 24/7/365 - това просто не е вярно.

Като за начало те дори нямат опция за чат на живо (което ме кара да се чудя как по света мислеха, че могат да рекламират 24/7 поддръжка на живо?)

Това означава, че ако някога се е наложило да получите незабавна помощ, няма да можете да го направите.

А когато изпратите билет за поддръжка, не получавате незабавен (или дори дистанционно бърз) отговор.

За да разбера напълно как работи тяхната поддръжка, изпратих 1 прост въпрос и ето (автоматично) отговора им:

Поддръжка на IPVanish

1-2 дни за отговор?

Еха.

Толкова за поддръжка 24/7/365 ...

Всъщност, след като подадох билета си за поддръжка в петък следобед, до понеделник не получих пълен отговор от екипа за поддръжка.

Това е повече от 60 часа, през който не получих никаква поддръжка. Със сигурност не е плюс в моята книга.

Въпреки че имат център за поддръжка и база знания, което е доста полезно, това не съжалява факта, че те явно лъжат в рекламата си и ви предоставят обслужване на клиенти, което е далеч от това, което очаквате да влезете.

Секция за поддръжка на IPvanish

Мислите ли, че може да се нуждаете от незабавна поддръжка за вашата VPN услуга?

Тогава не се занимавайте с IPVanish… освен ако определението ви за „незабавно“ е 48 часа+.

Цени за IPVanish & Планове: (Достъпни, но не „евтини“)

Едно от най-добрите неща за IPVanish е, че те не разреждат услугите си, като предлагат традиционните „подредени опаковки“.

Няма „IPVanish Bronze“ или „IPVanish Platinum“. Вместо това всеки клиент получава абсолютно една и съща услуга с единствената разлика е продължителността на времето, за което има достъп до тази услуга.

Ценови нива за IPVanish VPN

Месечно: 7,50 долара

Тъй като никога не съм ги виждал да предлагат услугите си за $ 11,99 на месец, просто ще опиша рекламираните „17% / месечни спестявания“ до умелия маркетинг и ще кажа, че този план е еквивалент на:

 • $ 7.50 на месец
 • 90 долара годишно
 • 0% Спестяване

Видях обаче, че предлагат тази месечна услуга за 10 долара на месец. Хубаво е да видите, че те предлагат тази отстъпка от 25% от предишните цени. Надяваме се, че той се придържа

3 месеца: $ 20,24

За разлика от повечето VPN доставчици (и много за наша изненада), IPVanish не предлага традиционната опция за 6-месечно ценообразуване.

На негово място те предлагат тримесечен тримесечен план за ценообразуване, който се таксува четири пъти годишно на стойност 20,24 долара. 

Това се свежда до:

 • $ 6,75 на месец
 • 81 долара годишно
 • 44% икономия

12 месеца: $ 58.49

Повечето доставчици на VPN подреждат разходите си, означава, че колкото повече време се ангажирате за по-ниската месечна цена. Всеки, който търси най-добрата възможна сделка за IPVanish, би искал да избере своя едногодишен ангажимент.

Само с $ 58,49, планът се равнява на:

 • $ 4.87 на месец
 • $ 58.49 годишно
 • 60% икономия

IPVanish също предлага a 7-дневна гаранция за връщане на парите във всеки план и ви позволяват да плащате с почти всеки метод, който желаете (включително кредитна карта, PayPal и дори биткойн за анонимни плащания).

Начини на плащане IPVanish

Въпреки че тези цени не са толкова скъпи, колкото някои от по-високите им конкуренти (гледам ви ExpressVPN), те все още са далеч от „Бюджет приятелски“.

Този факт е илюстриран болезнено, когато разгледате ценовите планове, предлагани от PIA и много други по-евтини VPN; бързо ще разберете, че можете да намерите други висококачествени VPN доставчици за по-малко от половината от цената на IPVanish.

Оценявам всеобхватното ценообразуване и обичам простотата на офертата им, но честно казано мисля, че IPVanish прави тяхната компания и клиентите си услуга, като не предлагат по-стръмни отстъпки от годишния им план.

Въпреки това, за да определите наистина дали IPVanish си заслужава или не, първо трябва да знаете какво получавате в замяна на вашата инвестиция.

Препоръчвам ли IPVanish?

Отговорът е ... Зависи от това, което търсите.

IPVanish предоставя надеждна услуга на разумна цена и макар да не предлага нищо революционно или наистина изключително, предлага няколко функции (като протокола SOCKS5), които я правят привлекателна за определена демографска група на VPN потребители.

Въпреки това, за повечето купувачи на VPN ще ми е трудно да препоръчам IPVanish (ако няма друга причина) поради качеството на тяхната конкуренция.

Например в нашия преглед ExpressVPN & NordVPN преглед, открихме ги много по-бързи за изтегляне със съвместимост с Netflix на подобна цена.

Затова продължете и купувайте вместо това NordVPN ($ 3,49 на месец).

IPVanish не е лошо VPN, но трескавото обслужване на клиентите, проблемите със съвместимостта и простият факт, че можете да намерите по-добри оферти за по-евтино, затруднявам ги да ги препоръчам на повечето читатели.

Намерете нашите ТОП VPN тук.

Използвали ли сте някога IPVanish преди? Ако да, какъв беше опитът ви? Винаги ми е интересно да чуя какво могат да кажат другите ентусиасти за VPN-ите, които преглеждам! Посочете ме по-долу.

Добавете свой собствен преглед на IPVanish:

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me