Преглед на частен достъп до Интернет

Преглед на частен достъп до ИнтернетЧастният достъп до Интернет (PIA) е може би най-популярната VPN на пазара днес.


Той беше стартиран от London Trust Media, INC. През август 2010 г..

Въпреки че е един от най-евтините VPN мрежи и има хиляди потребители, достатъчно добър ли е той за сериозна употреба?

В този преглед тествахме ефективността на PIA сървърната мрежа, използваемостта на VPN приложението им, както и технологията зад тяхната VPN услуга (OpenVPN + 128-битово криптиране).

Като цяло, ето как стана.

Преглед на PIAVPN

ОБЩО РАЙОН: # 10 от 78 VPN
използваемост: 4/5
ЛОГ ФАЙЛОВЕ: Няма политика за регистрация
Локация: 33 държави, 3335 сървъри
ПОДДЪРЖА: Ограничен „Чат на живо“
TORRENTING:  Позволени торенти
НЕТФЛИКС: Да 1/5
Криптиране / ПРОТОКОЛ: 128-битов AES (по подразбиране), OpenVPN и др
COST: $ 3,49 / месец и нагоре 
ОФИЦИАЛЕН САЙТ: www.privateinternetaccess.com

Плюсове на PIA +

1. Бърза скорост на изтегляне (81 Mbps от 100)

Един от най-важните фактори на VPN е тяхната скорост на изтегляне. Ако се регистрирате с бавна (четете: лош VPN), ще се окажете с нелепо бавна скорост.

Сблъсквахме се с това няколко пъти, особено когато тествах скорост в StrongVPN и Mullvad (и двете бяха под 20 Mbps от 100).

Нещата с частния достъп до интернет всъщност изглеждат доста добре. Както винаги, за да направя прегледа ни PIA точен, отидох на speedtest.net и поставих следните тестове за тестване: САЩ, ЕС, Азия и Великобритания.

Тест за скорост на PIA

Послепис Местоположението, което използвах за проследяване на скоростта, беше в средата на Европа: Естония.

САЩ сървър (Ню Йорк)

 • Ping: 118ms
 • Изтегляне: 77.56 Mbps
 • Качване: 36.75 Mbps

EU Server (Амстердам)

 • Ping: 41ms
 • Изтегляне: 81.46 Mbps
 • Качване: 40.30 Mbps

Азия сървър (Хонг Конг)

 • Ping: 283ms
 • Изтегляне: 69.98 Mbps
 • Качване: 13.04 Mbps

Великобритания сървър (Лондон)

 • Ping: 48ms
 • Изтегляне: 75.67 Mbps
 • Качване: 23.00 Mbps

В заключение - PIA е доста бърз VPN. Не толкова бързо, колкото NordVPN или ExpressVPN, но със сигурност е „ОК“ алтернатива, тъй като е по-евтина.

Имайте предвид, че скоростта е важен фактор и е тясно свързана с VPN софтуера, който използвате. Разбира се, има някои начини за ускоряване на VPN връзка, но основната сила идва от действителните VPN сървъри.

2. PIA претенции без регистрация

„Регистрирането“ е практика, използвана за наблюдение и записване на точки от данни от вашата VPN активност.

Например, вашият доставчик на интернет услуги (ISP) ще регистрира кои уебсайтове, до които имате достъп, заедно с вашата лична информация, използвана за свързване (като имейл или ISP). И всъщност те могат да продават тези данни.

Някои доставчици на VPN ще регистрират определени подробности, например когато влезете или излезете, за да следите тяхното използване за подобряване на обслужването.

PIA няма политика за регистрация, която няма да проследява или следи дневниците на трафика или комуникационните дневници.

Той обаче проследява някаква информация, като например:

 • Вашата електронна поща
 • Данни за плащане
 • Клиентите, които изберат да използват опционалния контролен панел, ще получат временна бисквитка

3. Не са открити течове

Частният достъп до Интернет се намира в Съединените щати, основател на Алианса за наблюдение на петте очи.

Не е идеално веднага прилепът.

Ако те трябваше да получат своите мръсни ръце на вашите данни, това ще се окаже в правителствените бази данни по целия свят.

За щастие обаче, това е система без течове, което значително затруднява способността на правителството да шпионира вашата активност при сърфиране.

Както можете да видите в резултатите по-долу, PIA премина всички наши тестове, както за да установи наличието на течове, така и да гарантира, че техният инсталационен софтуер е 100% чист.

PIA IP тест за теч
PIA VirusTotal тест

4. Твърдо криптиране & Страхотни функции

В допълнение към важни функции, като например:

 • Анонимен IP
 • Способност за торент
 • Kill-Switch (но хората се оплакват от това)
 • 10 едновременна връзка
 • Общо сървъри: 3300+
 • Общо държави: 32 (последна проверка на 28 май 2019 г.)

PIA също има няколко различни нива на криптиране:

Частен достъп до Интернет, предложени нива на криптиране

Настройките по подразбиране използват 128-битово криптиране на вашите данни, което е добро, но не и най-доброто. Можете обаче да увеличите криптирането на данните си до 256-битово, което е стандарт за индустрията, и ще ви осигури много сигурна връзка (все пак ще забави всичко малко).

Можете също така да изберете нивото на криптиране както за удостоверяване на вашите данни, така и за ръкостискане. И двете помагат на вашия компютър и сървър да потвърдят истинността на връзката и данните, които се предават. Настройките по подразбиране са за SHA1 и RSA-2048, 2,048-битов ключ за криптиране. Това е много трудно да се прекъсне.

Можете обаче да стигнете до RSA-4096 и да удвоите размера на ключа за удостоверяване на данни с SHA256.

Отново препоръчвам да използвате максималните настройки, за да получите възможно най-добрата сигурност. Но ако наистина имате нужда от допълнителна скорост, можете да помислите да използвате препоръката по подразбиране. И въпреки че настройката на рисковия бизнес може да изглежда добра идея, ако се нуждаете от допълнителна скорост за торент или поточно предаване, ние наистина препоръчваме срещу нея.

Вероятно няма някой да се опитва да наруши вашето VPN криптиране ... но защо да рискувате?

5. Специализиран в Torrenting

Ако търсите VPN, който няма да ограничи торентските ви връзки, PIA е солиден избор. Те не ограничават или контролират никакви връзки, и това включва споделяне на файлове с равностойни връзки.

Можете да използвате всеки торент клиент, който искате, за да изтеглите каквото пожелаете, защитете се със знанието, че акаунтът ви няма да бъде блокиран или връзката ви прекъсната.

Поддръжка на частен интернет достъп за изтегляне

Докато уебсайтът на частния интернет достъп не казва конкретно, че компанията поддържа торентинг, те казват, че P2P се поддържа. Това е нещо. Но VPN е създала репутация, че е приятелски настроена за торент, така че хората ги разпознават като солиден избор за споделяне на файлове.

6. Един от най-старите и добре познати VPN доставчици

В света на VPN означава много да имаш репутация. И частният достъп до Интернет има една от най-добрите репутации в бизнеса. Те са от 2010 г. и оттогава предоставят надеждна услуга. В края на 2017 г. те спечелиха наградата за Most Stable VPN, което означава много.

Спонсорирано ли е или не? Трудно е да се каже ...

Те също са получили награда за избор на множество редактори, но никога не можем да знаем дали са били компенсирани от PIA или не.

VPN се показва в много „най-добрите“ списъци и няма сериозни въпроси относно ангажираността им към личния живот (макар че са базирани в САЩ, което може да бъде проблематично; продължете да четете и ще обсъдим че моментално).

Да работиш в продължение на почти 20 години определено е знак за престиж в света на VPN. Репутацията и дълголетието на PIA го правят много безопасен избор.

Компанията също така подкрепя много организации, които правят интернет по-добро място, включително фондацията за електронни граници, Creative Commons, Blender, Inkscape, Gnome и софтуера за свобода на софтуера.

7. Прилична съвместимост на устройството

PIA поддържа повечето популярни платформи.

Това включва Windows, macOS, Linux, Android и Firefox. Те също имат разширения за браузър за Chrome, Firefox и Opera.

Те също така поддържат рутери, технически погледнато. Но това ще изисква ръчна настройка чрез OpenVPN.

Не е голям почитател на допълнителната работна ръка. Това обаче означава, че те са съвместими с маршрутизатори DD-WRT, Lede, Merlin, PFSense, Tomato и ASUSWRT.

Освен това можете да свържете както умните телевизори, така и игровите конзоли към тези рутери. Така че в края на тунела е вашата светлина.

8. Един от петте сървъра работи за Netflix

Форумите за поддръжка на PIA потвърждават, че работят усърдно от години, за да намерят начини за откриване на Netflix.

Как са се състезавали?

Горе-долу.

Тествахме четири от техните сървъри и видяхме същия страховит черен екран:

netflix се провалят

Включените четири губещи:

 • САЩ: Ню Йорк
 • Канада
 • Великобритания
 • Холандия

Въпреки това получихме успешна такава в Слънчев Калифорния.

Вярвате или не, един от четири е доста добър в наши дни. Особено, когато по-голямата част от VPN дори не се опитват да работят с поточни услуги.

Но ако искате по-последователен изпълнител на Netflix, погледнете това сравнение.

PIA минуси -

1. Ограничена поддръжка на чат на живо

Въпреки че PIA предлага поддръжка „24/7 Северна Америка“.

Те предлагат опция за чат на живо само за плащане на клиенти, което е нещо лошо, ако искате да се допитате до техните услуги.

аз мисля това означава, че техният персонал се намира в Северна Америка. Виждането като цяло „24/7” означава, че те винаги трябва да са на разположение (независимо къде ти си разположен).

Когато обаче се свързах с тях посред нощ, получих отговор на следващата сутрин. Вече не е така 24/7, а??

Като положителна страна те предоставят и отделен акаунт в Twitter, посветен на обслужването на клиентите. Разгледах тази мрежа, за да видя как те взаимодействат с клиентите. Добрата новина е, че те все още ще се опитват да дадат дълги, подробни отговори (въпреки съкратената среда на Twitter).

Освен това те имат страница с често задавани въпроси, която може да помогне на някои от вас:

Страница с често задавани въпроси за PIA

2. Намира се в САЩ

Частният достъп до Интернет е базиран в САЩ и това е проблематично за много хора. САЩ имат някои от най-строгите, най-нарушаващи поверителността закони за наблюдение в развития свят и това се отнася за доставчиците на VPN. Известно е, че правителството оказва натиск върху VPN, за да се откаже от потребителските данни с тайни варанти и това тревожи защитниците на личния живот.

Разбира се, фактът, че PIA не води журнали, означава, че те имат много малко за споделяне с властите, ако дойдат да чукат. Но факт е, че те може да нямат избор; ако въобще имат данни за вас (например дали сте клиент или колко дълго сте такъв), може да са принудени да ги предадат.

Трябва ли това да ви тревожи? Може би, а може и не. Носят се слухове, че NSA е успяла да прекъсне шифроването на някои VPN мрежи, което означава, че правителството може да прескочи връзката ви. Ако използвате максималните препоръки за сигурност, това е по-малко вероятно.

Поради комбинацията от закони за наблюдение и споразумения за споделяне на разузнавателни данни в САЩ, аз съм склонна да избягвам VPN базирани там. Но това не означава, че е напълно необходимо за всички.

Цени на PIA, планове & Факти

PIA има единен план с многостепенно ценообразуване въз основа на дължината, която искате да поемете и предплатите. Това поддържа нещата хубави и прости. Можете също така да получите много, ако сте готови да разкриете една година предварително.

Цени на PIA

Първи план:

 • Месечно
 • $ 9.95 / месец

План втори:

 • годишно
 • $ 5,99 / месец ($ 71,88 годишно)

План три:

 • 2 години
 • $ 3,49 / месец ($ 83,87 за 2 години)

Те предлагат 7-дневна гаранция за връщане на парите. Така че можете да дадете на услугата въртене в продължение на няколко дни. Ако през тези седем дни изобщо сте недоволни, можете просто да си върнете парите.

Интересното е, че PIA приема всички видове различни методи за разплащане от кредитни карти до PayPal & те също ще приемат биткойн (което също може да ви помогне да добавите друг слой поверителност към транзакцията).

Но - и аз не го измислям - те също приемат карти за подаръци за популярни търговци на дребно като Starbucks, Costco, Best Buy, Target и други. Значи знаете онези случайни подаръци, които родителите ви току-що са ви купили през празниците? Сега просто намерихте полза за това.

Още по-добър начин да маскирате своята идентичност?

 • Без регистрация: Без регистрационни дейности, само информация за плащания и имейл.
 • Лекота на VPN софтуера: Прост и гладък, инсталационният файл е над 60MB.
 • Скрити такси & клаузи: Нито един. Всъщност тяхната политика за поверителност е забележително пряка.
 • Upsells: Без надценки.
 • Незабавен достъп след плащане: Да.
 • DNS течове: Защитата е вградена (въпреки че винаги трябва да я тествате сами).
 • компетентност: Съединени щати
 • протоколи: OpenVPN, IPSec / L2TP, PPTP, прокси Socks5.
 • Kill-превключвател: Смесени отзиви. Потребителите могат да го активират или деактивират, а някои откриха, че той не работи толкова последователно, колкото им харесва (препоръчвам да го тествате сами).

Препоръчвам ли частен достъп до Интернет?

Да и не.

PIA предлага отлично покритие в Северна Америка и Европа, с множество сървъри разположени централно. Покритието обаче не е толкова голямо в други части на света, тъй като само няколко сървъра са разпространени в Близкия изток, Азия, Океания и един, самотен в Бразилия за южноамерикански потребители.

PIA разполага с всички основни протоколи, както и съвременни методи за криптиране. Годишното им ценообразуване е сред най-ниските в бранша. И имат седемдневна гаранция за връщане на парите, ако искате да ги изпробвате.

Няма обща поддръжка за чат на живо и компания, намираща се в САЩ. Много по-малко поверителност в държава с пет очи.

Алтернативи

Ако не искате да отидете с PIA VPN, можете да намерите още VPN отзиви тук.

Препоръчвам или да използвате NordVPN, Surfshark или ExpressVPN. Всички те са безопасни, сигурни и бързи.

Добавете собствено мнение

Послепис Използвали ли сте / използвате ли частен интернет достъп за VPN? Ако е така, моля, помислете дали да оставите преглед по-долу. Добро или лошо, няма значение - ние ги приемаме всички.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me