Преглед ExpressVPN

expressvpnExpressVPN е класиран на 3-то място от 78 VPN на TheBestVPN.com


ExpressVPN е бързо, сигурно и ви държи напълно анонимни със стриктната им политика без регистрация. Те позволяват торентинг / P2P и дори работят с Tor за максимално ниво на поверителност. Приложението изглежда страхотно и е много лесно за използване. ExpressVPN поддържа почти всички устройства, от които се нуждаете.

ExpressVPN използва стандартния протокол за тунелиране на OpenVPN и AES 256-битов по подразбиране, но ако сте по-техен и искате да го овкусите, можете да го направите ръчно. Техният сървър парк се състои от изумително количество от 3000+ сървъра в 94 държави.

Цената на тяхната услуга е доста скъпа и не е най-добрият вариант за Netflix. В нашите тестове са работили само 6 от 30 американски сървъра.

Като цяло, това е много добра премия VPN услуга, но не и най-добрият избор, когато търсите Netflix VPN на бюджет. Ако искате да сте сигурни и анонимни, ExpressVPN е отличен избор.

Contents

Общ преглед на ExpressVPN

ОБЩО РАЙОН: # 3 от 78 VPN
използваемост: Много лесно, поддържа всички устройства
ЛОГ ФАЙЛОВЕ: Няма политика за регистрация
Локация: 94 държави, 3000+ сървъра
ПОДДЪРЖА: 24/7 Чат на живо
TORRENTING: P2P & Позволени торенти
НЕТФЛИКС: Деблокира Netflix USA
Криптиране / ПРОТОКОЛ: 256-битов AES / SSTP, PPTP, OpenVPN, IPSec & L2TP
COST: $ 12.95 / месец
ОФИЦИАЛЕН САЙТ: www.ExpressVPN.com

Плюсове на ExpressVPN

1. Масивен избор на сървъри на почти всички континенти

Едно от най-големите предимства на ExpressVPN е големият брой сървъри. Тази VPN може да се похвали с 3000 сървъра в 160 сървърни местоположения в 94 държави. Те имат сървър на всеки един континент, с изключение на Антарктида. ExpressVPN се конкурира само с NordVPN, PIA, TorGuard и CyberGhost, когато се стигне до чистия брой сървъри, които предлагат.

За повечето от техните сървъри регистрираният IP адрес и физическият сървър са в една и съща държава, но също така ви дават възможност да използвате виртуални сървъри. Виртуалните сървъри съответстват на регистрирания IP адрес с държавата, в която сте свързани, въпреки че техните сървъри са физически разположени в друга държава, която обикновено е близо.

expressvpn сървър местоположения

Въпреки че по-малко от 3% от техните сървъри са виртуални сървъри, тези сървъри гарантират, че се наслаждавате на бърза, надеждна и сигурна връзка по всяко време.

Този голям избор от сървъри означава, че няма да се налага да се примирявате с най-отдалечените от вас, които обикновено са най-бавните.

2. Тестовете за скорост доказват, че са наистина бързи

Друг важен аспект на ExpressVPN, който ги прави лесни за харесване, е бързината им. Тествах представянето им на SpeedTest.net и Fast.com, за да бъда изключително задълбочен. Резултатите от SpeedTest.net показват невероятно бързо представяне за повечето от тестваните места.

Тествах за следното:

Ню Джърси

 • Ping: 25ms / Изтегляне: 45.14 Mbps / Качване: 18.60 Mbps

Ню Йорк

 • Ping: 39ms / Изтегляне: 175.75 Mbps / Качване: 46.54 Mbps

Европа (Великобритания)

 • Ping: 174ms / Изтегляне: 242.16 Mbps / Качване: 43.77 Mbps

Тест за скорост

Хонг Конг

 • Ping: 447ms / Изтегляне: 136.18 Mbps / Качване: 13.42 Mbps

Резултатите от Fast.com, от друга страна, показват смесена чанта, която потенциално се дължи на Netflix връзки:

Европа (Великобритания)

 • Ping: 107ms / Изтегляне: 140 Mbps / Качване: 37 Mbps

Тест за скорост

Хонг Конг

 • Ping: 247ms / Изтегляне: 130 Mbps / Качване: 28 Mbps

Все пак никога не трябва да поставяте прекалено голям акцент върху тест за скорост. Различни фактори като физическото местоположение, вашата интернет връзка и скоростта на вашия компютър могат да повлияят на тези резултати.

3. Използваемост: Удовлетворяващ потребителски опит

ExpressVPN твърди, че можете да се настроите сами с тяхната услуга за около 5 минути, затова исках да тествам това. Бях приятно изненадан, че успях да инсталирам и активирам ExpressVPN бързо и без проблеми.

Преди да го разбера, аз вече използвах функцията им „Smart Location“, за да се свържа ефективно с техния сървър.

expressvpn

Можете дори да конфигурирате ръчно вашата връзка, като използвате VPN настройки на ниво OS. Има и поддръжка за буквално всяко едно устройство, за което се сещате - повече за това по-късно в рецензията.

Започнете само с три стъпки:

 1. Изберете абонамента си.
 2. Отидете на страницата им за настройка.
 3. Изтеглете и инсталирайте ExpressVPN.

4. Полезни функции, които да ви помогнат да сте сигурни

Заключване на мрежата: Kill-Switch

В случай че вашата VPN не е свързана, е от съществено значение вашите данни да не бъдат компрометирани. Запознайте се с техния ключ за убийство, наречен Network Lock.

expressvpn преглед

Веднага щом връзката ви претърпи прекъсване, това ще спре всеки трафик да влиза или излиза от вашето устройство. С радост разбрах, че това означава, че моите лични данни никога няма да бъдат изложени някой в мрежата, независимо дали моя интернет доставчик или престъпници. Дори неуспешната връзка няма да компрометира моята информация.

ExpressVPN предлага това като стандартна функция в техните приложения за Mac, Windows, Linux и рутери.

5. Съвместимост на устройството и рутери

Има много стойност само в един абонамент, тъй като можете да го използвате едновременно на пет поддържани устройства, независимо от платформата.

поддръжка на expressvpn

Свързах се в чата на ExpressVPN на живо, докато търсех тази информация на техния сайт и ми потвърдиха, че мога да използвам тяхната услуга на широк спектър от устройства:

 • устройства - Windows, Android, Mac, iOS, Linux, рутери, Chromebook, Kindle Fire, Nook
 • Разширения на браузъра - Chrome, Firefox
 • Конзоли и интелигентни телевизори - Playstation, Apple TV, Xbox, Amazon Fire Stick TV, Nintendo Switch, Samsung Smart TV, всички игрови конзоли и смарт телевизори

Има много причини да защитите повече от едно устройство, като цялостна сигурност и плавен поток на всичките си устройства.

Ако трябва да защитите повече от пет устройства, имате две възможности: Или закупете допълнителен абонамент или просто настройте ExpressVPN за вашия рутер.

Ако ще използвате този VPN с рутер, тогава можете да защитите многобройните устройства по-ефективно и да премахнете необходимостта от инсталиране на вашето VPN приложение на всяко устройство. Това прави използването на VPN за вашия рутер по-продуктивната опция, тъй като можете да защитите игрови конзоли и интелигентни телевизори (всичко, което е във вашата Wi-Fi мрежа), само като осигурите само вашия рутер.

Както разбрах с много неща в ExpressVPN, осигуряването на вашия рутер предприема само няколко бързи стъпки:

 1. Купете първоначалния си абонамент.
 2. Изберете вашия VPN рутер.
 3. Изберете вашия модел рутер.

За нула време ще осигурите цялата си Wi-Fi мрежа и многобройните устройства само с един VPN за вашия рутер.

6. Поддръжка за Tor и Torrenting

Като някой, който иска най-сигурната връзка, достъпна за мен, аз естествено исках да разбера дали ExpressVPN поддържа Tor мрежи и торент. След като разгледах уебсайта им, с удоволствие прочетох, че наистина го правят.

Използването на ExpressVPN с Tor ви дава възможно най-силната сигурност. Получавате анонимността на Tor заедно с криптирането на VPN. Крайният резултат е въздухонепроницаема връзка, при която дори вашият VPN няма да може да види какво правите в мрежата Tor.

Важно е да запомните, че първо трябва да се свържете с ExpressVPN и след това с Tor, за да направите това.

expressvpn torrenting

Използването на Tor може да забави скоростта на връзката ви, но ако живеете в държава с потискащо правителство, което наблюдава всеки ваш ход, е от съществено значение това да има като опция.

Torrenting е чудесен, ако искате да изтегляте и споделяте големи файлове ефективно и бързо. За съжаление, без VPN, вашият IP адрес, местоположение и метаданни ще бъдат изложени на любопитни очи. ExpressVPN работи с uTorrent, един от най-използваните торент клиенти, за да се гарантира, че вашата активност за споделяне на файлове никога няма да бъде проследена до вас.

поддръжка на expressvpn

Агент на чат на живо на сайта ми потвърди, че ExpressVPN позволява трафик за споделяне на файлове от техните сървъри.

7. Изобщо няма течове

Също така се уверих да тествам ExpressVPN за всякакви потенциални течове на IP, DNS, WebRTC и IPX.

Ето и уебсайтовете, които тествах.

IPLeak.net

 • Резултат: Няма теч

Не са открити течове на IP

DNS тест за утечка на Perfect-Privacy.com

 • Резултат: Няма теч

BrowserLeaks тест за теч на WebRTC

 • Резултат: Няма теч

IPX.ac

 • Резултат: Няма теч

За да бъда изключително задълбочен, тествах и инсталационния файл на този VPN в VirusTotal.com.

Инсталационен файл на VPN на VirusTotal.com

В пакета за инсталиране не бяха открити вируси.

8. Поддръжката на клиенти показва голяма грижа за клиентите

Добрата поддръжка на клиенти е неразделна част от всяка услуга, която купувате. Освен техническите съображения, това е един от най-силните фактори, които могат да повлияят дали да се използва или не с конкретна VPN. В края на краищата, ако не сте технологично настроени и се мъчите да накарате VPN да работи правилно, тогава искате да имате някой на разположение 24/7, който да ви помогне (и уверете се, че информацията ви остава защитена през цялото време).

Поддръжката на клиенти определено е едно от най-полезните предложения на ExpressVPN.

На първо място, чатът им на живо е отворен 24/7. Свързах се с тях и зададох поредица от въпроси относно техните характеристики. Дадоха ми ясни отговори и бяха много отзивчиви.

поддръжка на expressvpn

Друг начин, чрез който поддръжката на клиентите ви идва чрез вас, е с техните много ръководства за самопомощ, достъпни точно на уебсайта им. Ако не искате да чакате около агент, тогава това е най-добрият ви залог.

Можете също така да се свържете с тяхната поддръжка по имейл или да подадете билет за поддръжка.

По какъвто и да е начин да го отрежете, установих, че ExpressVPN разполага с знаещи, полезни агенти и ресурси на уебсайта си, които улесняват получаването на нужните отговори, за да използвате правилно VPN и да останете защитени.

9. Местоположение на компанията: Британски Вирджински острови

ExpressVPN се намира на Британските Вирджински острови, както успях да потвърдя от един от техните чат агенти.

expressvpn преглед

BVI е съвкупност от самоуправляващи се острови в Карибите. Може би най-доброто от гледна точка на поверителност на данните, те не са част от така наречените 14 очи или SIGINT Seniors Europe. Тези 14 държави споделят данни за разузнаването помежду си, така че да сте извън този обхват на координация е полезно за защита на вашата поверителност.

Хубавото на разположението в BVI е:

 • В тяхната юрисдикция няма закони за запазване на данни.
 • Единственият път, когато една BVI компания може да бъде принудена да разкрие информация при разследване, е със заповед на техния висш съд (извън страни не могат да принудят компания от BVI да разкрие нещо).
 • Има много обръчи, които следователите трябва да прескочат, за да успеят да убедят съд, за да принуди компания на BVI да разкрие информация.

От това, което мога да кажа, наличието на VPN базиран в BVI е основен плюс за запазване на вашата идентичност и данни.

10. Политика за регистрация

Тази VPN се ангажира с поверителността ви, поради което те имат строга политика, която не включва регистрация. Те никога няма да съберат вашите:

 • IP адреси
 • История на сърфиране
 • Дестинация или метаданни за трафика
 • DNS заявки

expressvpn прегледИнформация за: https://www.expressvpn.com/what-is-vpn/policy-towards-logs

Те също така никога не събират журнали за активност или връзка.

Политика за регистриране на ExpressVPN

VPN винаги ще трябва да събира някаква информация. Добре е да знаете, че ExpressVPN цени клиентите до такава степен, че те винаги са отворени за това, което приемат. Когато събират някои от вашите данни, винаги ще ви уведомяват.

expressvpn преглед

Те събират:

 • Приложения, които сте активирали
 • Само датите, на които сте се свързали с VPN
 • Местоположение на VPN сървъра
 • Общо MB на трансфери на данни

Те ще съхраняват само най-малкото информация за вас, която ви е необходима, за да стартирате надеждна VPN услуга.

11. Стандарти за шифроване

AES криптиранеНикога не искате трети страни като вашите ISP или Wi-Fi оператори да прихващат вашите чувствителни данни, когато той пътува от вашия компютър към VPN сървъри. За да е сигурно, че това никога не се случва, ExpressVPN използва 256-битов AES (Advanced Encryption Standard).

Правителството на САЩ и експертите по сигурността по целия свят използват AES-256, така че можете да сте сигурни, че вашите собствени данни винаги ще останат поверителни.

expressvpn преглед

Дори грубите атаки срещу AES-256 са невероятни.

12. Протоколи

Защитата на вашите данни включва повече от избора на висококачествен VPN. VPN протоколът е също толкова важен, тъй като по този начин VPN осигурява прехвърляне на данни.

Може да стане доста сложно да разберем кой протокол е най-сигурен.

За щастие, ExpressVPN превръща този избор в чин, като ви уведомява кой протокол е най-добрият. За допълнителна сигурност протоколите за тунелиране на ExpressVPN - методите, които устройството ви използва за свързване към VPN сървър - надхвърлят стандартния (и най-сигурния) OpenVPN.

Можете да оставите ExpressVPN автоматично да избере най-добрия протокол за вас. ExpressVPN също поддържа SSTP, L2TP / IPsec и PPTP протоколи. Опцията OpenVPN UDP / TCP е най-добрата комбинация от сигурност и скорост.

ExpressVPN Cons

1. Netflix има проблеми с връзката на доста малко места

Нито един преглед не би бил пълен, без да се изследва една от най-популярните причини за използване на VPN: Работи ли с Netflix?

Технически това върши работа, но трябва да намерите конкретен сървър, който не се блокира, което означава малко опит и грешка.

Следните сървъри работиха чудесно в нашите тестове, въпреки че имаше проблеми с много американски сървъри:

Северна и Южна Америка

 • Съединени щати (работили са само 6 от 30 сървъра)
 • Канада
 • Бразилия
 • Колумбия
 • Бахамски острови

Европа

 • Обединено кралство (5 сървъра)
 • Швейцария
 • Италия
 • Швеция
 • Монако

Азиатско-тихоокеански

 • Хонг Конг
 • Япония
 • Австралия

Близкия Изток & Африка

 • Алжир

Цени за ExpressVPN, опции за плащане, гаранция за връщане на пари и безплатна пробна версия

Цената винаги е важен фактор при вземане на решение за VPN. ExpressVPN прави това много ясно: Те са първокласна VPN, така че това е отразено в техните цени. Ще трябва да решите дали заплащането на малко повече струва си за тяхната най-висока сигурност и добра репутация.

преглед на цените на expressvpn

Абонаментен план

ExpressVPN разполага с различни абонаментни планове:

 • Месечно: $ 12.95
 • 6-месечен план: $ 9,99 на месец
 • 12-месечен план: 8,32 долара на месец

преглед на цените на expressvpn

Колкото по-дълъг е абонаментът ви, толкова по-евтино става.

Това не означава, че това е евтина VPN. Ако ги сравните с безплатни VPN мрежи, това може да изглежда малко стръмно, но когато вземете предвид всичките им функции (сървъри) и производителност (бързи скорости), можете да видите защо ExpressVPN таксува това, което правят.

Начини на плащане

ExpressVPN улеснява плащането на техните услуги.

Можете да платите за абонамента си по различни начини, като се приемат всички основни кредитни карти. Има и алтернативни начини на плащане, като PayPal и Bitcoin, ако това е по-удобно за вас.

преглед на цените на expressvpn

За да платите, просто изберете вашия план, въведете своя имейл адрес и изберете предпочитания от вас начин на плащане.

Гарантирано връщане на парите

Ще се радваме да разберем, че има 30-дневна гаранция за възстановяване на всеки абонаментен план. Това означава, че можете да опитате тяхната услуга безрискова.

30-дневна гаранция за връщане на парите

Ако промените решението си по някаква причина след 30 дни, ще получите парите си обратно, без да задавате въпроси.

Връщането на парите ви е толкова лесно, колкото да се свържете с екипа за поддръжка на ExpressVPN.

Безплатен пробен период

За съжаление, тъй като те са първокласна VPN, не се предлага безплатна пробна версия.

Има обаче безплатна пробна версия за някои мобилни устройства. Всяко мобилно устройство в държави, които имат достъп до Google Play (Android) / App Store (iOS), може да получи безплатна 7-дневна пробна версия, след като изтегли приложението.

Като се има предвид всичко относно цените на ExpressVPN, то определено може да се натъкне на измамник. Можете да получите това, което плащате, но има и други VPN, които оценяваме по-високо от тях и те не са толкова скъпи. В края на деня ExpressVPN все още е много скъп в сравнение с много други VPN.

Препоръчвам ли ExpressVPN?

да, препоръчваме expressvpnДа, препоръчвам ExpressVPN.

Що се отнася до VPN, те са трудни за победа. Сигурността им е първокласна и те улесняват защитата на толкова устройства, колкото искате, без да жертвате скоростта.

Въпреки че това е първокласна услуга, както отразява ценообразуването, те предлагат голям брой сървъри, разпространени в различни региони на света. Техното обслужване на клиенти и поддръжката на Tor и порой са похвални.

Заслужава си парите, затова ги препоръчвам.

Послепис Винаги ме интересуват потребителските отзиви, така че ако преди сте използвали ExpressVPN, не се колебайте да оставите отзива си по-долу. Ако опитът ви съвпада с моя, готино. Ако не стана, това също е добре!

Добавете свой собствен отзив:

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me