Най-добрият VPN за Китай: Реални резултати от тестове (2020)

Най-добрият vpn в КитайНие отлетяхме за Китай, за да тестваме различни VPN


Търсите VPN в Китай, който всъщност работи?

За да ви помогнем да изберете най-подходящия, ние излетяхме към Пекин и тествахме 28 платени VPN мрежи срещу две от техните ISP мрежи.

Причината да направим това е, защото Китай е най-цензурираната страна в света, така че можете да забравите за достъп до сайтове като Google, Facebook или Twitter, използвайки техните стандартни интернет връзки..

Дори премиум VPN рядко работят.

И това не е идеално, особено за емигранти и жители, които искат да имат достъп до онова, което останалият свят може да има без проблем.

И така, какво е решението?

Определяне кои VPN всъщност работят в Китай.

Няколко неща, преди да се потопим вътре

Опровержение: Периодът ни за тестване беше три дни в Пекин. Използването на VPN в Китай може да бъде много сложно, тъй като мрежите винаги се опитват да блокират VPN. Така че това, което работи за нас, може да не работи за вас и обратно. Освен това това, което може да работи в Пекин, може да не работи в други части на Китай.

Наскоро предприехме пътуване до Китай, за да продължим нашата мисия да ви информираме за най-добрите VPN услуги, базирани на практически опит и задълбочени тестове. Прегледахме множество VPN услуги, докато там, за да разберем коя е най-добрата VPN за Китай.

Преди да започнем, някои факти:

 • Тествахме 28 VPN услуги на два китайски интернет доставчика:
  • China Unicom
  • Ultra Kings Limited (или Voiz Plus)
 • От 28 тествани VPN, само 19 са работили на Ultra Kings Limited, а само 13 са работили върху China Unicom.
 • И двата интернет доставчика блокираха началната страница на 26 от 28 тествани VPN. Девет от 28 VPN могат да бъдат изтеглени в китайския магазин за приложения чрез Ultra Kings Limited, докато 10 от 28 VPN могат да бъдат изтеглени в китайския магазин за приложения чрез China Unicom.
 • За VPN, които се свързват успешно, ги тествахме на 19 различни сайтове. Тези сайтове са:

сайтове, тествани в Китай за най-добър vpn

 • Тествахме и VPN, които се свързваха, за да видим дали можем да използваме Whatsapp, Telegram, Viber и Skype.
 • Само 11 от 28 тествани VPN работиха и върху двата интернет доставчика.
 • От 11, които са работили, най-добрите 7 са представени по-долу.

При първия тестван ISP, Ultra Kings Limited, получихме скорост на теглене от бенчмарк от 3,9Mbps и скорост на качване от 3,3Mbps..

тест за сравнителна скорост в Китай ултра крале ограничен

Във втория тестван ISP, China Unicom, получихме база за скорост на изтегляне от 5.14Mbps и скорост на качване 0.52Mbps.

тест за сравнителна скорост в Китай за Unicom

Също така си струва да се спомене, че Ultra Kings Limited изглежда е по-добрият интернет доставчик за VPN, тъй като изглежда, че China Unicom забранява повече VPN IP.

18 от 28 са работили с Ultra Kings Limited, но само 11 са работили с China Unicom. China Unicom обаче беше малко по-бърз.

Топ 7 най-добри VPN за Китай

По-долу са представени най-добрите седем VPN за Китай въз основа на нашите практически тестове. Пълната връзка към нашата тестова електронна таблица може да намерите тук.

1. ExpressVPN

Намирането на VPN, което събира както поверителност, така и производителност, може да бъде трудно. Особено този, който всъщност работи отвътре в Китай.

Какво разкриха нашите тестове в Китай

 • Нашият опит от първа ръка показва, че ExpressVPN е най-добрият VPN за Китай.
 • Това е един от малкото VPN, които тествахме в Китай, които работиха и върху двете интернет доставчици: Ultra Kings Limited и China Unicom.
 • ExpressVPN също успешно получи достъп до всички 19 тествани сайта. Не само това, но Whatsapp, Telegram, Viber и Skype работеха и при двата интернет доставчика.

ExpressVPN има скорост на изтегляне от 2.7Mbps и скорост на качване от 2Mbps на Ultra Kings Limited (с показатели съответно 3,9Mbps и 3.3Mbps).

expressvpn тест за скорост от Китай на ултра крале ограничен

За China Unicom получихме скорост на изтегляне от 4.28Mbps и скорост на качване от 0.4Mbps (спрямо показателите от 5.14Mbps и 0.52Mbps).

expressvpn тест за скорост от Китай на Unicom

Още по-впечатляваща е отдадеността на ExpressVPN да остане една крачка пред китайските цензори, като активно проследява сървърите си за достъпност в Китай и използва протоколи за напреднали технологии зад кулисите..

Резюме на ExpressVPN

Искането на ExpressVPN за липса на регистрационни файлове е тествано в реалния свят: веднъж турското правителство нападна техния център за данни и иззе сървърите им в опит да получи достъп до регистрационни файлове на конкретен потребител. Познайте какво са намерили? Нищо. Това и фактът, че ExpressVPN се намира на Британските Вирджински острови, подходяща за VPN юрисдикция, го прави привлекателен за потребителите на VPN в Китай..

Ето някои високи точки, които изтласкаха ExpressVPN в началото на списъка:

 • Сметките са защитени от функция за превключване на убийства, която напълно съкращава достъпа ви до интернет, когато вашата VPN връзка се провали, което ефективно предотвратява превключването на вашата връзка към публично видима алтернатива. 
 • Услугата осигурява силно криптиране AES-256 с поддръжка на OpenVPN, наличие на P2P сървъри за торент и поддържане на до пет едновременни връзки. 
 • Екипът за поддръжка на клиенти е лесно достъпен и надежден, особено като се има предвид, че имат 24/7 поддръжка по имейл и чат на живо, които не са блокирани в Китай.

Въпреки че ExpressVPN е малко скъп с $ 6,67 / мес, ние сме доста впечатлени от реалното му представяне в Китай. Вярваме, че цената е оправдана, ако искате надежден VPN за Китай. Те също предлагат 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Посетете ExpressVPN

Прочетете пълния ни преглед ExpressVPN.

2. ProtonVPN

Какво разкриха нашите тестове в Китай

 • Като цяло ProtonVPN се представи добре и на двата ISP, които тествахме в Китай.
 • За съжаление, той можеше да получи достъп само до 18 от 19-те сайта, които тествахме при първия ISP (не можеше да получи достъп до Pornhub).
 • Той обаче получи достъп до всички 19 сайта във втория ISP.
 • Whatsapp, Telegram, Viber и Skype бяха достъпни и в двата интернет доставчика.

На Ultra Kings Limited, с показател за изтегляне от 3.9Mbps и качване на 3.3Mbps, получихме изтегляне на 3.7Mbps и качване 3.7Mbps. (Увеличената скорост на качване не е печатна грешка. Понякога VPN подобрява скоростта! - най-вече заради намаляване на честотната лента на ISP)

protonvpn тест за скорост от Китай на ултра крале ограничен

В China Unicom, с еталон от 5.14Mbps изтегляне и 0.52Mbps качване, ние имаме 4.69Mbps изтегляне и 0.53Mbps качване.

protonvpn тест за скорост от Китай на Unicom

Намираме и тяхната поддръжка на клиенти за прилична. Те разбират напълно, че техният VPN може да работи в Китай днес, а не утре и че връзките могат да варират значително от един китайски регион до друг. Като такива те имат екип за поддръжка в режим на готовност, който да помага при преодоляване на проблемите, докато непрекъснато работят по противодействието.

Резюме на ProtonVPN

ProtonVPN се управлява от швейцарската компания Proton Technologies AG. Те също са мозъкът зад популярната услуга ProtonMail, която се оказва най-голямата криптирана имейл мрежа в света.

Под ръководството на защитници на поверителността, ProtonVPN разбира, не регистрира никакви ваши лични данни за сърфиране. Те се намират и в Швейцария, държава, почитаща неприкосновеността на личния живот, която приема индивидуалните права за поверителност изключително сериозно.

В сравнение с ExpressVPN, нашият най-добър избор, ProtonVPN има:

 • Много по-малък сървърен парк (400 в над 30 страни)
 • Същото супер сигурно криптиране AES-256
 • Превключвател за убийство
 • Поддръжка на Netflix
 • До 10 едновременни връзки

ProtonVPN има редица достъпни платени планове, но те са единствената VPN в този списък, която има безплатна опция. Техният безплатен план предвижда:

 • Средна скорост
 • Достъп до три държави
 • Няма ограничение за данни
 • Може да се използва на едно устройство

В противен случай най-евтиният им план струва само 4 долара на месец, което позволява достъп до всички страни и може да се използва на две устройства. Можете да получите възстановено възстановяване с тяхната 30-дневна гаранция за връщане на парите. Като се има предвид факта, че предлагат безплатна опция без прикачени низове, това все още е доста впечатляващо.

Посетете ProtonVPN

Прочетете пълния ни преглед на ProtonVPN.

3. Мулвад

Какво разкриха нашите тестове в Китай

 • Mullvad успя да деблокира всичките 19 уебсайта, които тествахме в двата интернет доставчика, както и Whatsapp, Telegram, Viber и Skype.
 • Намираме обаче, че тяхната поддръжка за клиенти е доста слаба.

На Ultra Kings Limited, със сравнителна скорост на изтегляне от 3,9Mbps и скорост на качване от 3,3Mbps, получихме перфектна скорост на изтегляне от 3,9Mbps и скорост на качване от 3,5Mbps. (Още един пример на VPN, който се представя по-добре от ISP при тестове за скорост.)

mullvad тест за скорост от китайски ултра крале ограничен

В China Unicom, с референтен показател за изтегляне от 5.14Mbps и качване 0.52Mbps, получихме скорост на изтегляне от 4.4Mbps и скорост на качване от 0.46Mbps.

mullvad тест за скорост от Китай unicom

Резюме на Мулвад

Mullvad е една от любимите ни VPN мрежи, защото е една от малкото услуги, които не изискват имейл адрес или парола, за да я използват.

Просто генерирате номер на акаунт на сайта им и е добре да отидете. Опциите за плащане, които включват способността за плащане с криптовалута, допълнително подобряват нейната поверителност. Силният фокус на Мулвад върху защитата на личния живот се опасява от това, че ще бъдат разположени в Швеция, член на Алианса на 14 очи.

Един от начините Mullvad гарантира, че китайските жители имат достъп до блокирани уебсайтове, е чрез пренасочване на порт и избор на пристанище. С изключение на няколко блокирани пристанища за контрол на спам и други проблеми със сигурността, Mullvad може да работи на практически всеки порт. Плюс това, тя е много голяма подкрепа за Shadowshocks, отворен код прокси проект, създаден специално за прескачане на Great Firewall.

Други забележителни функции на Mullvad:

 • Предлага 370+ сървъра в над 30 държави
 • Позволява до пет едновременни връзки
 • Предлага P2P сървъри, които поддържат анонимни торенти
 • Осигурява превключвател за убийство
 • Използва стандартното за индустрията криптиране AES-256

Част от простотата на Mullvad е, че не е нужно да се притеснявате за VPN планове. Всички функции могат да бъдат достъпни за една и съща фиксирана цена от 5 евро на месец. Въпреки че не е най-евтиният, той не е и най-скъпият. И по-важното е, че не е нужно да се притеснявате за липсващи ключови функции, защото няма други по-скъпи планове. Те също така предлагат 30-дневна гаранция за връщане на парите за всички начини на плащане, освен в брой.

Посетете Мулвад

Прочетете пълния ни преглед на Mullvad.

4. СиленVPN

На # 28 в общата ни класация на VPN услуги, StrongVPN далеч не е фаворит. Трябва обаче да признаем, че бяхме доста впечатлени от представянето му в Китай.

Китайската голяма защитна стена има репутация, че прави еднократно ефективни VPN мрежи безполезни. Това обяснява защо много други VPN-та на имена не успяват да работят в Китай.

Какво разкриха нашите тестове в Китай

 • StrongVPN работи много добре и на двата ISP, които тествахме.
 • StrongVPN също имаше достъп до всички 19 тествани уебсайтове.
 • Whatsapp, Telegram, Viber и Skype също работиха върху двата ISP, които тествахме.

На Ultra Kings Limited, със скорост на изтегляне на бенчмарк от 3.9Mbps и скорост на качване на еталон от 3.3Mbps, получихме 2.7Mbps изтегляне и 2.8Mbps качване.

тест за скорост на speedvpn от китайски ултра крале ограничен

В China Unicom, със сравнителна скорост на изтегляне от 5.14Mbps и скорост на качване на еталон от 0.52Mbps, получихме скорост на изтегляне от 4.76Mbps и скорост на качване от 0.4Mbps.

тест за скоростта на strongvpn от Китай unicom

Силна VPN обобщение

Специално за жителите на Китай, StrongVPN предлага Scramble, усъвършенствана техника на обфуксация, която работи като допълнителен слой сигурност за потребителите, затруднявайки правителствените цензори да откриват VPN трафик.

Освен това, StrongVPN възлага динамични IP адреси вместо обичайните статични IP адреси, които предоставят други доставчици на VPN. Това също може да бъде недостатък, защото макар да имат доста сървъри, нямате кой знае какво в кой сървър да използвате. StrongVPN произволно присвоява сървъри на потребителите, когато се свързват.

Добавянето към списъка на основните функции на StrongVPN са:

 • Надеждна политика без регистрация
 • Силно криптиране AES-256
 • Поддръжка на Netflix
 • P2P сървъри, които позволяват анонимни торенти

Фактът, че StrongVPN има бърза и полезна поддръжка на клиенти, също го прави привлекателен вариант. Това каза, че разположението в САЩ е недостатък в нашата книга.

Започвайки от $ 5,83 / месец, StrongVPN пакетира силни 680+ сървъра, разпространени в 25+ страни. Този номер на сървъра ги приземява някъде в средата на нашия общ списък (не най-много, но не и най-малкото). Въпреки че смятаме, че това е малко завишено, заслужава да се отбележи, че те имат 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Посетете StrongVPN

Прочетете пълния ни преглед на StrongVPN.

5. ЧастенVPN

Шведската домашна база на PrivateVPN ги поставя здраво в юрисдикцията на 14 Eyes. Това е проблем, като се има предвид, че ние също намерихме тяхната политика за записване под въпрос.

Така че това по никакъв начин не е сред най-добрите ни избори, когато става въпрос за VPN, ориентиран към поверителност.

Това каза, що се отнася до VPN в Китай, просяците не могат да бъдат избраници.

Какво разкриха нашите тестове в Китай

 • PrivateVPN се оказа един от най-добрите ни VPN.
 • Освен сравнително бърз, PrivateVPN също успя да деблокира всичките 19 сайта, които тествахме и в двата интернет доставчика, както и в Whatsapp, Telegram, Viber и Skype.

На Ultra Kings Limited, с показател за изтегляне от 3.9Mbps и изтегляне на 3.3Mbps, PrivateVPN имаше скорост на изтегляне от 4.1Mbps и скорост на качване от 3.1Mbps, което е почти перфектна скорост.

privatevpn тест за скорост от китайски ултра крале ограничен

В China Unicom, с показател за изтегляне от 5.14Mbps и качване 0.52Mbps, PrivateVPN има скорост на изтегляне от 3.81Mbps и скорост на качване от 0.56Mbps. Това все още е доста впечатляващо в нашата книга!

privatevpn тест за скорост от Китай unicom

Резюме на PrivateVPN

Това, което прави PrivateVPN добър вариант за жителите на Китай, е неговият режим на стелт. С две думи, скрит VPN маскира VPN трафика като редовен трафик в опит да заблуди приложенията за цензура и защитни стени. С тази функция PrivateVPN е в състояние да създаде VPN тунел през Great Firewall, което позволява на потребителите достъп до избраните от тях уебсайтове.

PrivateVPN може да се похвали:

 • Силно криптиране AES-256
 • Наличие на P2P сървъри, които позволяват анонимни торенти
 • Работи перфектно с Netflix
 • Силна поддръжка на клиенти

Смятаме обаче, че PrivateVPN е скъп в сравнение с останалите налични опции. Започвайки от $ 5,95 / месец, те предлагат достъп само до консервативни 150+ сървъри в около 60 държави. Те със сигурност биха могли да се справят много по-добре, но все пак е достоен вариант да се заобиколи защитната стена на Китай. Ако не ги харесвате, можете да се възползвате и от 30-дневната им гаранция за връщане на парите.

Посетете PrivateVPN

Прочетете пълния ни ревю за PrivateVPN.

6. Щит за гореща точка

Ние не сме големи почитатели на Hotspot Shield поради множество причини, включващи течове на DNS, подвеждаща политика за регистриране и почти нулева поддръжка на клиенти. Това не помогна, че щитът на Hotspot се намира в САЩ.

Трябва обаче да им го дадем, когато става дума за Китай: Hotspot Shield работи!

Какво разкриха нашите тестове в Китай

 • Нашият тест на Hotspot Shield показа силно представяне в Китай. Потребителите обаче съобщават за попадение или пропускане, като мнозинството се опира на „пропускащата“ страна на нещата, така че се радваме, че работи, така че можем да ви уведомим как се е случило.
 • Hotspot Shield успя да деблокира 18 от 19-те сайта, които тествахме в първия ISP (TorProject.org беше недостъпен) и всички 19 сайта на втория ISP.
 • Whatsapp, Telegram, Viber и Skype също бяха достъпни и за двете.

На Ultra Kings Limited, с показател за изтегляне от 3.9Mbps и изтегляне на 3.3Mbps, Hotspot Shield имаше скорост на изтегляне от 3.4Mbps и скорост на качване от 0.9Mbps..

тест за скорост на защитната точка от ограничени кралски ултра ограничени

В China Unicom, с показател за изтегляне от 5.14Mbps и качване 0.52Mbps, Hotspot Shield имаше скорост на изтегляне от 3.77Mbps и скорост на качване от 0.76Mbps.

тест за скорост на защитната точка от Китай unicom

Обобщение на щита на горещата точка

Hotspot Shield работи от 2005 г. (доста по-дълго от повечето други опции в този списък). Те могат да се похвалят с база от 650 милиона потребители.

Щит за гореща точка има:

 • Сигурно криптиране AES-256
 • Поддръжка за P2P сървъри
 • Съвместимост с Netflix

Въпреки че разполагат с безплатна версия, поддържана от реклама (за която внимаваме поради съображения за поверителност), техният премиен план е доста достъпен от $ 3,49 / месец. Платеният план се предлага със сървъри в 70+ страни и поддържа до пет едновременни устройства. Не сме впечатлени от тяхната поддръжка на клиенти, но 45-дневната гаранция за връщане на пари е достатъчна гаранция, за да ги опитаме.

Посетете Hotspot Shield

Прочетете пълния ни преглед на Hotspot Shield.

7. VPNSecure

И накрая, имаме VPNSecure, основана през 2010 г. австралийска VPN.

Какво разкриха нашите тестове в Китай

 • По отношение на производителността, VPNSecure можеше да получи достъп само до 18 от 19 уебсайта с двата ISP, които тествахме (SoundCloud беше недостъпен и за двете).
 • Whatsapp, Telegram, Viber и Skype бяха достъпни, за щастие.
 • Като цяло бързината им беше просто добре.

На Ultra Kings Limited, с референтен показател за изтегляне от 3.9Mbps и изтегляне на 3.3Mbps, получихме скорост на изтегляне от 2Mbps и скорост на качване от 2.6Mbps..

vpnsecure тест за скорост от китайски ултра крале ограничен

В China Unicom, с референтен показател за изтегляне от 5.14Mbps и качване 0.52Mbps, имахме скорост на изтегляне от 2.81Mbps и скорост на качване от 0.61Mbps.

vpnsecure тест за скорост от Китай unicom

Обобщение на VPNSecure

Политиката за регистриране на VPNSecure е много трудно да се декодира. Така че не можем да кажем точно къде стоят те при регистрирането на вашата сърфираща или изтегляща дейност.

Те предлагат много ограничени 80 сървъра в 50 държави (най-малкият сред всички останали опции в този списък). И на супер скъпа цена не по-малко: най-евтиният им план започва от $ 6,66 / мес!

Точно като PrivateVPN, това, което кара VPNSecure да работи в Китай, е неговият VPN протокол. Стелт режимът обаче в момента работи само за настолни компютри.

Те се хвалят:

 • Превключвател за убийство
 • Поддръжка за неограничени устройства
 • P2P сървъри
 • И AES-256, и AES-128 криптиране
 • Поддръжка за Netflix
 • Впечатляваща поддръжка на клиенти

Те обаче предлагат само седемдневна гаранция за връщане на парите, което обаче е на ниската страна в сравнение с другите опции в този списък.

Посетете VPNSecure

Прочетете пълния ни преглед на VPNSecure.

заключение

Китайската голяма защитна стена може да бъде непредсказуема.

VPN мрежи, за които се знае, че работят впечатляващо добре, изведнъж се блокират, особено по време на значими политически събития, когато управляващата комунистическа партия счете за необходимо да потисне несъгласието и внимателно да контролира достъпа до информация.

Въпреки че няма гаранция, че горепосочените VPN мрежи ще работят винаги в Китай, нашите лични практически тестове от Китай показват, че тези седем работят добре в момента на писането на този отзив.

За други VPN прегледи и повече информация за това как работят VPN и какво могат да направят за вас, вижте най-добрите VPN услуги за 2020 г..

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me