Най-добри приложения за VPN за Android (* актуализирани 2020 г.)

Защитата на вашата интернет връзка, докато сте у дома или на лаптопа си в движение, е важно.


Но защо да защитавате само една част от използването на интернет?

Ако използвате телефон с Android, трябва да използвате VPN, когато се свързвате с интернет.

Нека да поговорим защо това е добра идея, след това обсъдете най-добрите VPN-та за телефони с Android. Ще надминем критериите си за подбор, след което ще предоставим нашите препоръки.

Защо да използвате Android VPN?

Точно като интернет трафика, който изпращате от домашния или работния си компютър, трафикът, който изпращате от телефона си, трябва да бъде защитен. VPN осигурява тази защита.

За подробно обяснение, разгледайте пълното ни ръководство за начинаещи за VPN. Накратко обаче, използвайки VPN на вашия Android:

  1. Скрийте своя IP адрес, за да можете да останете анонимни и лични
  2. Преминава гео ограниченията (особено полезно за стрийминг на Netflix, Hulu, Youtube и т.н. ...)
  3. Подпомага запазването на вашите лични данни безопасни и сигурни
  4. Защитава вашата анонимност онлайн и онлайн шпиониране

Може да не мислите, че имате някаква причина да скриете интернет трафика, идващ от телефона си, но не забравяйте, че изпращате от него текстове, снимки и имейли. Искате ли някой да шпионира тези? Дори и да не изпращате нещо особено частно, все още не искате някой да се подхлъзва.

Фондацията за електронни граници препоръчва използването на VPN, за да се избегне наблюдение от вашия интернет доставчик. Същото е абсолютно вярно за вашия мобилен доставчик на данни и по същите причини.

Със сигурност има други причини да използвате VPN, но те са най-популярните. Защитеното сърфиране е от решаващо значение за стрийминг и торент от вашия телефон, но само предимствата на сигурността си струва да настроите VPN.

5 най-добри VPN приложения за Android устройства

Без допълнително обобщение, ето 5 топ VPN за устройства с Android, които са бързи, безопасни и сигурни:

1. NordVPN - повечето VPN сървъри с различни IP адреси

NordVPN е топ претендент във всяка категория, но се откроява сред Android VPN за забележително високите отзиви от своите потребители: Приложението на NordVPN спечели 4.3 класиране в Google Play, едно от най-високите, които сме виждали:

NordVPN преглед и рейтингNordVPN рейтинг в Google Play

В допълнение към достъпа с едно докосване до над 5 200+ сървъра в 60 държави, приложението има и вграден adblocker, така че можете да сърфирате по-свободно в интернет и да използвате по-малко данни. Всичко, което трябва да направите, е да кажете на NordVPN къде искате да се свържете и веднага ще бъдете свързани към тяхната мрежа.

Също така обичаме, че предлагат гаранция за връщане на парите без зададени 30 дни, така че можете да разгледате приложението за Android, за да видите дали ви харесва. Ако не го направите, трябва само да анулирате услугата и да поискате възстановяване на средства.

Приложението за Android на NordVPNПриложението за Android на NordVPN

Смятаме обаче, че ще ви хареса; със солидни скоростни резултати (74 Mbps изтеглете на нашата 100 Mbps връзка), стандартно за индустрията криптиране и умопомрачителен брой сървъри, няма много повече неща, които бихте могли да поискате. Не е най-бързо там, но трябва да е много бързо за всичко, което правите от телефона си.

Друга чудесна характеристика е изключително сигурният Double VPN на NordVPN.

Той насочва вашия трафик през два VPN сървъра вместо един, за да ви даде двойно криптирани данни. Тази функция може да забави връзката ви, но ако трябва да сте абсолютно сигурни, че никой не знае какво правите онлайн, можете да бъдете уверени в Double VPN.

Когато отгоре на всичко това с много достъпна ценова структура, получавате победител. Ако се регистрирате за тригодишен план с NordVPN, ще плащате само $ 3,49 на месец. Не много VPN таксуват по-малко от това.

Най-добър VPN за android (NordVPN)

Скорост: 74% от показателя
Оценка на потребителите (Google Store): 4.3 / 5.0
Разходи: $ 3,49 / мес
Политика за регистрация: Няма регистрационни файлове
Netflix: Работа
Torrenting: Torrenting разрешено
Използваемост: 5/5

Прочетете пълния преглед на NordVPN тук.

2. ExpressVPN - най-доброто за сигурност & Най-бързите скорости на връзките

ExpressVPN е един от най-бързите доставчици, които сме тествали 83 Mbps скорост на изтегляне на нашата 100 Mbps връзка.

Въпреки че скоростта, която получавате на телефона си с Android, ще варира до голяма степен в зависимост от телефона и връзката ви, можете да сте сигурни, че ще постигнете максимална скорост с ExpressVPN.

Експресно приложение на Android за VPNЕто как ще изглежда приложението ExpressVPN на Android

Приложението за Android работи с различни инсталации за Android, от най-новата версия Oreo, чак до Jelly Bean. Дори и да използвате стара версия на Android, вашият VPN ще работи и ще бъде защитен.

Една от отличните функции, включени в приложението за Android на ExpressVPN, е препоръчителното местоположение; веднага след като задействате приложението, то ще ви препоръча сървъри въз основа на това къде ще получите най-добрите връзки. С докосване можете да се свържете с бързите им сървъри по целия свят. Не става много по-лесно от това. Можете също така да запазите любимите си сървъри за по-бърз достъп.

Харесва ни също, че приложението по подразбиране е OpenVPN, най-сигурният VPN протокол. И 4.1 оценката също е вдъхновяваща доверието.

Преглед на приложението ExpressVPN за Android в Google PlayРейтинг на ExpressVPN в Google Play

Единственото място, което ExpressVPN изостава по-специално от конкурентите си, е в цената. Ако платите за цяла година предсрочно, тя ще достигне до 8,32 долара на месец. Ако платите предварително 15 месеца, това е 6,67 долара на месец.

Това е от по-скъпата страна на най-високите VPN мрежи. Като се има предвид, ако ще използвате много своя VPN за Android - което препоръчваме - струва си.

най-бързия VPN за android

Скорост: 83% от показателя
Оценка на потребителите (Google Store): 4.1 / 5.0
Разходи: 6,67 долара / мес
Политика за регистрация: Няма регистрационни файлове
Netflix: Работа
Torrenting: Torrenting разрешено
Използваемост: 5/5

Прочетете пълния преглед на ExpressVPN тук.

3. Surfshark - Евтин VPN за стрийминг на Android

Приложението за Android на SurfsharkПриложението за Android на Surfshark

Въпреки че е новодошъл и предлага сравнително малък сървърен пул, Surfshark е чудесен VPN избор за вашето Android устройство.

Едно от големите предимства на Surfshark е тяхната евтина цена.

Ако се включите за 2 години, ще го получите на месечна цена от 1,99 долара, което е до 47,76 долара за 24 месеца. Те също така използват силни VPN протоколи (OpenVPN и IKEv2) и позволяват неограничени едновременни връзки.

Освен това, приложението има всичко, което бихте очаквали от най-високо ниво на Android VPN приложение. Той е супер лесен за използване, има прост избор на сървър и предлага удобна функция на Whitelister, която позволява изключване на някои уебсайтове от VPN връзката.

Оценката 4.1 в Google Play Store също е успокояваща:

Оценката на Surfshark в Google PlayОценката на Surfshark в Google Play

Въпреки че не се конкурира със сървъра или скоростта на сървъра на NordVPN, това е чудесен вариант за купувачите на бюджет.

начална страница за сърфшарк

Скорост: 69% от показателя
Оценка на потребителите (Google Store): 4.1 / 5.0
Компетентност: Британски Вирджински острови
Разходи: 1,99 долара / мес
Netflix: Работа
Torrenting: Torrenting разрешено
Използваемост: 5/5

Прочетете пълния преглед на Surfshark тук.

4. Частен достъп до интернет - Най-гъвкав VPN за Android

PIA е известна със своите високи скорости. Той поддържаше 81% от скоростта на свързване от 100 Mbps когато го тествахме на компютър, регистрирайки една от най-бързите скорости, които сме виждали. Така че, ако търсите най-бързия VPN за Android, трябва да дадете снимка на частния интернет.

Приложението също има 4.0 рейтинг в Play Store - хората наистина го харесват. Не е трудно да разберете защо с лесни връзки, автоматични препоръки на сървъра, VPN правила за приложение и блокиране на реклами.

PIA рейтинг в Google PlayPIA рейтинг в Google Play
Android приложението на PIAПриложението за Android на PIA

Въпреки че препоръчваме да използвате VPN за всяка интернет връзка на вашия Android, разбираме, че може да искате повече скорост, когато използвате определени приложения. Оставянето на някои от тях да се свързват извън VPN ще направи това.

PIA има над 3300 сървъри, което е поразително високо. Винаги ще можете да намерите такъв в страната, в която искате, да не се затъва с трафик. И тъй като можете да получите двугодишен абонамент, който носи месечните ви разходи малко над $ 3, това е и едно от най-достъпните VPN.

Преглед на частен достъп до Интернет

Скорост: 81% от показателя
Оценка на потребителите (Google Store): 4.0 / 5.0
Компетентност: Съединени щати
Разходи: $ 3,49 / мес
Netflix: Не работи добре
Torrenting: Позволени
Използваемост: 4/5

Прочетете пълния преглед на PIA тук.

5. TunnelBear - най-добра оценка в Google Play

Както споменахме по-рано, самото приложение трябва да бъде добро за нас, за да препоръча VPN за Android. И TunnelBear има фантастично приложение - това е една от причините, поради които в момента е класирана на 4,4 в Play Store, една от най-високите, които сме виждали за платен VPN.

Рейтинг на TunnelBear в Google PlayTunnelBear VPN рейтинг в Google Play

Това не е много изненада, като се има предвид колко забавно е приложението. Подобно на всичко останало, направено от TunnelBear, той е пълен с забавни графики и сладки мечки. Което може да не звучи като че ли струва нещо, но ако приложението е лесно и приятно за използване, е по-вероятно да го използвате.

И самата VPN също е страхотна. Android, за разлика от iOS, получава 256-битово криптиране на OpenVPN, което означава, че трафикът ви е защитен. Това не е най-бързият VPN там (имаме скорост на изтегляне от 52 Mbps при връзката ни от 100 Mbps), но е стабилен и те имат политика без записване, която много ни харесва.

Приложението на Android на TunnelBear за телефон и таблетПриложението за Android на TunnelBear

Платените им планове, които започват от $ 4,99 на месец, изплащани ежегодно, са едни от най-евтините, които сме виждали. Има и безплатен план, така че можете да изпробвате приложението, за да видите как работи за вас. Ще бъдете ограничени до 500 MB, но не трябва да се нуждаете от много повече от това, за да видите дали си струва да платите за.

TunnelBear за android

Скорост: 52% от показателя
Оценка на потребителите (Google Store): 4.4 / 5.0
Компетентност: Канада
Разходи: $ 5,00 / мес
Netflix: Не работи
Torrenting: Няма информация
Използваемост: 4/5

Прочетете пълния преглед на TunnelBear тук.

Защо не препоръчваме БЕЗПЛАТНИ VPN за Android

Много хора знаят, че трябва да използват VPN. Но по-малко са готови да платят за това. Ето защо има хиляди хора, които търсят най-добрата безплатна VPN за Android. Както ще видите след малко, не препоръчваме никакви безплатни VPN.

Защо не? Защото безплатните VPN мрежи идват с компромиси. Първо, те често не са много надеждни. Доставчиците на платени VPN мрежи няма да дават приоритет на трафика на своите безплатни потребители и ако не сте готови да плащате, ще получите второкласна услуга.

Същото важи и за скоростта. Безплатните VPN за Android просто няма да могат да се състезават с платените опции по скорост. Ще получите по-бързи и по-стабилни връзки от платен доставчик и това струва много.

Второ, доставчиците на безплатни VPN все още трябва да правят пари. И ако не го получават от вас, те го получават от рекламодатели. Безплатни доставчици на VPN е по-вероятно да регистрират информацията ви, да продават данните ви на трети страни и да показват реклами, докато сте свързани. Въпреки че рекламите са досадни, събирането и продажбата на вашите данни е нарушение на поверителността ви.

И тъй като поверителността е един от най-важните основни принципи на всеки VPN, това е лоша новина.

Поради всички тези причини препоръчваме винаги да използвате платен VPN за Android. Ще получите по-бърза, по-стабилна услуга и поверителността ви ще бъде по-добре защитена. И с ниските разходи на много от VPN-те по-долу, можете да получите тези неща изгодно.

Какво търсим в VPN за Android

И така, какво прави страхотен VPN за Android? В повечето случаи същите фактори правят всеки VPN добър. Високи скорости. Без никакъв вид сеч (или най-малкото, минимална сеч). Солидно криптиране за сигурност и поверителност.

Също така предпочитаме VPN да не са със седалище в страни, които имат строг закон за наблюдение и запазване на данни, като САЩ, Канада, Обединеното кралство и голяма част от Западна Европа. Някои VPN мрежи на тези места са много надеждни, но ние предпочитаме те да се намират в по-снизходителни юрисдикции. Въпреки че всеки достоен VPN ще има сървъри по целия свят.

Простите, ясни приложения също са голям плюс. Ако трябва да прекарате дълго време, измисляйки как да се свържете онлайн с вашия VPN, е много по-малко вероятно да го използвате редовно. И това може да ви изложи на рискове за сигурността и поверителността. Колкото по-лесно е да получите онлайн, толкова по-добре.

Ние също така разглеждаме отзивите на приложенията в Google Play Store, за да видим как се чувстват потребителите към приложението. Ако VPN приложение има повече отзиви с една и две звезди в сравнение с други приложения, това е по-подробно разглеждане.

И, разбира се, гледаме цената. Знаем, че скъпата VPN не се вписва в бюджета на всеки, затова се опитваме да подчертаем опциите с най-добра стойност.

Най-добрите VPN за Android са на ваше разположение

Петте VPN, които изброихме по-горе, са фантастични възможности за потребителите на Android. Те ще запазят вашия трафик частен, ще ви помогнат да заобиколите гео-ограниченията и да пазят вашия интернет доставчик от намаляване на трафика. И понеже са поне относително достъпни, ще го направят всичко, без да разбият банката.

  1. NordVPN - $ 2,99 / месец
  2. ExpressVPN - $ 6,67 / мес
  3. Surfshark - $ 1,99 / месец
  4. Частен достъп до Интернет - $ 3,49 / месец
  5. TunnelBear - $ 4,99 / мес

Ако не използвате Android VPN, трябва да започнете да го правите сега. Не можете да сбъркате с нито един от тези избори, затова изберете един и започнете да разглеждате по-безопасно днес!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me