Как да спестите пари с VPN: The Ultimate Guide

Използването на VPN е задължително за тези, които искат да защитят поверителността си и да сърфират в интернет анонимно. Ползите от използването на виртуална частна мрежа се простират далеч отвъд поверителността и сигурността. Например, знаете ли, че използването на VPN може да ви спести между стотици и хиляди долари при онлайн покупки?

Няколко сайта за онлайн покупки променят своите цени в зависимост от държавата, в която се намирате или въз основа на предишната ви онлайн активност. Използването на VPN ви позволява да заобиколите мониторинга на местоположението и проследяването на мрежата и да видите цените, налични в други страни.

Колко ви струва местоположението ви?

За да видите как можете да запазите, като промените местоположението си, тествахме ExpressVPN, NordVPN и CyberGhost на популярни онлайн покупки. Общо успяхме да спестим между 50 и 1000 долара, в зависимост от покупката.

Отидете до нашата инфографика, за да видите как го направихме, или разгледайте пълните ни констатации за всяка покупка, като кликнете върху иконите по-долу.

 • самолетни билети
  самолетни билети
 • Коли под наем
  Коли под наем
 • Хотели
  Хотели
 • Streaming
  Streaming
 • Софтуер
  Софтуер

как да спестите пари от самолетни билети


Цената на самолетните билети обикновено се колебае в зависимост от местоположението. Сайтовете за самолетни билети използват историята ви на сърфиране (събирана чрез проследяване на бисквитки), за да определят дали сте преглеждали определен полет на сайта им преди. Ако имате, те повишават цените. Използването на VPN ви позволява да заобиколите това, като скриете историята на сърфирането си, така че сайтовете за самолетни билети не могат да повишават цените въз основа на връщане на посещения.

Освен това местоположението, от което купувате билета, може да доведе до голяма промяна. Всъщност изследванията показват, че търговците на дребно често използват динамични цени, за да решат колко ще ви таксуват.

Динамичното ценообразуване позволява на онлайн търговците на дребно да начисляват различни цени в зависимост от това колко смятат, че потребителят ще харчи, като взема под внимание фактори като типа на устройството и пощенския код. Например потребителите, намиращи се в пощенски кодове или страни с по-високи средни доходи, могат да видят по-скъпи цени от онлайн търговците на дребно.

За да видим как местоположението се отразява на цените ни на самолетни билети, използвахме VPN, за да сравним цените на резервацията на двупосочен полет от Обединеното кралство от международното летище Куала Лумпур в Малайзия до международното летище в Лос Анджелис в Калифорния от 20 различни страни. Нашата максимална спестена сума (между най-ниската цена, открита чрез сървър в Полша, и най-високата цена в Съединените щати), беше $ 1,121.29.

Резервирайте полет от KUL до LAX

как да спестите пари от коли под наем

Колите под наем са друг популярен разход, който варира в цената в зависимост от местоположението, на което се намирате. Колебанията в цените за коли под наем до голяма степен се дължат на доплащане за местоположение, местни данъци и разходи за застраховане, които варират в зависимост от това в коя държава сте.

За да демонстрираме това, разгледахме цената на наемането на Mitsubishi Mirage от Enterprise Rent-a-Car за една седмица във Филаделфия от сървър в САЩ и сървър в Испания. Цената на седмица за САЩ беше 265,76 долара без данък; стигна до 400,74 долара с данък.

Когато разгледахме цената на колата от сървър в Испания, цената беше 206,29 евро (или 238,17 долара) - за цялата седмица. Това е така, защото данните за данъка и таксите са включени в седмичната цена на наемане от Европа, но не и при наемане в САЩ.

Цена, когато IP адресът е зададен на САЩ:

Разходи за кола под наем с американски сървър
Данъци за кола под наем с американски сървър

Цена, когато IP адресът е зададен на Испания:

Разходи за кола под наем в Испания
Данъци за коли под наем в Испания

Тъй като не всяка държава има уебсайт Enterprise Rent-a-Car, ние също използвахме Kayak, за да представим по-добре как варира цената на наемането на автомобил в различните страни.

Когато бяхме свързани със сървър в Съединените щати, видяхме определената награда като $ 492,00. Тази цена обаче се промени драстично, тъй като променихме местоположението си в други страни.

Цена, когато IP адресът е зададен на САЩ:

Разходи за кола под наем в САЩ

Разходи, когато IP адресът е зададен на Азербайджан ($ 290,47 USD):

Колата под наем струва Азербайджан

Разходи, когато IP адресът е зададен на Китай ($ 301,65 USD):

Разходи за кола под наем в Китай

Разходи, когато IP адресът е зададен на Япония ($ 342,71 USD):

Разходи за кола под наем в Япония

Разгледахме цената на наемането на Chrysler 200 във Филаделфия, който е най-скъпият пазар за коли под наем в САЩ. Общо открихме, че най-ценното място за наемане на колата е САЩ, по 492 долара на ден, докато най-евтиното място, 221,72 долара на ден, беше Индия.

Наемане на кола във Филаделфия

как да спестите пари за хотелските стаи

Сайтовете за резервации на хотели работят по подобен начин на самолетните и други сайтове за пътуване - те използват динамично ценообразуване и проследяват бисквитки, за да решат какво да таксуват.

За да демонстрираме това, разгледахме цената на престоя в Sofitel в Ню Йорк. При търсене от Съединените щати стая в Sofitel ще струва $ 482,00 / нощ. Видяхме, че този номер леко намалява, когато търсихме от Канада - най-евтиното тествано място - което влезе при $ 474,90 / нощ.

Установихме, че цената превръща, а не намалява, когато сменихме сървърите. Най-скъпото ценообразуване влезе с над $ 100 повече от най-ниската ни цена: $ 584.22 / нощ от сървър в Бразилия.

Отсяда в Sofitel в Ню Йорк

как да спестите пари от абонаментни услуги

Цените за абонаментни услуги, като музика за стрийминг или абонаменти за софтуер, често варират в зависимост от региона, често с цел компенсиране на валутните курсове и валутните разлики. Разгледахме две популярни услуги за абонамент - Apple Music и Microsoft Office - за да видим как промяната на местоположението ви може да ви осигури по-добра сделка.

Спестяване на пари от Apple Music

Първо влязохме в американския сървър на NordVPN и разгледахме цената за отделен абонамент за поточно предаване. В Съединени щати, струва $ 9.99 / месец за индивидуален абонамент за Apple Music.

Цена, когато IP адресът е зададен на САЩ:

Apple музика струва в САЩ

След това влязохме в няколко други сървъра, за да видим как цената ще варира местоположението. Като цяло установихме, че абонатите в Европа плащат най-много на месец за абонамент на Apple - най-високата цена е от Обединеното кралство, £ 9,99 / месец или приблизително 13,33 $ / месец. Други страни в този регион, включително Швейцария, Холандия и Испания, следват отблизо.

Цена, когато IP адресът е зададен на Обединеното кралство:

Apple музика струва в Обединеното кралство

Намерихме Индия като най-евтиното място за абонамент; месечните разходи, когато зададохме местоположението си на сървъра на Индия на NordVPN, бяха ₹ 120 / месец, или около 1,75 долара / месец.

Цена, когато IP адресът е зададен на Индия:

Apple музика струва в Индия

Общо максималните спестявания между най-скъпото местоположение (Обединеното кралство) и най-евтиното местоположение (Индия) бяха 11,58 долара / месец, или почти 140 долара / година.

Месечна абонаментна услуга на Apple

Спестяване на пари в Microsoft Office

Подобно на Apple Music, разходите за годишен абонамент за продукти на Microsoft Office варират в зависимост от региона. Избрахме да сравним ценообразуването на популярния Office 365 Home, който при влизане в американски сървър струва $ 99,99 за годишен абонамент.

Разходи, когато IP адрес е зададен в Съединените щати:

Microsoft Office струва в САЩ

Както при услугата за поточно предаване на Apple, ние видяхме увеличение на цените за годишния продукт на Microsoft Office, когато определим местоположението си на страни в Европа. Полша имаше най-високата цена, 299,99 zł / година или около $ 116 / година. Близки страни Германия и Холандия забелязаха подобни промени в цените.

Разходи, когато IP адрес е зададен в Полша:

Microsoft Office струва в Полша

Страните близо или в Азия имаха по-ниски цени; Русия влезе с най-ниската цена, при 2 699,00₽ / година или около $ 55,28 / година. Общо максималните спестявания между Русия и Полша бяха повече от $ 50 на година.

Цена, когато IP адресът е зададен в Русия:

Microsoft Office струва в Русия

Годишен абонамент за Microsoft Office

VPN е интелигентна инвестиция, както от гледна точка на сигурността, така и от финансова. Ако планирате да резервирате пътуване, да наемете кола или дори просто да предавате музика, един от нашите топ VPN за 2018 г. може да ви спести стотици или дори хиляди долари.

как да спестите пари с vpn инфографика

Споделете инфографски кодСпестете пари с VPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me