Как да скрия моя IP адрес

Скриването на IP адрес е съвсем просто, ако знаете кои инструменти да използвате.

Ако сте като мен, някой, който иска да скрие ip, за да получи достъп до геоблокирани сайтове, да отмени забрани за IP и просто да остане анонимен, продължавайте да четете.

По-долу изброих 6 безумни доказателства за скриване на вашия IP адрес, включително запазване на вашата интернет връзка криптирана и напълно анонимна.

Какво е IP адрес?

Нека първо извадим някои основи.

Най- интернет, като нищо повече от огромна група от наредсвързан нетоработи, изисква система за установяване на комуникация между тези мрежи. Най- интернет протокол, обикновено се нарича IP, е основната технология, отговорна за тази връзка. Задачата на IP е да определи, структурира и достави информационни пакети от точка А до точка Б.

IP адресите не са нищо повече от системни идентификатори. Във версия четвърта на интернет протокола (IPv4) IP адресите са дефинирани като 32-битово число; x.x.x.x където х е стойност между 0 и 255.

Ето някои валидни IP адреси:

 • 123.45.67.89
 • 8.8.8.8 - IP адрес, присвоен на Google
 • 140.247.224.81 - IP адрес, присвоен на Харвардския университет

Всяка система, свързана към интернет, има свой собствен адрес; много като адреса на вашата къща или регистрационния номер на вашия автомобил. Всяка система трябва да има уникален IP адрес, назначен на тази машина и само тази машина. Това означава, че вашият телефон, вашият лаптоп, работен компютър и принтер, всички имат различни IP адреси.

Всеки участник в интернет има да има IP адрес, за да се свържете с него.

Начинът, по който IP работи, IP адресите са чувствителна информация, тъй като определят местоположението на системите, на които са назначени. Това не може да се ограничи, тъй като физическото местоположение на свързаната машина е точно информацията, необходима за интернет протокола за установяване на най-ефективната връзка.

Ето как знам, че всеки IP, който започва със 140.247, ще бъде назначен на Харвардския университет и как знам къде ти са базирани в, просто като погледнете вашия IP адрес.

6 начина да скриете вашия IP адрес

Вижте тези шест начина за промяна на вашия IP адрес.

1. Вземете VPN софтуер

Вероятно най-добрият и удобен начин за промяна на вашия IP е да изберете добра VPN услуга.

Ето какво прави VPN:

 • Скриване на вашия IP адрес
 • Криптира вашия интернет трафик
 • Позволява ви безопасно торент
 • Позволява ви да получите достъп до геоблокирани сайтове като Netflix и Hulu.

Както можете да видите, предимствата на виртуалната частна мрежа са точно същите като ползите от промяна на вашия IP адрес.

Тук няма изненада; VPN мрежите присвояват нов IP адрес на свързаните към тях системи. Когато се свържете с виртуална мрежа, ще ви бъде присвоен втори IP адрес, който подправя истинския ви.

Как работят виртуалните частни мрежи

Конфигурирането на вашия VPN клиент отнема минути и след като сте всички настроени, свържете се с него и по този начин промените вашия IP се случва с едно натискане на бутона.

"Това е всичко чудесно, Андрей, но как VPN променя моя IP адрес?"

Страхотен въпрос - развълнуван съм да ви кажа.

Докато сте свързани с VPN, доставчикът на VPN ще ви назначи виртуален IP адрес. Въпреки че вашият истински IP адрес все още ще се използва за свързване към споменатия VPN, целият друг трафик ще бъде тунелиран през вашата частна мрежа и като такъв този външен трафик ще се свърже само с вашия втори, виртуален IP адрес.

Препоръчвам NordVPN ($ 3,49 / месец), защото това е най-анонимният и надежден VPN софтуер, който сме тествали досега. Той е защитен и не харесва вашия IP адрес. Можете да избирате от техните 1500+ сървъри (различни IP адреси). Можете да прочетете нашия преглед NordVPN тук.

Друга добра опция за VPN услуга (на по-евтина цена) е Surfshark ($ 1,99 / месец) и ExpressVPN.

2. Използвайте прокси - по-бавно от VPN

Как работят прокситата

Прокси сървърите са страхотни малки инструменти, които действат като мост в потока на вашия интернет трафик. Тези сървъри за мъже в средата свързват вашите информационни пакети до желаната от тях дестинация, като същевременно променят външния си вид, докато преминават през прокси сървъра.

По-просто казано, прокси сървърът ви пресича трафика и поема контрола върху вашата връзка. От тук, всичко, което правите, прокси сървърът се повтаря; тя огледало вашето поведение. Целевите сървъри (уебсайтове, до които искате да имате достъп) мислят за прокси сървъра си трафик.

Красотата на тази система е, че можете да се свържете с всеки прокси сървър в света.

Кажете, че искате да получите достъп до BBC на Великобритания. Бързо ще разберете, че по-голямата част от съдържанието им е блокирана и недостъпна за хора извън Обединеното кралство. В него идва прокси сървърът. Свързвате се с прокси и воала, базирана във Великобритания - за всички намерения и цели, отсега нататък сте британски като риба и чипс.

Прокси сървърите са много ефективни при необходимост с нисък профил, като заобикаляне на геоблокирано съдържание или IP ограничения.

Да можеш да маскираш истинския си IP адрес е мястото, където приликите между VPN и Proxies завършват.

Въпреки че са повече от умели в обработката на географско ограничено съдържание на Netflix, Proxies не могат да се конкурират с много слоеве на защита на VPN. Извън подправянето на вашия IP адрес, прокси сървърите нито криптират вашите данни, нито премахват от него никакви идентифицируеми маркери. Проксите няма да направят нищо, за да ви предпазят от любопитни очи на вашия интернет доставчик, правителство или някой, който има достъп до вашите данни.

Последната голяма разлика между прокси и VPN е липсата на измама. Докато VPN ще кодира всички и всички данни, влизащи и излизащи от вашата система, прокси ще пресече трафика за всяко приложение.

Кажете, че свързвате уеб браузъра си с прокси сървър. Страхотен! Можете да гледате всичките Netflix, които искате, но не ходете по торен файлове. Вашият променлив трафик няма да бъде прихванат от прокси сървъра ви и вашият интернет доставчик може лесно да вижда какво правите.

Допълнително четене: Разлика между VPN и прокси

3. Използвайте TOR - БЕЗПЛАТНО

TOR, кръстен на оригиналния проект „The Onion Router”, е безплатен клиент, който анонимно ви свързва към управлявана от доброволци мрежа от сървъри. Това ви дава възможност да ви бъде присвоен нов IP адрес на същата основа като VPN клиент.

TOR мрежова структура

Известен още като "тъмна / дълбока" мрежа, Tor има допълнителното предимство да ви дава достъп до уебсайтове, в противен случай недостъпни с нормални браузъри. Такива уебсайтове с „лук“ имат много различни имена на домейни, тъй като те се генерират най-често на случаен принцип.

Вижте името на домейна на търсачката за анонимност DuckDuckGo:

 http://3g2upl4pq6kufc4m.onion

ТОР е широко достъпна, безплатна и анонимна мрежа и се превръща в център за престъпна дейност. Също така една от причините да можете да бъдете включени в „списък“, ако имате достъп до TOR, голяма част от потребителите на мрежата се свързват с него, за да извършват незаконни транзакции. От фалшиви самоличности до тежки наркотици и дори оръжие.

Друг голям недостатък на TOR са изключително бавните времена на зареждане. Тези дълги времена на зареждане са предсказани по неефективните и дълго навити маршрути, по които вашите пакети данни се изпращат, препредават се от сървър към сървър, докато накрая не уцелят местоназначението си. Това, разбира се, се прави в името на безопасността.

Не се заблуждавайте, TOR не е напълно глупав. Определени уязвимости на софтуера и грешки в администратора на уебсайтове могат и се използват от държавната агенция.

Допълнително четене: Tor срещу VPN (Каква е разликата)

4. Използвайте мобилна мрежа - бавно и не криптирано

Бърз начин да промените вашия IP адрес, ако се страхувате, че вашият е бил компрометиран, е да използвате данните на мобилния си телефон. Тъй като това е различна система, тя ще има различен IP адрес.

Това, разбира се, не замества работната станция за лаптоп / компютър. Може да ви помогне в редки извънредни ситуации, когато вашият IP е очевидно атакуван, но извън това разчитането на мобилни данни е неефективно и късоглед.

5. Свържете се с обществен Wi-Fi - не е сигурен

Тъй като IP адресите не пътуват с вас, използването на вашия лаптоп за свързване към отворената Wi-Fi мрежа на кафене е лесен начин да промените IP адреса си. Както при мобилните данни, това не е нито ефективен метод за промяна на IP, нито устойчив начин за сърфиране анонимно & сигурно.

За съжаление, има много рискове при използване на такива отворени горещи точки.

6. Обадете се на вашия доставчик на интернет услуги

Горчивата истина е, че ние имаме нулево влияние върху това какъв IP адрес се задават нашите системи. Можем само да искаме или насилваме нашите азnternet Сстоматологични кабинети Providers да променят нашите IP за нас.

Има два типа IP адреси, които вашият интернет доставчик ще ви назначи. Статични и динамични. Статичен IP е трудно да се промени, тъй като ще трябва да преминете през дълъг процес с вашия интернет доставчик. Повечето интернет доставчици, за щастие, ще назначават динамични IP адреси.

Да искаш хубаво, така че мама ме помисли, винаги е първа стъпка. Извикване на вашия интернет доставчик и просто да поискате промяна на IP често ще се справи, въпреки че може да се наложи да се сблъскате с някои неочаквани и пренасочени въпроси относно мотивацията си зад такава заявка. Като им кажеш, че преподаваш син или по-малък брат на основите на работата в мрежа, изглежда, че правиш трика.

Принудете промяна в IP, като изключите модема си

Ако доброто не успее, лесен начин да опитате да наложите промяна на IP от вашия интернет доставчик, е да откачите модема си и да го свържете отново след малко. Прекъсвайки връзката си с вашия интернет доставчик, има голяма вероятност да ви бъде присвоен нов IP обхват. Това обаче работи само ако работите на динамични IP адреси. Вие също трябва да останете прекъснати от интернет в продължение на много часове, за да поискате промяна в IP адреса.

Ето някои допълнителни стъпки, които можете да предприемете Windows преди да откачите модема си:

Как да освободите IP адрес на WIndowsWindows система, свързана чрез кабел

 1. отворено Команден ред като администратор
 2. Тип "ipconfig / съобщение“, Без кавичките и хит Въведете
 3. Тип "ipconfig / поднови“, Без кавичките и хит Въведете
 4. Изключвам вашата система.
 5. Изключете всички концентратори / превключватели на ethernet.
 6. Изключете кабелен / DSL модем.
 7. Оставете се, докато можете да голи (за една нощ)
 8. Включете всичко отново.

Windows система, свързана чрез рутер

 1. Влезте в системата администраторската конзола на рутера.
 2. Пуснете IP адреса (Всеки рутер е различен, Google е ваш)
 3. Изключвам вашата система.
 4. Изключете всички концентратори / превключватели на ethernet.
 5. Изключете кабелен / DSL модем.
 6. Оставете се, докато можете да голи (за една нощ)
 7. Включете всичко отново.

Смеете ли се още? Сигурен съм

Не казвам, че горното не работи - работи отлично. Казвам, че няма да набирам телефона си и да стоя на задържане за половин час или да се изключа от интернет всеки път, когато искам да променя IP адреса си.

С доставчика на ISP, който продава историята на сърфиране на най-високата оферта, сигурно не бих им се доверил да ми помогне нито един.

Ефективно? Да! Практичен? По дяволите!

За съжаление за вас и мен, това обобщава начините, по които можем да променим нашия IP адрес. Разбира се, има и други, по-технически. Ако сте експерт в работата в мрежа, можете да промените маршрутизатора си и да принудите динамична промяна на IP по този начин - но това не е просто, нито бързо, нито гарантирано.

Промяната на IP адреси просто не е начинът да се върви, скриването им обаче е съвсем друга история ��

Защо да скриете IP?

Как да скрия моя IP адрес

В наш интерес е много да се уверим, че никой неправомерни лица никога не се хванат за такъв важен идентификатор като нашия IP адрес. Нека разгледаме основните причини, поради които бихте искали да скриете своя IP адрес.

1. Скрийте местоположението си

Както споменахме по-горе, вашият IP адрес функционира много като адреса на вашия дом; той казва на интернет протокола къде да изпратите исканите от вас информационни пакети. Това се основава на способността на IP да определи точното ви местоположение, което му позволява да ви свърже с най-близката ви мрежа и от там към света.

Ето списък с информация за геолокация, в която се намира вашият IP адрес:

 • Страна
 • област
 • град
 • пощенски код
 • Географска дължина и ширина

Доста страшно е да мислите, че престъпник може да има достъп до вашите GPS координати, като просто открие вашия IP адрес, нали??

2. Обходи IP ограничения

Тъй като е много прецизен идентификатор на местоположението, вашият IP адрес често се използва, за да ви блокира достъпа до определена информация, която някой счита за недостъпна за вас.

Когато правителства като тези в Китай, Русия и, Да, Съединените щати ограничават достъпа до определени уебсайтове и услуги, като блокират IP адресите на тяхната държава, „измамата, актът на маскиране на вашия IP адрес, е полезен.

От журналисти до активисти и вашия ежедневен човек, никой не трябва да бъде потискан и ограничен да споделя своите възгледи в ерата на информацията.

Колежите и университетите също обичат да се намесват с достъпа до интернет на своя студент. Много училища са забранили достъп до сървъри за видеоигри онлайн. Това означава, че няма League of Legends, World of Warcraft, CS: GO и т.н..

Предполагам, че тези студенти са достатъчно зрели, за да натрупат 200 000 долара дълг за четиригодишна степен, но им предоставят достъп до онлайн игри? Това е прекалено.

Заобикалянето на такива ограничения за IP е важно, за да сте сигурни, че вие ​​и само вие ще решавате какво съдържание искате да получите.

3. Отрицателни забрани за IP

Забраняването на вашия IP адрес е лесен начин за уебсайтове и услуги незабавно да блокират достъпа ви до тях. Това бързо се превръща в проблем, когато се опитвате да се свържете с вашия платен акаунт в Netflix, услуга, която блокира всички IP адреси извън САЩ да имат достъп до тяхната библиотека за ходове и телевизионни предавания в САЩ, когато седите в хотелската си стая в чужбина..

Подправянето или промяната на вашия IP адрес е бърз и лесен начин да пропуснете пътя си обратно към услуги, от които грешно или несправедливо сте били забранени.

4. Блокирайте насочените атаки

Скриването на IP адреса ви бързо се превръща в задължителна стъпка за сигурност, след като бъдете насочени към киберпрестъпник, който е след личните ви записи.

Чрез промяна на вашия уязвим IP адрес можете да изхвърлите и блокирате този специфичен тип кибератака на вашата система.

5. Останете анонимни в Интернет

Анонимността трябва да се очаква, а не да се иска. Е, вече не.

Когато Конгресът ни приема сметки, позволява на доставчиците на интернет услуги да продават вашите лични данни за сърфиране в интернет & разглеждането на историята на най-високия участник в търга, запазването на анонимност във все по-свиващ се свят изглежда още по-ценно и важно.

заключение

Промяната на вашия IP адрес е една от много стъпки за сигурност, докато тръгвате по пътя на осигуряване на себе си и данните си. Въпреки че има по-всеобхватни начини за защита, като например използване на VPN, ви препоръчвам вашето желание и благоразумие да потърсите начини да защитите вашия IP адрес от хакери и недоброжелатели.

Искрено се надявам тази статия да ви е помогнала да намерите предпочитания от вас метод за запазване на вашия IP адрес в безопасност в междуведомствената мрежа. Моля, споделете го с вашите приятели и колеги и ме уведомете за вашите преживявания с IP адреси.

Ръководство за завършванеВреме е да пуснеш микрофона, ти го направи!

Сърф безопасно,

Андрей от екипа на TheBestVPN.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me