7 най-добри VPN за потребители на Mac (2020)

Намирането на VPN за Mac не е толкова просто, колкото звучи.


Първо, много VPN нямат самостоятелно приложение за Mac устройства. Това означава, че трябва да инсталирате софтуер на трета страна (като отделния клиент на OpenVPN) и ръчно да го настроите. Така че вместо да изтеглите обикновено приложение за Mac и да се свържете незабавно, ще трябва да се сблъскате с това сложно решение, за да се свържете ръчно с VPN.

Все пак специализираното приложение за Mac е само началото.

Не искате да жертвате скорост за сигурността или обратното. Много VPN мрежи могат да бъдат бавни или просто да изтекат вашия IP или DNS адрес. Mac VPN трябва да използва най-новите опции за протокол и криптиране, като OpenVPN и AES-256 битово криптиране. Приемливи са строги правила за „без регистрация“. В противен случай VPN може да проследи вашата активност и да я продаде на най-високия рекламодател.

И накрая, наистина няма да можете да предавате поточно нещо в Netflix или да използвате торент, освен ако скоростите на вашия сървър не останат бързи.

Ние обаче свършихме работата с краката и тествахме и преглеждахме над 78 VPN. По-долу е даден списък на 7-те най-добри VPN за потребители на Mac през 2020 г .:

1. NordVPN - Най-добър VPN за Mac ($ 3,49 / месец)

nordvpn mac клиентNordVPN на Mac (клиент с най-добра използваемост)

NordVPN е най-добрият избор за редовни потребители на MacBook въз основа на нашите тестове.

Приложението за Mac разполага с карта с плъзгане и пускане, за да изберете ново местоположение на сървъра.

Всички 5200 сървъра в 62 държави също са включени в менюто отляво. И той идва с вграден превключвател за убийство, който автоматично ще прекъсне връзката ви, ако вашата WiFi падне (така че истинското ви местоположение не е изложено случайно).

NordVPN е достъпен за Mac, iOS, Windows, Android и Linux. Плюс това, около 40 други операционни системи и рутери. Можете да използвате до шест едновременни връзки по всяко време.

Индустриалният стандарт, OpenVPN, е протоколът по подразбиране в приложението Mac. Но те също така ви позволяват да преминете към IKEv2 / IPSec, ако е необходимо.

NordVPN е и единственият доставчик на VPN в този списък, който разполага както с двоен VPN, така и с объркани сървъри. Двойното криптиране на данни обвива връзката ви в два VPN слоя за допълнителна сигурност. Докато обсебените сървъри могат да ви помогнат да заобиколите мрежовите защитни стени, така че е идеален за хора с ограничен достъп във вашата страна.

Скоростта на връзката им също е солидна. Започнахме със скорост от около 98 Mbps (без VPN), а след като се свържете с NordVPN, среднахме 74 Mbps. Това е все още достатъчно скорост, за да получите без забавяне поток в Netflix (без ограничения) или торент (на техните специално проектирани P2P сървъри).

Но най-добрата част за NordVPN?

В момента текат специален, където можете да получите NordVPN само за 3,49 долара на месец с тригодишен ангажимент. Това е огромна икономия на разходи от нормалната цена от 11,95 долара на месец, така че да се заключва в тази ниска сделка има смисъл, ако се отнасяте сериозно към поверителността и сигурността.

Посетете NordVPN.com, за да получите приложението Mac
Прочетете повече в нашия пълен преглед на NordVPN

2. ExpressVPN - Най-бързата производителност на Mac ($ 6.67 / мес.)

expressvpn mac клиентExpressVPN на mac (най-бързи скорости на сървъра)

Приложението ExpressVPN Mac разполага с връзка с едно щракване, която автоматично се присъединява към най-близкото Smart Location.

Тези VPN сървъри са оптимизирани да предоставят най-добрата производителност извън кутията. Просто отворете приложението, натиснете бутона „Свързване“ и ще влезете в секунди.

Ако се опитвате да заобиколите местните ограничения, можете ръчно да изберете всеки международен сървър директно от главния екран (без да се налага да ровите в безброй опции на менюто).

Приложението на ExpressVPN за Mac обаче не е просто красиво за гледане. Той също пламва бързо. Започнахме със 100 Mbps връзка преди да влезете, а защитената връзка само свали скоростта на изтегляне до 83,15 Mbps. Едва забележимо!

ExpressVPN също не спестява сигурност, за да осигури тези скорости. Те имат ключ за убийство и анонимен IP адрес на разположение за всичките им 3 000+ сървъра в 93 държави. Netflix, торент и P2P сървърите също работиха като мечта.

С радост съобщаваме, че приложението им за Mac е 100% без теч. И по подразбиране е OpenVPN, най-добрият протокол в света с 256-битово криптиране на AES, докато все още предлага достъп до SSTP, L2Tp / IPsec и PPTP протоколи.

Колкото и да звучи всичко това (и то е добро), основният недостатък на ExpressVPN е неговата цена.

По-скъпо е $ 6.67 / месец (за годишни планове с нашата сделка). Всички планове идват с 30-дневна гаранция за връщане на парите. Но това не е услуга, подходяща за портфейла за хора със строг бюджет.

Посетете ExpressVPN.com, за да получите приложението Mac
Прочетете повече в нашия пълен преглед ExpressVPN

3. Surfshark - най-евтиният VPN за MacBook ($ 1,99 / месец)

сърфшарк mac клиентГладкото VPN приложение на Surfshark на Mac

Приложението Surfshark Mac има бутон „Бърза връзка“, който незабавно ще ви изведе на един от сървърите им в рамките на секунди.

Оттам можете да преминете към всеки от останалите 800+ сървъра в 50 държави или да промените протоколи от OpenVPN на IKEv2 / IPsec в рамките на около два клика всеки.

Освен Mac устройства, Surfshark има предварително изградени приложения за iOS, Windows, Android, Linux, Chrome, Firefox и рутери (чрез OpenVPN).

Повечето от тези приложения имат ключ за убийство, с изключение на версията за Android (в момента се разработва).

Surfshark има легитимна политика за без регистрация. Дори проведохме връзката им чрез пет различни теста за течове и установихме, че всички те се връщат отрицателни.

Успях лесно да предавам Netflix на шест различни сървъра (от LA до Южна Корея). Torrenting и TOR също са 100% позволени.

Единственото леко хълцане беше някои несъответствия в скоростта. Например, първоначалната ни скорост на изтегляне беше 98,71 Mbps. Холандският сървър беше с 25% по-бавен (71.06 Mbps), докато американският сървър беше с 50% по-бавен (48.99 Mbps), а хонконгският - почти 75% по-бавен (25.74 Mbps).

Подплата на слайда е, че ценообразуването е най-ниското, което сме виждали от над 70+ различни VPN компании. Двугодишният план е само 1,99 долара на месец!

Можете да се регистрирате за безплатния 30-дневен пробен период, за да ги изпробвате. След това, ако всичко изглежда добре, използвайте всичко от основните кредитни карти до PayPal, криптовалути, Dragonpay, Tenpay и Alipay, за да платите.

Surfshark дори хвърля 30-дневна гаранция за връщане на парите, ако нещо се случи през първите няколко седмици.

Посетете Surfshark.com, за да получите приложението Mac
Прочетете повече в пълния ни преглед на Surfshark VPN

4. ProtonVPN ($ 4,00 / месец)

Приложението на Mac на ProtonVPN разполага с гигантска карта с малки фиби, които подчертават всички 345 сървъра в 32 страни.

protonvpn mac клиент

Това не е най-големият брой сървъри, но го прави лесно да ги прелиствате всички на картата или менюто отляво.

Ако търсите автоматична връзка, бутонът „Бързо свързване“ ще ви влезе на интелигентен сървър ASAP.

ProtonVPN има готови приложения за Mac, iOS, Windows, Android и Linux, в допълнение към DD-WRT, AsusWRT и Tomato рутери.

Въпреки че общият брой сървъри може да е от ниската страна, те ви позволяват да свържете до десет устройства наведнъж.

Приложението ProtonVPN Mac по подразбиране е OpenVPN (UDP / TCP) с най-доброто в клас криптиране AES-256. Освен, че това е и единственият протокол, който предлагат. Така че това може да не работи, ако използвате по-стари (или ограничени) устройства като Chromebook.

За щастие не открихме никакви течове по тази връзка и Proton има строга политика за забрана на регистрация.

Тестовете им за скорост обаче оставиха много да се желае. Започнахме със същата тестова скорост на свързване като останалите. След това се свързахме с техните сървъри в САЩ, Швейцария, Хонконг и Великобритания. Почти всички бяха бавни, убивайки скоростта ни в Интернет от ~ 40% до ~ 80%.

Успяхме да предаваме Netflix на един от нидерландските сървъри на ProtonVPN, но останалите четири не успяха. Те също не допускат без ограничения торенти, ограничавайки ви до определени P2P сървъри и повтаряйки, че трябва да ги използвате само за лична (не търговска) употреба.

Основната платена опция на ProtonVPN („Basic“) започва от $ 4 / месец за годината (с планове за надграждане, които стават още по-скъпи).

Всички планове идват с 30-дневна гаранция за връщане на парите, с улов, че вашият баланс за възстановяване ще бъде потвърден въз основа на използването.

Посетете ProtonVPN.com, за да получите приложението Mac
Прочетете повече в нашия пълен преглед на ProtonVPN

5. IPVanish ($ 6,99 на месец)

ipvanish mac клиент

IPVanish предлага пълнофункционално приложение за Mac.

Можете да персонализирате почти всичко на него. Това обаче означава също, че има още настройки и опции, през които да филтрирате първоначално.

IPVanish осигурява достъп до над 60 страни и 1200 различни сървъра. И можете да свържете до десет устройства към тези сървъри. Приложенията за Mac и Windows сега също се предлагат с превключватели за убийство.

Ще се радвате да знаете, че IPVanish ви дава достъп до OpenVPN, PPTP и L2TP протоколи. (Придържайте се към OpenVPN и неговото банково криптиране AES-256, ако не сте сигурни.) Те също имат прокси сървър SOCKS, който ви дава поверителност, без да е необходимо изобщо да изтегляте приложение..

Нашите тестове за теч излязоха чисти. Историята на IPVanish с логване обаче ни даде малка пауза. На хартия това е законна политика „без регистрации“. Но през 2016 г. имаше някои новини за техните потребителски данни, които завършват в ръцете на вътрешната сигурност.

Само един от четирите сървъра, които тествахме с Netflix, работеше (Чикаго). Макар че, те силно насърчават както торент, така и TOR.

IPVanish също така предостави непоследователни тестове за скорост. Сървърът на ЕС (Амстердам) спадна само малко от ~ 100 Mbps до 82.67, но американският (Ню Йорк) падна чак до 34.71 Mbps.

Най-добрата сделка, която успях да намеря, беше годишният план от $ 77.99 ($ ​​6.49 на месец), който все още е доста висок, когато го сравните с първите три по-евтини (и по-добри) опции в този списък.

Ако проявявате интерес, можете да им помогнете с кредит, PayPal или Bitcoin и да се насладите на 7-дневна гаранция за връщане на парите.

Посетете IPVanish.com, за да получите приложението Mac
Прочетете повече в пълния ни преглед на IPVanish

6. TunnelBear ($ 4,99 / месец)

тунел бик mac клиент

TunnelBear може да има най-приятното приложение за Mac от всички над 70 VPN мрежи, които разгледахме.

Визуалният интерфейс ви показва малко мече до местоположението ви. Когато кликнете на близко разположение на сървъра, мечката буквално тунели до новата дестинация.

Те успяха да направят нещо толкова сухо и скучно, като да избират място за сървър забавно. Вероятно бихте могли да прекарате цял следобед, преглеждайки всеки от техните 350 сървъра в 22 страни и да не го мразите напълно.

Освен приложението Mac, същото това забавление се играе на iOS, Windows, Android, Chrome и Opera. Те се предлагат с превключватели за убийство, анонимен IP адрес, „Ghostbear“, който ще скрие маската на вашата VPN връзка и до пет връзки на устройства.

Приложенията за Mac, Windows и Android по подразбиране са OpenVPN, докато iOS приложенията получават IPSec / IKEv2.

TunnelBear не изтече никакви данни в нашите пет теста и те също не регистрират никаква ваша лична информация.

Но въпреки че поддръжката на TunnelBear твърди, че техните сървъри са работили с Netflix, не успяхме да подаваме успешно нищо. За щастие, торентите и TOR са позволени.

Другият недостатък беше намаляването на скоростта. Нашата 100 Mbps връзка беше прекъсната наполовина до 52.26 Mbps на сървърите им в ЕС и тя продължи да се влошава - лондонски сървър управлява скорост на изтегляне само 7,54 Mbps (!).

Най-ниската цена на TunnelBear е 59,99 долара за годината (~ 4,99 долара на месец). Въпреки това, вместо гаранция за връщане на парите (няма такава), те предоставят достъп до ограничена безплатна версия, която можете да изпробвате.

Посетете TunnelBear.com, за да получите приложението Mac
Прочетете повече в пълния ни преглед на TunnelBear

7. Windscribe ($ 4,08 / месец)

Mac клиентът на Windscribe има нулеви излишъци.

Кликнете върху иконата в горната част и тя пада надолу няколко различни опции на сървъра.

Това е за това Не толкова забавно като TunnelBear, но прави точно това, което трябва: свързва ви в рамките на секунди.

Windcribe mac клиент

Можете да получите достъп до над 480 сървъра в 50 държави на почти всяко устройство във вашия дом, включително iOS, Window, Mac, Linux, Chrome, Opera, Firefox, изберете маршрутизатори, Amazon, Nvidia Shield и дори Kodi!

Въпреки това открихме проблем с искането за номер на сървър. Техният уебсайт посочва Нова Зеландия като местоположение. Когато обаче се опитахме да го търсим в приложението, то не съществува! Така че всъщност може да не стигнете до 480-те, за които твърдят.

От друга страна, Windscribe нямаше течове или влизане в нашите тестове.

Предлагат се основни протоколи, включително OpenVPN, IKEv2 и SOCKS5. Но може да искате да превключите IKEv2 по подразбиране обратно към OpenVPN в повечето случаи, за да получите най-силното криптиране.

Скоростта на Windscribe ни понижава, достигайки от 56% по-бавно в някои случаи (сървър на ЕС) до 82% в други (Великобритания).

Ще трябва да използвате техните специални сървъри „Windflix“, за да предавате Netflix („нормалните“ не работиха). Освен това ще трябва да използвате и специални сървъри за торент.

Най-евтиният план на Windscribe намалява до $ 4.08 / месец за година. Те имат и план „Изграждане на план“, който струва само един долар на място. Можете да плащате с кредит, PayPal или Bitcoin.

Но ако смятате, че може да искате да получите възстановяване, ще трябва да го направите в рамките на три дни след закупуването на продукта и няма да можете да надхвърлите 10 GB честотна лента през това време.

Посетете Windscribe.com, за да получите приложението Mac
Прочетете повече в пълния ни преглед на Windscribe

Кое приложение за VPN Mac трябва да изберете?

За съжаление, не всички приложения за Mac VPN са сигурни или бързи.

Някои „Mac“ дори не работят в Macs, без да прескачат много объркващи, отнемащи време обръчи.

Ето защо избрахме топ 7 VPN за Mac устройства въз основа на нашето реално изпитване на всяко от тях.

NordVPN излиза начело в списъка с печеливша комбинация от силна сигурност, много функции, най-достъпните сървъри и достъпни цени.

ExpressVPN и Surfshark са близки втори и трети съответно. Първият ще ви осигури по-добри скорости, но вторият е значително по-евтин.

Всички ProtonVPN, IPVanish и TunnelBear имат няколко положителни ... с няколко забележителни негатива. Като цяло са добре, но не навсякъде в челната тройка.

И Windscribe имаше проблем след издаване, така че изобщо не можем да го препоръчаме.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me